• Compare parking
  Vergelijken

  Vergelijk parkeeropties bij betrouwbare aanbieders.

 • Book safely online
  Boeken

  Kies een parkeerplaats met de door u gewenste opties en betaal veilig online.

 • Show booking at parking
  Parkeren

  Laat bij aankomst uw voucher zien, geprint of op uw telefoon, en parkeer uw auto.

 • Enjoy your holiday
  Relaxen

  Ga onbezorgd op reis in de wetenschap dat uw auto in veilige handen is.

Parkeren Brussel Airport

Update COVID-19
Bekijk onze annuleringsvoorwaarden hier

Vergelijk de parkeermogelijkheden rondom Brussel Zaventem Airport en reserveer direct uw gewenste parkeerplaats. Onze vergelijkings- en boekingstool helpt u in no time met het vinden én boeken van een voordelige en betrouwbare parkeerplaats. 

Gaat u uw vliegreis starten vanaf Brussel Zaventem Airport en bent u nog op zoek naar een parkeerplaats rondom de luchthaven? Via Vliegen en Parkeren kunt u eenvoudig het parkeeraanbod vergelijken en u kunt direct uw ideale parkeerplaats reserveren. U selecteert simpelweg Brussel Airport en uw reisdata, wij tonen vervolgens direct de beschikbare parkeermogelijkheden. U kunt dit aanbod eenvoudig vergelijken en op basis van uw wensen filteren en sorteren. Zo heeft u al in enkele minuten de ideale parkeerplaats gevonden én gereserveerd en kunt u voorbereid en met een onbezorgd gevoel op reis gaan. 

Waarom kiezen voor Vliegen en Parkeren?
 • Best prices Altijd de laagste prijs
 • Short booking time Binnen 2 minuten gereserveerd
 • No reservation needed Geen reserveringskosten

De parkeermogelijkheden bij Brussels Airport

De luchthaven van Brussel zelf beschikt over 10 parkeergelegenheden. Zoals u kunt zien in de map hiernaast, liggen deze vrij dicht bij elkaar. Deze officiële airportlocaties zijn te boeken via de website van Brussels Airport. Daarnaast zijn er nog twee andere manieren om bij Brussel Airport te parkeren. U kunt namelijk kiezen voor een valet of shuttle service, deze worden hieronder nader toegelicht.

 

Officiële parkeerlocaties van Brussel Airport

 • Discount parking 1 en Discount parking 2 bieden een goedkoop alternatief tegen het parkeren op loopafstand. Zij zijn de meest voordelige (shuttle) parkeerlocaties van het vliegveld zelf en daardoor erg populair.
 • P4 is een bijzondere parking rondom Brussel Airport, omdat u hier zowel gebruik kunt maken van ‘’de lijn’’ of u kunt te voet naar de luchthaven. De lijn is een gratis transfer en te voet is het ongeveer 10 minuten lopen. 
 • P1 Front heeft zijn naam te danken aan zijn locatie. Deze parking bevindt zich direct voor de vertrekhal en wordt tevens gebruikt als Kiss&Ride locatie.
Parking_zaventem_plan

Parkeren met shuttleservice

Icoon shuttle parkeren

Het grootste gedeelte van het parking Brussel Airport aanbod bestaat uit shuttle parkings, perfecte opties voor het lang parkeren bij Brussel Airport. Deze parkeergelegenheden bieden een goedkoop alternatief op het huidige aanbod en worden daarom veelvuldig geboekt. Dit kan tevens via ons platform.


Vergelijk de shuttle parkeerplaatsen →

 

Parkeren met valetservice

Icoon valet parkeren

Wanneer de voorkeur uitgaat naar tijd besparen in plaats van op parkeerkosten besparen, is een valet service wellicht iets voor u! Deze luxe parkeervorm zorgt er namelijk voor dat u direct naar de terminal kunt rijden, waarna een chauffeur uw auto gaat parkeren. Hieronder vindt u de valet parking bij Zaventem


Vergelijk de valet parkeerplaatsen →

 

De parkings bij Brussel Airport samengevat

🚗 Aantal parkeerplaatsen3
🏆 Best beoordeeldAeropark1000
💶 Goedkoopste parkingExpress Parking
📍 Dichtst bij luchthavenExpress Parking

* Deze parking was op het moment van schrijven het voordeligst. De prijzen van het parkeeraanbod zijn echter altijd aan verandering onderhevig.

 

Wilt u meer weten over de luchthaven van Brussel, de parkings rondom Brussel of onze services? Neem gerust contact op of bekijk onze blogartikelen!

Ontdek de parkeermogelijkheden

Meer info over Brussel Airport

Met 237 duizend vliegbewegingen en ruim 24,8 miljoen passagiers in 2017, mag Brussels Airport zich de grootste van België noemen. De luchthaven is gevestigd in gemeente Zaventem, op 12 kilometer afstand van de hoofdstad Brussel. Vanaf 2006 is de vliegveld naam officieel veranderd van Zaventem Airport in Brussels Airport. Dit werd met name gedaan om over een vijftal jaar 20 andere belangrijke luchthavens in de wereld rechtstreeks te verbinden. Een tweede motivering voor de naamswijziging was dat luchthaven Charleroi zich de naam ‘Brussels South Charleroi Airport’ of Luchthaven Brussel-Zuid had aangematigd.

De kleine 25 miljoen passagiers die hier ieder jaar aan hun reis beginnen, arriveren grotendeels met hun auto via de A201 en R0, de ring rondom Brussel. De luchthaven zelf heeft een parkeercapaciteit van 10.600 parkeerplaatsen, waarmee de grote aantallen niet kunnen worden opgevangen. Het vinden van een parking Zaventem valt daardoor niet altijd mee. Wilt u zeker zijn van een parkeerplek, zonder nog vlak voor de reis in stress te moeten zoeken? Lees hieronder dan alles over de mogelijkheden rondom Brussel-Zaventem Airport.

 

De bereikbaarheid van Brussel Airport

Brussel Airport is vanuit Nederland relatief eenvoudig te bereiken met het openbaar vervoer. Ieder uur vertrekt er een intercity vanuit Amsterdam Centraal via Schiphol Airport, naar uiteindelijk Brussels Airport. Deze rit duurt 3 uur en overstappen is niet nodig. Toch geeft men de voorkeur aan een reis met de auto, gecombineerd met het parkeren Brussel Zaventem.

Dat klinkt natuurlijk erg gunstig, zeker wanneer u in de buurt van Amsterdam woont. Komt u echter vanaf een andere kant, dan is het OV wellicht niet zo’n handige keuze. Bovendien is Brussels Airport goed bereikbaar met de auto. Gaat u iemand halen of wegbrengen? Dan mag u 15 minuten gratis stilstaan op P1, P2 of P3. Indien u liever een parkeerplaats Brussel Airport van een lagere prijsklasse boekt? Kijk dan eens in onze vergelijker. Hierbij geldt: Hoe eerder u boekt, hoe goedkoper!

Gerelateerde blogs over deze luchthaven

terminal illustration
Klantenservice

Hebt u een vraag of problemen met uw reservering?

timo waving
Veilig en zeker