Parkeren Groningen Airport

Vergelijk de parkeermogelijkheden bij Groningen Airport Eelde en boek eenvoudig uw gewenste parkeerplaats
Voer uw reisgegevens in en vergelijk het beschikbare aanbod!
timo pop
Large terminal
 • Compare parking
  Vergelijken

  Vergelijk parkeeropties bij betrouwbare aanbieders.

 • Book safely online
  Boeken

  Kies een parkeerplaats met de door u gewenste opties en betaal veilig online.

 • Show booking at parking
  Parkeren

  Laat bij aankomst uw voucher zien, geprint of op uw telefoon, en parkeer uw auto.

 • Enjoy your holiday
  Relaxen

  Ga onbezorgd op reis in de wetenschap dat uw auto in veilige handen is.

Via Vliegen en Parkeren vergelijkt u de parkeermogelijkheden rondom Groningen Eelde Airport en reserveer direct uw gewenste parkeerplaats. Onze vergelijkings- en boekingstool helpt u met het vinden én boeken van een voordelige en betrouwbare parkeerplaats. 

Gaat u uw reis starten vanaf Groningen Airport en bent u hierdoor op zoek naar een parkeerplaats bij de luchthaven? Dit is eenvoudig gevonden via Vliegen en Parkeren!

Groningen Airport kent drie officiële parkeerplaatsen, namelijk P1 Groningen, P2 Groningen en P3 Groningen. Alle drie de opties van het parkeren Groningen Eelde bevinden zich op loopafstand van de luchthaven.

U kunt de parkeerplaatsen eenvoudig vergelijken, sorteren en filteren op basis van uw criteria. Eenmaal uw keuze gemaakt kunt u deze direct reserveren, zodoende bent u binnen enkele minuten voorzien van een parkeerplaats. 

Waarom kiezen voor Vliegen en Parkeren?
 • Best prices Altijd de laagste prijs
 • Short booking time Binnen 2 minuten gereserveerd
 • No reservation needed Geen reserveringskosten

De Parkeermogelijkheden bij Eelde Airport

De luchthaven van Groningen is een kleine luchthaven. Hierdoor zijn er zowel op als rondom de luchthaven weinig aanbieders te vinden die het parkeren Vliegveld Groningen mogelijk maken. Via onze website kunt u de officiële parkeerplaatsen met elkaar vergelijken en direct reserveren.

Er zijn in totaal drie verschillende parkeerterrein, ieder op een andere locatie en met verschillende tarieven. Op het moment van schrijven kunt u parkeren bij P1 Groningen, P2 Groningen en P3 Groningen.

Hierbij ligt eerstgenoemde het dichtst bij de luchthaven en heeft de hoogste tarieven en ligt laatstgenoemde het verst van de luchthaven verwijderd en heeft de laagste parkeertarieven. 

🚗 Aantal parkeerplaatsen3
🏆 Best beoordeeldP2 Groningen
💶 Goedkoopste parkingP3 Groningen
📍 Dichtst bij luchthavenP1 Groningen
Groningen-airport-map 510x400

Parkeren op Loopafstand

Blauw poppetje met een koffer

Alle drie de officiële Groningen Airport parkeerplaatsen zijn direct bij de luchthaven gevestigd. U bent slechts 1 tot 4 minuten onderweg en het parkeren Eelde Airport doet u altijd op loopafstand. Hieronder volgt meer informatie over elke parkeerplaats.

Proces bij aankomst: u rijdt simpelweg naar het betreffende parkeerterrein en betreedt het terrein middels een toegangscode, deze vindt u terug op de voucher die u krijgt na het maken van een reservering. Nadat u deze correct heeft ingevoerd ontvangt u een uitrijkaart en zal de slagboom voor u openen. 

Proces bij terugkomst: bij aankomst heeft u een uitrijkaart gekregen, deze voert u bij terugkomst simpelweg in en de slagboom zal voor u openen. U vindt dit gehele proces terug op de reserveringsbevestiging, die u ontvangt na het maken van een reservering. 

 

P1 Groningen

P1 icoonP1 Groningen, ook wel P1 Gold genoemd, is de meest prijzige, maar ook de meest uitgebreide parkeerplaats. U bent niet eens een minuut onderweg na het parkeren en de parkeerplaats is riant uitgerust met service- en veiligheidsfaciliteiten. U kunt, net als bij de alternatieven, uw autosleutels meenemen op reis.

