Parkeren Brussel Airport

Vergelijk eenvoudig de parkeermogelijkheden bij Brussel-Zaventem Airport en reserveer direct online uw gewenste parkeerplaats
Voer uw reisgegevens in en vergelijk het beschikbare aanbod!
timo pop
Large terminal
 • Compare parking
  Vergelijken

  Vergelijk parkeeropties bij betrouwbare aanbieders.

 • Book safely online
  Boeken

  Kies een parkeerplaats met de door u gewenste opties en betaal veilig online.

 • Show booking at parking
  Parkeren

  Laat bij aankomst uw voucher zien, geprint of op uw telefoon, en parkeer uw auto.

 • Enjoy your holiday
  Relaxen

  Ga onbezorgd op reis in de wetenschap dat uw auto in veilige handen is.

Via Vliegen en Parkeren vergelijkt u de parkeermogelijkheden rondom Brussel Zaventem Airport en reserveer direct uw gewenste parkeerplaats. Onze vergelijkings- en boekingstool helpt u met het vinden én boeken van een voordelige en betrouwbare parkeerplaats. 

Gaat u uw vliegreis starten vanaf Brussel Zaventem Airport en bent u nog op zoek naar een parkeerplaats rondom de luchthaven? Via Vliegen en Parkeren kunt u eenvoudig het parkeeraanbod vergelijken en u kunt direct uw ideale parking Brussels Airport reserveren.

Selecteer simpelweg Brussel Airport en uw reisdata en klik op zoeken, wij tonen vervolgens direct de beschikbare parkeermogelijkheden.

U kunt het aanbod voor een parking Zaventem eenvoudig vergelijken en op basis van uw wensen filteren en sorteren. Zo heeft u al in enkele minuten de ideale parkeerplaats gevonden én gereserveerd en kunt u voorbereid en met een onbezorgd gevoel op reis gaan.

Waarom kiezen voor Vliegen en Parkeren?
 • Best prices Altijd de laagste prijs
 • Short booking time Binnen 2 minuten gereserveerd
 • No reservation needed Geen reserveringskosten

De parkeermogelijkheden bij Brussels Airport

Wanneer u wilt gaan parkeren Zaventem, dan kunt u kiezen uit drie verschillende parkeervormen: shuttle, valet of loopafstand. Hierbij zit er ook een verschil tussen de officiële parkeerplaatsen en de alternatieve parkeerplaatsen.

Zo kunt u bij deze luchthaven alleen op loopafstand parkeren bij één van de officiële parkeerplaatsen. Het nadeel aan deze parkeerplaatsen is de hoge prijs. Het vergelijken van shuttle en valet parkings via onze website kan u veel geld schelen zodat parkeren Brussel Airport nooit te duur wordt.

🚗 Aantal parkeerplaatsen13
🏆 Best beoordeeldOM Parking
💶 Goedkoopste parkingHoliday Inn
📍 Dichtst bij luchthavenExpress Parking
Parking_zaventem_plan

Parkeertarieven bij Brussel Zaventem Airport

ParkingKosten (dag / week)Service 
Holiday Inn€ 38,00 - week
€ 4,75 - dag
Shuttle
5 min
Reserveer
Parkings Premier€ 64,00 - week
€ 8,00 - dag
Shuttle
8 min
Reserveer
Aeropark 1000€ 65,00 - week
€ 8,13 - dag
Shuttle
7 min
Reserveer
Parking City€ 65,00 - week
€ 8,13 - dag
Shuttle
4 min
Reserveer
Zaventem Parking€ 66,00 - week
€ 8,25 - dag
Shuttle
11 min
Reserveer
OM Parking€ 75,60 - week
€ 9,45 - dag
Shuttle
8 min
Reserveer
Express Parking€ 78,00 - week
€ 9,75 - dag
Shuttle
4 min
Reserveer
P3 Holiday€ 123,00 - week
€ 15,38 - dag
Lopen
3 - 5 min
Informatie
P1 Front€ 163,00 - week
€ 20,38 - dag
Lopen
2 min
Informatie

P1 VIP

€ 236,00 - week
€ 29,50 - dag
Lopen
1 min
Informatie

Bovenstaand overzicht is een klein gedeelte van ons aanbod. Selecteer uw reisdata voor een volledig en actueel aanbod. 

