#1 Nr. 1 In Service 96% beveelt ons aan! Géén reserveringskosten
In 2 minuten geregeld
Altijd de beste prijs
Al 5 jaar lang!
Veilig Reserveren & Betalen

Parkeren Charleroi Airport

De luchthaven van Charleroi heeft meerdere benamingen, maar de officiële naam van dit vliegveld is Brussels South Charleroi Airport en deze ligt ten noorden van Charleroi. Met 6,5 miljoen passagiers per jaar, is Charleroi de tweede luchthaven van België. De nabijheid bij Brussel maken de luchthaven een interessante bestemming voor Ryanair, TIU fly en Wizz Air, daarnaast wordt het vliegveld ook gebruikt voor privaat luchtverkeer.

Zelf beschikt de luchthaven over 6 mogelijke parkeergelegenheden. Echter, indien u zoekt naar een Charleroi Airport parking voor een langere periode, bent u vaak een hoog bedrag kwijt aan de parkeerkosten. Gelukkig zijn er veel alternatieve parkeermogeljikheden rondom de luchthaven die een voordelige parkeerplaats voor u mogelijk maken. Alle informatie over de parkeervormen en de mogelijkheden voor het parkeren vliegveld Charleroi vindt u hieronder.

Open aanbiederlijst
Adres Rue des Frères Wright 8, 6041 , Charleroi, België
Kaart bekijken

1 Vergelijken U vergelijkt tal van parkeeropties bij verschillende betrouwbare aanbieders.
2 Online reserveren Selecteer een parkeerplaats met de gewenste opties en betaal veilig online.
3 Gemakkelijk parkeren Bij aankomst laat u uw reservering zien. Geprint of op uw telefoon waarna u parkeert.
4 Onbezorgd op reis Lekker onbezorgd op reis en weten dat uw auto voor u klaar staat bij terugkomst.

Parkeervormen bij Charleroi Airport

Shuttle parkeren Shuttle parkeren U rijdt naar de gekozen parkeerplaats en wordt vervolgens middels een shuttle bus naar de luchthaven gebracht.
Aanbieders bij Charleroi Airport worden gemiddeld beoordeeld met een 8.2 Klanten die via ons een parkeerplaats geboekt hebben, beoordelen aanbieders gemiddeld met een 8.2/10, gebaseerd op 399 reviews.

De Parkeermogelijkheden bij Charleroi Airport

Actuele Parkeerinformatie
Best beoordeeld: Eco Park
Goedkoopste Shuttle parking: Pro Park
Parkeren op loopastand P1 & P2
Aantal Parkeermogelijkheden:  7 Parkeergelegenheden

 

Het parkeren Charleroi Airport kan op verschillende manieren. U kunt bijvoorbeeld parkeren op de luchthaven zelf, of daarom heen middels een shuttle service. Deze twee verschillende parkeervormen brengen ieder hun eigen tarieven, gemak en reistijd met zich mee. Bij Charleroi Airport wordt reeds nog geen valet parkeervorm aangeboden. 

Parkeren met shuttle service

Charleroi Airport parking is op zijn voordeligst wanneer u kiest voor shuttle parkeren. Hieronder volgt een korte opsomming van parkeerplaatsen waar u middels deze service kunt parkeren. 

  • A1 Parking is geopend van 4:00 ’s ochtends tot 00:00 ’s nachts en binnen 7 minuten staat u al op vliegveld Charleroi!
  • 123 Parking is 24 uur per dag geopend, 7 dagen in de week. Daarnaast bevindt de parking zich op 4 minuten vanaf de terminals.
  • ProPark is gevestigd op slechts 9 minuten vanaf de luchthaven. Deze parking is geopend van 4:00 ’s ochtends tot 00:00 ’s nachts.
  • P3 Official is in het bezit van vliegveld en deze parking Charleroi Airport biedt tevens een shuttle service aan, de reistijd bedraagt 10 minuten. Deze parkeerplaats is niet via onze website te reserveren.

Parkeren op loopafstand

De parkeerplaatsen op loopafstand zijn in het beheer van Charleroi Airport en enkel via de website van de luchthaven te reserveren. Wij voorzien u echter graag van meer informatie. 

  • Lock Park bevindt zich op slechts 2 minuten lopen vanaf de terminal
  • P1 en P4 Charleroi zijn beide eigendom van Charleroi luchthaven en P1 bevindt zich op slechts 5 minuten lopen van de terminals, de P4 ligt op 20 minuten lopen gevestigd. 

De voordelen van Charleroi Airport parkeren  

Het parkeren Charleroi vliegveld kan dus op verscheidene manieren. Ondanks deze luchthaven te bereiken valt het met openbaar vervoer, kiezen hedendaagse reizigers nog steeds vaker voor de auto.

Voordelen van het parkeren Charleroi Airport kunnen zijn dat u bijvoorbeeld niet afhankelijk bent van openbaar vervoer tijdstippen, of eventueel vertragingen. Bovendien is het OV wellicht goedkoper als u alleen reist, maar wanneer u met meerdere personen vertrekt is toch vaak het opsplitsen van benzine kosten goedkoper.

Overige tips en info

Onze Algemene Voorwaarden

Een overzicht van de goedkoopste parkeeraanbieders

Lees meer
Aan het laden Een ogenblik geduld a.u.b