Bekijk de parkeertarieven voor uw reis!
Selecteer de luchthaven en uw reisdata en vergelijk het beschikbare parkeeraanbod!

Reservation Zone Brussel Airport

Zaventem_Reservation_Zone

Het parkeren Brussels Airport kan op allerlei manieren, u kunt bijvoorbeeld terecht bij meerdere officiële parkeerterreinen. Reserveration Zone Brussel Airport is een van deze officiële parkeerterreinen. 

In dit artikel vertellen wij u alles over Reservation Zone Brussel, van het parkeerproces tot aan de parkeertarieven. Daarnaast vergelijken wij deze parkeerplaats met een aantal alternatieve parkeermogelijkheden.

Samenvatting: 

 • Parkeertarieven
 • Proces van parkeren
 • Parkeerterrein en faciliteiten
 • Alternatieve parkeermogelijkheden
 • Online vergelijken en reserveren

 

Overzicht v/d parkeertarieven van Reservation Zone Brussel Airport

ParkeeraanbiederKosten per week (8 dagen)Kosten per dagParkeervormTransfer tijdSleutelbehoud
Reservation Zone Brussel Airport€ 101,00€ 12,63Loopafstand3 - 5 min
Park and Go€ 55,00€ 6,88Shuttle7 Min
Aeropark1000€ 55,00€ 6,88Shuttle7 MinX
Express Parking€ 80,00€ 10,00Shuttle5 MinX

 

Wat kost zo een overdekte parking op loopafstand van de terminal? Dat hangt er natuurlijk vanaf hoe lang u verblijft. Het startarief voor één dag is € 20,00 en het parkeren van uw auto voor eenn week kost € 101,00 euro. Dat is het laagste parkeertarief op loopafstand bij luchthaven Brussel maar u kunt hierboven of in ons artikel omtrent de parkeertarieven Vliegveld Brussel zien dat u nog vele malen voordeliger kunt parkeren. 

De alternatieve parkeemogelijkheden bedienen u met behulp van een bij de prijs inbegrepen shuttleservice. Dit betekent dat u wat langer onderweg bent ten opzichte van de Brussel Reservation Zone, maar u kunt al wel snel de helft besparen. Aan u dus de keuze, kiest u voor besparing of voor comfort!

 

Parkeren bij Brussel-Zaventem Airport?
> Vergelijk alle parkeermogelijkheden hier <

 

Alle informatie over Reservation Zone Brussel Airport

Reservation Zone Brussel Airport

De naam van de parking doet het al vernoemen: hier is het maken van een online reservering verplicht. U kunt enkel inrijden op de parking indien u vooraf uw parkeerplaats geboekt en betaald heeft. Dat kunt u doen op de officiële airport website van Brussels Airport.

Volgens de luchthaven is dit dé parking als het gaat om comfort, u parkeert net als P1 Brussel immers op loopafstand en u hoeft daardoor nauwelijks extra reistijd in te plannen! 

 

Het parkeerproces uitgelegd

De locatie van de Reservation Zone is erg gunstig; deze ligt namelijk op slechts 5 minuten lopen van de terminal! Eenmaal geparkeerd, neemt u de lift naar verdieping 5. Bij terugkomst kunt u dezelfde lift terug nemen naar level 3. Als u online gereserveerd heeft, ontvangt u een QR code die als inrijdbewijs dient op de parking. Deze mag u scannen bij aankomst en hierna wordt uw ticket gevalideerd.

Mocht u onverwacht later terugkomen dan dat u in eerste instantie geboekt heeft, geen paniek! Dan kunt u de bijkomende kosten betalen en uw ticket opnieuw valideren aan de betaalmachines, uitrijden vormt daarna geen enkel probleem. De Reservation Zone vliegveld Brussel is een overdekt parkeerterrein en dus staat uw auto hier veilig en droog gedurende uw afwezigheid.

