Checklist Vakantie

Vakantiechecklist Vliegen en Parkeren

Het is weer die mooie tijd van het jaar; de vakantieperiode is aangebroken. Tijdens de zomermaanden vertrekken we met zijn allen massaal richting onze droombestemming in het binnen- of buitenland. 

Voor vertrek dient er echter veel geregeld te worden en hierdoor kan een vakantiereis ook veel stress met zich meebrengen. Wellicht loopt u ook rond met de prangende vraag omtrent wat meenemen op vakantie. 

Met onze vakantie checklist bent u binnen een handomdraai klaar voor vertrek en zo gaat u met een voorbereid gevoel op reis! 

Inhoudsopgave: 

 

Vakantiechecklist Vliegen en Parkeren

Hierboven vindt u onze handige vakantiechecklist. De checklist is onderverdeeld in zeven verschillende categorieën; reisdocumenten, medicatie, kleding, badkamer/toilet, comfort/gemak, voor de kinderen en overig. zo kunt u makkelijk het onderscheid maken wat voor u relevant is en kunt u stapsgewijs uw reisbenodigdheden afvinken.

Vergeet uiteraard niet een parkeerplaats bij de luchthaven van vertrek te reserveren. Via onze website kunt u de mogelijkheden eenvoudig vergelijken en de gewenste parkeerplaats direct reserveren. Selecteer simpelweg de juiste luchthaven, uw reisdata en de verwachte aankomst- en vertrektijden op de parkeerplaats. Wij tonen het beschikbare aanbod, u kunt de vergelijking starten en de gewenste parkeerplaats direct online reserveren!

U kunt de foto eenvoudig downloaden of uitprinten en zo kunt u de checklist stap voor stap afwerken en afvinken wat u gereed hebt. 

 

Reisdocumenten

Paspoort

Zodra u een bestemming heeft gekozen dan kunt u zich gaan verdiepen in de benodigde reisdocumenten. De inpaklijst vakantie kan namelijk per bestemming verschillen, ook betreft de benodigde reisdocumenten. 

In Nederland

Wanneer u ervoor kiest om binnen onze landsgrenzen te blijven dan zijn de vereisten minimaal. Binnen onze landsgrenzen voldoen simpelweg een ID-kaart of rijbewijs. 

Binnen Europa

Zodra u onze landsgrenzen verlaat maar binnen Europa blijft dan geldt een rijbewijs niet meer als geldig identiteitsbewijs. Zorg er in dit geval dan ook voor dat uw vakantie inpaklijst ook een ID-kaart of paspoort omvat. 

Buiten Europa

Indien u voor een verdere reis gaat, buiten de Europese grenzen, dan vervallen zowel een rijbewijs als een ID-kaart als geldige identificatiemiddelen. In dit geval kunt u dus enkel op reis gaan met een paspoort. 

Geldigheid identificatiebewijzen

Uw identificatiebewijzen dienen bij iedere bestemming geldig te zijn. Er zijn echter bestemming waarbij aanvullende eisen gelden. Deze landen kunnen eisen dat uw ID-kaart of paspoort ten minste 3 tot 6 maanden geldig is.  

Visum

Sommige landen eisen naar geldige identificatie ook de aanschaf van een visum. Dit zijn veelal landen die buiten de Europese grenzen liggen. Controleer of dit voor uw bestemming geldt en regel uw visum op tijd. U kunt gemakkelijk online een visum aanvragen

Vaccinatie

Tot slot kunnen landen een inentingsbewijs eisen. Ook dit verschilt uiteraard per bestemming en ook het type inenting kan variëren. Zorg ervoor dat u hiervan op de hoogte bent en op tijd uw inenting en bijbehorende bewijs regelt. 

 

Reisorganisatie

Parkeren bij vliegveld

Het organiseren van uw reis is een belangrijk onderdeel van uw reischecklist. Zodra u vliegtickets en accommodatie heeft geregeld dient u ook de reis naar de luchthaven van vertrek te organiseren. Dit is gemakkelijk gedaan met uw auto, iedere luchthaven heeft een ruim aanbod van goedkope parkeerplaatsen. 

Parkeren bij de luchthaven van vertrek

Het is verstandig een airport parkeerplaats zo vroeg mogelijk van uw lijstje vakantie af te vinken. Tijdens de zomermaanden zijn parkeerplaats al snel geheel volzet en dit kan last minute onnodig stress opleveren. 

Via onze website kunt de mogelijkheden rondom bijvoorbeeld Schiphol, Eindhoven Airport, Rotterdam Airport, Brussel Airport, Charleroi Airport, Düsseldorf Airport en nog veel meer gemakkelijk vergelijken. 

De gewenste parkeerplaats kunt u zodra u deze gevonden hebt direct online reserveren. Na afronding van de reservering ontvangt u een reserveringsbevestiging waarop alle informatie omtrent het parkeren uitgebreid vermeld staat. 

