Vliegen met een baby

Vliegen met een baby

Vliegt u binnenkort met een baby of kind jonger dan 2 jaar? Vliegen en Parkeren zocht alles uit over het vliegen met baby. In dit artikel vindt u alle informatie, tarieven en overige tips om uw reis met een jong kind een stukje draaglijker te maken!

Inhoudsopgave:

 

Wat neem ik mee voor mijn baby?

In principe dient u zelf voor alles te zorgen om het reizen voor uw baby zo aangenaam mogelijk te maken. Gaat u via KLM vliegen met baby, dan zijn er ook reiswiegjes beschikbaar die u kunt reserveren voor intercontinentale vluchten. Voor alle andere vluchten kunt u een eigen (auto)kinderzitje meenemen. Zo zit uw baby veilig in het vliegtuig en kan er niets gebeuren. Zorg er wel voor dat het stoeltje voldoet aan de Europese richtlijnen, evenals aan de richtlijnen van de luchtvaartmaatschappij.

Tijdens de vlucht is ook gehoorbescherming baby vliegtuig geen overbodige luxe. Verder is het belangrijk om genoeg vermaak mee te nemen, zodat uw baby zich niet kan gaan vervelen. Denk ook aan voldoende luiers, vochtige babydoekjes, extra kleertjes en plastic zakken voor afval. Draagt uw baby vaak een speentje, neem deze dan ook mee.

 

Vliegen vanaf Schiphol

Gaat u op reis vanaf Schiphol, dan is het allereerst verstandig om het valet parkeren Schiphol te reserveren. Zo hoeft u niet met uw baby in een shuttlebus, maar kunt u eenvoudig bij de terminal uit uw eigen auto stappen. Nadat u door de security heen bent en u hoeft nog niet naar het baby vliegtuig, dan kunt u richting de Schiphol Baby Care Lounge lopen. Hier kunt u rustig het melkflesje opwarmen, uw kind verschonen, rustig laten slapen en zelfs in bad doen.

Vanaf Schiphol vertrekken verschillende luchtvaartmaatschappijen met ieder zo hun eigen regels rondom het reizen met een baby. Heeft u gekozen voor Transavia vliegen met baby, dan mag u met uw baby of kind onder 2 jaar vliegen voor € 30 enkele reis mits u de baby op schoot houdt. Hierbij inbegrepen zit één stuk ruimbagage voor de baby van maximaal 10 kg. Hierbij kunt u denken aan een kinderwagen of reisbuggy. Extra handbagage is niet toegestaan.

 

Wat is de prijs voor het vliegen met een baby?

De prijs die u betaalt voor een baby in vliegtuig kan behoorlijk variëren. Afhankelijk van uw besluit om een zitplaats te nemen of niet, maar dit hangt ook af van uw bestemming en uw luchtvaartmaatschappij. Over het algemeen bieden de goedkope luchtvaartmaatschappijen geen kortingen aan voor baby’s.

Hieronder vindt u een overzicht van de tarieven voor baby’s van de grootste luchtvaartmaatschappijen die in Europa actief zijn. Let wel, genoemde kortingen zijn indicatief en mogelijk niet van toepassing in het geval van promotionele aanbiedingen of goedkope tickets.

 

Luchtvaartmaatschappij

Prijs zonder zitplaats

Prijs met zitplaats

Bagage baby

Ryanair

€ 25

Geen korting

Twee gratis babyartikelen + luiertas

EasyJet

€ 31

Geen korting

Twee gratis babyartikelen

KLM

10% van de ticketprijs voor volwassenen

Tot 25% van de ticketprijs voor volwassenen

Twee gratis babyartikelen

Transavia

€ 30

Geen korting

Max. 10 kg voor kinderwagen

Lufthansa

Gratis in Duitsland, anders 10% van tarief volwassenen

Geen korting

1 item van max. 23 kg

British Airways

10% van de ticketprijs voor volwassenen

75% van de ticketprijs voor volwassenen

1 item van max. 23 kg

Emirates

10% van de ticketprijs voor volwassenen

75% van de ticketprijs voor volwassenen

1 item van max. 10 kg

Vueling

€ 14,99 tot € 154,99

Geen korting

Twee gratis babyartikelen

 

Beste zitplaats in het vliegtuig met een baby

In het vliegtuig zijn er verschillende manieren om te reizen met uw baby. Zo kunt u een extra stoel reserveren waar u een speciaal vliegtuig bedje baby plaatst. Zo kan uw baby rustig liggen tijdens de reis en hopelijk ook wat beter slapen. Wel betaalt u dan voor een extra vliegtuigstoel. Bij korte vluchten is het ook een optie om de baby op schoot te houden gedurende de reis. In combinatie met bijvoorbeeld een draagzak kan de baby zo toch onderweg een dutje doen.

