Parkeren Charleroi Airport

Vergelijk de parkeermogelijkheden bij Charleroi Airport en boek eenvoudig uw gewenste parkeerplaats
Voer uw reisgegevens in en vergelijk het beschikbare aanbod!
timo pop
Large terminal
 • Compare parking
  Vergelijken

  Vergelijk parkeeropties bij betrouwbare aanbieders.

 • Book safely online
  Boeken

  Kies een parkeerplaats met de door u gewenste opties en betaal veilig online.

 • Show booking at parking
  Parkeren

  Laat bij aankomst uw voucher zien, geprint of op uw telefoon, en parkeer uw auto.

 • Enjoy your holiday
  Relaxen

  Ga onbezorgd op reis in de wetenschap dat uw auto in veilige handen is.

Via Vliegen en Parkeren vergelijkt u de parkeermogelijkheden rondom Charleroi Airport en reserveer direct uw gewenste parkeerplaats. Onze handige vergelijkings- en boekingstool helpt u met het vinden én reserveren van een voordelige en betrouwbare parkeerplaats. 

Gaat u op reis vanaf de luchthaven in Charleroi en zoekt u een parking Charleroi Airport? Dan bent u bij Vliegen en Parkeren aan het juiste adres. U vindt eenvoudig de beschikbare parkeerproducten door Charleroi Airport en uw reisdata te selecteren.

Wij tonen direct het beschikbare parkeeraanbod dat bestaat uit shuttle parkings, valet parkings én parkeerplaatsen op loopafstand. Vergelijk het parkeeraanbod, reserveer de gewenste parkeerplaats en ga met een onbezorgd gevoel op reis!

Waarom kiezen voor Vliegen en Parkeren?
 • Best prices Altijd de laagste prijs
 • Short booking time Binnen 2 minuten gereserveerd
 • No reservation needed Geen reserveringskosten

De parkeermogelijkheden bij Charleroi Airport

Het parkeren Charleroi Airport kan op verschillende manieren. U kunt bijvoorbeeld parkeren op de luchthaven zelf, of daar omheen middels een shuttleservice. Deze twee verschillende parkeervormen brengen ieder hun eigen tarieven, gemak en reistijd met zich mee.

Rondom de luchthaven kunt u op twee verschillende manieren Charleroi Airport parkeren; inclusief shuttleservice of op loopafstand van de terminals. Ieder van de parkings Charleroi Airport heeft zijn eigen voor- en nadelen.

Bekijk onze parkeervormen pagina voor meer informatie, zo vindt u eenvoudig uw ideale parkeermethode. Vervolgens kunt u eenvoudig vergelijken en de gewenste parking direct boeken. 

🚗 Aantal parkeerplaatsen15
🏆 Best beoordeeldFast Park
💶 Goedkoopste parkingGate Park
📍 Dichtst bij luchthavenAeropark
Parking-Aeroport-Charleroi

Parkeertarieven bij Charleroi Airport

ParkingKosten per weekService 
Gate Park€ 34,00 - week
€ 4,25 - dag
Shuttle
10 min
Reserveer
Park To Go€ 35,00 - week
€ 5,00 - dag
Shuttle
10 min
Reserveer
Charleroi Low Cost Parking€ 35,00 - week
€ 5,00 - dag
Shuttle
3 min
Reserveer
Gataparking€ 36,00 - week
€ 5,14 - dag
Shuttle
6 min
Reserveer
Best Parking Fly€ 37,00 - week
€ 4,62 - dag
Shuttle
10 min
Reserveer
Shuttle Express Parking€ 39,00 - week
€ 4,87 - dag
Shuttle
11 min
Reserveer
Pro Park€ 41,00 - week
€ 5,12 - dag
Shuttle
5 min
Reserveer
P4 Charleroi€ 57,00 - week
€ 7,13 - dag
Lopen
20 min
Informatie
P2 Charleroi
€ 90,00 - week
€ 11,25 - dag
Lopen
5 min
Informatie
P1 Charleroi
€ 107,00 - week
€ 13,38 - dag
Lopen
2 min
Informatie

Bovenstaand overzicht is een klein gedeelte van ons aanbod. Selecteer uw reisdata voor een volledig en actueel aanbod. 

