P2 Brussel Airport

Airport-Brussels-P2-Economy

Bent u op zoek naar een parking Zaventem, maar u weet niet wat alle mogelijkheden zijn? Wij informeren u graag over de on-airport parkeervoorzieningen en alle mogelijkheden rondom de luchthaven. In dit artikel vindt u alles over P2 Brussel Airport, ofwel de ‘Economy Parking’ van het vliegveld zelf.

In dit artikel vertellen wij alles over P2 Brussel Zaventem Airport, van de parkeerkosten tot aan een beschrijving van het parkeerproces. Daarnaast vergelijken we deze parkeeroptie met de alternatieve parkeergelegenheden.

Samenvatting

 

Overzicht v/d parkeertarieven van P2 Brussel Airport

ParkeeraanbiederKosten (week/dag)Parkeervorm
> Reistijd
 
P2 BrusselNiet beschikbaar

Shuttle
> 10 min
Niet te reserveren via onze website
Holiday Inn Brussel€ 60,00 - week
€ 7,50 - dag
Shuttle*
> 5 min
Reserveer
Green Parking
€ 67,00 - week
€ 8,38 - dag
Shuttle
> 10 min
Reserveer
Aeropark 1000€ 75,00 - week
€ 9,38 - dag
Shuttle
> 7 min
Reserveer
OM Parking
€ 77,00 - week
€ 9,63 - dag
Shuttle
> 8 min
Reserveer
Star Parking€ 78,00 - week
€ 9,75 - dag
Shuttle
> 7 min
Reserveer
Express Parking€ 89,00 - week
€ 11,13 - dag
Shuttle
> 4 min
Reserveer
Parking City
€ 89,00 - week
€ 11,13 - dag
Shuttle
> 4 min
Reserveer

* shuttleservice enkel tussen 04:00 - 10:10 en 18:00 - 23:20 beschikbaar. Buiten deze tijden dient u op eigen kosten een taxi te regelen naar en van de luchthaven. Dit geldt voor zowel de heen- als terugreis.

In het bovenstaande overzicht kunt u eenvoudig de parking Zaventem P2 prijs vergelijken met die van een aantal alternatieve parkeerplaatsen. Helaas was de P2 locatie op het moment van schrijven niet meer beschikbaar, normaal gesproken betaalt u ongeveer € 113,00 voor een 8-daagse parkeertermijn.

Het is dus zoals u kunt zien eenvoudig om al snel tientallen euro's te besparen op uw parkeerplaats bij Brussel Airport. Vergelijkt u liever alle parkeermogelijkheden? Bekijk dan ons artikel over de parkeertarieven bij Brussel Airport. Hierin vergelijken we alle officiële airport producten met alle parkeeraanbieders die beschikbaar zijn via onze website. 

 

Parkeren bij Brussel-Zaventem Airport?
> Vergelijk alle parkeermogelijkheden hier <

 

Alles wat u moet weten over P2 Brussel

P2 Brussel Airport

Het parkeren op P2 Zaventem biedt reizigers de ideale combinatie tussen een gemakkelijke toegang en een aantrekkelijk tarief, aldus Brussel Airport. Met een gemakkelijke toegang doelt men op de loopafstand, deze bedraagt namelijk slechts enkele minuten tot aan de terminal waardoor u in no-time de weg naar het vliegtuig kunt vervolgen!

Bovendien, hoeft u niet met uw bagage te zeulen omdat er bagagetrolleys aanwezig zijn op de parkeerlocatie. Verder is er een betaalautomaat waar u zowel cash- als met een betaalkaart kunt betalen. U kunt hier ten alle tijden uitrijden, omdat de parking 24 uur per dag geopend is en u kunt met al uw vragen terecht bij de informatiedesk. Let wel: Het maken van een online reservering is verplicht op P2 parkeren Zaventem!

 

Het parkeerproces

Hot proces van parkeren bij P2 Economy Zaventem is bijzonder eenvoudig en comfortabel. U parkeert simpelweg uw auto op het parkeerterrein, gelegen op het adres Brussels Airport, 1930 Zaventem, en kunt vervolgens te voet door richting de luchthaven. U bent na het parkeren slechts 4 minuten onderweg. 

