P3 Charleroi Airport

Parking_P3_Charleroi

Gaat u op reis vanaf Charleroi Airport en bent u op zoek naar parkeren Charleroi Airport? Dit kan op meerdere parkeerterreinen en tegen verschillende tarieven. Een van de mogelijkheden is parking P3 Charleroi, een van de officiële parkeerterreinen van de luchthaven.

In dit artikel vertellen wij alles over deze parkeerplaats, van de parkeertarieven tot aan een uitgebreide beschrijving van het parkeerproces, en vergelijken we deze met alternatieve parkeergelegenheden.

 

Overzicht van de Parkeertarieven bij Charleroi Airport
ParkingKosten per weekService 
P3 Charleroi Airport
€ 57,00 - week*
€ 7,13 - dag
Lopen
25 min
Meer info
DS Parking€ 29,00 - week
€ 3,62 - dag
Lopen
25 min
Reserveer
Travel Park€ 34,00 - week
€ 4,25 - dag
Shuttle
10 min
Reserveer
Park To Go€ 35,00 - week
€ 5,00 - dag
Shuttle
10 min
Reserveer
Best Parking Fly€ 35,00 - week
€ 5,00 - dag
Shuttle
10 min
Reserveer
Charleroi Low Cost Parking€ 35,00 - week
€ 5,00 - dag
Shuttle
3 min
Reserveer

* Er is tegen meerprijs een rit in de shuttlebus te boeken, zodat u niet 25 minuten hoeft te lopen. Dit kost € 8,00 per persoon. Dit bedrag is niet opgenomen in de prijs hierboven.

In de bovenstaande tabel ziet u naast de kosten van Charleroi parking P3 ook een aantal alternatieven. Het is dus duidelijk dat er genoeg voordelige alternatieve parkeermogelijkheden beschikbaar zijn. Bekijk eens artikel over de goedkoopste parkeerplaatsen bij Charleroi Airport voor meer informatie.

Wilt u meer weten over deze alternatieve parkeermogelijkheden? Klik dan simpelweg op de betreffende naam óf selecteer bovenaan deze pagina uw reisdata en klik op de grote groene 'zoeken' button. Wij tonen ons volledige beschikbare parkeeraanbod welke u eenvoudig kunt vergelijken en u kunt de gewenste parking direct reserveren. 

 

De parkeerservice van P3 Charleroi

P3 Charleroi Airport

Het onoverdekte parkeerterrein ligt op ongeveer 1,8 kilometer afstand. U kunt gebruik maken van een shuttlebus tussen de luchthaven en parking Charleroi Airport P3. Deze kost € 8 per persoon en rijdt dagelijks tussen 04:00 en 23:30. Er is tegen bijbetaling een shuttlebus beschikbaar om de afstand tussen de parkeerplaats en de luchthaven te overbruggen. Doet u dit niet, dan moet u vanaf de parkeerplaats P3 lopend naar de airport.

De parkeerservice van P3 Charleroi Airport op een rijtje:

🚗 ParkeerterreinOnoverdekt
🚶 ParkeerserviceLopen (25 min) of Shuttle (5 min)
🕔 Openingstijden24/7
🔏 BeveiligingCamerabeveiliging
  • Parkeren enkel mogelijk met een reservering
  • 24 uur per dag geopend
  • Onoverdekte parkeerplaats
  • 25 minuten lopen naar de vertrekhal
  • Tegen meerprijs van € 8 p.p. is er een shuttlebus beschikbaar
  • Entree met behulp van kentekenherkenning of QR-code


Waar de afstand een groot nadeel is, is het terrein wel goed beveiligd. Parkeren Charleroi Airport P3 doet u namelijk op een volledig afgesloten terrein, dit middels omheining en een hek. Daarnaast wordt uw auto bewaakt dankzij de aanwezigheid van camera's. Kortom: uw auto staat ver, maar op een veilige locatie. Een reservering is net als bij P4 Charleroi verplicht als u wilt parkeren op P3 Charleroi. Mocht u zonder reservering willen parkeren, dan kunt u terecht bij P1 CharleroiP2 Charleroi en Lock Park Charleroi

Parkeren met een shuttleservice is een gemakkelijke en comfortabele manier van parkeren. Hieronder vindt u meer informatie over het proces van parkeren, zowel bij aankomst als terugkomst. 

  • Bij aankomst: Het terrein van Charleroi Airport parking P3 bevindt zich op het adres Rue d'Heppignies, 6041 Gosselies, België. U betreedt dit parkeerterrein met behulp van kentekenherkenning of een persoonlijke QR-code. U zoekt vervolgens een parkeerplaats en loopt naar de luchthaven of maakt gebruik van de betaalde shuttlebus. 
  • Bij terugkomst: U loopt terug naar de parkeerplaats of neemt de shuttlebus. Hier stapt in uw auto en verlaat het terrein weer met behulp van kentekenherkenning of uw QR-code. 

 

Meer info over de parkeertarieven van P3 Charleroi

Het parkeren op Charleroi Airport P3 is alleen mogelijk met een vooraf gemaakte online reservering. Hieronder ziet u een overzicht van de parkeertarieven voor verschillende termijnen. De online prijs verschilt per periode en ook per beschikbaarheid. Zo kan de prijs bijvoorbeeld hoger worden als er nog slechts een aantal plekken beschikbaar zijn. Het loont dus altijd om op tijd te boeken. 

ParkeertermijnKosten
1 dag€ 24,00
2 dagen€ 38,00
3 dagen€ 45,00
4 dagen€ 53,00
5 dagen€ 55,00
6 dagen€ 57,00
Incl. vervoer shuttlebus+ € 8,00 p.p.

Op moment van schrijven is het parkeertarief voor 8 dagen parkeren in maart € 51. Deze prijs is vrij laag, maar vergeet niet dat u hierbij 25 minuten moet lopen vanaf de parkeerplaats met uw zware bagage. Reist u tussen 04:00 en 23:30, dan kunt u tegen acht euro per persoon gebruik maken van een shuttlebus. Stel u reist met 2 personen, dan bent u dus voor een week parkeren op Charleroi P3 inclusief vervoer € 67 kwijt. Dat is een stuk meer dan bij één van de alternatieve parkeeraanbieders.

 

Het reserverings- en annuleringsbeleid van P3 Charleroi

Voor het parkeren P3 Charleroi Airport is het verplicht om vooraf een reservering te maken. Dit doet u via de website van Charleroi Airport zelf. Betalen kan met creditcard, Bancontact of het Franse Carte Bancaire. Uw reservering voldoen met iDeal is niet mogelijk.

Indien u iets wilt wijzigen, dan doet u dat via dezelfde website. Het is mogelijk om tot 5 minuten voor aankomst nog iets te wijzigen, zoals uw kentekenplaat. Wilt u de tijd wijzigen, dan dient u alle data en tijden opnieuw in te voeren in uw reservering. Is er iets tussen gekomen, dan kunt u uw reservering voor P3 parking Charleroi nog annuleren tot 24 uur voor de start van de boeking. Ook dit geeft u online door.

 

Disclaimer

  • De prijzen zijn indicatief berekend voor een parkeerplaats van 8 dagen met reservering ten minste twee weken van tevoren in de periode mei 2024.
  • De prijzen van de officiële airport producten komen van de officiële Charleroi Airport parkeren website.

Vorige blogs

Klantenservice

Hebt u een vraag of problemen met uw reservering?

Veilig en zeker
timo waving