Online Visum Aanvragen

Online Visum Aanvragen

Het einde van de coronapandemie komt steeds meer in zicht en veel mensen zijn zich alvast aan het verdiepen in een bestemming voor hun volgende verre reis. De ene bestemming vereist meer reisbenodigdheden dan de ander, denk hierbij bijvoorbeeld aan het regelen van een visum. 

Wij geven u graag zoveel mogelijk reis- en vlucht gerelateerde informatie. In dit artikel vindt u beknopte informatie over het visum dat u moet aanvragen als u besluit naar een van deze bestemmingen te reizen. We behandelen een visum voor de onderstaande bestemmingen.

 

 

Meer informatie over een visum voor de volgende bestemmingen:

Verenigde Staten

Canada

Nieuw-Zeeland

Australië

Oman

Vietnam

Myanmar

Cambodja

Sri Lanka

India

Egypte

Kenia

Tanzania en Zanzibar

 

 

Visum Verenigde Staten

Voor een reis naar de USA heeft u een ESTA (“eletronic system for travel authorization”) nodig. Het visum Amerika, oftewel ESTA, is twee jaar geldig – als u tenminste met hetzelfde paspoort reist als waarmee u deze reistoestemming hebt aangevraagd – en binnen deze periode mag u een onbeperkt aantal reizen van elk maximaal 90 dagen naar Amerika maken met hetzelfde ESTA.

 

Visum Canada

Canada kent een vergelijkbare reistoestemming, namelijk het eTA (“electronic travel authorization”). Het visum Canada, oftewel eTA voor Canada, is zelfs vijf jaar geldig en hiermee mogen reizigers maar liefst zes aaneengesloten maanden in het land verblijven. Houd er wel rekening mee dat de geldigheid van het eTA Canada in bepaalde gevallen al eerder kan komen te vervallen.

 

Visum Nieuw-Zeeland

Het online visum voor Nieuw-Zeeland wordt ook wel NZeTA genoemd. Dit staat voor “New Zealand electronic Travel Authority”. Vanaf het moment van goedkeuring is het NZeTA twee jaar geldig. Met dit visum Nieuw-Zeeland mag u een onbeperkt aantal reizen maken van elk maximaal 3 maanden. Let op dat u per jaar maar hoogstens 6 maanden in Nieuw-Zeeland mag verblijven als u in het bezit bent van het NZeTA.

 

Nieuw-Zeeland

 

Visum Australië

Voor Nederlandse vakantiegangers is het eVisitor het eenvoudigst aan te vragen visum voor Australië. Dit eVisitor visum is twaalf maanden geldig (met een maximale verblijfsduur van drie maanden) en alleen de aankomstdatum in Australië hoeft binnen de geldigheidstermijn te vallen. Ook dit visum Australie is eenvoudig online aan te vragen.

 

Visum Oman

Sinds 21 maart 2018 is het niet langer mogelijk om bij aankomst in Oman een visum op het vliegveld te kopen. Er bestaan drie varianten van het vooraf online aan te vragen visum Oman: een single entry variant voor één reis van maximaal 10 dagen, een single entry variant voor één reis van maximaal 30 dagen of een multiple entry variant voor meerdere reizen binnen 1 jaar van elk maximaal 30 dagen. Bij aankomst in Oman moet u een boeking van een hotel en terugvlucht kunnen tonen.

 

Visum Vietnam

Sinds 2018 raadt de ambassade af om nog langer het visum on arrival op het vliegveld in Vietnam aan te schaffen. U kunt beter voor vertrek het e-visum voor Vietnam aanvragen. Hiervoor moet u wel het land betreden en verlaten via een van de daarvoor aangewezen locaties. Als u aan alle voorwaarden voldoet mag u met het visum Vietnam vervolgens 30 dagen in het land verblijven.

Vergeet naast het regelen van een visum ook niet te denken aan het boeken van een parkeerplaats bij de luchthaven van vertrek. Via onze website vergelijkt u de parkeermogelijkheden bij Schiphol en andere luchthavens eenvoudig. 