 

Shuttle parkeren Brussel Airport

Icoon shuttle parkeren

De meest populaire manier van parkeren Brussel Zaventem is inclusief een shuttleservice, wat een perfecte optie is wanneer u lang wilt parkeren bij Brussel Airport. De parkeertarieven voor het shuttle parkeren zijn namelijk ontzettend scherp, zo kunt u dus gemakkelijk besparen op uw parkeerkosten wanneer u op zoek bent naar het parkeren Zaventem Airport!

Hieronder vindt u een korte toelichting op het parkeerproces van een shuttleservice.

Aankomst: Op de dag van uw vlucht rijdt u naar de Brussel Airport parking waar u een reservering voor heeft gemaakt. Daar laat u uw reserveringsbevestiging zien aan een medewerker ter plaatse en parkeert u uw auto. Daarna wordt u zo snel mogelijk naar de luchthaven gebracht met de shuttlebus. Houdt wel altijd rekening met enige wachttijd van maximaal 30 minuten.

Terugkomst: Bij terugkomst op de luchthaven neemt u telefonisch contact op met de parking om te laten weten dat u terug bent. De shuttlebus komt u dan zo snel mogelijk ophalen en brengt u terug naar uw auto. We laten u graag de verschillende mogelijkheden zien voor parkeren Zaventem luchthaven.

 

Parkings Premier

Logo Parkings Premier ZaventemBij Parkings Premier parkeert u met behulp van een shuttleservice. Dit betekent dat u uw auto parkeert en middels een shuttlebusje naar de luchthaven wordt gebracht en bij terugkomst weer wordt opgehaald. U bent ongeveer 8 minuten onderweg en de service is 24/7 beschikbaar. Kortom: een comfortabel en voordelige optie in uw zoektocht naar een parking Airport Zaventem!

Boek online →

 

Parking City Zaventem

Parking City Zaventem AirportBent u op zoek naar een parking Zaventem Luchthaven en gaat de voorkeur uit naar een overdekte parkeerplaats? Dan is Parking City Zaventem wellicht een goede keuze voor u. Het parkeerterrein is 24 uur per dag geopend en wordt gedurende die tijd ook bewaakt. U wordt met de shuttlebus in slechts 4 minuten naar de luchthaven terminal gebracht.

Boek online →

 

OM Parking

OM Parking Zaventem AirportWilt u graag parkeren zonder uw autosleutel af te hoeven geven? Dan kunt u kiezen voor OM Parking, op slechts 8 minuten van Brussels Airport af. U parkeert uw auto op een met camera bewaakt parkeerterrein, waarna u met een shuttlebus naar de luchthaven gebracht wordt. Deze service is 24 uur per dag beschikbaar.

Boek online →

 

Express Parking

Express Parking Brussel ZaventemDe best beoordeelde optie voor een parking Zaventem Airport is Express Parking. Het parkeerterrein bevindt zich op slechts 5 minuten van Brussel Airport. Net als de andere parkings kunt u hier 24/7 terecht en u dient uw autosleutels in te leveren. Deze worden uiteraard netjes bewaard op een veilige locatie.

Boek online →

 

Star Parking

Star Parking Brussel AirportEen andere voordelige parkeerplaats met shuttleservice is Star Parking. De shuttlebus brengt u na het parkeren in 7 minuten naar de luchthaven toe. U kunt ook overdekt parkeren tegen meerprijs. Wilt u er zeker van zijn dat uw auto schoon is bij terugkomst? Laat uw auto dan tegen meerprijs wassen tijdens uw reis.