Boek online →

 

P2 Groningen

P2 icoonP2 Groningen, ook wel P2 Silver genoemd, zit op elk aspect tussen P1 en P3 in. Je zou kunnen zeggen dat je met deze parkeerplaats de gulden middenweg kiest. Vliegveld Eelde parkeren doet u hier slechts op 1 minuut afstand van de luchthaven en u kunt uw auto 24/7 parkeren en ophalen.

Boek online →

 

P3 Groningen

P3 icoonP3 Groningen, ook wel P3 Bronze genoemd, is de meest voordelige parkeerplaats bij luchthaven en zeldzaam voordelig voor een officiële parkeerplaats. De parkeerplaats ligt op ongeveer 4 minuten afstand van de luchthaven en is niet geheel geasfalteerd. Ook hier kunt u 24/7 uw auto parkeren en uw autosleutels meenemen op reis.

Boek online →

 

Parkeertarieven Groningen Eelde Airport

ParkingKosten (dag / week)Service
P3 Groningen€ 50,00 - week
€ 6,25 - dag
Lopen
200 meter
P2 Groningen€ 70,00 - week
€ 8,75 - dag
Lopen
100 meter
P1 Groningen€ 90,00 - week
€ 11,25 - dag
Lopen
50 meter

 

Wilt u meer weten over parkeren Luchthaven Eelde of over het vergelijkings- en boekingsplatform Vliegen en Parkeren? Bekijk dan eens de onderstaande lijst, hier vindt u koppeling naar de belangrijkste pagina’s en informatie.

Waarom Vliegen en Parkeren bij Eelde Airport

Groningen Eelde Airport is niet slechts een kleine luchthaven met een select aantal bestemmingen. U kunt toch liefst 9 bestemmingen bereiken, van Kopenhagen tot Gran Canaria tot Bodrum. Daarnaast vliegt u gegarandeerd met een grote luchtvaartmaatschappij. De luchthaven wordt namelijk bediend door Transavia, Corendon en Blue Islands.

 

Super voordelig parkeren

Uit onderzoek is gebleken dat het parkeren Luchthaven Groningen het voordeligst is van heel Nederland! Bij geen enkele andere luchthaven zult u voordeliger parkeren dan bij deze luchthaven. U kunt al vanaf iets meer dan € 3,00 parkeren bij een on-airport parkeerplaats. Met name als u officiële parkeerplaatsen gaat vergelijken dan zult u erachter komen hoe veel voordeliger het Eelde Airport parkeren is.

 

Bespaar op uw reistijd

Er zijn twee directe busverbindingen vanuit Groningen. Qbuzz 9 richting Eelde Airport via Martini ZKHS en Qbuzz 50 richting Eelde Airport via Haren en De Punt. De reistijden bedragen respectievelijk 40 en 34 minuten, de bushalte ligt daarentegen direct naast de luchthaven.

U dient ook rekening te houden met de reistijden van de bussen, tussen 00:00 en 05:00 rijden er namelijk geen bussen. Houdt er dus rekening mee dat de infrastructuur betreft het openbaar vervoer niet optimaal geregeld is.  

 

Zekerheid door vooraf te reserveren

Door vooraf een Groningen Airport parking te reserveren bent u gegarandeerd voorzien van een parkeerplaats. De parkeerplaats is net als de luchthaven niet al te groot en kan natuurlijk vol geraken. Ontneem daarom al uw zorgen door vooraf uw gehele reis vast te leggen. Daarnaast is een online reservering nog eens voordeliger dan wanneer u dit niet doet.

 

Meer info over Groningen Eelde Airport

Vliegveld Eelde, ook wel bekend als Groningen Airport Eelde, is de op vier na grootste luchthaven van Nederland. De luchthaven ligt in de plaats Eelde op ongeveer 15 kilometer afstand van de stad Groningen.

Deze kleine luchthaven is jaarlijks aan het groeien in aantal vliegbewegingen en aantal passagiers. In 2018 zijn er 21.694 vliegbewegingen geweest en hebben 241.737 passagiers gebruik gemaakt van de luchthaven.

In tegenstelling tot de meeste luchthavens is het (nog) niet druk en hectisch op en rondom de luchthaven. Het parkeren Vliegveld Eelde is daarnaast netjes verzorgd; er zijn drie officiële parkeerplaatsen die allen op loopafstand zijn gelokaliseerd.

Ook in tegenstelling tot de meeste luchthavens zijn er weinig alternatieve parkeerbedrijven die parkeren Groningen Airport aanbieden. Wij vertellen u alles over de parkeergelegenheden rondom deze luchthaven.

Klantenservice

Hebt u een vraag of problemen met uw reservering?

Veilig en zeker
timo waving