 

Parkeren met shuttleservice

Icoon shuttle parking

Het parkeren vliegveld Brussel Charleroi is op zijn voordeligst wanneer u kiest voor shuttle parkeren, een eenvoudige en comfortabele parkeerservice. Hieronder volgt een korte opsomming van het proces en de parkeerplaatsen waar u middels deze service kunt parkeren. Let op: iedere shuttleservice rekent ter plaatse een toeslag van € 5 of meer. De luchthaven van Charleroi rekent een tarief voor het betreden van het luchthaventerrein, dit wordt door berekend op uw reservering. 

Aankomst: u rijdt direct naar het parkeerterrein van de gekozen parkeeraanbieder. Hier toont u uw voucher, die u krijgt na afronding van een reservering, en u wordt zo snel mogelijk naar de luchthaven gebracht in een van de shuttlebusjes. 

Terugkomst: u neemt zodra u geland bent telefonisch contact op met de parkeeraanbieder. Hieropvolgend wordt u zo snel mogelijk opgehaald vanaf de luchthaven en weer teruggebracht naar het parkeerterrein en uw auto. 

 

Fast Park

Logo Fast Park Charleroi AirportZoals de naam Fast Park al zegt, kunt u hier snel parkeren. Nadat u uw auto heeft afgegeven bij de parkeerplaats, wordt u in slechts 3 minuten naar de luchthaven gebracht. U kunt gebruik maken van de shuttlebus tussen 04:00 en 00:00 en als extra voordeel hoeft u uw autosleutel niet in te leveren na het parkeren. Dit zorgt voor extra veiligheid, naast de camerabewaking en omheining.

Boek online →

 

Gate Park

Logo Gate Park Charleroi AirportVoor een zeer lage prijs kunt u bij Gate Park uw voertuig parkeren inclusief een shuttleservice. Na aankomst op de parkeerplaats kunt u zelf uw auto parkeren en hoeft u uw autosleutel niet af te geven. De shuttlebus brengt u vervolgens in 10 minuten naar de luchthaven toe. Het parkeren doet u tussen 04:00 en 00:00, waarbij u uw auto parkeert op een goed beveiligd terrein.

Boek online →

 

Shuttle Express

Shuttle Express Charleroi AirportVoordelig parkeren met sleutelbehoud? Dat doet u bij Shuttle Express bij Charleroi Airport. De shuttlebus brengt u na het parkeren in 11 minuten naar de luchthaven toe. De parkeerplaats is zeer veilig, want het terrein is afgesloten en er is een waakhond aanwezig. U hoeft uw autosleutel niet in te leveren na het parkeren, want deze mag u zelf meenemen op reis.

Boek online →

 

Charleroi Low Cost Parking

Logo Charleroi Low Cost ParkingNet als bij bovenstaande parkings kunt u ook bij Charleroi Low Cost Parking parkeren met sleutelbehoud. Zo weet u zeker dat uw auto niet meer verplaatst wordt. De parkeerlocatie en bijbehorende shuttleservice zijn geopend van 04:00 tot 00:00, waarbij de rit in de shuttlebus slechts 3 minuten in beslag neemt. Het parkeerterrein is voorzien van allerlei veiligheidsmaatregelen, zoals camerabewaking, een hekwerk en nachtelijke verlichting.

Boek online →

 

Best Parking Fly

Logo Best Parking Fly Charleroi AirportOp ongeveer 10 minuten reisafstand van de luchthaven ligt het parkeerterrein van Best Parking Fly. Hier kunt u parkeren inclusief shuttleservice op een verhard parkeerterrein tussen 04:00 en 00:00. Tegen meerprijs kunt u er ook voor kiezen om uw auto overdekt te parkeren en u kunt gebruik maken van elektrisch laden tegen een toeslag ter plaatse. 

