Wat is valet parkeren?

pexels-kaboompics-com-6097 (1)

Als u gaat parkeren bij de luchthaven heeft u vaak de keuze uit diverse parkeervormen. De goedkoopste variant is parkeren met shuttleservice, parkeren dichtbij de luchthaven gaat op loopafstand en de snelste manier van parkeren is met valetservice. We gaan u in dit artikel vertellen hoe valet parkeren in zijn werk gaat en bij welke luchthavens dit mogelijk is.

Valet parking

Een zogenoemde valet parking service zorgt ervoor dat u direct bij de luchthaven kunt uitstappen met uw bagage en zo de terminal in kunt lopen. De valetservice betekenis is eigenlijk heel simpel. Het woord ‘valet’ verwijst naar de chauffeur die uw auto voor u parkeert. Hoe valet parkeren precies werkt, leggen we graag uit. Bij de Nederlandse luchthavens is er beperkt aanbod in valet, maar vooral bij de grotere luchthavens zoals valet parkeren Eindhoven airport of Düsseldorf heeft u veel parkings om uit te kiezen.

Procedure op de dag van vertrek

Op de dag van uw vlucht rijdt u direct naar de luchthaven toe. Zorg ervoor dat u gewoon ruim op tijd op de luchthaven bent, zodat u altijd uw vlucht kan halen als er onverhoopt iets tussenkomt. Een half uur voor aankomst op de luchthaven, belt u naar de parking waar u heeft gereserveerd. U spreekt de exacte locatie af waar ze uw auto van u overnemen, zodat hier geen verwarring over kan ontstaan. De parking zorgt ervoor dat er een chauffeur voor u klaarstaat op de afgesproken plek. Bij aankomst op de luchthaven haalt u uw bagage uit de auto en geeft u de autosleutel aan de chauffeur. Uw auto wordt gecontroleerd op bestaande schade en soms wordt uw kilometerstand ook opgeschreven. Wilt u zeker weten dat er niks met uw auto gebeurd? Maak dan zelf foto’s van uw auto en van de kilometerstand. De chauffeur rijdt uw auto naar de parking toe en parkeert deze. U loopt de terminal in richting het vliegtuig.

Procedure op de dag van terugkomst

Als u terugkomt van uw reis en bent geland op de luchthaven, neemt u eerst uw bagage in ontvangst. Zodra u dit gedaan heeft, neemt u telefonisch contact op met de parking en spreekt u weer een plek af. U loopt naar de afgesproken plek toe en de chauffeur brengt uw auto zo snel mogelijk naar u toe. Dan volgt er weer een voertuigcontrole bij de meeste parkings om te controleren op schade. Het is belangrijk dat u ook zelf op eventuele schade controleert. Indien er schade is gereden die er eerder niet zat, dient u dit direct te melden bij de parking.

 

De voordelen van valetservice

De vraag “Wat is valet parkeren” is inmiddels beantwoord, maar wat zijn nu de voordelen? We zetten graag de voordelen voor u op een rij.

  • Korte afhandelingstijd
  • Direct naar de luchthaven toe rijden, dus niet zoeken naar de juiste locatie
  • Geen gesleep met uw bagage, door de korte loopafstand naar de terminal
  • Niet in een overvolle shuttlebus, maar het gemak van uw eigen wagen
  • Professionele chauffeurs nemen uw auto over
  • Goede prijzen

 

Valet parkeren bij de luchthaven

Zoals we al eerder vertelden, is het mogelijk om bij diverse luchthavens gebruik te maken van valet parkeren. We gaan de mogelijke luchthavens voor u op een rij zetten.

Schiphol Airport

Ook de grootste luchthaven van Nederland biedt het aan: valet parking Schiphol. Een aantal parkings bieden zowel shuttle- als valetservice aan, zoals Central Parking ValetParking Point Valet en Xclusive Parking Valet. Deze parkeerplaatsen zijn ook 24 uur per dag geopend, waardoor ook nachtvluchten mogelijk zijn. De zeer goed beoordeelde iParking is tevens 24 uur per dag geopend, daarbij als laatste parkeeraanbieder The Valet Guys die van 06:30 tot 01:00 geopend zijn. Bij een aantal aanbieders is het mogelijk om tegen meerprijs uw auto overdekt te laten parkeren.

Rotterdam Airport

Bij het Nederlandse Rotterdam zijn bijna alleen maar valet parkeerplaatsen te reserveren. Een valet parking Rotterdam kan zowel overdekt als in de buitenlucht. Zo wordt uw auto bij Park Simply standaard op een buiten terrein geparkeerd, maar kan het tegen meerprijs ook in een overdekte parkeergarage geplaatst worden. Hier is het ook mogelijk om een elektrische auto op te laden. Liever standaard overdekt parkeren? Dan kunt u kiezen voor Park Air. Ook hier is het mogelijk om uw elektrische auto op te laden. De laatste optie is NuParkeren, waar tegen meerprijs ook overdekt geparkeerd kan worden. Standaard is dit in de buitenlucht. 

Eindhoven Airport

Bij Eindhoven Airport werkt het parkeren vaak net wat anders dan bij andere luchthavens. Waar u nog gewoon gebruik kunt maken van een reguliere valetservice is bij Park nd Go. U stapt hier uit bij de Kiss & Ride, waarna u binnen een minuut in de terminal staat. Dichterbij kan niet! Andere parkings hebben een hoofdlocatie op loopafstand van de luchthaven. Hierbij stapt u niet uit bij de luchthaven, maar bij de hoofdlocatie van de parking. Na het afgeven van uw auto, loopt u in enkele minuten naar de terminal toe. Uw auto wordt dan op een andere locatie geparkeerd door de chauffeur. Bij terugkomst loopt u weer naar de hoofdlocatie waar uw auto op u staat te wachten. Het valet parkeren kan bij Park4You op 300 meter van de luchthaven, bij Euro-Parking op 400 meter loopafstand of bij EazzyPark Valet op slechts 1 minuut loopafstand. 

Brussel Zaventem Airport

Tegenwoordig is er steeds meer aanbod bij Brussel, waarbij u ook kunt kiezen voor valet parkeren Brussel. De meest voordelige is ECE Parking Valet. Valet parking Zaventem kunt u ook bij Express Parking Valet doen. De valetservice is bij alle aanbieders 24 uur per dag beschikbaar, mits u gereserveerd heeft natuurlijk. Vaak kunt u ook overdekt parkeren. Bij Star Parking Valet kunt u tegen meerprijs ook kiezen voor een overdekte parkeerplaats.

Düsseldorf Airport

Bij de Duitse luchthaven, net over de grens, is er veel aanbod in valet parking Dusseldorf. De prijzen verschillen enorm tussen de goedkoopste en de meest prijzige parking met valetservice. Zo kan het voor een lage prijs bij Parking Spaces DUS of Starparken met beperkte openingstijd of bij My-ParkDUS of Park Luxus 24 uur per dag. Bij veel parkings kunt u kiezen om uw auto overdekt te laten parkeren of wordt uw auto standaard overdekt geparkeerd. Zo ook bij Park4Holiday en Queen Valetpark bijvoorbeeld.

Vorige blogs

Klantenservice

Hebt u een vraag of problemen met uw reservering?

Veilig en zeker
timo waving