Boek online →

 

Nooya Parking

Logo Nooya Parking Brussel AirportParkeren Brussels Airport bij Nooya Parking kan zowel met shuttle- als valetservice. De shuttlebus brengt u na het parkeren in 9 minuten naar de luchthaven toe, terwijl uw auto op een beveiligde parking achterblijft. U heeft de mogelijkheid om, tegen bijbetaling, uw elektrische auto op te laden of te laten wassen.

Boek online →

 

Holiday Inn Brussel

Holiday Inn Brussel AirportWilt u voordelig parkeren? Dan kunt u terecht bij Holiday Inn BrusselLet op: U parkeert hier enkel tussen bepaalde tijden inclusief shuttleservice. Wanneer u buiten deze tijden valt, dient u op eigen initiatief én op eigen kosten een taxi te nemen. U parkeert hier met sleutelbehoud en bent in 6 minuten bij de luchthaven.

Boek online →

 

Aeropark1000

Aeropark1000 Brussel AirportBij Aeropark1000 bent u voorzien van een betrouwbare parking Brussel Airport. Aeropark1000 is 24/7 geopend en beschikt over een goed afgesloten parkeerterrein. Er is camerabewaking aanwezig op het terrein en u wordt geholpen met uw bagage. De rit in de shuttlebus duurt 7 minuten en u kunt tegen meerprijs uw auto laten wassen.

Boek online →

 

Zaventem Parking

Logo Zaventem Parking Brussel AirportParkeren bij Zaventem Parking doet u inclusief shuttlevervoer voor 1 persoon. Na het parkeren hoeft u uw autosleutel niet in te leveren en wordt u in 11 minuten naar de luchthaven gebracht. De parking is 24 uur per dag geopend en rekent € 5,00 per extra persoon als u met 2 of meer personen reist. 

Boek online →

 

Green Parking Zaventem

Logo GreenParking Zaventem AirportBent u op zoek naar en voordelige Zaventem Airport parking? Parkeren voor een lage prijs kan bijvoorbeeld bij Green Parking Zaventem. De shuttlebus brengt u en uw reisgezelschap in 10 minuten naar de luchthaven toe, terwijl u uw autosleutel op zak houdt. De parking is 24/7 geopend, waarbij de shuttle iedere 20 minuten langsrijdt. 

Boek online →

 

Voordelen van Shuttle Parkeren bij Brussel Airport

 Voordelige parkeertarieven

✓ Sleutelbehoud optioneel (niet bij alle aanbieders)

Veilig en betrouwbaar

 

Valet parkeren Brussel Airport

Icoon valet parkeren

Wanneer de voorkeur uitgaat naar tijd besparen in plaats van op parkeerkosten besparen bij Brussel Airport parkeren, dan is een valet service wellicht iets voor u! Deze luxe parkeervorm zorgt er namelijk voor dat u direct naar de terminal kunt rijden, waarna een chauffeur uw auto gaat parkeren. Hieronder vindt u de mogelijkheden en het parkeerproces van valet parking bij Zaventem

Aankomst: U rijdt naar de vertrekhal van de luchthaven en levert hier uw auto af. Na een voertuiginspectie kunt u uw weg naar de luchthaven vervolgen en gaat een chauffeur ervoor zorgen dat uw auto wordt geparkeerd.

Terugkomst: U belt naar de parking om aan te geven dat u weer bent geland en dus uw auto weer terug wilt. Na bevestiging loopt u naar de valet bufferzone en de parkeeraanbieder zal ervoor zorgen dat uw auto bij aankomst weer klaarstaat. 

Vergelijk de valet parkeerplaatsen →

 

Express Parking Valet

Express Parking Brussel AirportEen van de valet mogelijkheden is Express Parking Valet. Hier wordt uw auto standaard overdekt geparkeerd, maar het kan tijdens drukke periodes ook voorkomen dat uw auto buiten geparkeerd wordt. De valetservice is 24 uur per dag geopend en het is zelfs mogelijk om uw auto te laten wassen tegen meerprijs.

