Parkeren Brussel Airport

Vergelijk de parkeermogelijkheden bij Brussel-Zaventem Airport en boek uw gewenste parkeerplaats
Voer uw reisgegevens in en vergelijk het beschikbare aanbod!
timo pop
terminal illustration
 • Compare parking
  Vergelijken

  Vergelijk parkeeropties bij betrouwbare aanbieders.

 • Book safely online
  Boeken

  Kies een parkeerplaats met de door u gewenste opties en betaal veilig online.

 • Show booking at parking
  Parkeren

  Laat bij aankomst uw voucher zien, geprint of op uw telefoon, en parkeer uw auto.

 • Enjoy your holiday
  Relaxen

  Ga onbezorgd op reis in de wetenschap dat uw auto in veilige handen is.

Update COVID-19
Bekijk onze annuleringsvoorwaarden hier

Vergelijk de parkeermogelijkheden rondom Brussel Zaventem Airport en reserveer direct uw gewenste parkeerplaats. Onze vergelijkings- en boekingstool helpt u in no time met het vinden én boeken van een voordelige en betrouwbare parkeerplaats. 

Gaat u uw vliegreis starten vanaf Brussel Zaventem Airport en bent u nog op zoek naar een parkeerplaats rondom de luchthaven? Via Vliegen en Parkeren kunt u eenvoudig het parkeeraanbod vergelijken en u kunt direct uw ideale parking Brussel Airport reserveren. U selecteert simpelweg Brussel Airport en uw reisdata, wij tonen vervolgens direct de beschikbare parkeermogelijkheden.

U kunt het aanbod eenvoudig vergelijken en op basis van uw wensen filteren en sorteren. Zo heeft u al in enkele minuten de ideale parkeerplaats gevonden én gereserveerd en kunt u voorbereid en met een onbezorgd gevoel op reis gaan.

Waarom kiezen voor Vliegen en Parkeren?
 • Best prices Altijd de laagste prijs
 • Short booking time Binnen 2 minuten gereserveerd
 • No reservation needed Geen reserveringskosten

De parkeermogelijkheden bij Brussels Airport

Wanneer u wilt gaan parkeren Zaventem, dan kunt u kiezen uit drie verschillende parkeervormen: shuttle, valet of loopafstand. Hierbij zit er ook een verschil tussen de officiële parkeerplaatsen en de alternatieve parkeerplaatsen. Zo kunt u bij deze luchthaven alleen op loopafstand parkeren bij één van de officiële parkeerplaatsen. Het nadeel aan deze parkeerplaatsen is de hoge prijs. Het vergelijken van shuttle en valet parkings via onze website kan u veel geld schelen zodat parkeren Brussel Airport nooit te duur wordt.

 

🚗 Aantal parkeerplaatsen8
🏆 Best beoordeeldStar Parking
💶 Goedkoopste parkingExpress Parking
📍 Dichtst bij luchthavenStar Parking Valet
Parking_zaventem_plan

Parkeren met shuttleservice

Icoon shuttle parkeren

De meest populaire manier van parkeren Brussel Zaventem is inclusief shuttleservice, wat een perfecte optie is voor het lang parkeren bij Brussel Airport. Hieronder vindt u een korte toelichting op het parkeerproces van een shuttleservice.

Aankomst: Op de dag van uw vlucht rijdt u naar de Brussel Airport parking waar u een reservering voor heeft gemaakt. Daar laat u uw reserveringsbevestiging zien aan een medewerker ter plaatse en parkeert u uw auto. Daarna wordt u zo snel mogelijk naar de luchthaven gebracht met de shuttlebus. Houdt wel altijd rekening met enige wachttijd van maximaal 30 minuten.

Terugkomst: Bij terugkomst op de luchthaven neemt u telefonisch contact op met de parking om te laten weten dat u terug bent. De shuttlebus komt u dan zo snel mogelijk ophalen en brengt u terug naar uw auto. We laten u graag de verschillende mogelijkheden zien voor parkeren Zaventem luchthaven.

