Reizen naar Brussel Zaventem Airport

Reizen naar Brussel Zaventem Airport

Vertrekt uw vliegtuig binnenkort van de luchthaven van Brussel? Er zijn verschillende manieren om naar de luchthaven van Brussel te reizen. Denk hierbij aan de auto, een taxi, de trein of door de lokale bus te pakken. Hoewel parkeren op Brussel Airport de meest makkelijke manier is, zijn er dus nog meer mogelijkheden.

Wilt u de verschillende mogelijkheden weten, dan bent u bij ons aan het juiste adres! In dit artikel vertellen we u meer over de verschillende vervoersmiddelen om naar de luchthaven van Zaventem te reizen.

 

Met de trein reizen

Met de trein naar Brussel Airport

Als u vraagt of het mogelijk is om met de trein naar Brussel Airport te reizen, weet dan dat dit mogelijk is. Een treinstation bevindt zich net onder de luchthaven en wordt bediend vanuit het station Brussel-Centraal, maar ook vanuit andere Belgische stations.

Vanuit Brussel Centraal duurt de rit tussen de 16 en 30 minuten, afhankelijk van het aantal haltes op de lijn. U heeft op dezelfde manier verbindingen met het station Brussel-Noord, waar ook internationale treinen arriveren. Er stoppen maximaal 6 treinen per uur op het luchthavenstation.

Houd er rekening mee dat er een toeslag moet worden betaald bovenop uw normale ticket om te kunnen stoppen op de luchthaven. Dit is de ‘Diabolo toeslag’ van Brussels Airport van € 6,70 per rit. Deze toeslag is vaak inbegrepen in uw trein Zaventem ticket van en naar het station Brussels Airport Zaventem. Zorg er echter wel voor dat dit het geval is, anders kunt u de poorten om het station te verlaten niet openen.

Het station bevindt zich op niveau -1 van de luchthaven, onder de vertrek- en aankomsthallen. Neem een lift of roltrap om uw vertrekhal te bereiken.

 

Met de taxi naar Brussel Airport

Neem een taxi naar Brussel-Zaventem Airport

Voor inwoners van België is het ook mogelijk om een taxi Brussels Airport te nemen. Zo kunt u rechtstreeks van uw huis naar de luchthaven gereden worden. U kunt ook een taxi vinden in het centrum van Brussel. Ook voor inwoners van Nederland is het mogelijk om dit te doen, maar de prijzen hiervoor zijn ontzettend hoog.

Houd er rekening mee dat officiële taxi's herkenbaar zijn aan hun blauw-gele rijbewijs. Zij zetten u af voor de vertrekhal. Deze dienst brengt aanzienlijke kosten met zich mee. Voor een taxi Zaventem vanaf het centraal station van Brussel moet u rekening houden met ruim € 60 voor maximaal 3 personen.

U kunt ook privéchauffeurs of VTC’s gebruiken, zoals Uber. Strikt genomen zijn het geen taxi's, aangezien ze niet over de officiële taxivergunning beschikken. Zij kunnen u echter wel iets aantrekkelijkere prijzen aanbieden.

Om er zeker van te zijn dat u op tijd een taxi heeft en uw vliegtuig niet mist, kunt u ervoor kiezen om uw taxi naar de luchthaven van Zaventem vooraf te reserveren. Het is namelijk niet altijd gemakkelijk om tijdens de spitsuren een taxi naar Brussel Airport in het drukke centrum.

Taxi’s blijven een zeer duur vervoermiddel naar de luchthaven van Brussel. Als u met een groep reist, kunt u de kosten delen.

 

Een overdekte parkeergarage

Met de auto naar het vliegveld

Met de auto naar de luchthaven van Brussel reizen is vaak het favoriete vervoermiddel van reizigers. Het is erg handig om met de auto naar het vliegveld te gaan, omdat u niet afhankelijk bent van een ander om tijdig op de luchthaven te zijn.

Op zich is de luchthaven van Brussel niet ingewikkeld. Het belangrijkste onderdeel dat u moet organiseren, is het Brussel Zaventem parkeren. Met een beetje hulp kunt u al veel besparen op uw parkeerkosten op Brussel Airport. U kunt kiezen voor een parking op enkele minuten loopafstand, zoals P1 Zaventem. Hoe dichter de parkeergarages bij de luchthaven liggen, hoe hoger de kosten zullen zijn. Voor 8 dagen parkeren op P1 Front betaalt u € 163. Voor P1 VIP bent u bijna honderd euro meer kwijt, namelijk € 236.

Als u op zoek bent naar een meer voordelige oplossing, kies dan voor parkeren met een shuttleservice. Als u een parkeerplaats op de luchthaven van Zaventem reserveert, hoeft u alleen maar naar het adres te gaan en de dienstverlener zal een pendeldienst naar de luchthaven van Brussel regelen die u in enkele minuten naar de terminal brengt.

Met Parking City kost een week parkeren u ongeveer € 79. Uw transfer naar de luchthaven duurt slechts 4 minuten. Deze overdekte parkeerplaats is 24/7 geopend en biedt grote flexibiliteit voor uw aankomsttijden. Het is veruit de best beoordeelde parkeerplaats bij Brussel Airport.

 

Met de bus naar Brussel Airport

Neem de bus

Verschillende bussen verbinden u met de luchthaven van Zaventem. De MIVB biedt bus 12 Brussels Airport aan die de Europese wijk van Brussel met de luchthaven verbindt. Deze lijn is de snelste buslijn die de luchthaven in 30 minuten bereikt. Deze luchthavenbus rijdt van maandag tot en met vrijdag tot 21:00 uur. Daarna moet u lijn 20 nemen, die bij elke halte stopt.

De Lijn biedt zowel lijnen vanuit het centrum van Brussel als regionale lijnen aan. Zo verbinden de lijnen 272 en 471 het station Brussel-Noord en is de stad Leuven verbonden door de lijnen 616, 651 en 652.

Er kunnen verschillende vervoersbewijzen worden gebruikt voor de bus naar Brussel Airport. U kunt bijvoorbeeld een m-ticket op uw smartphone gebruiken voor € 2, een ticket per sms nemen voor € 2,50, of direct aan boord een ticket kopen bij de chauffeur voor € 3.

Deze Brussels Airport bussen zetten u af aan busstation P14 of P15. U bevindt zich dan op niveau 0 van de vertrekhal en hoeft alleen nog maar een roltrap te nemen om uw vliegtuig te halen.

Ook is het mogelijk om vanaf Nederland een Flixbus Brussel Airport te nemen. Zo brengt deze groene bus u vanaf bijvoorbeeld Utrecht in 2 uur en 40 minuten naar Brussel Airport toe. Ook vanaf andere plekken in Nederland en België vertrekt deze bus, waarbij u voor slechts een paar euro van en naar de luchthaven kunt reizen.

Vorige blogs

Klantenservice

Hebt u een vraag of problemen met uw reservering?

Veilig en zeker
timo waving