 

Het parkeerterrein en de faciliteiten

U parkeert uw auto in een overdekte parkeergarage die op slechts 3 tot 5 minuten loopafstand ligt van de vertrekhal. Deze parkeergarage biedt in totaal plaats aan 760 voertuig, waarvan er 5 bestemd zijn voor mindervaliden. Er is een maximale doorrijhoogte van 1,90 meter, houdt hier dus rekening mee als u een groot voertuig heeft. 

De Reservation Zone is gemakkelijk te bereiken vanaf Nederland. Vanaf de ring volgt u de A201 richting Brussels Airport, hierna houdt u de P2 borden aan en de ‘Reservation Zone’ volgt aan uw linkerzijde. Het vliegveld vraagt uitdrukkelijk om P2 Brussel en P3 Brussel niet te betreden! 

🚗 Parkeerplaatsen760 in totaal
🚶 Reistijd3 - 5 minuten
🕔 Openingstijden24/7
🅿️ ParkeerterreinOverdekt
 • 760 parkeerplaatsen in totaal
 • 5 parkeerplaatsen voor mindervaliden
 • Maximale inrijhoogte van 1,90 meter
 • Enkel parkeren incl. reservering
 • 24/7 geopend

 

De parkeertarieven uitgelegd

In het bovenstaande prijsoverzicht is er enkel een parkeertermijn van 8 dagen benoemd. Om meer inzicht te geven in de kosten per parkeerperiode hebben wij de onderstaande tabel samengesteld. Zo kunt u eenvoudig zien en berekenen wat u kwijt bent voor uw reisperiode. 

ParkeertermijnKosten
1 dag€ 20,00
8 dagen€ 101,00
8 - 14 dagen+ € 5,00 per extra dag
Vanaf 14 dagen+ € 2,00 per extra dag

 

De alternatieve parkeermogelijkheden

Zoals u zelf hebt gezien, lopen de parkeertarieven Brussel Airport nogal uiteen. Er zitten ook wel wat verschillen in bovenstaande parkeervormen. De vier overig genoemde parkings bieden u namelijk een shuttle service aan. Dat houdt in dat u niet direct op de luchthaven zelf, maar in de buurt daarvan parkeert. Hierdoor moet u 15 tot 30 minuten extra reistijd inplannen, maar dit maakt het goedkoop lang parkeren Brussel Airport wel mogelijk!

Het vervoer naar het vliegveld verloopt verder met een transfer, die bij de prijs is inbegrepen. Bovendien, is de Reservation Zone parking van vliegveld Brussel nauwelijks bemand of bewaakt. In tegenstelling tot de Reservation Zone, beschikken bovengenoemde parkings wel over personeel, een slagboom én camera’s ter bescherming van uw auto. Zo kunt u met een gerust hart lang parkeren vliegveld Brussel en zorgeloos op vakantie! Voor meer info over de alternatieve, klik op hun naam in de tabel.

 

Online vergelijken en reserveren

Alle bovengenoemde parkeervoorzieningen zijn te reserveren via Vliegen en Parkeren! Daarnaast geldt, dat de parkings hun parkeertarieven wijzigen gedurende de seizoenen. Dat betekent dat hoe eerder u boekt, hoe voordeliger dit is! De parkeertarieven van Brussel Airport blijven het gedurende het jaar hetzelfde, daar bent u dus altijd duurder uit. Wilt u zeker zijn van de meest scherpe parkeerdeals? Check dan ook onze top 5 goedkoop parkeren Brussels Airport eens!  

U vindt en vergelijk het beschikbare parkeeraanbod door bovenaan deze pagina uw reisdata te selecteren. Wij tonen het beschikbare aanbod, u vergelijken en u kunt direct reserveren. Na afronding ontvangt u een uitgebreide beschrijving van het parkeerproces inclusief de contactgegevens van de gekozen parkeeraanbieder. 

 

Disclaimer

 • De prijzen van de officiële airport producten komen van de officiële Brussel Airport parkeren website.​
 • De prijzen zijn indicatief berekend voor een parkeerplaats van 8 dagen met reservering ten minste twee weken van tevoren in de periode januari 2022.

 

Vorige blogs

terminal illustration
Klantenservice

Hebt u een vraag of problemen met uw reservering?

timo waving
Veilig en zeker