• Compare parking
  Vergelijken

  Vergelijk parkeeropties bij betrouwbare aanbieders.

 • Book safely online
  Boeken

  Kies een parkeerplaats met de door u gewenste opties en betaal veilig online.

 • Show booking at parking
  Parkeren

  Laat bij aankomst uw voucher zien, geprint of op uw telefoon, en parkeer uw auto.

 • Enjoy your holiday
  Relaxen

  Ga onbezorgd op reis in de wetenschap dat uw auto in veilige handen is.

Parkeren Brussel Airport

Update COVID-19
Bekijk onze annuleringsvoorwaarden hier

Vergelijk de parkeermogelijkheden rondom Brussel Zaventem Airport en reserveer direct uw gewenste parkeerplaats. Onze vergelijkings- en boekingstool helpt u in no time met het vinden én boeken van een voordelige en betrouwbare parkeerplaats. 

Gaat u uw vliegreis starten vanaf Brussel Zaventem Airport en bent u nog op zoek naar een parkeerplaats rondom de luchthaven? Via Vliegen en Parkeren kunt u eenvoudig het parkeeraanbod vergelijken en u kunt direct uw ideale Brussel Airport parking reserveren. U selecteert simpelweg Brussel Airport en uw reisdata, wij tonen vervolgens direct de beschikbare parkeermogelijkheden.

U kunt het aanbod eenvoudig vergelijken en op basis van uw wensen filteren en sorteren. Zo heeft u al in enkele minuten de ideale parkeerplaats gevonden én gereserveerd en kunt u voorbereid en met een onbezorgd gevoel op reis gaan. 

Waarom kiezen voor Vliegen en Parkeren?
 • Best prices Altijd de laagste prijs
 • Short booking time Binnen 2 minuten gereserveerd
 • No reservation needed Geen reserveringskosten

De parkeermogelijkheden bij Brussels Airport

Het parkeren bij Brussels Airport kan aan de hand van drie verschillende parkeervormen; shuttle parking, valet parking en parking op loopafstand. Wij creëren graag overzicht in deze mogelijkheden en de bijbehorende tarieven. Wilt u de beschikbare mogelijkheden voor het Brussel Zaventem parkerne vergelijken? Selecteer bovenaan uw reisdata, klik op zoeken, ga op zoek naar jouw ideale parkeerplaats en boek deze direct. 

 

Verschillende parkeeraanbieders

Rondom Brussel Airport zijn er twee verschillende parkeeraanbieders te onderscheiden; de luchthaven zelf en nabij gelegen parkeerbedrijven. Bij de luchthaven zelf kunt u terecht voor een van de officiële parkings. Bij de nabij gelegen parkeerbedrijven kunt u terecht voor zeer scherp geprijsde shuttle- of valetservices. 

 

Verschillende parkeervormen

Het parkeren kan gedaan worden middels een shuttleservice, een valetservice of bij een parking op loopafstand. Op onze parkeervormen pagina vindt u een uitgebreide uitleg van iedere parkeervorm. Hieronder vertellen we per parkeermethode meer over de mogelijkheden.

Parking_zaventem_plan

Parkeren met shuttleservice

Icoon shuttle parkeren

Het grootste gedeelte van het parking Brussel Airport aanbod bestaat uit shuttle parkings, perfecte opties voor het lang parkeren bij Brussel Airport. Deze parkeergelegenheden bieden een goedkoop alternatief op het huidige aanbod en worden daarom veelvuldig geboekt. Hieronder vindt u een korte toelichting op het parkeerproces van een shuttleservice. 

Aankomst: op de dag van vertrek rijdt u direct naar het adres van de parking. Hier parkeert u uw auto en vervolgens wordt u zo snel mogelijk naar het vliegveld gebracht in een shuttlebusje van de parking. 

Terugkomst: op de dag van terugkomst neemt u zodra u geland bent telefonisch contact op met de parking. Op basis van uw telefoontje wordt er een shuttlebus naar de luchthaven gereden die u weer terug zal brengen naar het parkeerterrein. 

Vergelijk de shuttle parkeerplaatsen →

 

Aeropark1000

Aeropark1000 Brussel AirportAeropark1000 is al jarenlang een betrouwbare parking rondom de luchthaven van Brussel. Hier parkeert u op ongeveer 7 minuten van de luchthaven op een onoverdekte parkeerplaats. Deze parkeerplaats is 24/7 geopend en is dankzij de aanwezige faciliteiten bijzonder veilig en betrouwbaar. Bekijk maar eens de reviews van Aeropark1000 voor meer inzicht in de parkeerervaringen. 

