Koffer inpakken - Tips & Inpaklijst

Koffer inpakken

Voordat u op vakantie gaat, moet u natuurlijk eerst van alles regelen. Behalve het boeken van uw accomodatie en vliegtickets, is het ook belangrijk om een parkeerplaats bij de luchthaven te boeken. Denk hierbij aan een parkeerplaats Brussel Airport in België, of als u vertrekt vanuit Nederland bijvoorbeeld een Schiphol Airport parking.

Als alles gereserveerd is, kan het inpakken van uw bagage beginnen! Wij gaan u meer vertellen over hoe u dit het beste kunt aanpakken en wat u niet moet vergeten.

Inhoudsopgave: 

 

Handbagage

Het is tijd voor vakantie! Gaat u op stedentrip voor een (lang) weekend of bent u van plan om 2 weken of langer weg te zijn? Dit kan het verschil maken tussen enkel handbagage mee, in de vorm van een kleine koffer, of een grote koffer mee als ruimbagage. Het is fijn om te weten wat er inbegrepen is bij uw vliegtickets, tijdens het reis voorbereiden. Bekijk ook zeker even de vakantiechecklist om niets te vergeten als u op reis gaat!

Bij een korte reis kan een kleine koffer als handbagage voldoende zijn. Zorg er dan voor dat u het koffer inpakken zo gunstig mogelijk doet. Het scheelt bijvoorbeeld ruimte als u uw kleding oprolt in plaats van vouwt en het scheelt nog kreukels ook! Doe ook de zwaarste en dikste kleding aan in het vliegtuig, zodat dit geen ruimte in neemt in uw koffertje. 

Afhankelijk van de regels van de luchtvaartmaatschappij, is het vaak ook mogelijk om naast uw koffertje ook nog een stuk handbagage mee te nemen in de vorm van een accessoire. Denk hierbij aan een handtas of een laptoptas. Stop hier bijvoorbeeld boeken in of andere kleine dingen die u mee wilt nemen op reis. Dankzij deze koffer inpakken tips kunt u zoveel mogelijk meenemen op reis in enkel uw handbagage.

 

Wat meenemen op reis?

Kleren inpakken voor vakantie
Het eerste wat u zich afvraagt is “Wat moet je meenemen op reis?”. Gelukkig is dit helemaal niet zo ingewikkeld, zolang u de belangrijkste dingen niet vergeet. Wat u precies nodig heeft is afhankelijk van de bestemming waar u heengaat en wat de weersverwachtingen daar zijn.

Als u op zon- of strandvakantie gaat, moet u natuurlijk uw bikini, badpak of zwembroek niet vergeten, evenals een grote badhandoek. Gaat u op wintersport, dan moet u de dikke winterkleding en bijvoorbeeld skihandschoenen niet vergeten. Hieronder hebben we een koffer inpakken lijst voor u samengesteld:

  • Reisdocumenten, zoals uw paspoort, bankpas, wat contant geld en al uw papieren die u nodig heeft voor uw vakantie.
  • Kleding, zoals broeken, t-shirts, rokken, jurkjes, truien, zwemkleding en natuurlijk ondergoed en sokken. Vergeet ook niet om wandelschoenen mee te nemen als u gaat wandelen en slippers voor bij het zwembad.
  • Accessoires, zoals uw zonnebril, sieraden, een strandtas, badhanddoek en een pet of zonnehoed.
  • Verzorgingsproducten, zoals badproducten, make-up, tandenborstel met tandpasta, haarborstel, zonnebrand en alles wat er nog meer in uw toilettas zit. Ook paracetamol en pleisters zijn handig om mee te nemen, zodat u niet bij nood op pad moet in het centrum.
  • Overige benodigdheden, zoals de oplader van uw telefoon, wereldstekker, boeken, spelletjes, maar ook een zak voor de vuile was.

 

Parkeren op de luchthaven

U neemt het niet letterlijk mee in uw koffer, maar de reis naar de luchthaven toe dient ook geregeld te worden voordat u op reis gaat. De meest gebruikte reisvorm is met de auto, waarbij u ter plaatse ook een airport parking nodig heeft. Om onnodige stress te voorkomen én geld te besparen raden wij u aan om enkele weken voor uw reis online een parkeerplaats te reserveren. Zo bent u zeker van een plek en van een goede prijs. Als u ter plaatse nog een parking moet gaan zoeken komt u mogelijk in tijdnood en weet u nooit hoe duur het uiteindelijk gaat worden.

