Parkeren Charleroi Airport

Vergelijk de parkeermogelijkheden bij Charleroi Airport en boek eenvoudig uw gewenste parkeerplaats
Voer uw reisgegevens in en vergelijk het beschikbare aanbod!
timo pop
terminal illustration
 • Compare parking
  Vergelijken

  Vergelijk parkeeropties bij betrouwbare aanbieders.

 • Book safely online
  Boeken

  Kies een parkeerplaats met de door u gewenste opties en betaal veilig online.

 • Show booking at parking
  Parkeren

  Laat bij aankomst uw voucher zien, geprint of op uw telefoon, en parkeer uw auto.

 • Enjoy your holiday
  Relaxen

  Ga onbezorgd op reis in de wetenschap dat uw auto in veilige handen is.

Update COVID-19
Bekijk onze annuleringsvoorwaarden hier

Vergelijk de parkeeropties rondom Charleroi Airport en reserveer direct uw gewenste parkeerplaats. Onze handige vergelijkings- en boekingstool helpt u met het vinden én reserveren van een voordelige en betrouwbare parkeerplaats. 

Gaat u op reis vanaf de luchthaven in Charleroi en wilt u dus parkeren op Charleroi Airport? Dan bent u bij Vliegen en Parkeren aan het juiste adres. U vindt eenvoudig de beschikbare parkeerproducten door Charleroi Airport en uw reisdata te selecteren.

Wij tonen direct het beschikbare parkeeraanbod dat bestaat uit shuttle parkings, valet parkings én parkeerplaatsen op loopafstand. Vergelijk het parkeeraanbod, reserveer de gewenste parkeerplaats en ga met een onbezorgd gevoel op reis!

Waarom kiezen voor Vliegen en Parkeren?
 • Best prices Altijd de laagste prijs
 • Short booking time Binnen 2 minuten gereserveerd
 • No reservation needed Geen reserveringskosten

De Parkeermogelijkheden bij Charleroi Airport

Het parkeren Charleroi Airport kan op verschillende manieren. U kunt bijvoorbeeld parkeren op de luchthaven zelf, of daarom heen middels een shuttle service of valet. Deze drie verschillende parkeervormen brengen ieder hun eigen tarieven, gemak en reistijd met zich mee.

Bij Charleroi Airport zijn valetservices bijzonder schaars, selecteer simpelweg uw reisdata en kom erachter of u een valetservice kan boeken. Op deze pagina vindt u meer informatie over de parkeervormen en kunt u het beschikbare parkeeraanbod vinden, vergelijken en reserveren. 

 

Shuttle parkeren, valet parkeren of parkeren op loopafstand

Rondom de luchthaven van Charleroi kunt u op drie verschillende manieren parkeren; inclusief shuttleserice, inclusief valetservice of op loopafstand van de terminals. Ieder van de parkings Charleroi Airport heeft zijn eigen voor- en nadelen. Bekijk onze parkeervormen pagina voor meer informatie, zo vindt u eenvoudig uw ideale parkeermethode. Vervolgens kunt u eenvoudig vergelijken en de gewenste parking direct boeken. 

parking_aeroport_charleroi_plan

Parkeren met shuttleservice

Icoon shuttle parking

Het parkeren Airport Charleroi is op zijn voordeligst wanneer u kiest voor shuttle parkeren, een eenvoudige en comfortabele parkeerservice. Hieronder volgt een korte opsomming van het proces en de parkeerplaatsen waar u middels deze service kunt parkeren. Let op: iedere shuttleservice rekent ter plekke een toeslag van € 4,00. De luchthaven van Brussel rekent een tarief voor het betreden van het luchthaven terrein, dit wordt door berekend op uw reservering. 

Aankomst: u rijdt direct naar het parkeerterrein van de gekozen parkeeraanbieder. Hier toont u uw voucher, die u krijgt na afronding van een reservering, en u wordt zo snel mogelijk naar de luchthaven gebracht in een van de shuttlebusjes. 

Terugkomst: u neemt zodra u geland bent telefonisch contact op met de parkeeraanbieder. Hieropvolgend wordt u zo snel mogelijk opgehaald vanaf de luchthaven en weer terug gebracht naar het parkeerterrein en uw auto. 

