Bekijk de parkeertarieven voor uw reis!
Selecteer de luchthaven en uw reisdata en vergelijk het beschikbare parkeeraanbod!

Parkeertarieven Charleroi Airport

parking_aeroport_charleroi_plan

Gaat u op reis vanaf Charleroi Airport en bent u op zoek naar parkeren Brussel Charleroi? In dit artikel vertellen wij u alles over de parkeerkosten Charleroi Airport.

Let op: u vindt ons beschikbare aanbod door bovenaan de pagina uw vertrek- en retourdatum te selecteren en op ‘Zoeken’ te klikken, wij hebben Charleroi Airport al geselecteerd.

 

Overzicht van de Parkeertarieven bij Charleroi Airport

ParkeeraanbiederKosten per week (8 dagen)Kosten per dagParkeervormTransfer tijdSleutelbehoud

Budget Parkeeraanbieders

Propark€ 32,00€ 4,00Shuttle9 min
A1 Parking€ 32,00€ 4,00Shuttle7 min
Park & Fly€ 38,00€ 4,75Shuttle5 min-
Eco Park€ 45,00€ 5,63Shuttle5 min
Ace Parking Low Cost€ 47,00€ 5,88Shuttle11 min

Officiële Parkeermogelijkheden

P1 Lock Park€ 125,00€ 15,38Loopafstand1 min
P1 Charleroi€ 102,00€ 12,75Loopafstand2 min
P2 Charleroi€ 74,00€ 9,25Loopafstand5 min
P3 Charleroi€ 39,00€ 4,63Shuttle5 min
P4 Charleroi€ 39,00€ 4,63Loopafstand20 min

 

Vaak krijgen wij de vraag 'wat kost parkeren op Luchthaven Charleroi'. In het bovenstaande overzicht ziet u in één oogopslag de kosten parkeren Charleroi Airport. Hierbij is er onderscheid gemaakt tussen de officiële en alternatieve parkeermogelijkheden. De duurste parkeerplaatsen zijn de officiële parkeerplaatsen in het beheer zijn van Charleroi Airport, zoals te zien in de bovenstaande tabel. U parkeert op loopafstand en hierdoor bent u natuurlijk minder tijd kwijt dan bij een shuttle optie. Hier betaalt u echter wel de hoofdprijs voor, en op deze manier kunt u dus een afweging maken.

Wanneer u verzekerd wilt zijn van lage parkeertarieven Charleroi dan bent u het best uit bij de shuttle opties. De reistijd bedraagt maximaal 11 minuten, u bent dus nooit veel extra tijd kwijt en u kunt wel eenvoudig tientallen euro’s besparen. Wilt u precies weten wat u kunt besparen? Selecteer dan Charleroi Airport, uw reisdata en vergelijk ons aanbod!

 

Budget Parkeeraanbieders

Propark CharleroiProPark

De parking ProPark is de meest voordelige aanbieder. U parkeer hier middels een shuttleservice die u in ongeveer 9 minuten naar de luchthaven brengt, houdt hierbij rekening met eventuele wachttijd. De parking is geopend van 04:00 tot 00:00 en u kunt uw autosleutels behouden tijdens uw reis.

 

A1 Parking CharleroiA1 Parking

Bij A1 Parking hanteert de laagst mogelijke prijzen parkeren Charleroi Airport. Hier kunt u terecht van 04:00 tot 00:00 en kunt u uw sleutels meenemen op reis. De reistijd van de shuttlebus naar de luchthaven bedraagt, exclusief eventuele wachttijd, ongeveer 7 minuten. Uw auto laat u achter op een nette en goed beveiligde parkeerplaats.

 

Park & Fly Charleroi AirportPark & Fly

Bij Park & Fly kunt u, verrassend genoeg, uw auto parkeren en op vliegreis gaan. U parkeert hier niet alleen voordelig, maar ook nog op een net beveiligde parkeerplaats met meer dan voldoende servicefaciliteiten. U parkeert op slechts 5 minuten van de luchthaven en moet uw autosleutels inleveren. Deze worden bewaard om het terrein beheersbaar te houden en vanwege verzekeringstechnische redenen. 

