P2 Charleroi Airport

Airport-Charleroi-parking-P2

Gaat u uw vliegreis starten bij onze zuiderburen, vanaf Charleroi Airport? Dan wilt u natuurlijk ook graag parkeren bij Vliegveld Charleroi. Dit kan zeer comfortabel bij parking P2 Charleroi, ook wel P2 Comfort genoemd. 

Wij vertellen u alles wat u moet weten over het parkeren bij P2 Charleroi Airport en maken de vergelijking met een aantal alternatieve parkeermogelijkheden. 

 

Overzicht van de Parkeertarieven bij Charleroi Airport
ParkingKosten per weekService 
P2 Charleroi Airport
€ 99,00 - week
€ 12,38 - dag
Lopen
5 min
Informatie
DS Parking€ 27,00 - week
€ 3,85 - dag
Lopen
25 min
Reserveer
Park To Go€ 35,00 - week
€ 5,00 - dag
Shuttle
10 min
Reserveer
Charleroi Low Cost Parking€ 35,00 - week
€ 5,00 - dag
Shuttle
3 min
Reserveer
Best Parking Fly€ 38,00 - week
€ 5,42 - dag
Shuttle
10 min
Reserveer
Shuttle Express Parking€ 39,00 - week
€ 4,87 - dag
Shuttle
11 min
Reserveer

In de bovenstaande tabel kunt u eenvoudig een vergelijking maken tussen parking Charleroi Airport P2 en de alternatieve parkeermogelijkheden. Er zijn namelijk behoorlijke verschillen te ontdekken, zoals ook te zien is in ons artikel omtrent de parkeertarieven bij Charleroi Airport.

 

De parkeerservice van P2 Charleroi

Groen P2 icoonZoals gezegd is het parkeren bij Charleroi Airport parking P2 erg comfortabel. U parkeert namelijk op 5 minuten loopafstand en kunt ervoor kiezen om inclusief óf exclusief reservering te parkeren. Een reservering wordt altijd aangeraden. Charleroi Airport beheert naast de Charleroi P2 ook nog een aantal andere parkeerplaatsen. Zo kunt u bijvoorbeeld ook terecht bij P3 Charleroi, P4 Charleroi of Lock Park Charleroi

Samenvatting van het parkeren bij P2 Charleroi: 

🚗 ParkeerterreinOnoverdekt
🚶 ParkeerserviceLoopafstand (5 min)
🕔 Openingstijden24/7
🔏 BeveiligingCamerabeveiliging
  • Onoverdekte parkeerplaats op 5 minuten loopafstand van de vertrekhal
  • Parkeren inclusief of exclusief reservering
  • Entree middels kentekenherkenning of QR-code
  • Autosleutels zelf meenemen op reis
  • 24/7 geopend

Zoals gezegd is het parkeerterrein van Charleroi Airport P2 in zijn geheel een openlucht parking. Voor een overdekte parkeerplaats zult u dus elders moeten zoeken. Bekijk eens onze top 5 goedkoop parkeren Charleroi Airport voor de mogelijkheden.

Het terrein van de parking P2 Brussels South Charleroi Airport is geheel afgesloten door omheining en een slagboom. Daarnaast is het voorzien van camerabeveiliging en wordt hierdoor dus 24/7 in de gaten gehouden. U parkeert uw auto op loopafstand van de luchthaven op een onoverdekte parkeerplaats. Het parkeerterrein bevindt zich op ongeveer 5 minuten lopen van de vertrekhal. Zoals gezegd kunt u uw auto zowel inclusief als exclusief reservering parkeren. 

Het parkeren werkt als volgt:

  • Bij aankomst: U rijdt op de dag van vertrek simpelweg naar het parkeerterrein, volg nabij de luchthaven de bewegwijzering voor P2 Charleroi. U betreedt het terrein middels kentekenherkenning of een QR-code. Zodra u geparkeerd staat loopt u simpelweg naar de luchthaven via de aangegeven route.
  • Bij terugkomst: U volgt deze zelfde aangegeven route terug naar het parkeerterrein en vervolgens verlaat u het terrein weer middels kentekenherkenning of dezelfde QR-code. U kunt uw autosleutels gewoon zelf op zak houden. 

 

De tarieven voor parkeren P2 Charleroi

Net als P1 Charleroi kunt u ook P2 parking Charleroi gebruiken om kort te parkeren. Hiervoor is geen reservering mogelijk, maar u kunt gewoon binnenrijden. Het ticket dat u bij de slagboom ontvangt gebruikt u vervolgens om het parkeertarief te betalen voordat u de parkeerplaats verlaat. Ideaal als u iemand wilt wegbrengen of iemand komt ophalen.

Wilt u echter langere tijd parkeren op deze locatie? Dan is het zeer aan te raden om vooraf een online reservering te maken. Zo bent u verzekerd van een plek én betaalt u een lagere prijs dan wanneer u parkeert zonder boeking. Hieronder ziet u de parking Charleroi Airport P2 prijs voor kort parkeren en wanneer u enkele dagen wilt parkeren. Zoals u ziet lopen de kosten al snel op.

ParkeertermijnKosten
1 - 3 min€ 2,00
3 - 30 min€ 3,00
1 dag€ 25,00
2 dagen€ 45,00
3 dagen€ 60,00
4 dagen€ 70,00
5 dagen€ 80,00
6 dagen€ 85,00

 

Het reserverings- en boekingsproces van P2 Charleroi

Het reserveren van Charleroi parking P2 doet u via de luchthaven zelf. Daar maakt u een online reservering en voldoet u de betaling met creditcard, Bancontact of het Franse Carte Bancaire. Betalen met iDeal is hier dus niet mogelijk. Na betaling ontvangt u een bevestiging met een QR-code om de slagboom te openen. Bewaar deze dus goed.

Wilt u de tijden van uw reservering na het boeken nog wijzigen? Dat kan tot 5 minuten voor de start van de boeking via de online-omgeving van de luchthaven. Het wijzigen van het kenteken is niet meer mogelijk. Indien u met een andere auto komt, gebruikt u gewoon de QR-code om het parkeerterrein te betreden.

In geval van annulering voor het parkeren Charleroi Airport P2 kan dit worden gedaan tot 24 uur voor de start van de boeking. Ook dit doet u online door in te loggen met uw boekingsnummer.

 

Disclaimer:

  • Let op: parking P2 Charleroi Airport is niet via onze website te reserveren, dit doet u via de officiële Charleroi Airport website. 
  • Ons voordelige parkeeraanbod vindt u door bovenaan de pagina uw reisdata te selecteren. U kunt vervolgens eenvoudig vergelijk en direct reserveren. 
  • De prijzen zijn indicatief berekend voor een parkeerplaats van 8 dagen met reservering ten minste twee weken van tevoren in de periode augustus 2024.

Vorige blogs

Klantenservice

Hebt u een vraag of problemen met uw reservering?

Veilig en zeker
timo waving