Vergelijk alle shuttle parkeerplaatsen →

 

A1 Parking

A1 Parking CharleroiBij A1 Parking parkeert u net als bij de overige shuttle parkings inclusief een bij de prijs inbegrepen shuttleservice. Het parkeren bij Charleroi Airport gebeurt hier op ongeveer 7 minuten reistijd, exclusief wachtijd. De parkeerplaats is geopend van 04:00 tot 00:00, is onoverdekt en u kunt uw autosleutels zelf meenemen op reis. 

Meer info →

 

ProPark

ProPark CharleroiOok bij ProPark gebeurt het parkeren Charleroi middels een shuttleservice, in dit geval op ongeveer 9 minuten van de luchthaven. Ook hier is het terrein en de service geopend van 04:00 tot 00:00, houdt hier dus rekening mee wanneer u een nachtelijke vlucht hebt. U dient bij aankomst uw autosleutels in te leveren, deze worden uiteraard veilig bewaard. 

Meer info →

 

Park & Fly

Park & Fly CharleroiHet parkeerterrein van Park & Fly ligt slechts 5 minuten verwijderd van het vliegveld. U parkeert op een onoverdekte parkeerplaats en u dient uw autosleutels in te leveren. De service is tevens beschikbaar van 04:00 tot 00:00. Het terrein van Park & Fly Charleroi is uiteraard meer dan adequaat beveiligd en biedt uitstekende servicefacaliteiten. 

Meer info →

 

ParkWall

ParkWall Charleroi AirportWilt u parkeren Brussel Charleroi met een shuttleservice maar niet al te lang onderweg zijn? Bij ParkWall parkeert u op slechts 2 minuten van de luchthaven, let wel dat dit exclusief eventuele wachttijd is. U parkeert op een onoverdekt, omheind en afgesloten parkeerterrein en u kunt uw autosleutels zelf meenemen op reis. 

Meer info →

 

Ace Parking

Ace Parking CharleroiOok bij Ace Parking gebeurt het Brussel Charleroi parkeren middels een shuttleservice, in dit geval bent u ongeveer 9 minuten onderweg. Het parkeerterrein is netjes afgesloten en omdat u onoverdekt parkeert is er geen maximale inrijhoogte. De openingstijden zijn van 04:00 tot 00:00.

Meer info →

 

Aeropark

Aeropark CharleroiOp 7 minuten reistijd van het vliegveld vindt u Aeropark. Dit onoverdekte parkeerterrein is open van 04:00 tot 00:00. U kunt als extra service, tegen een meerprijs en ter plekke te regelen, ook kiezen voor een wasservice. Hiermee stapt u bij terugkomst in een volledige schone auto, ook wel zo lekker!

Meer info →

 

 

Parkeren op loopafstand

Icoon parkeren op loopafstand

De parkeerplaatsen op loopafstand zijn in het beheer van Charleroi Airport en enkel via de website van de luchthaven te reserveren. Wij voorzien u echter graag van meer informatie omtrent het parkeren Luchthaven Charleroi. 

Aankomst: u parkeert simpelweg uw auto en loopt vervolgens door richting de luchthaven. De loopafstand verschilt per parkeerterrein en kan variëren van 1 minuut tot maar liefst 20 minuten. U betreed het terrein door een kaartje te trekken of middels kentekenherkenning. 

Terugkomst: u loopt simpelweg terug naar het parkeerterrein en verlaat het terrein middels u inrijkaart of kentekenherkenning. 

 

P1 Charleroi

P1 CharleroiBij P1 Charleroi parkeert u op slechts 2 minuten loopafstand tot de terminals. Niet voor niets wordt deze parking dan ook de Premium P1 locatie genoemd. U parkeert in een overdekte en beveiligde parkeergarage met rechtstreekse toegang tot de luchthaven. Wanneer u zonder reservering parkeert, betaalt u trapsgewijs minder. Des te langer u parkeer, des te voordeliger u relatief gezien parkeert. Een reservering wordt aangeraden. 

