P2 Brussel Airport

Airport-Brussels-P2-Economy

Bent u op zoek naar een parking Zaventem, maar u weet niet wat alle mogelijkheden zijn? Wij informeren u graag over de on-airport parkeervoorzieningen en alle mogelijkheden rondom de luchthaven. In dit artikel vindt u alles over P2 Brussel Airport, ofwel de ‘Economy Parking’ van het vliegveld zelf.

In dit artikel vertellen wij alles over P2 Brussel Zaventem Airport, van de parkeerkosten tot aan een beschrijving van het parkeerproces. Daarnaast vergelijken we deze parkeeroptie met de alternatieve parkeergelegenheden.

Samenvatting

 

Overzicht v/d parkeertarieven van P2 Brussel Airport

ParkeeraanbiederKosten per week (8 dagen)Kosten per dagParkeervormTransfer tijdSleutelbehoud
P2 BrusselNiet beschikbaarNiet beschikbaarShuttle10 min-
Park and Go€ 47,00€ 5,13Shuttle7 min-
Starparking€ 65,00€ 8,13Shuttle7 min-
ECE Parking€ 70,00€ 8,75Shuttle12 min-
Holiday Inn€ 73,00€ 9,13Shuttle5 min
Aeropark1000€ 75,00€ 9,38Shuttle7 min-
Express Parking€ 89,00€ 11,13Shuttle4 min-

 

In het bovenstaande overzicht kunt u eenvoudig de parking Zaventem P2 prijs vergelijken met die van een aantal alternatieve parkeerplaatsen. Helaas was de P2 locatie op het moment van schrijven niet beschikbaar, normaal gesproken betaalt u ongeveer € 113,00 voor een 8-daagse parkeertermijn. 

Het is dus zoals u kunt zien eenvoudig om al snel tientallen euro's te besparen op uw parkeerplaats bij Brussel Airport. Vergelijkt u liever alle parkeermogelijkheden? Bekijk dan ons artikel over de parkeertarieven bij Brussel Airport. Hierin vergelijken we alle officiële airport producten met alle parkeeraanbieders die beschikbaar zijn via onze website. 

 

Parkeren bij Brussel-Zaventem Airport?
> Vergelijk alle parkeermogelijkheden hier <

 

Alles wat u moet weten over P2 Brussel

P2 Brussel Airport

Het parkeren op P2 Zaventem biedt reizigers de ideale combinatie tussen een gemakkelijke toegang en een aantrekkelijk tarief, aldus Brussel Airport. Met een gemakkelijke toegang doelt men op de loopafstand, deze bedraagt namelijk slechts enkele minuten tot aan de terminal waardoor u in no-time de weg naar het vliegtuig kunt vervolgen!

Bovendien, hoeft u niet met uw bagage te zeulen omdat er bagagetrolleys aanwezig zijn op de parkeerlocatie. Verder is er een betaalautomaat waar u zowel cash- als met een betaalkaart kunt betalen. U kunt hier ten alle tijden uitrijden, omdat de parking 24 uur per dag geopend is en u kunt met al uw vragen terecht bij de informatiedesk. Let wel: Het maken van een online reservering is verplicht op P2 parkeren Zaventem!

 

Het parkeerproces

Hot proces van parkeren bij P2 Economy Zaventem is bijzonder eenvoudig en comfortabel. U parkeert simpelweg uw auto op het parkeerterrein, gelegen op het adres Brussels Airport, 1930 Zaventem, en kunt vervolgens te voet door richting de luchthaven. U bent na het parkeren slechts 4 minuten onderweg. 

 • Bij aankomst: U rijdt simpelweg naar het adres van de parkeerplaatsen en volgt hier de borden voor P2 parking Zaventem. U betreedt het parkeerterrein middels kentekenherkenning, mits u een reservering hebt gemaakt. Vervolgens zoekt u een plekje, parkeert u uw auto en loopt u door richting de vertrekhal. 
 • Bij terugkomst: U loopt terug naar de locatie van Zaventem P2 en uw auto. Vervolgens stapt u in en verlaat u het terrein middels dezelfde kentekenherkenning. 