Wat betreft de zitplek in het vliegtuig, is het aan te raden om uw stoel of die van uw baby bij het raam te kiezen. Wellicht vraagt u zich af “Waarom met baby bij raam in vliegtuig?”. Nou, zo heeft u invloed op het klepje bij het raam, zodat u deze dicht kan doen als de baby gaat slapen. Daarnaast is het bijvoorbeeld bij Ryanair zo dat er aan de stoel aan het raam twee zuurstofmaskers zijn voor ouder en baby.

 

Veelgestelde vragen over vliegen met een baby

Als ouder heeft u vaak veel vragen wanneer u voor het eerst met een baby of jong kind op reis gaat met het vliegtuig. Wellicht bent u bang dat ze teveel lawaai gaan maken, dat ze pijnlijke oren krijgen van het verschil in luchtdruk of vanaf welke leeftijd ze het beste kunnen vliegen. Wij geven daarom antwoord op de belangrijkste en meest gestelde vragen en tips vliegen met baby.

Vanaf wanneer kunt u vliegen met een baby?

Dat is al vrij vroeg, namelijk vanaf 7 dagen oud. Toch zijn er ook luchtvaartmaatschappijen die kinderen van minimaal 14 dagen oud pas accepteren. Uitzondering hierop is als ze prematuur geboren zijn en dus nog niet stabiel genoeg zijn. Mocht u willen weten vanaf wanneer vliegen met baby een beter idee is, dan wordt aangeraden dit vanaf 3 maanden oud te doen. Voor die tijd zijn de longen nog te veel onderontwikkeld en kan het dus gevaarlijk zijn om lang te vliegen.

Moet ik mijn baby gehoorbescherming op doen?

Wellicht is uw eerste gedachte om de baby te beschermen tegen harde geluiden in het vliegtuig. Dit kan, maar de belangrijkste reden waarom veel ouders kiezen voor een koptelefoon baby vliegtuig is dat het de oren beschermt tegen verschil in luchtdruk. Hierdoor is de kans een stuk kleiner dat ze pijnlijke oortjes krijgen. 

Hoe kan een baby liggen in het vliegtuig?

Een vliegtuig baby bedje klinkt heel logisch, maar er zijn ontzettend veel verschillende opties. Zo bestaan er koffertjes die omgebouwd kunnen worden als bedje, maar is er vanuit de luchtvaartmaatschappij soms ook een bassinet aanwezig waar u gebruik van kunt maken. Ook is het mogelijk om een autostoeltje mee te nemen, die u ook zelf in de auto gebruikt.

 

Parkeren op de luchthaven

Reist u met een jong kind, zorg er dan voor dat het parkeren zo gemakkelijk mogelijk is. Wanneer u een parkeerplaats met valetservice boekt, dan kunt u direct met al uw bagage naar de terminal rijden. Daar aangekomen stapt u uit en wordt uw auto overgenomen door een chauffeur. Zo hoeft u niet met uw koffers, kinderwagen én baby in een shuttlebusje te stappen. Dit valet parkeren is een populaire vorm van parkeren bij Rotterdam Airport. Woont u daar in de buurt, dan is dat een prima luchthaven om vanaf te vliegen.

Woont u in het zuiden van het land, dan kunt u ook vliegen en dus parkeren op Eindhoven Airport. Hier zijn veel verschillende parkeerplaatsen op loopafstand. Kies voor een parking zo dicht mogelijk bij de luchthaven, want er zijn veelal geen bagagewagentjes aanwezig buiten.

 

Vorige blogs

Klantenservice

Hebt u een vraag of problemen met uw reservering?

Veilig en zeker
timo waving