Reservation Zone Brussel Airport

Zaventem_Reservation_Zone

Het parkeren Brussels Airport kan op allerlei manieren, u kunt bijvoorbeeld terecht bij meerdere officiële parkeerterreinen. Reserveration Zone Brussel Airport is een van deze officiële parkeerterreinen. 

In dit artikel vertellen wij u alles over Zaventem Reservation Zone, van het parkeerproces tot aan de parkeertarieven. Daarnaast vergelijken wij deze parkeerplaats met een aantal alternatieve parkeermogelijkheden.

Inhoudsopgave: 

 

Parkeertarieven van Brussel Reservation Zone

ParkeeraanbiederKosten (week/dag)Parkeervorm
> Reistijd
 
Reservation Zone Brussel Airport€ 97,00 - week
€ 12,13 - dag
Loopafstand
> 5 min
Bekijk
Holiday Inn Brussel€ 66,00 - week
€ 8,25 - dag
Shuttle*
> 5 min
Reserveer
ECE Parking€ 80,00 - week
€ 10,00 - dag
Shuttle
> 12 min
Reserveer
Express Parking
€ 81,00 - week
€ 10,13 - dag
Shuttle
> 4 min
Reserveer
Star Parking€ 110,00 - week
€ 13,75 - dag
Shuttle
> 7 min
Reserveer

* Beperkt beschikbare shuttleservice, waarbij u enkel tussen 04:00 -10:30 en 18:00-23:40 gebruik kunt maken van de shuttleservice. Buiten deze tijd dient u op eigen kosten een taxi te nemen.

 

Wat kost zo een overdekte parking op loopafstand van de terminal? Dat hangt er natuurlijk vanaf hoe lang u verblijft. Het startarief voor één dag is € 20,00 en het parkeren van uw auto voor eenn week kost € 101,00 euro. Dat is het laagste parkeertarief op loopafstand bij luchthaven Brussel maar u kunt hierboven of in ons artikel omtrent de parkeertarieven Vliegveld Brussel zien dat u nog vele malen voordeliger kunt parkeren. 

De alternatieve parkeemogelijkheden bedienen u met behulp van een bij de prijs inbegrepen shuttleservice. Dit betekent dat u wat langer onderweg bent ten opzichte van de Reservation Zone Zaventem, maar u kunt al wel snel de helft besparen. Aan u dus de keuze, kiest u voor besparing of voor comfort!

 

Parkeren bij Brussel-Zaventem Airport?
> Vergelijk alle parkeermogelijkheden hier <

 

Alle informatie over Reservation Zone Brussel Airport

Reservation Zone Brussel Airport

De naam van de parking doet het al vernoemen: hier is het maken van een online reservering verplicht. U kunt enkel inrijden op de parking indien u vooraf uw parkeerplaats geboekt en betaald heeft. Dat kunt u doen op de officiële airport website van Brussels Airport.

Volgens de luchthaven is dit dé parking als het gaat om comfort, u parkeert net als P1 Brussel immers op loopafstand en u hoeft daardoor nauwelijks extra reistijd in te plannen! 

Het parkeerterrein

U parkeert uw auto in een overdekte parkeergarage die op slechts 3 tot 5 minuten loopafstand ligt van de vertrekhal. Deze parkeergarage biedt in totaal plaats aan 760 voertuig, waarvan er 5 bestemd zijn voor mindervaliden. Er is een maximale doorrijhoogte van 1,90 meter, houdt hier dus rekening mee als u een groot voertuig heeft. 

Het parkeerproces

De locatie van de Reservation Zone is erg gunstig; deze ligt namelijk op slechts 5 minuten lopen van de terminal! Eenmaal geparkeerd, neemt u de lift naar verdieping 5. Bij terugkomst kunt u dezelfde lift terug nemen naar level 3. Als u online gereserveerd heeft, ontvangt u een QR code die als inrijdbewijs dient op de parking. Deze mag u scannen bij aankomst en hierna wordt uw ticket gevalideerd.

Mocht u onverwacht later terugkomen dan dat u in eerste instantie geboekt heeft, geen paniek! Dan kunt u de bijkomende kosten betalen en uw ticket opnieuw valideren aan de betaalmachines, uitrijden vormt daarna geen enkel probleem. De parking Reservation Zone Zaventem is een overdekt parkeerterrein en dus staat uw auto hier veilig en droog gedurende uw afwezigheid.

Samenvatting van de parkeerservice bij Reservation Zone parking Zaventem

De Reservation Zone is gemakkelijk te bereiken vanaf Nederland. Vanaf de ring volgt u de A201 richting Brussels Airport, hierna houdt u de P2 borden aan en de ‘Reservation Zone’ volgt aan uw linkerzijde. Het adres Reservation Zone Brussel Airport is Brussels Airport, 1930 Zaventem. Het vliegveld vraagt uitdrukkelijk om P2 Brussel en P3 Brussel niet te betreden! 