 

Vietnam

 

Visum Myanmar

Sinds enkele jaren kent ook Myanmar een elektronisch visum. Om het visum Myanmar aan te kunnen vragen moeten reizigers al een terugvlucht en minstens één overnachting geboekt hebben. Verder dient u te arriveren op de luchthaven van Yangon, Mandalay of Nay Pyi Taw of via de grenspost van Kawthaung, Myawaddy, Tachileik, Tamu of Rih Khaw Dar. Via een van deze locaties of via Htikee moet u het land ook weer verlaten. Als u via een andere plaats naar Myanmar wilt reizen moet u een speciaal visum aanvragen bij de ambassade in België.

 

Visum Cambodja

Ook voor het e-visum Cambodja zijn er bepaalde aankomstlocaties aangewezen, namelijk de luchthaven van Phnom Penh, Siem Reap, Sihanoukville of de grenspost van Cham Yeam, Poi Pet, Bavet of Tropaeng Kreal. Zowel bij het inreizen van Cambodja als het uitreizen moet u een geprint exemplaar van het visum Cambodja inleveren.

 

Visum Sri Lanka

Met een goedgekeurd visum mag u 30 dagen door Sri Lanka reizen. Als u dan nog steeds geen genoeg kan krijgen van dit prachtige land kunt u een verlenging aanvragen in Colombo. Als deze verlenging van het visum Sri Lanka wordt goedgekeurd, mag u in totaal maximaal 90 dagen van al het natuurschoon genieten.

 

Sri Lanka

 

Visum India

Er bestaan meerdere reistoestemmingen voor India, maar voor een vakantie naar India moet u het toeristenvisum (eTourist) aanvragen. Dit visum voor India is een heel jaar geldig voor meerdere reizen en elke reis mag maximaal 90 dagen duren. Houd er rekening mee dat u hiermee alleen op de daarvoor aangewezen luchthavens mag arriveren.

 

Visum Egypte

Ook van het e-visum Egypte bestaan meerdere varianten: de single entry variant en de multiple entry variant. Beide varianten zijn 90 dagen geldig, maar zoals de naam al aangeeft mag u met het multiple entry visum meerdere keren naar Egypte reizen. Elk verblijf mag 30 dagen duren.

Het is mogelijk om vanaf Eindhoven Airport te vliegen richting Egypte. Bekijk daarbij ook de mogelijkheden voor een Eindhoven Airport parking

 

Visum Kenia

Net als in het geval van Sri Lanka is ook de maximale verblijfsduur van het visum Kenia eenmaal te verlengen bij het Kenya Foreign Nationals Service, van 90 dagen naar 180 dagen. De geldigheidstermijn begint te lopen vanaf het moment dat het visum Kenia wordt goedgekeurd en bedraagt drie maanden. Na uw reis door Kenia ook nog een bezoek brengen aan Tanzania? Lees hieronder verder.

 

Kenia

 

Visum Tanzania en Zanzibar

Voor een reis naar zowel Tanzania als Zanzibar is een e-visum vereist. Zanzibar is een eiland aan oostkust van Afrika dat behoort tot Tanzania. Binnen de maximale verblijfsduur van 30 dagen mag u zo vaak als u wilt op en neer reizen tussen Tanzania en Zanzibar. Om in aanmerking te komen voor het visum Tanzania moet u een terugvlucht en een overnachtingsadres hebben geboekt en arriveren op een van de toegestane aankomstlocaties (de luchthaven van Dar es Salaam, Kilimanjaro, Lake Victoria of Zanzibar-stad, of de grensovergang bij Kenia of Zambia).

 

Gaat u graag goed voorbereid op reis? Lees dan hier meer informatie over het aanvragen van een e-visum of bekijk eens een van onze andere blogartikelen. Vergeet ook niet te denken aan het regelen van een airport parking, eenvoudig gedaan via onze website!

 

Vorige blogs

Klantenservice

Hebt u een vraag of problemen met uw reservering?

Veilig en zeker
timo waving