Vergelijk de shuttle parkeerplaatsen →

 

Voordelen van Shuttle Parkeren bij Brussel Airport

 Voordelige parkeertarieven

✓ Sleutelbehoud optioneel (niet bij alle aanbieders)

 Veilig en betrouwbaar

 

Bel Parking

Bel Parking Zaventem Airport

Wanneer u op zoek bent naar Zaventem Airport parkeren voor een lage prijs met goede service, dan is Bel Parking een zeer goede keuze. Het parkeerterrein en shuttleservice zijn dagelijks geopend van 06:00 tot 22:00, waarbij u in ongeveer 10 minuten naar de luchthaven gebracht wordt na het parkeren. Het parkeerterrein is overdekt, waardoor uw auto netjes blijft tijdens uw reis. Tevens is er een kinderzitje beschikbaar voor in de shuttlebus op aanvraag.

 

 • Transfertijd: 10 minuten
 • Openingstijden: 06:00 - 22:00
 • Extra service: Voertuiginspectie

 

Boek online →

 

Express Parking

Express Parking Brussels Airport

Als tweede en beste beoordeelde optie benoemen wij Express Parking. Het parkeerterrein bevind zich op slechts 5 minuten van Brussel Airport en u parkeert uw auto standaard in een overdekte parkeergarage. Op deze manier staat uw auto beschermd tegen de weersomstandigheden. Wel kan het zo zijn dat uw auto tijdens drukke periode's buiten geparkeerd wordt. Net als de andere parkings kunt u hier 24/7 terecht en u dient uw autosleutels in te leveren. Deze worden uiteraard netjes bewaard op een veilige locatie.

 

 • Transfertijd: 4 minuten
 • Openingstijden: 24/7
 • Extra service: Auto wassen mogelijk

 

Boek online →

 

Star Parking

Star Parking Brussel Airport

Een andere voordelige parkeerplaats met shuttleservice is Star Parking. De shuttlebus brengt u na het parkeren in 7 minuten naar de luchthaven toe. U kunt ook overdekt parkeren zonder extra meerkosten, zodat uw auto beschermt is tegen weersinvloeden. Wilt u er zeker van zijn dat uw auto schoon is bij terugkomst? Laat uw auto dan tegen meerprijs wassen tijdens uw reis.

 

 • Transfertijd: 7 minuten
 • Openingstijden: 24/7
 • Extra service: Auto wassen mogelijk

 

Boek online →

 

Park and Go

Park and Go Brussel Airport

 

Parkeren met sleutelbehoud doet u bij Park and Go. De parkeerplaats en bijbehorende shuttleservice zijn 24/7 geopend en is inbegrepen voor vier personen. U parkeert op een net parkeerterrein voorzien van camerabewaking en na het parkeren is de rit in de shuttlebus ongeveer 7 minuten. Houdt er rekening mee dat u ter plekke nog € 5,00 dient af te rekenen om de luchthaven te kunnen betreden met de shuttlebus.

 

 • Transfertijd: 7 minuten
 • Openingstijden: 24/7
 • Extra service: Sleutelbehoud

 

Boek online →

 

Aeropark1000

Aeropark1000 Brussel Airport

Het in Brussel gelegen Aeropark1000 is 24/7 geopend en beschikt over een goed afgesloten parkeerterrein. Er is camerabewaking aanwezig op het terrein en u wordt geholpen met uw bagage. De rit in de shuttlebus duurt 7 minuten en u kunt tegen meerprijs uw auto laten wassen.

 

 • Transfertijd: 7 minuten
 • Openingstijden: 24/7
 • Extra service: Auto wassen mogelijk

 

Boek online →

 

 

Valet parkeren Brussel Airport

Icoon valet parkeren

Wanneer de voorkeur uitgaat naar tijd besparen in plaats van op parkeerkosten besparen bij Brussel Airport parkeren, dan is een valet service wellicht iets voor u! Deze luxe parkeervorm zorgt er namelijk voor dat u direct naar de terminal kunt rijden, waarna een chauffeur uw auto gaat parkeren. Hieronder vindt u de mogelijkheden en het parkeerproces van valet parking bij Zaventem

Aankomst: U rijdt naar de vertrekhal van de luchthaven en levert hier uw auto af. Na een voertuiginspectie kunt u uw weg naar de luchthaven vervolgen en gaat een chauffeur ervoor zorgen dat uw auto wordt geparkeerd.