  • Bij aankomst: U rijdt simpelweg naar het adres van de parkeerplaatsen en volgt hier de borden voor P2 parking Zaventem. U betreedt het parkeerterrein middels kentekenherkenning, mits u een reservering hebt gemaakt. Vervolgens zoekt u een plekje, parkeert u uw auto en loopt u door richting de vertrekhal. 
  • Bij terugkomst: U loopt terug naar de locatie van Zaventem P2 en uw auto. Vervolgens stapt u in en verlaat u het terrein middels dezelfde kentekenherkenning. 

 

Het parkeerterrein en de faciliteiten

Het terrein van de P2 Economy Parking Zaventem is een overdekte parkeergarage naast de vertrekhal van de luchthaven. Deze parkeergarage biedt op de hoogste verdiepin na overdekte parkeerplaatsen aan, in totaal 3.643 plaatsen. Hiervan zijn ern 8 bestemd voor mindervaliden en bevinden zich dus dichtbij de liften en ingang/uitgang.

Voor u kiest voor het parkeren Zaventem P2 is het goed om te weten dat er een maximale inrijhoogte van 1,90 meter is. Hogere voertuigen dienen dus elders een parkeerplaats te zoeken. Op het gebied van faciliteiten is deze locatie voorzien van toiletten, een lift, betaalautomaten, trolley's en 24/7 aanwezigheid van werknemers. 

P2 Brussel samengevat: 

🚗 Parkeerplaatsen3.643 in totaal
🚶 Reistijd4 minuten
🕔 Openingstijden24/7
🅿️ ParkeerterreinOverdekt
  • Parkeerplaats op 4 min loopafstand
  • 3.643 parkeerplaatsen in totaal
  • 8 gehandicaptenplaatsen
  • Maximale hoogte 1,90 meter
  • 24/7 geopend

 

Parkeertarieven exclusief reservering

Het is mogelijk om exclusief een reservering uw auto te parkeren. Dit wordt echter niet aangeraden in verband met de beschikbaarheid van de parkeergarage en een verschil in de parkeertarieven, zoals u hieronder kunt zien. 

ParkeertermijnKosten
30 min€ 2,00
1 uur€ 4,00
1 dag€ 20,00
8 dagen€ 113,00
8 - 14 dagen+ € 5,00 per extra dag
Vanaf 14 dagen+ € 2,00 per extra dag

 

Economy Parking staat in het Engels voor voordelig parkeren, maar is dat wel zo? Men zou verwachten dat u hier lang kunt parkeren bij Brussel Airport. Misschien is dat met een Pcard+ zeker het geval. Die biedt namelijk promoties. Indien u een Pcard+ heeft, kunt u de eerste 30 minuten gratis parkeren. Wat inhoudt dat u deze parking tevens als Kiss & Ride kunt gebruiken.

Verblijft u langer dan 30 minuten, blijft u onder de 24 uur? Dan betaalt u het normale dagtarief minus € 2,00. Wanner u langer dan 24 uur blijft én de kaart bezit, ontvangt u een korting van 10% op het totale parkeertarief. Het is vast de moeite waard om even naar zo een kaart te informeren! Zeker wanneer u wilt lang parkeren Zaventem. Voor de aller scherpste parkeerdeals, bekijk ook onze top 5 goedkoop lang parkeren Zaventem!

 

Alternatieve parkeermogelijkheden

Blauwe shuttlebusZoals u zelf heeft gezien, is het parkeren Zaventem Luchthaven P2 niet per se de goedkoopste mogelijkheid rondom Brussel Airport. U staat weliswaar snel op de luchthaven, maar dat is bij de onderstaande shuttle aanbieders ook het geval. Zij bieden u namelijk een voordelige shuttle service aan, met een minimale reistijd tot de luchthaven. Zo neemt u het beste van twee werelden, hieronder vindt u meer informatie over deze shuttleservices.