Nederlandse luchthavensDuitse luchthavensBelgische luchthavensFranse luchthavens
Parkeren bij Eindhoven AirportParkeren bij Bremen AirportParkeren bij Brussel-Zaventem AirportParkeren bij Charles de Gaulle Airport
Parkeren bij Groningen AiportParkeren bij Düsseldorf AirportParkeren bij Charleroi AirportParkeren bij Orly Airport
Parkeren bij Maastricht AirportParkeren bij Frankfurt Airport  
Parkeren bij Rotterdam AirportParkeren bij Hamburg Airport  
Parkeren bij SchipholParkeren bij Keulen Airport  
 Parkeren bij Weeze Airport  

 

Medicatie en vaccinatie

Medicatie

Ook medicatie en vaccinatie moet u, mits noodzakelijk, meenemen op vakantie. Wanneer u uw paklijst vakantie aan het doorlopen bent dan is dit een van de belangrijkste puntjes. Een vaccinatie kan in sommige gevallen verplicht worden bij aankomst, zonder bewijs kan u toegang tot het betreffende land geblokkeerd worden. 

Ook in het geval van medicatie is het verstandig deze in te pakken. Het verkrijgen van medicatie, met name wanneer het om medicatie op recept gaat, kan enorm lastig zijn te verkrijgen. Het kan dus een enorm veel kopzorgen besparen door alle medicinale benodigdheden in te pakken. 

 

Kleding en accessoires 

Koffer met kleding

Het is waarschijnlijk een van de eerste dingen waar u aan denkt; het vullen van uw koffer. Ieder jaar weer wordt de gehele kledingkast uitgeplozen en worden de favoriete vakantieoutfits in de koffer gepropt. Toch zal het ook herkenbaar klinken dat u ondanks een volgepropte koffer toch wat kleding of accessoires vergeet. 

In ons vakantielijstje is gelukkig duidelijk te zien waar u aan kan denken. Wellicht zijn niet alle items van toepassing, toch is het verstandig stapsgewijs uw koffer te vullen. Ook als u een korte reis maakt wilt u niks vergeten, onze checklist kan dus ook als een inpaklijst weekend weg gebruikt worden.

 

Badkamer en toilet

Toilet tas

Een belangrijk maar ook lastig onderdeel van de vakantie paklijst zijn de badkamer- en toiletbenodigdheden. Wegens veiligheidsreden is er namelijk een maximum bepaald betreft vloeistoffen de mee mogen als handbagage. Goed om te weten dat er geen maximum is betreft ruimbagage, mits er geen licht ontvlambare vloeistoffen tussen zitten. 

Indien u nog steeds rondloop met de vraag wat neem ik mee op vakantie en dit betreft vloeistoffen in uw handbagage, dan is het goed om te weten dat u maximaal 10 verpakking van maximaal 100ml elk mag meenemen. Voorwaarde is dat deze verpakt zijn in een doorzichtige en hersluitbare plastic zak. Per persoon mag er één dergelijke plastic zag meegenomen worden. 

 

Comfort en gemak

Reisgemak

Wat neem je mee op vakantie, het blijft een belangrijke vraag. Zelfs na de informatie die we tot nu toe al gedeeld hebben zijn er nog genoeg zaken om over na te denken. Tijdens de reis wilt u het natuurlijk zo comfortabel mogelijk hebben en het uzelf zo gemakkelijk mogelijk maken. 

Denk daarom aan hulpmiddelen die uw reis veel comfortabeler maken. Download van tevoren een film of zorg ervoor dat je Spotify playlist geheel up-to-date en gedownload is. Vergeet hierbij niet te denken aan oortjes of een koptelefoon en de reis is al voorbij voor u het weet. 

 

Voor de kinderen

Vliegtuig met kind

Gaat u vliegen met een baby? Dan is het organiseren van de reis en de reis zelf wellicht extra stressvol. Vraag jij je als ouder zijnde af wat moet je meenemen op vakantie dan kunnen we alleen maar aanraden de onderstaande tips door te nemen! 

De paklijst voor een lange vakantie, of zelfs de paklijst weekend weg is al stukken langer wanneer u met een kind reist. Zorg er in ieder geval voor dat u en uw kinderen genoeg voeding en drinken hebben. Daarnaast zit een ongelukje in een klein hoekje dus ook schoonmaakspullen en verschoonspullen zijn sterk aangeraden. 

 

Overig

Reisbenodigdheden

Naast alles wat tot nu toe benoemd is, zijn er nog steeds genoeg items en benodigdheden te benoemen in een vakantie lijst. Ondanks dat wij deze in de categorie ‘overig’ hebben geplaatst, zijn ze zeker niet onbelangrijk. 

Tegenwoordig is een oplader voor uw telefoon een van de belangrijkste dingen op een paklijst vliegvakantie. Reservespullen voor uw ogen, zoals een reservebril of reserve setje lenzen zijn ook zeker aan te raden. Daarnaast kunnen spullen zoals een zaklamp, navigatie en stroomadapter het leven op de plaats van bestemming een stuk makkelijker maken. 

 

Vorige blogs

Klantenservice

Hebt u een vraag of problemen met uw reservering?

Veilig en zeker
timo waving