Parkeren bij Vliegvelden, autosleutels afgeven of niet?

Parkeren bij Vliegvelden, autosleutels afgeven of niet

Gaat u uw auto parkeren en wilt u weten of het mogelijk is om uw autosleutels zelf mee te nemen op reis? Wij kunnen het ons goed voorstellen dat u uw autosleutels zelf in bezit wilt houden, uw auto is immers een kostbaar bezit. Het is dan ook een van de meest gestelde vragen van onze bezoekers.

In dit artikel vertellen wij alles over dit onderwerp. We leggen uit waarom sommige parkeeraanbieders de sleutels zelf in bezit houden, waarom het bij sommige parkeervormen noodzakelijk is en hoe u kunt herkennen of een parkeeraanbieder de optie sleutelbehoud aanbiedt of niet.

 

Mag ik mijn autosleutels behouden als ik parkeer bij het vliegveld?

Laten we hierin even onderscheid maken tussen het parkeren op het vliegveld zelf (On-Airport) en het parkeren van uw auto bij een parkeergelegenheid rondom het vliegveld (Off-Airport).

Als u kiest voor een van de On-Airport parkeerplaatsen van bijvoorbeeld Schiphol, dan kunt u uw autosleutels mee op reis nemen. Let hierbij op dat het bij valet parkeerservice niet mogelijk is, hierover volgt meer informatie.

Indien u kiest voor een Off-Airport parking rondom het vliegveld dan verschilt het per parking of u uw autosleutels kunt behouden of niet. Gelukkig kunt u eenvoudig zien of deze optie wordt aangeboden.

 

Hoe kan ik zien of ik mijn autosleutels kan behouden?

U vindt het beschikbare parkeeraanbod door de luchthaven van vertrek en uw reisdata te selecteren. Wilt u bijvoorbeeld parkeren Eindhoven Airport sleutel behouden? Selecteer dan Eindhoven Airport en uw aankomst- en retourdata.

In het vergelijksoverzicht ziet u tal van parkeeraanbieders, allen met verschillende icoontjes. U herkent deze optie aan de icoontjes die bij iedere parking vermeld staan. De onderstaande icoontjes geven aan of u wél of niet uw sleutels zelf mee kunt nemen op reis.


Parkeren inclusief sleutelbehoudParkeren inclusief sleutelbehoud

Wanneer dit icoon vermeld staat kunt uw autosleutels behouden, sleutelbehoud is altijd bij de prijs inbegrepen.  

 

Parkeren exclusief sleutelbehoudParkeren exclusief sleutelbehoud

Wanneer dit icoon vermeld staat moet u uw autosleutels afgeven, uw autosleutels worden veilig bewaard en er worden geen onnodige kilometers gereden met uw auto.

 

Daarnaast kunt u hier ook gemakkelijk op filteren middels de legenda aan de linkerzijde van het vergelijkingsoverzicht. Selecteer de optie “Autosleutels zelf meenemen” en de parkeeraanbieders die dit aanbieden worden bovenaan gesorteerd, tevens wordt het vinkje bij het betreffende icoontje groen gemaakt.

Let op: mocht er bij de luchthaven van vertrek geen enkele parkeeraanbieder deze optie aanbieden, dan wordt het parkeeraanbod nog steeds getoond, bovenaan zult u de melding "Op het moment bieden GEEN aanbieders sleutel meenemen aan” vermeld zien staan."

 

Wat is de reden dat ik mijn autosleutels af moet geven?

Parkeeraanbieders hanteren deze voorwaarden vanwege meerdere redenen. De meest voorkomende reden is om het terrein beheersbaar te houden. Sommige parkings proberen hun parkeerterrein zo efficiënt mogelijk in te richten, hierdoor kan het voorkomen dat uw auto enkele meters verreden wordt. Er worden natuurlijk geen onnodige kilometers gereden met uw auto.

Daarnaast kunnen parkings uw autosleutels innemen vanwege verzekeringstechnische redenen. Ook de parkeeraanbieder zijn afhankelijk van derden, zoals verzekeringsmaatschappijen. Deze verzekeringsmaatschappijen kunnen net als de parkeeraanbieders verschillende voorwaarden hanteren.

 

De aangeboden parkeervormen bij luchthavens

Via onze website kunt u parkeren middels shuttle parking, valet parking en parkeren op loopafstand. U kunt uw sleutels enkel bij een shuttleservice of bij parkeren op loopafstand meenemen. Bij een valetservice is het vanwege de uitvoering van de service noodzakelijk uw autosleutels in te leveren. Bij een valetservice overhandigt u uw auto namelijk aan een chauffeur van de parking, hierdoor is het vanzelfsprekend niet mogelijk zelf uw auto sleutels mee te nemen.

 

Shuttle parkerenBlauw busje

Bij shuttle parkeren is sleutelbehoud een optie, dit is echter wel afhankelijk van de parkeeraanbieder. De ene parkeeraanbieder biedt de optie wel aan, de andere parkeeraanbieder biedt het niet aan. Bij iedere parkeeraanbieder staat vermeld of sleutelbehoud wordt aangeboden of dat de sleutels ingeleverd moeten worden. 

 

Valet parkerenBlauwe auto en valet chauffeur

Bij valet parkeren is sleutelbehoud vanzelfsprekend geen optie. Uw auto wordt verreden door een chauffeur van de parkeeraanbieder en hierdoor is de autosleutel een vereiste. 

 

Parkeren op loopafstandBlauw poppetje met een koffer

Ook bij parkeren op loopafstand is sleutelbehoud een optie. Normaliter is er geen tussenkomst van een mederwerker en hierdoor behoort sleutelbehoud tot de mogelijkheden. Ook dit verschilt per aanbieder en ook hier staat de optie duidelijk vermeld. 

 

Vind uw ideale parkeerplaats middels onze klantreviews

Wij geven graag iedereen de mogelijkheid zijn of haar mening en parkeerervaring te delen. Daarom krijgt iedere klant, na afloop van het parkeren, een uitnodiging om de parkeerervaring te beoordelen. Hier kunt u precies zien hoe onze klanten het parkeren bij de door hun gekozen parking ervaren hebben. Hierbij heeft iedereen een rapportcijfer, deze individuele beoordelingen dragen bij aan het uiteindelijke rapportcijfer.

U kunt eenvoudig op beoordeling sorteren, zo worden de best beoordeelde parkeeraanbieders bovenaan gesorteerd in het vergelijkingsoverzicht. U vindt alle informatie en de klantreviews over de betreffende parking door u op “Uitgebreide info” te klikken. Zo vindt u alles wat u wilt weten en kunt u een weloverwogen keuze maken.

 

Vorige blogs

Klantenservice

Hebt u een vraag of problemen met uw reservering?

Veilig en zeker
timo waving