 

Het parkeerterrein en de faciliteiten

Het terrein van de P2 Economy Parking Zaventem is een overdekte parkeergarage naast de vertrekhal van de luchthaven. Deze parkeergarage biedt op de hoogste verdiepin na overdekte parkeerplaatsen aan, in totaal 3.643 plaatsen. Hiervan zijn ern 8 bestemd voor mindervaliden en bevinden zich dus dichtbij de liften en ingang/uitgang. 

Voor u kiest voor het parkeren Zaventem P2 is het goed om te weten dat er een maximale inrijhoogte van 1,90 meter is. Hogere voertuigen dienen dus elders een parkeerplaats te zoeken. Op het gebied van faciliteiten is deze locatie voorzien van toiletten, een lift, betaalautomaten, trolley's en 24/7 aanwezigheid van werknemers. 

P2 Brussel samengevat: 

🚗 Parkeerplaatsen3.643 in totaal
🚶 Reistijd4 minuten
🕔 Openingstijden24/7
🅿️ ParkeerterreinOverdekt
 • Parkeerplaats op 4 min loopafstand
 • 3.643 parkeerplaatsen in totaal
 • 8 gehandicaptenplaatsen
 • Maximale hoogte 1,90 meter
 • 24/7 geopend

 

Parkeertarieven exclusief reservering

Het is mogelijk om exclusief een reservering uw auto te parkeren. Dit wordt echter niet aangeraden in verband met de beschikbaarheid van de parkeergarage en een verschil in de parkeertarieven, zoals u hieronder kunt zien. 

ParkeertermijnKosten
30 min€ 2,00
1 uur€ 4,00
1 dag€ 20,00
8 dagen€ 113,00
8 - 14 dagen+ € 5,00 per extra dag
Vanaf 14 dagen+ € 2,00 per extra dag

 

Economy Parking staat in het Engels voor voordelig parkeren, maar is dat wel zo? Men zou verwachten dat u hier lang kunt parkeren bij Brussel Airport. Misschien is dat met een Pcard+ zeker het geval. Die biedt namelijk promoties. Indien u een Pcard+ heeft, kunt u de eerste 30 minuten gratis parkeren. Wat inhoudt dat u deze parking tevens als Kiss & Ride kunt gebruiken.

Verblijft u langer dan 30 minuten, blijft u onder de 24 uur? Dan betaalt u het normale dagtarief minus € 2 euro. Wanner u langer dan 24 uur blijft én de kaart bezit, ontvangt u een korting van 10% op het totale parkeertarief. Het is vast de moeite waard om even naar zo een kaart te informeren! Zeker wanneer u wilt lang parkeren Zaventem. Voor de aller scherpste parkeerdeals, bekijk ook onze top 5 goedkoop lang parkeren Zaventem!

 

Alternatieve parkeermogelijkheden

Blauwe shuttlebusZoals u zelf heeft gezien, is het parkeren Zaventem Luchthaven P2 niet persé de goedkoopste mogelijkheid rondom Brussel Airport. U staat weliswaar snel op de luchthaven, maar dat is bij de onderstaande shuttle aanbieders ook het geval. Zij bieden u namelijk een voordelige shuttle service aan, met een minimale reistijd tot de luchthaven. Zo neemt u het beste van twee werelden, hieronder vindt u meer informatie over deze shuttleservices.

Daarnaast zijn er nog meer officiële on-airport parkeerplaatsen te vinden. U kunt uw auto ook parkeren bij P1 Brussel, P3 Brussel, P4 Brussel en Reservation Zone Brussel Airport

 

Park and Go

Logo Park and Go BrusselWilt u maximaal geld besparen, zonder hierbij teveel in te leveren op de service? Dan is Park and Go een uitstekende optie. U parkeert met behulp van een pendeldienst, ook wel shuttleservice genoemd, en hierbij bent u ongeveer 7 minuten onderweg. Het parkeerterrein en de services zijn 24/7 geopend en het terrein wordt tevens 24/7 bewaakt. 