Daarnaast zijn er nog meer officiële on-airport parkeerplaatsen te vinden. U kunt uw auto ook parkeren bij P1 Brussel, P3 Brussel, P4 Brussel en Reservation Zone Brussel Airport

 

Holiday Inn

Park and Go Brussel AirportWanneer u kiest voor Holiday Inn Brussel, dan parkeert u naast het hotel. Na het parkeren kunt u gebruik maken van de shuttleservice, maar deze rijdt enkel tussen 04:00 en 10:10 & tussen 18:00 en 23:20. Komt u buiten deze tijden aan of juist terug van uw reis, dan dient u op eigen kosten vervoer te regelen. U heeft de mogelijkheid om uw elektrische auto op te laden tijdens uw reis en mag uw eigen autosleutel meenemen. 

Boek online →

 

OM Parking

Logo OM Parking Brussel AirportEen van de best beoordeelde parkeerplaatsen bij Brussel Airport is OM Parking. De buiten parking is verhard, verlicht en voorzien van camerabewaking. U kunt 24 uur per dag uw auto parkeren, waarbij u netjes geholpen wordt met uw bagage. Er is een wachtruimte met toilet aanwezig op het terrein, indien u even moet wachten op de shuttlebus.

Boek online →

 

Aeropark1000

Aeropark1000 Brussel AirportAeropark1000 is al jarenlang een betrouwbare aanbieder op de luchthaven van Brussel. U kunt hier 24 uur per dag terecht om uw auto te parkeren, waarna u met de shuttlebus in 7 minuten naar de luchthaven gebracht wordt. Het verharde en verlichte parkeerterrein is omheind en voorzien van camerabewaking. Tegen meerprijs kunt u ervoor kiezen om uw auto te laten wassen tijdens uw reis. Zo is uw auto weer helemaal netjes bij terugkomst.

Boek online →

 

Express Parking

Express Parking Brussel AirportEen bekende aanbieder bij Brussel Airport is Express Parking. U parkeert uw auto bij de hoofdlocatie, waar een overdekte parkeergarage te vinden is. Bij drukte kan het zo zijn dat uw auto elders geparkeerd wordt op een buiten terrein. De parkeerplaats is 24/7 geopend, waarbij er een maximale doorrijhoogte van 2,50 meter geldt. Na het parkeren brengt de shuttlebus u in slechts 4 minuten naar de luchthaven toe.

Boek online →

 

Parking City

Parking City Brussel AirportBent u op zoek naar uitstekende service, dan raden wij Parking City zeer aan. U parkeert hier standaard overdekt, zodat uw auto beschermd is tegen weersinvloeden. De parking is 24 uur per dag geopend en geeft de mogelijkheid om uw elektrische auto op te laden of uw auto te laten wassen. Beide tegen meerprijs. Verder geldt er een maximale inrijhoogte van 1,80 m en kunnen er maximaal 4 personen vervoerd worden in de bus.

Boek online →

 

Star Parking

Park and Go Brussel AirportNet als bij bovenstaande parkeerplaatsen, parkeert u ook bij Star Parking overdekt gedurende 24 uur per dag. Na het parkeren levert u uw autosleutel in en wordt u in 7 minuten naar de luchthaven gebracht. Het verlichte parkeerterrein is voorzien van camerabewaking en er zijn op aanvraag kinderzitjes aanwezig. Tegen meerprijs kunt u tevens uw auto laten wassen.

Boek online →

 

Green Parking

Logo Green Parking Zaventem AirportLiever uw autosleutel op zak houden na het parkeren? Kies dan voor Green Parking. De parkeerplaats is 24 uur geopend, waarbij de shuttlebus 2 keer per uur langs de parking rijdt om u mee te nemen. De rit naar de luchthaven duurt ongeveer 10 minuten. Het terrein is afgesloten en voorzien van camerabewaking om uw voertuig goed in de gaten te houden.

Boek online →

 

Disclaimer

  • De prijzen zijn indicatief berekend voor een parkeerplaats van 8 dagen met reservering ten minste twee weken van tevoren in de periode december 2023.
  • Let op: Discount 1 Brussel Airport is niet via onze website te reserveren, dit doet u via de officiële Brussel Airport website. Ons parkeeraanbod vindt u door bovenaan de pagina uw reisdata te selecteren. U kunt vervolgens eenvoudig vergelijken en direct reserveren. 
  • Klik in de tabel op de naam van de parkeeraanbieder en reserveer direct

Vorige blogs

Klantenservice

Hebt u een vraag of problemen met uw reservering?

Veilig en zeker
timo waving