Boek online →

 

Aeropark Charleroi

Logo Aeropark Charleroi AirportOp slechts 2 km afstand van de luchthaven ligt Aeropark Charleroi. Deze bekende parkeerplaats is al jaren actief rondom Charleroi, waarbij u tussen 04:00 en 00:00 kunt parkeren. De shuttlebus brengt u in 3 minuten naar de luchthaven toe na het parkeren, waardoor u nooit lang onderweg bent. U mag uw eigen autosleutel meenemen op reis, terwijl uw auto op een parking met camerabewaking blijft staan.

Boek online →

 

Park to Go

Logo Park to Go Charleroi AirportEen andere mogelijkheid op Charleroi Airport is de shuttleservice van Park to Go. U kunt hier tussen 04:00 en 00:00 terecht, waarbij u dus het grootste deel van de dag én nacht kunt parkeren en naar de luchthaven gebracht wordt. De rit duurt ongeveer 10 minuten, waardoor u snel bij de incheckbalie bent. Het parkeerterrein is omheind en voorzien van camerabewaking voor de veiligheid.

Boek online →

 

Inside Park

Logo Inside Park Charleroi AirportWilt u liever standaard overdekt parkeren? Dat is mogelijk bij Inside Park! De parkeergarage is voorzien van camerabewaking en wordt tevens in de gaten gehouden door medewerkers. Een ander groot voordeel is dat Inside Park 24 uur per dag geopend is, ten opzichte van de andere parkings. Zo hoeft u zich nooit zorgen te maken of u nog wel kunt parkeren bij een hele vroege vlucht of bij vertraging.

Boek online →

 

ProPark

ProPark Charleroi AirportBij ProPark gebeurt het parkeren Charleroi middels een shuttleservice, in dit geval op slechts 5 minuten van de luchthaven. Ook hier is het terrein en de service geopend van 04:00 tot 00:00. U hoeft uw autosleutels niet in te leveren en kunt tegen meerprijs ook uw auto overdekt parkeren. De shuttlebus is inbegrepen voor vier personen, waarbij u ter plaats bijbetaald voor meer reizigers.

Boek online →

 

Ace Parking

Ace Parking Charleroi AirportOok bij Ace Parking gebeurt het Brussel Charleroi parkeren middels een shuttleservice, in dit geval bent u ongeveer 9 minuten onderweg. Het parkeerterrein is netjes afgesloten en omdat u onoverdekt parkeert, is er geen maximale inrijhoogte. De openingstijden zijn van 04:00 tot 00:00 en er kunnen maximaal 4 personen vervoert worden in de shuttlebus.

Boek online →

 

Parkwall

Parkwall Charleroi AirportWilt u parkeren Brussel Charleroi met een shuttleservice, maar niet al te lang onderweg zijn? Bij Parkwall parkeert u op slechts 2 minuten van de luchthaven, let wel dat dit exclusief eventuele wachttijd is. U parkeert op een onoverdekt, omheind en afgesloten parkeerterrein en u kunt uw autosleutels zelf meenemen op reis. 

Boek online →

 

Park & Fly Charleroi

Park & Fly Charleroi AirportHet parkeerterrein van Park & Fly Charleroi ligt slechts 2 minuten verwijderd van het vliegveld. U parkeert op een onoverdekte parkeerplaats en u dient uw autosleutels in te leveren. De service van deze Brussels Charleroi parking is tevens beschikbaar van 04:00 tot 00:00. Het terrein van Park & Fly Charleroi is uiteraard meer dan adequaat beveiligd en biedt uitstekende servicefaciliteiten. 

Boek online →

 

Parkeren met valetservice

Valet parkeren bij Charleroi AirportHet parkeren middels valetservice is relatief uniek bij Charleroi Airport, maar geeft u als reiziger wel een stukje extra luxe. U rijdt namelijk direct naar de luchthaven toe, waar u uit uw eigen auto stapt. Zo bespaart u veel tijd én mogelijke stress. Let op: iedere parkeerservice is genoodzaakt om ter plaatse een toeslag van € 5 te rekenen. De luchthaven van Charleroi rekent een tarief voor het betreden van het luchthaventerrein, dit wordt door berekend door de parkeeraanbieder.

