Bekijk de parkeertarieven voor uw reis!
Selecteer de luchthaven en uw reisdata en vergelijk het beschikbare parkeeraanbod!

Reservation Zone Brussel Airport

Zaventem_Reservation_Zone

Het parkeren Brussels Airport kan op allerlei manieren. U kunt ervoor kiezen om direct op vliegveld Brussel te parkeren, of in de buurt daarvan. Beide heeft zo zijn eigen voordelen en dat lichten we in dit artikel graag voor u uit. De Reserveration Zone parking is een parkeergelegenheid in bezit van luchthaven Brussel en dus is dit een officiële airport parking! Alle info over de Reservation Zone vindt u in onderstaande tekst.  

Let op: Reservation Zone Brussel Airport is niet via onze website te reserveren, dit doet u via de officiële Brussel Airport website. Ons voordelige aanbod vindt u door bovenaan de pagina uw reisdata te selecteren. U kunt vervolgens eenvoudig vergelijk en direct reserveren. 

 

Reservation Zone Brussel AirportAlles wat u moet weten over het lang parkeren Brussel Zaventem

De naam van de parking doet het al vernoemen: Hier is het maken van een online reservering verplicht. U kunt enkel inrijden op de parking indien u vooraf uw parkeerplaats geboekt en betaald heeft. Dat kan u doen op de officiële airport website van Brussels Airport. De Reservation Zone is gemakkelijk te bereiken vanaf Nederland. Vanaf de ring volgt u de A201 richting Brussels Airport, hierna houdt u de P2 borden aan en de ‘Reservation Zone’ volgt aan uw linkerzijde. Het vliegveld vraagt uitdrukkelijk om de P2 of P3 niet te betreden! De locatie van de Reservation Zone is erg gunstig; deze ligt namelijk op slechts 5 minuten lopen van de terminal! Eenmaal geparkeerd, neemt u de lift naar verdieping 5. Bij terugkomst kunt u dezelfde lift terug nemen naar level 3. Als u online gereserveerd heeft, ontvangt u een QR code die als inrijdbewijs dient op de parking. Deze mag u scannen bij aankomst en hierna wordt uw ticket gevalideerd. Mocht u onverwacht later terugkomen dan dat u in eerste instantie geboekt heeft… Geen paniek! Dan kunt u de bijkomende kosten betalen en uw ticket opnieuw valideren aan de betaalmachines, uitrijden vormt daarna geen enkel probleem. De Reservation Zone vliegveld Brussel is een overdekt parkeerterrein en dus staat uw auto hier veilig & droog gedurende uw afwezigheid.

 

Parkeertarieven Reservation Zone Brussels Airport

Wat kost zo een overdekte parking op loopafstand van de terminal? Dat hangt er natuurlijk vanaf hoe lang u verblijft. Het parkeren van uw auto voor één week kost € 96 euro. Dat is overigens het laagste parkeertarief op loopafstand bij luchthaven Brussel. Het parkeertarief voor drie weken parkeren Zaventem bedraagt € 159 in de Reservation Zone. Volgens de luchthaven is dit dé parking als het gaat om comfort, u parkeert immers op loopafstand en u hoeft daardoor nauwelijks extra reistijd in te plannen! In onderstaande tabel vindt u parkeertarieven van de Reservation Zone en van alternatieve parkeergelegenheden rondom Brussel Airport. Vergelijken doet u zelf!

 

Parkeertarieven bij Brussel Airport

ParkeeraanbiederKosten per week (8 dagen)Kosten per dagParkeervormTransfer tijdSleutelbehoud
Reservation Zone€ 101,00€ 12,63Loopafstand5 Min
Sky Parking€ 34,00€ 4,25Shuttle10 Min-
Parkflug Zaventem€ 38,80€ 4,85Shuttle8 Min-
Holiday Inn€ 44,50€ 5,56Shuttle6 Min-
Aeropark1000€ 57,99€ 7,25Shuttle7 Min-

 

Zoals u zelf hebt gezien, lopen de parkeertarieven Brussel Airport nogal uiteen. Er zitten ook wel wat verschillen in bovenstaande parkeervormen. De vier overig genoemde parkings bieden u namelijk een shuttle service aan. Dat houdt in dat u niet direct op de luchthaven zelf, maar in de buurt daarvan parkeert. Hierdoor moet u 15 tot 30 minuten extra reistijd inplannen, maar dit maakt het goedkoop lang parkeren Brussel Airport wel mogelijk! Het vervoer naar het vliegveld verloopt verder met een transfer, die bij de prijs is inbegrepen. Bovendien, is de Reservation Zone parking van vliegveld Brussel nauwelijks bemand of bewaakt. In tegenstelling tot de Reservation Zone, beschikken bovengenoemde parkings wel over personeel, een slagboom én camera’s ter bescherming van uw auto. Zo kunt u met een gerust hart lang parkeren vliegveld Brussel en zorgeloos op vakantie! Voor meer info over de alternatieve, klik op hun naam in de tabel.

Alle bovengenoemde parkeervoorzieningen zijn te reserveren via Vliegen en Parkeren! Daarnaast geldt, dat de parkings hun parkeertarieven wijzigen gedurende de seizoenen. Dat betekent dat hoe eerder u boekt, hoe voordeliger dit is! De parkeertarieven van Brussel Airport blijven het gedurende het jaar hetzelfde, daar bent u dus altijd duurder uit. Wilt u zeker zijn van de meest scherpe parkeerdeals? Check dan ook onze top 5 goedkoop lang parkeren Brussels Airport eens!  

 

* Bovenstaande tarieven zijn gebaseerd op de resultaten in mei 2019. De prijzen van de officiële airport producten komen van de officiële Brussel Airport parkeren website.​

 

Vorige blogs

terminal illustration
Klantenservice

Hebt u een vraag of problemen met uw reservering?

timo waving
Veilig en zeker