Reservation Zone Brussel Airport

Zaventem_Reservation_Zone

Het parkeren Brussels Airport kan op allerlei manieren, u kunt bijvoorbeeld terecht bij meerdere officiële parkeerterreinen. Reservation Zone Zaventem is een van deze officiële parkeerterreinen. 

In dit artikel vertellen wij u alles over Reservation Zone bij Brussel Airport, van het parkeerproces tot aan de parkeertarieven. Daarnaast vergelijken wij deze parkeerplaats met een aantal alternatieve parkeermogelijkheden.

 

Overzicht van de Parkeertarieven bij Brussel Airport
ParkingKosten per weekService 
Reservation Zone Zaventem
€ 102,00 - week
€ 12,75 - dag
Lopen
5 min
Informatie
Green Parking€ 39,00 - week
€ 4,88 - dag
Shuttle
10 min
Reserveer
Parkings Premier€ 53,00 - week
€ 7,57 - dag
Shuttle
8 min
Reserveer
Parking City€ 59,00 - week
€ 8,42 - dag
Shuttle
4 min
Reserveer
Star Parking€ 63,00 - week
€ 9,00 - dag
Shuttle
7 min
Reserveer
OM Parking€ 72,00 - week
€ 9,00 - dag
Shuttle
8 min
Reserveer

 

Wat kost zo'n overdekte parking op loopafstand van de terminal? Dat hangt er natuurlijk vanaf hoe lang u verblijft. Het starttarief voor één dag is € 20 en het parkeren van uw auto voor een week kost € 102. Dat is het laagste parkeertarief op loopafstand bij luchthaven Brussel, maar u kunt hierboven of in ons artikel omtrent de parkeertarieven Vliegveld Brussel zien dat u nog vele malen voordeliger kunt parkeren. 

De alternatieve parkeermogelijkheden bedienen u met behulp van een bij de prijs inbegrepen shuttleservice. Dit betekent dat u wat langer onderweg bent ten opzichte van parking Reservation Zone Zaventem, maar u kunt al wel snel de helft besparen. Aan u dus de keuze, kiest u voor besparing of voor comfort!

 

De parkeerservice van Reservation Zone Brussel Airport

Reservation Zone Brussel Airport

De naam van de parking doet het al vernoemen: hier is het maken van een online reservering verplicht. U kunt enkel inrijden bij Reservation Zone parking Zaventem indien u vooraf uw parkeerplaats geboekt en betaald heeft. Dat kunt u doen op de officiële airport website van Brussels Airport.

De Zaventem Reservation Zone is gemakkelijk te bereiken vanaf Nederland. Vanaf de ring volgt u de A201 richting Brussels Airport, hierna houdt u de P2 borden aan en de ‘Reservation Zone’ volgt aan uw linkerzijde. Het adres is Brussels Airport, 1930 Zaventem. Het vliegveld vraagt uitdrukkelijk om P2 Brussel en P3 Brussel niet te betreden! 

Volgens de luchthaven is dit dé parking als het gaat om comfort, u parkeert net als P1 Brussel immers op loopafstand en u hoeft daardoor nauwelijks extra reistijd in te plannen! 

🚗 Parkeerplaatsen676 in totaal
🚶 Reistijd3 - 5 minuten
🕔 Openingstijden24/7
🅿️ ParkeerterreinOverdekt
  • 676 parkeerplaatsen in totaal
  • 3 parkeerplaatsen voor mindervaliden
  • Maximale inrijhoogte van 1,90 meter
  • Enkel parkeren incl. reservering
  • 24/7 geopend

Interparking Zaventem Reservation Zone is een overdekt parkeerterrein en dus staat uw auto hier veilig en droog gedurende uw afwezigheid. Inrijden doet u op kenteken. Werkt dit niet, dan kunt u de QR-code op uw boekingsbevestiging gebruiken om de slagboom te openen. Werkt dit niet, druk dan op de intercom. Zodra de slagboom opent komt er een parkingticket uit de zuil, welke u mee dient te nemen.

U parkeert uw auto in een overdekte parkeergarage die op slechts 3 tot 5 minuten loopafstand ligt van de vertrekhal. Deze parkeergarage biedt in totaal plaats aan 760 voertuig, waarvan er 5 bestemd zijn voor mindervaliden. Er is een maximale doorrijhoogte van 1,90 meter, houdt hier dus rekening mee als u een groot voertuig heeft. 

De locatie van parking Zaventem Reservation Zone is erg gunstig; deze ligt namelijk op slechts 5 minuten lopen van de terminal! Eenmaal geparkeerd, neemt u de lift naar verdieping 5. Bij terugkomst kunt u dezelfde lift terugnemen naar level 3.

 

De tarieven van Reservation Zone Zaventem

Het parkeren bij Brussel Airport Reservation Zone kan, zoals gezegd, alleen met een online reservering. De beheerder van de parkeergarages rondom de luchthaven, Interparking, benoemt per dag de prijs voor het parkeren in deze parkeergarage naast het vliegveld. Toch kunnen de prijzen verschillen per week, bijvoorbeeld tijdens schoolvakanties of in de zomerperiode. Dan zijn de prijzen vanzelfsprekend hoger.

Hieronder ziet u de prijzen voor vier verschillende parkeertermijnen wanneer u wilt parkeren Zaventem Reservation Zone. De prijs die u online te zien krijgt kan wel afwijken van deze kosten. Bent u benieuwd naar de goedkoopste parkeerplaatsen rondom Brussel Airport? Bekijk dan onze Top 5 Goedkoop Parkeren Brussel Airport.

TermijnReservation Zone Brussel
1 dag€ 25,00
3 dagen€ 63,00
7 dagen€ 103,00
14 dagen€ 136,00

 

Het boekings- en annuleringsbeleid van Reservation Zone

Het maken van een reservering voor deze parkeerplaats is verplicht en doet u online via de website van Brussel Airport. Online betalen kan met Visa, MasterCard of Maestro. Zodra u de boeking heeft gemaakt ontvangt u een bevestiging per e-mail. De meeste parkeerplaatsen kunnen tot 2 uur voor de startdatum geboekt worden.

Het wijzigen van uw boeking kan tot 24 uur voor de start kosteloos gedaan worden. Mocht u onverwacht later terugkomen dan dat u in eerste instantie geboekt heeft, geen paniek! Dan kunt u de bijkomende kosten betalen en uw ticket opnieuw valideren aan de betaalmachines, uitrijden vormt daarna geen enkel probleem.

Wilt u toch uw boeking voor P Reservation Zone Zaventem annuleren? Dat kan als u dit minimaal 24 uur voor de starttijd doet. Dit kan alleen als u een annuleringsverzekering van € 9 heeft toegevoegd. In dat geval wordt bij annulering het betaalde bedrag min € 9 annulatiekosten dan aan u teruggestort. Zonder annuleringsverzekering is het niet mogelijk om geld terug te ontvangen na annulering.

 

Disclaimer

  • De prijzen van de officiële airport producten komen van de officiële Brussel Airport parkeren website.​
  • De prijzen zijn indicatief berekend voor een parkeerplaats van 8 dagen met reservering ten minste twee weken van tevoren in de periode april 2024

Vorige blogs

Klantenservice

Hebt u een vraag of problemen met uw reservering?

Veilig en zeker
timo waving