Reservation Zone Brussel Airport

Zaventem_Reservation_Zone

Het parkeren Brussels Airport kan op allerlei manieren, u kunt bijvoorbeeld terecht bij meerdere officiële parkeerterreinen. Reserveration Zone Brussel Airport is een van deze officiële parkeerterreinen. 

In dit artikel vertellen wij u alles over Zaventem Reservation Zone, van het parkeerproces tot aan de parkeertarieven. Daarnaast vergelijken wij deze parkeerplaats met een aantal alternatieve parkeermogelijkheden.

Inhoudsopgave: 

 

Parkeertarieven van Zaventem Reservation Zone

ParkeeraanbiederKosten per week (8 dagen)Kosten per dagParkeervormTransfer tijdSleutelbehoud
Reservation Zone Zaventem€ 92,00€ 11,50Loopafstand3 - 5 min
Bel Parking€ 90,00€ 11,25Shuttle10 minX
Express Parking€ 93,00€ 11,25Shuttle5 minX
Park and Go€ 107,00€ 13,38Shuttle7 Min
Aeropark1000€ 119,00€ 14,88Shuttle7 MinX

 

Wat kost zo een overdekte parking op loopafstand van de terminal? Dat hangt er natuurlijk vanaf hoe lang u verblijft. Het startarief voor één dag is € 20,00 en het parkeren van uw auto voor eenn week kost € 101,00 euro. Dat is het laagste parkeertarief op loopafstand bij luchthaven Brussel maar u kunt hierboven of in ons artikel omtrent de parkeertarieven Vliegveld Brussel zien dat u nog vele malen voordeliger kunt parkeren. 

De alternatieve parkeemogelijkheden bedienen u met behulp van een bij de prijs inbegrepen shuttleservice. Dit betekent dat u wat langer onderweg bent ten opzichte van de Reservation Zone Zaventem, maar u kunt al wel snel de helft besparen. Aan u dus de keuze, kiest u voor besparing of voor comfort!

 

Parkeren bij Brussel-Zaventem Airport?
> Vergelijk alle parkeermogelijkheden hier <

 

Alle informatie over Reservation Zone Brussel Airport

Reservation Zone Brussel Airport

De naam van de parking doet het al vernoemen: hier is het maken van een online reservering verplicht. U kunt enkel inrijden op de parking indien u vooraf uw parkeerplaats geboekt en betaald heeft. Dat kunt u doen op de officiële airport website van Brussels Airport.

Volgens de luchthaven is dit dé parking als het gaat om comfort, u parkeert net als P1 Brussel immers op loopafstand en u hoeft daardoor nauwelijks extra reistijd in te plannen! 

Het parkeerterrein

U parkeert uw auto in een overdekte parkeergarage die op slechts 3 tot 5 minuten loopafstand ligt van de vertrekhal. Deze parkeergarage biedt in totaal plaats aan 760 voertuig, waarvan er 5 bestemd zijn voor mindervaliden. Er is een maximale doorrijhoogte van 1,90 meter, houdt hier dus rekening mee als u een groot voertuig heeft. 

Het parkeerproces

De locatie van de Reservation Zone is erg gunstig; deze ligt namelijk op slechts 5 minuten lopen van de terminal! Eenmaal geparkeerd, neemt u de lift naar verdieping 5. Bij terugkomst kunt u dezelfde lift terug nemen naar level 3. Als u online gereserveerd heeft, ontvangt u een QR code die als inrijdbewijs dient op de parking. Deze mag u scannen bij aankomst en hierna wordt uw ticket gevalideerd.

Mocht u onverwacht later terugkomen dan dat u in eerste instantie geboekt heeft, geen paniek! Dan kunt u de bijkomende kosten betalen en uw ticket opnieuw valideren aan de betaalmachines, uitrijden vormt daarna geen enkel probleem. De parking Reservation Zone Zaventem is een overdekt parkeerterrein en dus staat uw auto hier veilig en droog gedurende uw afwezigheid.

Samenvatting van de parkeerservice bij Reservation Zone parking Zaventem

De Reservation Zone is gemakkelijk te bereiken vanaf Nederland. Vanaf de ring volgt u de A201 richting Brussels Airport, hierna houdt u de P2 borden aan en de ‘Reservation Zone’ volgt aan uw linkerzijde. Het adres Reservation Zone Brussel Airport is Brussels Airport, 1930 Zaventem. Het vliegveld vraagt uitdrukkelijk om P2 Brussel en P3 Brussel niet te betreden! 