 

Eco Park Charleroi AirportEco Park

Ook bij Eco Park kunt u uw autosleutels meenemen, toch wel een fijn gevoel uw eigen autosleutels op zak te kunnen houden! Eco Park is 24/7 geopend en dus ook toegankelijk voor nachtelijke vluchten. De parkeerplaats ligt op slecht 5 minuten afstand van de luchthaven en u parkeert middels een shuttleservice. 

 

Ace Parking CharleroiAce Parking Low Cost

Het verschil is klein, maar Ace Parking Low Cost is een van de goedkoopste parkeeraanbieders met een zeer voordelig tarief parking Charleroi luchthaven. U reist ongeveer 11 minuten met de shuttlebus en uw auto staat op goed verzorgde en beveiligde parkeerplaats. U kunt uw sleutels behouden en de openingstijden zijn 04:00 tot 00:00.

 

Officiële Parkeermogelijkheden

Let op: Alle onderstaande parkeermogelijkheden zijn de officiële parkeerplaatsen van Charleroi Airport zelf. Deze parkeerplaatsen zijn niet via onze website te reserveren. 

 

P1 Lock CharleroiP1 Lock Park

De overdekte parkeerlocatie P1 Lock Charleroi is de meest prijzige parkeeroptie rondom Charleroi Airport. De maximale inrijhoogte is 1.90 meter, dit is dus bij grotere voertuigen iets om rekening mee te houden. De hoge prijs levert veel gemak op, u parkeert namelijk op loopafstand en slechts op 2 minuten van de luchthaven.

 

P1 CharleroiP1 Charleroi

De parking P1 Charleroi is een veel gekozen optie. U parkeert namelijk op slechts 5 minuten loopafstand van de luchthaven, dit gemak levert dan ook weer een hogere prijs op. De parkeergarage heeft meerdere verdiepingen en heeft ook een max. inrijhoogte van 1.90 meter.

 

P2 CharleroiP2 Charleroi

Op 5 minuten loopafstand van de luchthaven bevindt zich P2 Charleroi. Net als alle andere officiële opties is de parkeerplaats 24/7 geopend. De parkeerplaats is voorzien van vele relevante veiligheids- en service faciliteiten.

 

P3 CharleroiP3 Charleroi

Een stuk betaalbaarder optie is P3 Charleroi Airport. Dit is de enige officiële locatie die u van een parkeerplaats voorziet in combinatie met een shuttleservice. De reistijd bedraagt hierbij, exclusief wachttijd, ongeveer 5 minuten.

 

P4 CharleroiP4 Charleroi

Tot slot kunt u reserveren bij P4 Charleroi. Dit is de meeste voordelige optie waar u parkeert op loopafstand. U bent hierbij echter wel 20 minuten aan de wandel, mocht u minder mobiel zijn dan wordt dit natuurlijk afgeraden.

 

De parkeermogelijkheden rondom Charleroi AirportParkeermogelijkheden Charleroi Airport

Rondom de luchthaven van Charleroi zijn er veel verschillende parkeermogelijkheden. U kunt parkeren op zogenaamde officiële parkeermogelijkheden en bij de budget parkeeraanbieders. Bij de officiële parkeerplaatsen kunt u parkeren op loopafstand en bij één optie in combinatie met een shuttleservice. Bij de budget parkeeraanbieders kunt u normaal gesproken met een shuttle- of valetservice, bij Charleroi Airport is shuttle parkeren echter veruit de meest voorkomende parkeervorm.

In de schematische afbeeldingen kunt u een connectie leggen tussen de tarieven parkeren Charleroi en de locatie. Zo kunt u een mooie afweging maken van de kosten ten opzichte van de reistijd. Het is u wellicht opgevallen dat de reistijden bij de officiële parkings korter zijn dan de budget parkeeraanbieders, een kortere reistijd betekent echter hogere parkeerkosten Brussel Charleroi. Waar u ook voor kiest, u kunt meerdere variabelen met elkaar vergelijken en een weloverwogen keuze maken. 

 

  • De kosten parking Charleroi luchthaven zijn indicatief berekend voor een parkeerplaats van 8 dagen met reservering in de periode september 2020.
  • De officiële parkeerplaatsen van Charleroi Airport zijn niet via onze website te reserveren.

 

Vorige blogs

terminal illustration
Klantenservice

Hebt u een vraag of problemen met uw reservering?

timo waving
Veilig en zeker