P1 Charleroi Airport

Parking_P1_Charleroi

Gaat u uw vliegreis starten vanaf Charleroi Airport en bent u op zoek naar meer informatie over de parkeerplaatsen bij Charleroi Airport? U kunt onder andere terecht bij parking P1 Charleroi, ook wel de Premium parking genoemd. 

Wij vertellen alles over het parkeren bij P1 Charleroi Airport, van de parkeertarieven tot aan het parkeerproces. 

Overzicht van de Parkeertarieven bij Charleroi Airport
ParkingKosten per weekService 
P1 Charleroi Airport
€ 118,00 - week
€ 14,75 - dag
Lopen
2 min
Informatie
Travel Park€ 34,00 - week
€ 4,25 - dag
Shuttle
10 min
Reserveer
Charleroi Low Cost Parking€ 35,00 - week
€ 5,00 - dag
Shuttle
3 min
Reserveer
Royal Parking Fly€ 45,00 - week
€ 6,42 - dag
Shuttle
10 min
Reserveer
Fast Park€ 53,00 - week
€ 6,62 - dag
Shuttle
3 min
Reserveer
Aeropark€ 57,00 - week
€ 8,14 - dag
Shuttle
3 min
Reserveer

In de bovenstaande tabel kunt u eenvoudig zien wat u betaalt voor een 8-daagse parkeertermijn bij Charleroi Airport parking P1 en de alternatieve parkeermogelijkheden. De getoonde prijs is inclusief online reservering. Bent u op zoek naar meer informatie over de andere officiële parkeerplaatsen? Bekijk dan eens onze artikelen omtrent P2 Charleroi, P3 Charleroi of P4 Charleroi.

Zoals u kunt zien is het mogelijk aanzienlijk te besparen op uw parkeerplaats bij de luchthaven van Charleroi. Hierbij dient u te overwegen of u veel wilt betalen voor een parkeerplaats op loopafstand, of weinig wilt betalen voor een parkeerplaats inclusief shuttleservice. Bekijk eens onze top 5 goedkoop parkeren Charleroi Airport voor meer info!

 

De parkeerservice van P1 Charleroi Airport

Groen "P1 Premium" icoonDe parking Charleroi Airport P1 wordt ook wel P1 Premium genoemd. Dit vanwege de comfortabele service, maar ook vanwege de premium prijzen. Op het moment van schrijven is deze P1 parking namelijk de op een na duurste parkeeroptie, na Lock Park Charleroi. U parkeert uw auto bij Charleroi Airport P1 op slechts 2 minuten loopafstand van de terminal. Parkeren kan inclusief en exclusief reservering, het is echter aan te raden om een reservering te maken. 

De service en faciliteiten van op een rijtje

🚗 Parkeerterrein(On)overdekt
🚶 ParkeerserviceLoopafstand (2 min)
🕔 Openingstijden24/7
🔏 BeveiligingCamerabeveiliging
  • Overdekte en onoverdekte parkeerplaatsen beschikbaar
  • Parkeren incl. én excl. reservering mogelijk
  • Entree middels kentekenherkenning of QR-code
  • Loopafstand: 2 minuten
  • Openingstijden: 24/7
  • Te combineren met 'Fast track' en toegang tot de lounge


Zoals gezegd parkeert u op loopafstand, dit betekent dat u na het parkeren simpelweg te voet door kan richting de luchthaven en bij terugkomst de tegengestelde richting. U betreedt het terrein van parking P1 Brussels South Charleroi Airport middels kentekenherkenning of QR-code. Mocht de lezer uw kenteken niet herkennen, dan kunt u dus terugvallen op de QR-code. 

De parkeergarage van P1 Charleroi bestaat uit vier niveaus waarvan drie met enkel overdekte parkeerplaatsen. De niveaus -1, 0 en 1 bieden overdekte parkeerplaatsen. Het hoogste niveau van de parking Charleroi P1 is onoverdekt en biedt dus geen overdekte optie.

Voor het parkeren Charleroi Airport P1 geldt een maximale doorrijhoogte van 1,90 meter. Er zijn parkeerplaatsen beschikbaar voor mindervaliden, deze bevinden zich direct bij de ingang. 

 

De parkeerkosten voor parking P1 Charleroi

Wanneer u voor langere termijn wilt parkeren op Charleroi parking P1, is het aan te raden om vooraf online een reservering te maken. Gebruikt u P1 Charleroi om iemand van de luchthaven op te halen of weg te brengen? Dan kunt u zonder reservering terecht. U betaalt dan € 2 voor de eerste 3 minuten en € 2 wanneer u tot een half uur wilt parkeren.

Hieronder vindt u een prijsoverzicht voor het parkeren bij P1 Charleroi. Bekijkt u liever een totaaloverzicht van alle parkings inclusief de kosten? Gebruik dan onze vergelijkingstool of bekijk ons artikel omtrent de parkeertarieven bij Charleroi Airport

ParkeertermijnKosten
1 - 3 min€ 2,00
3 - 30 min€ 3,00
1 dag€ 29,00
2 dagen€ 50,00
3 dagen€ 70,00
4 dagen€ 85,00
5 dagen€ 90,00
6 dagen€ 100,00

 

Het boekings- en annuleringsbeleid van P1 Charleroi

Uw parking P1 Charleroi Airport boekt u via de website van de luchthaven zelf en moet voor minimaal 24 uur zijn. Wilt u korter parkeren, dan kunt u gewoon zonder reservering binnenrijden. Bij het maken van een reservering betaalt u online, waarna u een QR-code ontvangt om de slagboom te openen ter plaatse. Arriveert u eerder dan de geboekte tijd? Geen probleem, want u kunt tot 15 minuten eerder inrijden zonder extra kosten. Mocht u nog eerder arriveren, dan gelden er wel extra kosten.

Het wijzigen van uw boeking voor P1 parking Charleroi doet u online door in te loggen op het E-parking platform van de luchthaven. Wijzigingen kunnen tot 5 minuten voor de start van uw boeking nog gedaan worden. Nadat uw auto geparkeerd is, kunt u niets meer wijzigen. Wanneer u, bijvoorbeeld door een vluchtwijziging, plots later terugkomt, dan dient u dit extra bedrag bij het verlaten van de parkeerplaats te voldoen. Hiervoor geldt het dagtarief van dat moment.

Heeft u een reservering gemaakt voor P1, maar dient u deze toch te annuleren? Dan kan dat tot 24 uur voor de start van de boeking. Dit doet u via de online-omgeving van Charleroi Airport. 

 

Disclaimer:

  • Let op: P1 Charleroi Airport is niet via onze website te reserveren, dit doet u via de officiële Charleroi Airport website. Ons voordelige aanbod vindt u door bovenaan de pagina uw reisdata te selecteren. U kunt vervolgens eenvoudig vergelijk en direct reserveren. 
  • De prijzen zijn indicatief berekend voor een parkeerplaats van 8 dagen met reservering ten minste twee weken van tevoren in de periode mei 2024.

Vorige blogs

Klantenservice

Hebt u een vraag of problemen met uw reservering?

Veilig en zeker
timo waving