 • Prijs: € 42,00 per week
 • Service: Onoverdekte parkeerplaats inclusief shuttleservice
 • Extra service: Sleutelbehoud


Boek online →

 

Starparking

Logo Park and Go BrusselWilt u veilig parkeren dan kan u dit doen bij Starparking. De parking ligt op 7 minunten van de airport met de shuttlebus. U parkeert bij starparking overdekt en de faciliteiten en parkeerplaats zijn 24/7 geopend. Tegen meerprijs kunt u ook de auto laten wassen tijdens uw reis.

 • Prijs: € 60,00 per week
 • Service: Overdekte parkeerplaats inclusief shuttleservice
 • Extra service: Auto wassen mogelijk


Boek online →

 

ECE Parking

Logo Park and Go BrusselBij ECE Parking kunt u veilig lang parkeren bij Brussel Airport. De shuttledienst brengt u in 12 minuten naar de terminal. Het parkeerterein is gevestigd aan de Haachtsesteenweg 173, 1910 Kampenhout in België en is 2/4 geopend. Tijdens het wachten op de shuttledienst heeft de parking een wachtruimte en toilet ter beschikking.

 • Prijs: € 65,00 per week
 • Service: Onoverdekte parkeerplaats inclusief shuttleservice
 • Extra service: Wachtruimte + toilet


Boek online →

 

Aeropark1000

Logo Aeropark1000 BrusselTevens bij Aeropark1000 kunt u besparen op uw parkeerplaats en ook hier parkeert u met een shuttleservice. Het parkeerterrein bevindt zich op de Verdunstraat 679 in Brussel en ligt op 7 minuten rijden van de luchthaven. Uw parkeert uw auto onoverdekt en het is mogelijk, tegen een meerprijs uiteraard, om uw auto te laten wassen tijdens de reis.

 • Prijs: € 55,00 per week
 • Service: Onoverdekte parkeerplaats inclusief shuttleservice
 • Extra service: Auto wassen mogelijk


Boek online →

 

Express Parking

Logo Express Parking BrusselTot slot benoemen we Express Parking. De tarieven hier zijn hoger dan bij de andere shuttleservice, maar nog steeds vele malen voordeliger dan het parkeren bij Zaventem Airport P2. Dat u hier parkeert met behulp van een fijne shuttleservice is terug te zien in het rapportcijfer van een 9,2 op schaal van 10. De reistijd hier bedraagt slechts 5 minuten en u parkeer onoverdekt. 

 • Prijs: € 80,00 per week
 • Service: Onoverdekte parkeerplaats inclusief shuttleservice
 • Extra service: Overdekt parkeren mogelijk


Boek online →

 

Online vergelijken en reserveren

Wilt u graag de parkeermogelijkheden vergelijken alvorens u een parkeerplaats boekt? Selecteer dan even bovenaan deze pagina uw reisdata en klik op zoeken. Wij tonen direct het beschikbare parkeeraanbod dat via onze website te reserveren is. De sortering en filtering kunt u eenvoudig naar wens aanpassen. 

 

De gewenste parkeerplaats kunt u direct reserveren. U hoeft enkel u gegevens in te voeren en online te betalen middels bijvoorbeeld iDeal of creditcard. U ontvangt een reserveringsbevestiging zodra de reservering is afgerond. Hierop vindt u alle informatie over het parkeren en zodoende gaat u voorbereid op reis!

 

Disclaimer

 • De prijzen van de officiële airport producten komen van de officiële Brussel Airport parkeren website.​
 • De prijzen zijn indicatief berekend voor een parkeerplaats van 8 dagen met reservering ten minste twee weken van tevoren in de periode April 2023.

 

Vorige blogs

Klantenservice

Hebt u een vraag of problemen met uw reservering?

Veilig en zeker
timo waving