Behalve vliegen vanaf Nederlandse luchthavens, wordt het ook steeds populairder om vanaf Duitsland of België te vliegen. Zo ligt de luchthaven Düsseldorf dichtbij de Nederlandse en Belgische grens, waardoor het parkeren Dusseldorf Airport erg aantrekkelijk wordt. Daarnaast zijn de lage prijzen daar ook nog eens ontzettend aantrekkelijk! Vertrekt u vanaf een andere luchthaven? Klik hieronder op de betreffende luchthaven om meer informatie te lezen. Als u vervolgens uw reisdata invult kunt u het beschikbare aanbod vergelijken voor uw reis.

Nederlandse luchthavensDuitse luchthavensBelgische luchthavensFranse luchthavens
Parkeren bij Eindhoven AirportParkeren bij Bremen AirportParkeren bij Brussel-Zaventem AirportParkeren bij Charles de Gaulle Airport
Parkeren bij Groningen AiportParkeren bij Düsseldorf AirportParkeren bij Charleroi AirportParkeren bij Orly Airport
Parkeren bij Maastricht AirportParkeren bij Frankfurt Airport  
Parkeren bij Rotterdam AirportParkeren bij Hamburg Airport  
Parkeren bij SchipholParkeren bij Keulen Airport  
 Parkeren bij Weeze Airport  

 

Koffer inpakken

Koffer inpakken

We vertellen u graag hoe een koffer inpakken en hoe u dit nou het beste doet. Om ervoor te zorgen dat u zoveel mogelijk mee kunt nemen, is het verstandig om tijdens het vliegen de grootste schoenen aan te doen en de dikste kleding die u mee wilt nemen. Zo kunt u uw slippers en dunne t-shirtjes gewoon in uw koffer meenemen. Dit neemt toch weinig plek in.

Gebruik schoenen in uw koffer om sokken in weg te stoppen. Rol de sokken op en stop ze in de schoenen die u meeneemt in uw koffer. Als u het leuk vindt om spelletjes mee te nemen, kijk dan eens naar de reisversie hiervan. Dit neemt veel minder plek in beslag en biedt toch hetzelfde spel. 

Neem geen onnodige dingen mee, waarvan u weet dat ze het hebben op de plaats van bestemming. Volg de kofferlijst om onnodige producten te voorkomen, zoals doucheschuim terwijl deze al aanwezig is in uw hotel. Vergeet niet om alle waardevolle spullen in uw handbagage te stoppen.

Denk hierbij aan reisdocumenten, telefoon en de bijbehorende oplader. Mocht uw koffer kwijtraken, dan heeft u in ieder geval de belangrijkste dingen. Sommige mensen kiezen er ook voor om een schoon paar ondergoed en sokken in hun handbagage mee te nemen, in het geval dat uw bagage kwijtraakt.

 

Extra tips voor het inpakken

Na het lezen van dit artikel is de vraag “Wat heb je nodig op reis?” als het goed is beantwoord! Kijk altijd goed wat er al aanwezig is bij de accomodatie, zoals handdoeken en badproducten. Dit scheelt veel plek in uw koffer.

Voordat u uw koffer in de auto legt, is het verstandig om deze nog even te wegen op een weegschaal. Er gelden vaak regels voor het maximale gewicht van een koffer. Hoeveel dit mag zijn verschilt per luchtvaartmaatschappij. Het is natuurlijk jammer als u ter plaatse moet bijbetalen óf zelfs kleding moet achterlaten.

Als alles ingepakt is bent u klaar om te vertrekken naar de luchthaven voor het begin van uw vakantie! Zo is het koffer inpakken vliegreis helemaal niet ingewikkeld en kunt u ook niets vergeten. Fijne reis! 

Vorige blogs

Klantenservice

Hebt u een vraag of problemen met uw reservering?

Veilig en zeker
timo waving