P2 Charleroi Airport

Airport-Charleroi-parking-P2

Gaat u uw vliegreis starten bij onze zuiderburen, vanaf Charleroi Airport? Dan wilt u natuurlijk ook graag parkeren bij Vliegveld Charleroi. Dit kan zeer comfortabel bij P2 Charleroi, ook wel P2 Comfort genoemd. 

Wij vertellen u alles wat u moet weten over het parkeren bij P2 Charleroi Airport en maken de vergelijking met een aantal alternatieve parkeermogelijkheden. 

 

De parkeertarieven van P2 Charleroi & de alternatieve mogelijkheden


ParkeeraanbiederKosten per week (8 dagen)Kosten per dagParkeervormTransfer tijdSleutelbehoud
P2 Charleroi (incl. reservering)€ 90,00€ 11,25Loopafstand5 min
P2 Charleroi (excl. reservering)€ 95,00€ 11,88Loopafstand5 min
Park & Fly€ 48,00€ 6,00Shuttle5 MinX
Aeropark€ 48,00€ 6,00Shuttle7 MinX
ParkWall€ 52,00€ 6,30Shuttle2 Min
A1 Parking€ 59,99€ 7,50Shuttle9 min
Ace Parking€ 60,00€ 7,50Shuttle9 Min
Pro Park€ 60,00€ 7,50Shuttle9 MinX

 

Alle info over P2 Charleroi

Groen P2 icoonZoals gezegd is het parkeren bij Charleroi P2 een zeer comfortabele service. U parkeert namelijk op loopafstand en kunt ervoor kiezen om inclusief óf exclusief reservering te parkeren. Een reservering wordt altijd aangeraden, dit vanwege de volgende redenen:

 • Gegarandeerd een parkeerplaats
 • Betaalautomaten vermijden en tijd besparen
 • Scherpere tarieven

Charleroi Airport beheert naast de Charleroi Parking P2 ook nog een aantal andere parkeerplaatsen. U kunt uw auto ook parkeren bij P1 Charleroi, P3 Charleroi, P4 Charleroi of Lock Park Charleroi

 

Het parkeerproces bij P2 Charleroi

U parkeert uw auto op loopafstand van de luchthaven op een onoverdekte parkeerplaats. Het parkeerterrein bevindt zich op slechts 5 minuten lopen van de vertrekhal. Zoals gezegd kunt u uw auto zowel inclusief als exclusief reservering parkeren. 

 • Bij aankomst: U rijdt op de dag van vertrek simpelweg naar het parkeerterrein, volg nabij de luchthaven de bewegwijzering voor de parking P2 Charleroi Airport. U betreedt het terrein middels kentekenherkenning of een QR-code. Zodra u geparkeerd staat loopt u simpelweg naar de luchthaven via de aangegeven route.
 • Bij terugkomst: U volgt deze zelfde aangegeven route terug naar het parkeerterrein en vervolgens verlaat u het terrein weer middels kentekenherkenning of dezelfde QR-code. U kunt uw autosleutels gewoon zelf op zak houden. 

 

Het parkeerterrein van P2 Charleroi

Zoals gezegd is het parkeerterrein van Charleroi Airport P2 in zijn geheel een openlucht parking. Voor een overdekte parkeerplaats zult u dus elders moeten zoeken. Bekijk eens onze top 5 goedkoop parkeren Charleroi Airport voor de mogelijkheden. 

Het terrein van de Charleroi Airport parking P2 is geheel afgesloten door omheining en een slagboom. Daarnaast is het voorzien van camerabeveiliging en wordt hierdoor dus 24/7 in de gaten gehouden. 

 

Samenvatting van het parkeren bij P2 Charleroi: 

🚗 ParkeerterreinOnoverdekt
🚶 ParkeerserviceLoopafstand (5 min)
🕔 Openingstijden24/7
🔏 BeveiligingCamerabeveiliging
 • Onoverdekte parkeerplaats op 5 minuten loopafstand van de vertrekhal
 • Parkeren inclusief of exclusief reservering
 • Entree middels kentekenherkenning of QR-code
 • Autosleutels zelf meenemen op reis
 • 24/7 geopend

 

 

Meer info over de parkeertarieven

In de bovenstaande tabel kunt u eenvoudig een vergelijking maken tussen de parking Charleroi Airport P2 prijs en de alternatieve parkeermogelijkheden. Er zijn namelijk behoorlijke verschillen te ontdekken, zoals ook te zien is in ons artikel omtrent de parkeertarieven bij Charleroi Airport

U kunt zoals te zien is in deze tabel eenvoudig besparen op uw parkeerkosten. Dit verschil loopt alleen nog maar meer op zodra u ervoor kiest om voor een langere periode op reis te gaan. Hierbij maakt u gebruik van een shuttleservice, in plaats van een parkeerplaats op loopafstand. Hieronder het prijzoverzicht voor het parkeren bij P2 Charleroi Vliegveld, exclusief reservering. 

 

ParkeertermijnKosten (excl. reservering)
1 uur€ 4,00
2 uur€ 6,00
Ieder extra uur+ € 3,00
1 dag€ 21,00
2 dagen€ 39,00
3 dagen€ 58,00
4 dagen€ 68,00
5 dagen€ 79,00
Per extra dag+ € 5,00

 

 

Meer info over de alternatieve parkeermogelijkheden

In de tabel zijn ook een aantal alternatieve parkeeropties toegevoegd. Hierbij kunt u eenvoudig flink wat besparen op de parkeerkosten en deze zijn allemaal direct te reserveren via onze website. Mocht u wat meer informatie willen over een specifieke parking, zoals reviews of foto’s, dan kunt u simpelweg op de naam klikken.

Vergelijkt u liever het gehele parkeeraanbod bij Charleroi Airport? Selecteer dan bovenaan deze pagina uw vertrek- en retour datum en klik op zoeken. Wij tonen direct ons beschikbare parkeeraanbod en u kunt de gewenste parkeerplaats direct reserveren. 

Het is u wellicht al opgevallen dat er geen opties zijn voor een valet parking Charleroi. Deze manier van parkeren is momenteel niet beschikbaar via onze website. 

 

Parkeren bij Charleroi Airport?
> Vergelijk alle parkeermogelijkheden hier <

 

 

Disclaimer:

 • Let op: P2 Charleroi Airport is niet via onze website te reserveren, dit doet u via de officiële Charleroi Airport website. 
 • Ons voordelige parkeeraanbod vindt u door bovenaan de pagina uw reisdata te selecteren. U kunt vervolgens eenvoudig vergelijk en direct reserveren. 
 • De prijzen zijn indicatief berekend voor een parkeerplaats van 8 dagen met reservering ten minste twee weken van tevoren in de periode oktober 2022. 

Vorige blogs

Klantenservice

Hebt u een vraag of problemen met uw reservering?

Veilig en zeker
timo waving