🚗 Parkeerplaatsen760 in totaal
🚶 Reistijd3 - 5 minuten
🕔 Openingstijden24/7
🅿️ ParkeerterreinOverdekt
  • 760 parkeerplaatsen in totaal
  • 5 parkeerplaatsen voor mindervaliden
  • Maximale inrijhoogte van 1,90 meter
  • Enkel parkeren incl. reservering
  • 24/7 geopend

 

De alternatieve parkeermogelijkheden

Zoals u zelf hebt gezien, lopen de parkeertarieven Brussel Airport nogal uiteen. Er zitten ook wel wat verschillen in bovenstaande parkeervormen, zoals het parkeren op loopafstand van Zaventem Parking Reservation Zone. De vier overig genoemde parkings bieden u namelijk een shuttle service aan. Dat houdt in dat u niet direct op de luchthaven zelf, maar in de buurt daarvan parkeert. Hierdoor moet u 15 tot 30 minuten extra reistijd inplannen, maar dit maakt het goedkoop lang parkeren Brussel Airport wel mogelijk!

Het vervoer naar het vliegveld verloopt verder met een transfer, die bij de prijs is inbegrepen. Bovendien, is de P Reservation Zone Zaventem nauwelijks bemand of bewaakt. In tegenstelling tot de Reservation Zone, beschikken bovengenoemde parkings wel over personeel, een slagboom én camera’s ter bescherming van uw auto. Zo kunt u met een gerust hart lang parkeren vliegveld Brussel en zorgeloos op vakantie! 

Bel Parking

Bel Parking Brussel AirportVoordelig parkeren doet u bij Bel Parking, waarbij u inclusief shuttleservice parkeert. Uw wagen staat overdekt geparkeerd en u wordt in 10 minuten naar de luchthaven gebracht. De shuttleservice en parking zijn 24/7 geopend en beschikt over 24-uurs camerabewaking. Zo bent u zeker van een veilige parkeerplaats.

Boek nu →

 

Express Parking

Express Parking Brussel AirportTevens overdekt parkeren kunt u doen bij Express Parking. De shuttleservice brengt u in slechts 5 minuten naar de luchthaven toe en dat 24 uur per dag. Er is een wachtruimte aanwezig indien u even moet wachten op de shuttle. Het terrein is omheind en verlicht, zodat u gemakkelijk uw auto terug kunt vinden.

Boek nu →

 

Aeropark1000

Aeropark1000 Brussel AirportDe shuttleservice van Aeropark1000 wordt zeer goed beoordeeld door klanten. Hier wordt u na het parkeren op het verharde en verlichte parkeerterrein in ongeveer 7 minuten naar de luchthaven gebracht. Tegen meerprijs kunt u uw auto laten wassen, zodat deze weer als nieuw is bij terugkomst.

Boek nu →

 

Park and Go

Park and Go Brussel AirportParkeren voor een lage prijs doet u bij Park and Go. Dit is de enige parking bij Zaventem Airport waarbij u uw eigen autosleutel mee mag nemen op reis. De shuttlebus is inbegrepen voor maximaal 4 personen en kost altijd € 5,00 per reservering. Iedere extra persoon betaalt ter plaatse € 8,00. De rit met de shuttle duurt 7 minuten en er wordt 24/7 gereden. 

Boek nu →

 

 

Online vergelijken en reserveren

Alle bovengenoemde parkeervoorzieningen zijn te reserveren via Vliegen en Parkeren! Daarnaast geldt, dat de parkings hun parkeertarieven wijzigen gedurende de seizoenen. Dat betekent dat hoe eerder u boekt, hoe voordeliger dit is! De parkeertarieven van Brussel Airport blijven het gedurende het jaar hetzelfde, daar bent u dus altijd duurder uit. Wilt u zeker zijn van de meest scherpe parkeerdeals? Check dan ook onze top 5 goedkoop parkeren Brussels Airport eens!  

U vindt en vergelijk het beschikbare parkeeraanbod door bovenaan deze pagina uw reisdata te selecteren. Wij tonen het beschikbare aanbod, u vergelijken en u kunt direct reserveren. Na afronding ontvangt u een uitgebreide beschrijving van het parkeerproces inclusief de contactgegevens van de gekozen parkeeraanbieder. 

 

Disclaimer

  • De prijzen van de officiële airport producten komen van de officiële Brussel Airport parkeren website.​
  • De prijzen zijn indicatief berekend voor een parkeerplaats van 8 dagen met reservering ten minste twee weken van tevoren in de periode juli 2022.

 

Vorige blogs

terminal illustration
Klantenservice

Hebt u een vraag of problemen met uw reservering?

timo waving
Veilig en zeker