Meer info →

 

Park and Go

Park and Go Brussel AirportOok bij Park and Go kunt u terecht voor een scherp geprijsde shuttleservice en ook hier bent u ongeveer 7 minuten onderweg in een van de shuttlebusjes. De parkeerplaats is 24 uur per dag, 7 dagen per week geopend. U kunt uw autosleutels zelf behouden tijdens uw reis, zo weet u dat uw auto blijft staan en ongeroerd blijft. Houdt er rekening mee dat u ter plekke nog € 5,00 dient af te rekenen om de luchthaven te kunnen betreden. 

Meer info →

 

Express Parking

Express Parking Brussel AirportAls derde en beste beoordeelde optie benoemen wij Express Parking. Het parkeerterrein bevind zich op slechts 5 minuten van Brussel Airport en u kunt ervoor kiezen om uw auto overdekt te parkeren. Op deze manier staat uw auto beschermd tegen de weersomstandigheden. Net als de andere parkings kunt u hier 24/7 terecht, u dient uw autosleutels in te leveren. Deze worden uiteraard netjes bewaard op een veilige locatie. 

Meer info →

 

 

Parkeren met valetservice

Icoon valet parkeren

Wanneer de voorkeur uitgaat naar tijd besparen in plaats van op parkeerkosten besparen, is een valet service wellicht iets voor u! Deze luxe parkeervorm zorgt er namelijk voor dat u direct naar de terminal kunt rijden, waarna een chauffeur uw auto gaat parkeren. Hieronder vindt u de mogelijkheden en het parkeerproces van valet parking bij Zaventem

Aankomst: u rijdt naar de vertrekhal van de luchthaven en levert hier uw auto af. Na een voertuiginspectie kunt u uw weg naar de luchthaven vervolgen en gaat een chauffeur ervoor zorgen dat uw auto wordt geparkeerd.

Terugkomst: u belt naar de parking om aan te geven dat u weer bent geland en dus uw auto weer terug wilt. Na bevestiging loopt u naar de valet bufferzone en de parkeeraanbieder zal ervoor zorgen dat uw auto bij aankomst weer klaarstaat. 

Vergelijk de valet parkeerplaatsen →

 

Ector Parking

Ector Parking Brussel AirportValetservices zijn schaars bij Brussel Airport. Het gros van de Brussel Airport parkings voorziet u van een parkeerplaats middels een shuttleservice of op loopafstand. Een van de valetmogelijkheden is Ector Parking. Dit is een bekende provider die voornamelijk in België en Frankrijk actief is. Let op dat het parkeerterrein en de bijbehorende service geopend is van 06:00 tot 23:45, geen optie bij een nachtelijke vlucht dus!

Meer info →

 

Sky Parking

Sky Parking Brussel AirportSky Parking biedt zowel een shuttle- als valetservice aan. Bij Sky Parking valet kunt u in tegenstelling tot Ector Parking wel 24/7 terecht. Bij een nachtelijke vlucht kunt u Sky Parking dan ook zeker overwegen. Het verlichte en geasfalteerde parkeerterrein is omheind en voorzien van een hek/slagboom, uw auto staat dus op een zeer nette locatie. 

Meer info →

 

 

Parkeren op loopafstand

Parkeren op loopafstandZoals eerder genoemd zijn de parkeerplaatsen op loopafstand in beheer van Brussel Airport en worden ook wel de 'officiële parkings' genoemd. Deze parkeerplaatsen bevinden zich op 1 tot en met 6 minuten loopafstand van het vliegveld. De kosten van het Brussel Airport parkeren kunnen met prijzen vanaf een paar tientjes tot honderden euro's onderling enorm variëren. Hieronder meer info over de mogelijkheden voor het parkeren Vliegveld Brussel. 

Aankomst: u parkeert simpelweg uw auto en kunt te voet door richting de luchthaven. U trekt simpelweg een kaartje en betaalt bij terugkomst. Wanneer u een reservering hebt betreedt u het terrein middels kentekenherkenning en hoeft u dus niet meer te betalen. 

Terugkomst: u loopt simpewel terug richting uw auto, betaalt bij een van de automaten en verlaat het terrein. Wanneer u heeft gereserveerd verlaat u het parkeerterrein middels kentekenherkenning. 

 

P1 VIP

P1 VIP Brussel AirportDit is de duurste optie wanneer u op zoek bent naar het parkeren Brussels Airport, met prijzen die al snel de grens van honderd en zelfs tweehonderd kan passeren. Bij P1 VIP Brussel Airport geniet u wel van een full-service premium parking inclusief hand-carwash en carglass-service. Het parkeerterrein ligt daarnaast direct tegenover de terminal, zodoende bent u dus slechts 1 minuut onderweg. 