 

P3 Charleroi

P3 Charleroi AirportWilt u uw auto parkeren Brussel Charleroi bij een van de officiële parkings van de luchthaven? Dan kunt u onder andere terecht bij P3 Charleroi. Ook deze optie is een Charleroi Airport parking op loopafstand. De reistijd bedraagt om en nabij 20 minuten, u bent dus wel even onderweg na het parkeren. Ook hier wordt een reservering aangeraden.

Meer info →

 

P4 Charleroi

P4 CharleroiNet als P3 Charleroi wordt ook P4 Charleroi een low cost parking genoemgd, dit met een reden. Ook P4 Charleroi ligt namelijk op ongeveer 20 minuten loopafstand van het vliegveld. Ondanks dat er ter plekke hulpmiddelen zoals trolleys en bagagekarretjes aanwezig zijn, is het toch ver om 20 minuten met uw bagage te moeten sjouwen. Op basis van kosten en beschikbaarheid is het aangeraden online te reserveren. 

 

Premium+ Lock

Lock Parking CharleroiBij Lock Park parkeert u op slechts 1 minuut van de terminals, de premium benaming is in dit geval dus meer dan terecht. Dit komt echter met een prijskaartje, het is namelijk de duurste parking van de luchthaven. Ook hier kunt u inclusief en exclusief reservering parkeren maar is een reservering aangeraden. 

Meer info →

 

 

Overzicht van het parkeeraanbod

🚗 Aantal parkeerplaatsen6
🏆 Best beoordeeldEco Park
💶 Goedkoopste parkingA1 Parking
📍 Dichtst bij luchthavenAce Parking Low Cost

* Deze parking was op het moment van schrijven het voordeligst. De prijzen van ons aanbod zijn echter altijd aan verandering onderhevig.

 

Wilt u meer informatie over onze services, Charleroi Airport of de parkeerproducten? Bekijk eens onze blogartikelen en onze algemene voorwaarden! Hieronder vindt u een overzicht van een aantal handige pagina's en artikelen. 

Ontdek de parkeermogelijkheden

Meer info over Charleroi Airport

De luchthaven van Charleroi heeft meerdere benamingen, maar de officiële naam van dit vliegveld is Brussels South Charleroi Airport en deze ligt ten noorden van Charleroi. Met 6,5 miljoen passagiers per jaar, is Charleroi de tweede luchthaven van België. De nabijheid bij Brussel maken de luchthaven een interessante bestemming voor Ryanair, TIU fly en Wizz Air, daarnaast wordt het vliegveld ook gebruikt voor privaat luchtverkeer.

Zelf beschikt de luchthaven over 6 mogelijke parkeergelegenheden. Echter, indien u zoekt naar een Brussel Charleroi parking voor een langere periode, bent u vaak een hoog bedrag kwijt aan de parkeerkosten. Gelukkig zijn er veel alternatieve parkeermogeljikheden rondom de luchthaven die een voordelige parkeerplaats voor u mogelijk maken. Alle informatie over de parkeervormen en de mogelijkheden voor het parkeren vliegveld Charleroi vindt u hieronder.

 

De voordelen van Charleroi Airport parkeren 

Het parkeren Charleroi vliegveld kan dus op verscheidene manieren. Ondanks deze luchthaven te bereiken valt het met openbaar vervoer, kiezen hedendaagse reizigers nog steeds vaker voor de auto.

 

Voordelig parkeeraanbod

Het parkeeraanbod is in vergelijking met andere luchthavens bijna continue voordeliger. U parkeert een week lang Charleroi parkeren voor slechts een paar tientjes, hierbij is de keuze reuze. Vergelijk dus even de mogelijkheden en reserveer een voordelige parking. 

 

Uw reis in eigen handen

Voordelen van het parkeren Charleroi Airport kunnen zijn dat u bijvoorbeeld niet afhankelijk bent van openbaar vervoer tijdstippen, of eventueel vertragingen. Bovendien is het OV wellicht goedkoper als u alleen reist, maar wanneer u met meerdere personen vertrekt is toch vaak het opsplitsen van benzine kosten goedkoper.

Gerelateerde blogs over deze luchthaven

terminal illustration
Klantenservice

Hebt u een vraag of problemen met uw reservering?

timo waving
Veilig en zeker