Terugkomst: U belt naar de parking om aan te geven dat u weer bent geland en dus uw auto weer terug wilt. Na bevestiging loopt u naar de valet bufferzone en de parkeeraanbieder zal ervoor zorgen dat uw auto bij aankomst weer klaarstaat. 

Vergelijk de valet parkeerplaatsen →

 

Voordelen van Valet Parkeren bij Brussel Zaventem

Bespaart tijd en stress

Direct bij de terminal in- en uitstappen

Ervaren en vakbekwame chauffeurs

 

Express Parking Valet

Express Parking Valet Brussel Airport

Valetservices zijn schaars bij Brussel Airport. Het merendeel van de parkeren Brussels Airport aanbieders voorziet u van een parkeerplaats middels een shuttleservice. Een van de valetmogelijkheden is Express Parking Valet. Hier wordt uw auto standaard overdekt geparkeerd, maar het kan tijdens drukke periode's ook voorkomen dat uw auto buiten geparkeerd wordt. De valetservice is 24 uur per dag geopend en het is zelfs mogelijk om uw auto te laten wassen tegen meerprijs.

 

 • Openingstijden: 24/7
 • Extra service: Auto wassen mogelijk

 

Boek online →

 

Star Parking Valet

Star Parking Valet Brussel Airport

De tweede valet parking is Star Parking Valet. De parkeerservice is 24/7 beschikbaar waarbij u direct bij de luchthaven uit uw auto kunt stappen. Het parkeerterrein is voorzien van camerabewaking die 24 uur per dag gecontroleerd wordt. Ook uw auto kan gewassen worden tijdens het parkeren, waarbij u een meerprijs betaald bij de parkeeraanbieder zelf.

 

 • Openingstijden: 24/7
 • Extra service: Auto wassen mogelijk

 

Boek online →

 

Bel Parking Valet

Bel Parking Valet Brussel Airport

Bel Parking Valet parkeert uw auto standaard op een overdekte parkeerplaats tussen 06:00 en 22:00. Middels voertuiginspectie wordt schade voorkomen bij het Brussel parkeren Airport van uw auto. Het parkeerterrein is voorzien van 24-uurs camerabewaking en is afgesloten.

 

 • Openingstijden: 06:00 - 22:00
 • Extra service: Voertuiginspectie

 

Boek online →

 

 

Parkeren op loopafstand bij Brussel Airport

Parkeren op loopafstandZoals eerder genoemd zijn de parkeerplaatsen op loopafstand in beheer van Brussel Airport en worden ook wel de 'officiële parkings' genoemd. Deze parkeerplaatsen bevinden zich op 1 tot 6 minuten loopafstand van het vliegveld. De kosten van het Zaventem parkeren kunnen met prijzen vanaf een paar tientjes tot honderden euro's onderling enorm variëren. Hieronder meer info over de mogelijkheden voor het parkeren vliegveld Brussel. 

Aankomst: U parkeert uw auto en kunt te voet door richting de luchthaven. U trekt een kaartje en betaalt bij terugkomst. Wanneer u een reservering hebt betreedt u het terrein middels kentekenherkenning en hoeft u dus niet meer te betalen. 

Terugkomst: U loopt simpelweg terug richting uw auto, betaalt bij een van de automaten en verlaat het terrein. Wanneer u heeft gereserveerd verlaat u het parkeerterrein middels kentekenherkenning. 

 

P1 VIP Brussel

P1 Vip Brussel Airport

 

Dit is de duurste optie wanneer u op zoek bent naar het Brussel Zaventem parkeren, met prijzen die al snel de grens van honderd en zelfs tweehonderd kan passeren. Bij P1 VIP Brussel Airport geniet u wel van een full-service premium parking inclusief hand-carwash en carglass-service. Het parkeerterrein ligt daarnaast direct tegenover de terminal, zodoende bent u dus slechts 1 minuut onderweg.

P1 Front Brussel

P1 Front Brussel Airport

 

Ook bij P1 Front Brussel Airport kunt u direct tegenover de luchthaven parkeren Zaventem Brussel. U bent tot slechts 2 minuten onderweg naar de vertrekhallen. Ter plekke is er een aanduiding van vrije plekken, hiermee kunt u eenvoudig uw auto parkeren.