 

P1 Front

P1 Front Brussel AirportOok bij P1 Front Brussel Airport parkeert u direct tegenover de luchthaven. U bent tot slechts 2 minuten onderweg naar de vertrekhallen. Ter plekke is er een aanduiding van vrije plekken, hiermee kunt u eenvoudig uw auto parkeren Brussel Airport. 

Meer info →

 

P3 Holiday

P3 Holiday Brussel AirportDe naam zegt het al, dit is vanuit Brussel Aiport de ideale parkeerplaats voor vakantiegangers. P3 Holiday Brussel Airport is uiterlijk 24 uur voor vertrek te reserveren en ligt op ongeveer 4 - 6 minuten wandelafstand van de terminals. 

Meer info →

 

Lock Park

Lock Park Brussel AirportBij Lock Park Brussel Airport parkeert u op een goed beveiligde parkeerplaats. Hier geniet u van extra zekerheid in de vorm van diefstal- en brandverzekering. Ook is er parkeerbegeleiding aanwezig en kunt u hier eventueel uw elektrische auto opladen. 

Meer info →

 

Reservation Zone

Reservation Zone Brussel AirportWilt u parkeren Luchthaven Brussel inclusief een reservering? U kunt het terrein van Reservation Zone Brussel Airport, verrassend genoeg, enkel betreden wanneer u online een reservering heeft gemaakt. De overdekte parkeergarage ligt op ongeveer 3 tot 5 minuten van de luchthaven. 

Meer info →

 

De parkings bij Brussel Airport samengevat

🚗 Aantal parkeerplaatsen3
🏆 Best beoordeeldExpress Parking 
💶 Goedkoopste parkingAeropark1000
📍 Dichtst bij luchthavenExpress Parking

 

Wilt u meer weten over de luchthaven van Brussel, de parkings rondom Brussel of onze services? Neem gerust contact op of bekijk onze blogartikelen!

Ontdek de parkeermogelijkheden

Meer info over Brussel Airport

Met 237 duizend vliegbewegingen en ruim 24,8 miljoen passagiers in 2017, mag Brussels Airport zich de grootste van België noemen. De luchthaven is gevestigd in gemeente Zaventem, op 12 kilometer afstand van de hoofdstad Brussel. Vanaf 2006 is de vliegveld naam officieel veranderd van Zaventem Airport in Brussels Airport. Dit werd met name gedaan om over een vijftal jaar 20 andere belangrijke luchthavens in de wereld rechtstreeks te verbinden. Een tweede motivering voor de naamswijziging was dat luchthaven Charleroi zich de naam ‘Brussels South Charleroi Airport’ of Luchthaven Brussel-Zuid had aangematigd.

De kleine 25 miljoen passagiers die hier ieder jaar aan hun reis beginnen, arriveren grotendeels met hun auto via de A201 en R0, de ring rondom Brussel. De luchthaven zelf heeft een parkeercapaciteit van 10.600 parkeerplaatsen, waarmee de grote aantallen niet kunnen worden opgevangen. Het vinden van een parking Zaventem valt daardoor niet altijd mee. Wilt u zeker zijn van een parkeerplek, zonder nog vlak voor de reis in stress te moeten zoeken? Lees hieronder dan alles over de mogelijkheden rondom Brussel-Zaventem Airport.

 

De bereikbaarheid van Brussel Airport

Brussel Airport is vanuit Nederland relatief eenvoudig te bereiken met het openbaar vervoer. Ieder uur vertrekt er een intercity vanuit Amsterdam Centraal via Schiphol Airport, naar uiteindelijk Brussels Airport. Deze rit duurt 3 uur en overstappen is niet nodig. Toch geeft men de voorkeur aan een reis met de auto, gecombineerd met het parkeren Brussel Zaventem.

Dat klinkt natuurlijk erg gunstig, zeker wanneer u in de buurt van Amsterdam woont. Komt u echter vanaf een andere kant, dan is het OV wellicht niet zo’n handige keuze. Bovendien is Brussels Airport goed bereikbaar met de auto. Gaat u iemand halen of wegbrengen? Dan mag u 15 minuten gratis stilstaan op P1, P2 of P3. Indien u liever een parkeerplaats Brussel Airport van een lagere prijsklasse boekt? Kijk dan eens in onze vergelijker. Hierbij geldt: Hoe eerder u boekt, hoe goedkoper!

Gerelateerde blogs over deze luchthaven

terminal illustration
Klantenservice

Hebt u een vraag of problemen met uw reservering?

timo waving
Veilig en zeker