P1 Charleroi Airport

Parking_P1_Charleroi

Gaat u uw vliegreis starten vanaf Charleroi Airport en bent u op zoek naar meer informatie over de parkeerplaatsen bij Charleroi Airport? U kunt onder andere terecht bij P1 Charleroi, ook wel de Premium parking genoemd. 

Wij vertellen alles over het parkeren bij P1 Charleroi Airport, van de parkeertarieven tot aan het parkeerproces. 

 

De Parkeertarieven van P1 Charleroi & alternatieve parkings

 
ParkeeraanbiederKosten (week/dag)Parkeervorm
> Reistijd
 
P1 Charleroi Airport

€ 107,00 - week
€ 13,38 - dag

Loopafstand
> 2 min
Bekijk
Gataparking
€ 45,00 - week
€ 5,63 - dag
Shuttle
> 8 min
Reserveer
Shuttle Express Charleroi€ 50,00 - week
€ 6,25 - dag
Shuttle
> 11 min
Reserveer
Fast Park€ 52,00 - week
€ 6,50 - dag
Shuttle
> 3 min
Reserveer
Charleroi Low Cost Parking
€ 52,00 - week
€ 6,50 - dag
Shuttle
> 3 min
Reserveer
FlashParking
€ 54,00 - week
€ 6,75 - dag
Shuttle
> 11 min
Reserveer
ProPark
€ 55,00 - week
€ 6,88 - dag
Shuttle
> 5 min
Reserveer

 

Alle info over P1 Charleroi Airport

Groen "P1 Premium" icoonDe parking P1 Charleroi Airport wordt ook wel P1 Premium genoemd, dit vanwege de comfortabele service, maar ook vanwege de premium prijzen. Op het moment van schrijven is deze P1 parking namelijk de op een na duurste parkeeroptie, na Lock Park Charleroi

 

Het parkeerproces bij P1 Charleroi

U parkeert uw auto bij Charleroi P1 op slechts 2 minuten loopafstand van de terminal. Parkeren kan inclusief en exclusief reservering, het is echter aan te raden om een reservering te maken. 

Zoals gezegd parkeert u op loopafstand, dit betekent dat u na het parkeren simpelweg te voet door kan richting de luchthaven en bij terugkomst de tegengestelde richting. Parkeert u liever met een shuttleservice? Vul dan bovenaan deze pagina uw reisdata in of selecteer één van de parkeerplaatsen in bovenstaande tabel.

U betreedt het terrein van P1 Brussel Charleroi middels kentekenherkenning of QR-code. Mocht de lezer uw kenteken niet herkennen, dan kunt u dus terugvallen op de QR-code. 

 

Het parkeerterrein van P1 Charleroi

De parkeergarage van Charleroi Airport P1 bestaat uit vier niveaus waarvan drie met enkel overdekte parkeerplaatsen. De niveaus -1, 0 en 1 bieden overdekte parkeerplaatsen. Het hoogste niveau van de parking Charleroi P1 is onoverdekt en biedt dus geen overdekte optie.

Bij deze Charleroi Airport parking P1 geldt een maximale doorrijhoogte van 1,90 meter. Er zijn parkeerplaatsen beschikbaar voor mindervaliden, deze bevinden zich direct bij de ingang. 

 

De service en faciliteiten van op een rijtje

🚗 Parkeerterrein(On)overdekt
🚶 ParkeerserviceLoopafstand (2 min)
🕔 Openingstijden24/7
🔏 BeveiligingCamerabeveiliging
  • Overdekte en onoverdekte parkeerplaatsen beschikbaar
  • Parkeren incl. én excl. reservering mogelijk
  • Entree middels kentekenherkenning of QR-code
  • Loopafstand: 2 minuten
  • Openingstijden: 24/7
  • Te combineren met fast track en lounge

 

Meer info over de parkeertarieven

In de bovenstaande tabel kunt u eenvoudig zien wat u betaalt voor een 8-daagse parkeertermijn bij P1 Brussel Charleroi en de alternatieve parkeermogelijkheden. In deze tabel zijn in het geval van P1 Charleroi de parkeertarieven inclusief en exclusief reservering opgenomen. Bent u op zoek naar meer informatie over de andere officiële parkeerplaatsen? Bekijk dan eens onze artikelen omtrent P2 Charleroi, P3 Charleroi of P4 Charleroi.

Zoals u kunt zien is het mogelijk aanzienlijk te besparen op uw parkeerplaats bij de luchthaven van Charleroi. Hierbij dient u te overwegen of u veel wilt betalen voor een parkeerplaats op loopafstand, of weinig wilt betalen voor een parkeerplaats inclusief shuttleservice. Bekijk eens onze top 5 goedkoop parkeren Charleroi Airport voor meer info!

Bekijkt u liever een totaaloverzicht van alle parkings? Gebruik dan onze vergelijkings-tool of bekijk ons artikel omtrent de parkeertarieven bij Charleroi Airport. Hieronder vindt u een prijsoverzicht voor het parkeren exclusief reservering. Zoals u kunt zien betaalt u zonder reservering mee dan wanneer u mét reservering parkeert. 

ParkeertermijnKosten (excl. reservering)
1 uur€ 4,00
2 uur€ 6,00
Ieder extra uur+ € 3,00
1 dag€ 25,00
2 dagen€ 44,00
3 dagen€ 62,00
4 dagen€ 75,00
5 dagen€ 87,00
6 dagen€ 99,00
7 dagen€ 107,00
8 dagen€ 116,00
Per extra dag+ € 8,00

 

Meer info over de alternatieve parkeermogelijkheden

U heeft in de prijstabel al kunnen zien dat er naast parking Charleroi Airport P1 ook alternatieve mogelijkheden zijn. Deze alternatieve parkeeraanbieders voorzien u net als P3 Charleroi van een parkeerplaats inclusief shuttleservice, en dat voor de helft van het geld.

U kunt deze mogelijkheden eenvoudig vergelijken door bovenaan deze pagina uw reisdata te selecteren. Wij tonen vervolgens direct het beschikbare parkeeraanbod en u kunt de vergelijking starten.

Heeft u de ideale parkeerplaats gevonden? Deze heeft u al binnen enkele minuten gereserveerd! U ontvangt een bevestiging, inclusief voucher, per mail waarop u alle informatie vindt omtrent het parkeren.

Het is u wellicht al opgevallen dat er weinig Charleroi Airport valet parkings benoemd worden. Deze zijn bijzonder schaars rondom de luchthaven en op het moment van schrijven beperkt beschikbaar.

 

Parkeren bij Charleroi Airport?
> Vergelijk alle parkeermogelijkheden hier <

 

Disclaimer:

  • Let op: P1 Charleroi Airport is niet via onze website te reserveren, dit doet u via de officiële Charleroi Airport website. Ons voordelige aanbod vindt u door bovenaan de pagina uw reisdata te selecteren. U kunt vervolgens eenvoudig vergelijk en direct reserveren. 
  • De prijzen zijn indicatief berekend voor een parkeerplaats van 8 dagen met reservering ten minste twee weken van tevoren in de periode december 2023. 

Vorige blogs

Klantenservice

Hebt u een vraag of problemen met uw reservering?

Veilig en zeker
timo waving