 

Meer info →

 

P3 Holiday Brussel

P3 Holiday Brussel Airport

 

De naam zegt het al, dit is vanuit Brussel Aiport de ideale parkeerplaats voor vakantiegangers. P3 Holiday Brussel Airport is uiterlijk 24 uur voor vertrek te reserveren en ligt op ongeveer 3 - 5 minuten wandelafstand van de terminals. Zo wordt parkeren vliegveld Brussel Zaventem erg gemakkelijk!

 

Meer info →

 

Lock Parking Brussel

Lock Parking Brussel Airport

 

Bij Lock Park Brussel Airport parkeert u op een goed beveiligde parkeerplaats. Hier geniet u van extra zekerheid in de vorm van diefstal- en brandverzekering. Ook is er parkeerbegeleiding aanwezig en kunt u hier eventueel uw elektrische auto opladen. Na het auto parkeren Brussel Airport loopt u in 2 minuten naar de terminal toe.

 

Meer info →

 

Reservation Zone Brussel

Reservation Zone Brussel Airport

 

Wilt u parkeren luchthaven Brussel inclusief een reservering? U kunt het terrein van Reservation Zone Brussel Airport enkel betreden wanneer u online een reservering heeft gemaakt. De overdekte parkeergarage ligt op ongeveer 3 tot 5 minuten van de luchthaven.

 

Meer info →

 

 

 

Wilt u meer weten over de luchthaven van Brussel, de parkings rondom Brussel of onze services? Neem gerust contact op of bekijk onze blogartikelen!

Ontdek de parkeermogelijkheden

Meer info over Brussel Airport

Met 237.000 vliegbewegingen en ruim 24,8 miljoen passagiers in 2017, mag Brussels Airport zich de grootste van België noemen. De luchthaven is gevestigd in gemeente Zaventem, op 12 kilometer afstand van de hoofdstad Brussel. Vanaf 2006 is de vliegveld naam officieel veranderd van Zaventem Airport in Brussels Airport. Dit werd met name gedaan om over een vijftal jaar 20 andere belangrijke luchthavens in de wereld rechtstreeks te verbinden. Een tweede motivering voor de naamswijziging was dat luchthaven Charleroi zich de naam ‘Brussels South Charleroi Airport’ of Luchthaven Brussel-Zuid had aangematigd.

De kleine 25 miljoen passagiers die hier ieder jaar aan hun reis beginnen, arriveren grotendeels met hun auto via de A201 en R0, de ring rondom Brussel. De luchthaven zelf heeft een parkeercapaciteit van 10.600 parkeerplaatsen, waarmee de grote aantallen niet kunnen worden opgevangen. Het parkeren luchthaven Zaventem valt daardoor niet altijd mee. Wilt u zeker zijn van een parkeerplek, zonder nog vlak voor de reis in stress te moeten zoeken? Vergelijk en reserveer dan tijdig een parkeerplaats, zodat u met een ontspannen gevoel op vakantie kunt.

 

De bereikbaarheid van Brussel Airport

Brussel Airport is vanuit Nederland relatief eenvoudig te bereiken met het openbaar vervoer. Ieder uur vertrekt er een intercity vanuit Amsterdam Centraal via Schiphol Airport, naar uiteindelijk Brussels Airport. Deze rit duurt 3 uur en overstappen is niet nodig. Toch geeft men de voorkeur aan een reis met de auto, gecombineerd met het Brussel vliegveld parkeren.

Dat klinkt natuurlijk erg gunstig, zeker wanneer u in de buurt van Amsterdam woont. Komt u echter vanaf een andere kant, dan is het OV wellicht niet zo’n handige keuze. Bovendien is parkeren Brussel International Airport een goede manier om gemakkelijk en veilig naar de luchthaven te gaan. Gaat u iemand halen of wegbrengen? Dan mag u 15 minuten gratis stilstaan op P1, P2 of P3. Indien u liever een parkeerplaats Brussel Airport van een lagere prijsklasse boekt, kunt u onze vergelijker gebruiken. Hierbij geldt: Hoe eerder u boekt, hoe goedkoper!

Gerelateerde blogs over deze luchthaven

terminal illustration
Klantenservice

Hebt u een vraag of problemen met uw reservering?

timo waving
Veilig en zeker