Boek online →

 

Star Parking Valet

Star Parking Valet Brussel AirportWilt u Zaventem Airport parkeren met een valetservice? Ook bij Star Parking Valet parkeert u met een comfortabele valetservice. De parkeerservice is 24/7 beschikbaar waarbij u direct bij de luchthaven uit uw auto kunt stappen. Het parkeerterrein is voorzien van camerabewaking die 24 uur per dag gecontroleerd wordt. Ook uw auto kan gewassen worden tijdens het parkeren.

Boek online →

 

Nooya Parking Valet

Logo Nooya Parking Valet Brussel AirportWanneer u liever niet te veel tijd kwijt wilt zijn aan het Brussels Airport parkeren, dan kunt u kiezen voor Nooya Parking Valet. De parkeerservice is 24 uur per dag beschikbaar, waarbij u direct bij de luchthaven uitstapt. Als extra service kunt u, tegen meerprijs, kiezen voor een autowasprogramma of het elektrisch laden van uw voertuig.

Boek online →

 

Voordelen van Valet Parkeren bij Brussel Zaventem

 Bespaart tijd en stress

 Direct bij de terminal in- en uitstappen

 Ervaren en vakbekwame chauffeurs

 

Officiële parkings Brussel Airport

Parkeren op loopafstandZoals eerder genoemd zijn de parkeerplaatsen op loopafstand in beheer van Brussel Airport en worden ook wel de 'officiële parkings' genoemd. Deze parkeerplaatsen bevinden zich op 1 tot 6 minuten loopafstand van het vliegveld. De kosten van het Zaventem parkeren kunnen met prijzen vanaf een paar tientjes tot honderden euro's onderling enorm variëren. Hieronder meer info over de mogelijkheden voor het parkeren vliegveld Brussel. 

Aankomst: U parkeert uw auto en kunt te voet door richting de luchthaven. U trekt een kaartje en betaalt bij terugkomst. Wanneer u een reservering hebt betreedt u het terrein middels kentekenherkenning en hoeft u dus niet meer te betalen. 

Terugkomst: U loopt simpelweg terug richting uw auto, betaalt bij een van de automaten en verlaat het terrein. Wanneer u heeft gereserveerd verlaat u het parkeerterrein middels kentekenherkenning. 

 

P1 VIP Brussel

P1 VIP Brussel AirportDit is de duurste optie wanneer u op zoek bent naar het Brussel Zaventem parkeren. Bij P1 VIP Brussel Airport geniet u wel van een full-service premium parking inclusief hand-carwash en carglass-service. Het parkeerterrein ligt daarnaast direct tegenover de terminal, zodoende bent u dus slechts 1 minuut onderweg.

Meer info →

 

P1 Front Brussel

P1 Front Brussel Airport

Ook bij P1 Front Brussel Airport kunt u direct tegenover de luchthaven parkeren Zaventem Brussel. U bent tot slechts 2 minuten onderweg naar de vertrekhallen. Op locatie is er een aanduiding van vrije plekken.

Meer info →

 

P3 Holiday Brussel

P3 Holiday Brussel AirportDit is vanuit Brussel Airport de ideale parkeerplaats voor vakantiegangers. P3 Holiday Brussel Airport ligt op ongeveer 3 - 5 minuten wandelafstand van de terminals. Zo wordt het Brussels Airport parkings erg gemakkelijk!

Meer info →

 

Lock Parking Brussel

Lock Parking Brussel AirportBij Lock Park Brussel Airport parkeert u op een goed beveiligde parkeerplaats. Ook kunt u hier eventueel uw elektrische auto opladen. Na het auto parkeren Brussel Airport loopt u in 2 minuten naar de terminal toe.

Meer info →

 

Reservation Zone Brussel

Reservation Zone Brussel AirportU kunt het terrein van Reservation Zone Brussel Airport enkel betreden wanneer u online een reservering heeft gemaakt. Het parkeren luchthaven Brussel doet u in de parkeergarage op ongeveer 3 tot 5 minuten loopafstand.