🚗 Parkeerplaatsen760 in totaal
🚶 Reistijd3 - 5 minuten
🕔 Openingstijden24/7
🅿️ ParkeerterreinOverdekt
  • 760 parkeerplaatsen in totaal
  • 5 parkeerplaatsen voor mindervaliden
  • Maximale inrijhoogte van 1,90 meter
  • Enkel parkeren incl. reservering
  • 24/7 geopend

 

De alternatieve parkeermogelijkheden

Zoals u zelf hebt gezien, lopen de parkeertarieven Brussel Airport nogal uiteen. Er zitten ook wel wat verschillen in bovenstaande parkeervormen, zoals het parkeren op loopafstand van Zaventem Parking Reservation Zone. De vier overig genoemde parkings bieden u namelijk een shuttle service aan. Dat houdt in dat u niet direct op de luchthaven zelf, maar in de buurt daarvan parkeert. Hierdoor moet u 15 tot 30 minuten extra reistijd inplannen, maar dit maakt het goedkoop lang parkeren Brussel Airport wel mogelijk!

Het vervoer naar het vliegveld verloopt verder met een transfer, die bij de prijs is inbegrepen. Bovendien, is de P Reservation Zone Zaventem nauwelijks bemand of bewaakt. In tegenstelling tot de Reservation Zone, beschikken bovengenoemde parkings wel over personeel, een slagboom én camera’s ter bescherming van uw auto. Zo kunt u met een gerust hart lang parkeren bij vliegveld Brussel en zorgeloos op vakantie! 

 

Holiday Inn Brussel

Holiday Inn Brussel AirportParkeren voor een lage prijs doet u bij Holiday Inn Brussel. De shuttlebus rijdt alleen tussen 04:00 - 10:30 en 18:00 - 23:40. Buiten deze tijden dient u op eigen kosten een taxi te nemen. De afstand tot de luchthaven is 5 minuten en u mag uw eigen autosleutel meenemen.

Boek nu →

 

 

ECE Parking

ECE Parking Brussel AirportDe shuttleservice van ECE Parking is 24/7 beschikbaar en brengt maximaal 4 personen naar de luchthaven. De rit duurt ongeveer 12 minuten, terwijl uw auto op een zeer goed beveiligde parking achterblijft. Tegen meerprijs kunt u uw auto laten wassen, zodat deze weer als nieuw is bij terugkomst.

Boek nu →

 

 

Express Parking

Express Parking Brussel AirportTevens overdekt parkeren kunt u doen bij Express Parking. De shuttleservice brengt u in slechts 5 minuten naar de luchthaven toe en dat 24 uur per dag. Er is een wachtruimte aanwezig indien u even moet wachten op de shuttle. Het terrein is omheind en verlicht, zodat u gemakkelijk uw auto terug kunt vinden.

Boek nu →

 

 

Star Parking

Star Parking Brussel AirportShuttle parkeren voor een lage prijs kan ook bij Star Parking. U parkeert hier inclusief shuttleservice, waarbij u in 7 minuten naar de luchthaven wordt gebracht. De parking is 24/7 geopend en u kunt tegen meerprijs ook overdekt parkeren. Tevens verkrijgbaar tegen meerprijs is het laten wassen van uw auto tijdens uw reis.

Boek nu →

 

 

Aeropark1000

Aeropark1000 Brussel AirportVoordelig parkeren met shuttleservice doet u ook bij Aeropark1000. Na het parkeren op een goed beveiligd parkeerterrein wordt u met de shuttlebus in 7 minuten naar de luchthaven gebracht. Tegen meerprijs kunt u uw auto laten wassen tijdens uw verblijf in het buitenland. De parking en bijbehorende shuttleservice is 24/7 beschikbaar.

Boek nu →

 

Online vergelijken en reserveren

Alle bovengenoemde parkeervoorzieningen zijn te reserveren via Vliegen en Parkeren! Daarnaast geldt, dat de parkings hun parkeertarieven wijzigen gedurende de seizoenen. Dat betekent dat hoe eerder u boekt, hoe voordeliger dit is! De parkeertarieven van Brussel Airport blijven het gedurende het jaar hetzelfde, daar bent u dus altijd duurder uit. Wilt u zeker zijn van de meest scherpe parkeerdeals? Check dan ook onze top 5 goedkoop parkeren Brussels Airport eens!  

U vindt en vergelijk het beschikbare parkeeraanbod door bovenaan deze pagina uw reisdata te selecteren. Wij tonen het beschikbare aanbod, u vergelijken en u kunt direct reserveren. Na afronding ontvangt u een uitgebreide beschrijving van het parkeerproces inclusief de contactgegevens van de gekozen parkeeraanbieder. 

 

Disclaimer

  • De prijzen van de officiële airport producten komen van de officiële Brussel Airport parkeren website.​
  • De prijzen zijn indicatief berekend voor een parkeerplaats van 8 dagen met reservering ten minste twee weken van tevoren in de periode juni 2023.

Vorige blogs

Klantenservice

Hebt u een vraag of problemen met uw reservering?

Veilig en zeker
timo waving