Aankomst: u kunt direct naar de luchthaven rijden. U neemt 15-30 minuten voor aankomst contact op met de parkeerplaats om te laten weten dat u er bijna bent. U spreekt een ontmoetingspunt af en overhandigt uw autosleutels aan de chauffeur. Vervolgens wordt uw auto geparkeerd op een parkeerterrein op enkele minuten afstand van de luchthaven, terwijl u de vertrekhal inloopt.

Terugkomst: Na het landen haalt u eerst uw bagage op. Wanneer u deze in handen heeft, neemt u telefonisch contact op met de valet chauffeur. U spreekt weer een ontmoetingspunt af en u wacht tot uw auto naar de luchthaven gebracht wordt. Hierna is het een kwestie van instappen en uw weg vervolgen.

 

Gate Park Valet

Logo Gate Park Valet Charleroi AirportGebruik maken van het relaxte valet parkeren? Dat kan bij Gate Park Valet. De service is beschikbaar tussen 04:00 en 00:00, waarbij u direct bij de luchthaven uitstapt. Verder kunt u tegen toeslag nog gebruik maken van extra services, zoals het laten wassen van uw auto.

Boek online →

 

Officiële parkeerplaatsen Charleroi Airport

Icoon parkeren op loopafstand

De officiële parkeerplaatsen zijn in het beheer van Charleroi Airport en enkel via de website van de luchthaven te reserveren. Al deze parkeerterreinen liggen op loopafstand van de luchthaven, variërend van 1 tot maar liefst 25 minuten loopafstand. Wij voorzien u echter graag van meer informatie omtrent een parkeerplaats Brussel Charleroi.

Aankomst: u parkeert simpelweg uw auto en loopt vervolgens door richting de luchthaven. De loopafstand verschilt per parkeerterrein en kan variëren van 1 minuut tot maar liefst 20 minuten. U betreedt het terrein door een kaartje te trekken of middels kentekenherkenning. 

Terugkomst: u loopt simpelweg terug naar het parkeerterrein en verlaat het terrein middels u inrijkaart of kentekenherkenning. 

 

P1 Charleroi

P1 Charleroi Airport

Bij P1 Charleroi parkeert u op slechts 1 minuut loopafstand tot de terminals. Niet voor niets wordt deze parking dan ook de Premium P1 locatie genoemd. U parkeert in een overdekte en beveiligde parkeergarage met rechtstreekse toegang tot de luchthaven. Wanneer u zonder reservering gebruik maakt van deze parkeerplaats vliegveld Charleroi, betaalt u trapsgewijs minder. Des te langer u parkeert, des te voordeliger u relatief gezien parkeert. Een reservering wordt aangeraden. 

Meer info →

 

P2 Charleroi

Groen P2 icoonBij P2 Charleroi, ook wel P2 Comfort genoemd, parkeert u op ongeveer 5 minuten lopen van de luchthaven. De luchthaven zelf noemt het een ideale optie voor middellange en lange verblijven. P2 Charleroi Airport is een openlucht parking, er is dus geen optie om overdekt te parkeren. U kunt hier zowel met als zonder reservering parkeren, vooraf reserveren wordt echter aangeraden. 

Meer info →

 

P3 Charleroi

Groen P3 icoonWilt u uw auto parkeren Brussel Charleroi bij een van de officiële parkings van de luchthaven? Dan kunt u onder andere terecht bij P3 Charleroi. Ook deze optie is een Charleroi Airport parking op loopafstand. De reistijd bedraagt om en nabij 20 minuten, u bent dus wel even onderweg na het parkeren. In het hoogseizoen is het tegen meerprijs wel mogelijk om gebruik te maken van een shuttlebus. Vooraf reserveren is hierbij verplicht. Ook hier wordt een reservering aangeraden.