Meer info →

 

Lang parkeren bij Brussel Airport

Gaat u lang op reis? Dan heeft u wellicht andere wensen dan reizigers die voor een korte periode op reis gaan. Door vooraf een vergelijking te maken van de parkeermogelijkheden weet u precies wat mogelijk is en wat de bijbehorende prijzen zijn.

Indien u lang op reis gaat en dus kiest voor lang parkeren Brussel Airport dan kunt op deze manier eenvoudig besparen op uw parkeerkosten. Hoe langer u op reis gaat, hoe meer u kunt besparen. De dagtarieven gaan namelijk omlaag naarmate u langer parkeert. 

Selecteer simpelweg uw reisdata en klik op 'zoeken'. Wij tonen het beschikbare aanbod voor een parking luchthaven Zaventem met de tarieven voor uw reisperiode. Zo weet u dus wat u kwijt bent voor het lang parkeren Zaventem en heeft u uw parkeerplek gemakkelijk en voordelig geregeld!

 

Wilt u meer weten over de luchthaven van Brussel, de parkings rondom Brussel of onze services? Neem gerust contact op of bekijk onze blogartikelen!

Ontdek de parkeermogelijkheden

Meer info over Brussel Airport

Met bijna 180.000 vliegbewegingen en een kleine 19 miljoen passagiers in 2022, mag Brussels Airport zich de grootste luchthaven van België noemen. De luchthaven is gevestigd in gemeente Zaventem, op 12 kilometer afstand van de hoofdstad Brussel.

Vanaf 2006 is de naam van het vliegveld officieel veranderd van Zaventem Airport in Brussels Airport. Dit werd met name gedaan om over een vijftal jaar 20 andere belangrijke luchthavens in de wereld rechtstreeks te verbinden. Een tweede motivering voor de naamswijziging was dat luchthaven Charleroi zich de naam ‘Brussels South Charleroi Airport’ of Luchthaven Brussel-Zuid had aangematigd.

De kleine 20 miljoen passagiers die hier ieder jaar aan hun reis beginnen, arriveren grotendeels met hun auto via de A201 en R0, de ring rondom Brussel. De luchthaven zelf heeft een parkeercapaciteit van ruim 10.000 parkeerplaatsen, waarmee de grote aantallen niet kunnen worden opgevangen.

Het parkeren luchthaven Zaventem valt daardoor niet altijd mee. Wilt u zeker zijn van een parkeerplek, zonder nog vlak voor de reis in stress te moeten zoeken? Vergelijk en reserveer dan tijdig een parkeerplaats, zodat u met een ontspannen gevoel op vakantie kunt.

 

De bereikbaarheid van Brussel Airport

Brussel Airport is vanuit Nederland relatief eenvoudig te bereiken met het openbaar vervoer. Ieder uur vertrekt er een intercity vanuit Amsterdam Centraal via Schiphol Airport, naar uiteindelijk Brussels Airport. Deze rit duurt 3 uur en overstappen is niet nodig. Toch geeft men de voorkeur aan een reis met de auto, gecombineerd met het Brussel vliegveld parkeren.

Dat klinkt natuurlijk erg gunstig, zeker wanneer u in de buurt van Amsterdam woont. Komt u echter vanaf een andere kant, dan is reizen met het openbaar vervoer wellicht niet zo’n handige keuze. Bovendien is parkeren Brussel International Airport een goede manier om gemakkelijk en veilig naar de luchthaven te gaan.

Gaat u iemand halen of wegbrengen? Dan mag u 15 minuten gratis stilstaan op P1, P2 of P3. Indien u liever een parkeerplaats Brussel Airport van een lagere prijsklasse boekt, kunt u onze vergelijker gebruiken. Hierbij geldt: Hoe eerder u boekt, hoe goedkoper!

Gerelateerde blogs over deze luchthaven

Klantenservice

Hebt u een vraag of problemen met uw reservering?

Veilig en zeker
timo waving