Meer info →

 

P4 Charleroi

Groen P4 icoonNet als P3 Charleroi wordt ook P4 Charleroi een low cost parking genoemd, dit met een reden. Ook P4 Charleroi ligt namelijk op ongeveer 20 minuten loopafstand van het vliegveld. Ondanks dat er op de locatie hulpmiddelen zoals trolleys en bagagekarretjes aanwezig zijn, is het toch ver om 20 minuten met uw bagage te moeten sjouwen na het auto parkeren Charleroi vliegveld. Op basis van kosten en beschikbaarheid is het aangeraden online te reserveren. 

Meer info →

 

Lock Park Charleroi

Groen "Lock Parking" icoonBij Lock Park parkeert u op slechts 1 minuut van de terminals, de premiumbenaming is in dit geval dus meer dan terecht. Dit komt echter met een prijskaartje, het is namelijk de duurste parking Brussel Charleroi Airport. Ook hier kunt u inclusief en exclusief reservering parkeren, maar is een reservering aangeraden. 

Meer info →

 

Lang parkeren bij Charleroi Airport

Gaat u voor een langere periode op reis en zoekt u dus naar meer informatie omtrent het lang parkeren Charleroi Airport? Dan heeft u wellicht andere voorkeuren dan reizigers die kort op reis gaan. Wanneer u lang op reis gaat dan hecht u wellicht meer waarde aan een goede prijs of een veilige parkeerplaats. Hoe langer u parkeert, hoe meer u kunt besparen natuurlijk. 

Met Vliegen en Parkeren is het vinden van een veilige en betrouwbare parkeerplaats super gemakkelijk. Wanneer u op zoek bent naar de mogelijkheden voor het lang parkeren Charleroi, selecteert u even uw reisdata en klikt u op 'zoeken'. Vervolgens vergelijkt u de mogelijkheden, maakt u uw keuze en heeft u wellicht wel tientallen euro's bespaart. 

 

Wilt u meer informatie over onze services, Charleroi Airport of de parkeerproducten? Bekijk eens onze blogartikelen en onze algemene voorwaarden! Hieronder vindt u een overzicht van een aantal handige pagina's en artikelen. 

Meer info over Charleroi Airport

De luchthaven van Charleroi heeft meerdere benamingen, maar de officiële naam van dit vliegveld is Brussels South Charleroi Airport en deze ligt ten noorden van Charleroi. Met 6,5 miljoen passagiers per jaar, is Charleroi de tweede luchthaven van België. 

De nabijheid bij Brussel maken de luchthaven een interessante bestemming voor Ryanair, TIU fly en Wizz Air, daarnaast wordt het vliegveld ook gebruikt voor privaat luchtverkeer.

Zelf beschikt de luchthaven over 6 mogelijke parkeergelegenheden. Echter, indien u wilt parkeren op Brussel Charleroi Airport voor een langere periode, bent u vaak een hoog bedrag kwijt aan de parkeerkosten.

Gelukkig zijn er veel alternatieve parkeermogelijkheden rondom de luchthaven die een voordelige parkeerplaats voor u mogelijk maken. Alle informatie over de parkeervormen en de mogelijkheden voor het parkeren vliegveld Charleroi vindt u hieronder.

 

De voordelen van Charleroi Airport parkeren 

Het parkeren Charleroi vliegveld kan dus op verscheidene manieren. Ondanks deze luchthaven te bereiken valt het met openbaar vervoer, kiezen hedendaagse reizigers nog steeds vaker voor de auto.

 

Voordelig parkeeraanbod

Het parkeeraanbod is in vergelijking met andere luchthavens bijna continu voordeliger. U parkeert een week lang Charleroi parkeren voor slechts een paar tientjes, hierbij is de keuze reuze. Vergelijk dus even de mogelijkheden en reserveer een voordelige parking. 

 

Uw reis in eigen handen

Voordelen van het parkeren Charleroi Airport kunnen zijn dat u bijvoorbeeld niet afhankelijk bent van het tijdschema van het openbaar vervoer, of eventueel vertragingen. Bovendien is het openbaar vervoer wellicht goedkoper als u alleen reist, maar wanneer u met meerdere personen reist, is het toch vaak goedkoper om de benzinekosten te verdelen.

Klantenservice

Hebt u een vraag of problemen met uw reservering?

Veilig en zeker
timo waving