P2 Brussel Airport

Airport-Brussels-P2-Economy

Bent u op zoek naar een parking Zaventem, maar u weet niet wat alle mogelijkheden zijn? Wij informeren u graag over de on-airport parkeervoorzieningen en alle mogelijkheden rondom de luchthaven. In dit artikel vindt u alles over de parking Zaventem P2, ofwel de ‘Economy Parking’ van het vliegveld zelf.

In dit artikel vertellen wij alles over P2 Brussel Zaventem Airport, van de parkeerkosten tot aan een beschrijving van het parkeerproces. Daarnaast vergelijken we deze parkeeroptie met de alternatieve parkeergelegenheden.

 

Overzicht van de Parkeertarieven bij Brussel Airport
ParkingKosten per weekService 
P2 Zaventem Airport
Permanent geslotenLopen
4 min
Informatie
Aeropark 1000€ 65,00 - week
€ 8,12 - dag
Shuttle
7 min
Reserveer
Star Parking€ 76,00 - week
€ 10,85 - dag
Shuttle
7 min
Reserveer
Express Parking€ 78,00 - week
€ 9,75 - dag
Shuttle
4 min
Reserveer
Parking City€ 79,00 - week
€ 11,28 - dag
Shuttle
4 min
Reserveer
Parkings Premier€ 80,00 - week
€ 11,42 - dag
Shuttle
8 min
Reserveer

Het is dus zoals u kunt zien eenvoudig om al snel tientallen euro's te besparen op uw parkeerplaats bij Brussel Airport. Vergelijkt u liever alle parkeermogelijkheden? Bekijk dan ons artikel over de parkeertarieven bij Brussel Airport. Hierin vergelijken we alle officiële airport producten met alle parkeeraanbieders die beschikbaar zijn via onze website. 

 

De parkeerservice van P2 Brussel

P2 Brussel Airport

Het parkeren op P2 Zaventem biedt reizigers de ideale combinatie tussen een gemakkelijke toegang en een aantrekkelijk tarief, aldus Brussel Airport. Met een gemakkelijke toegang doelt men op de loopafstand, deze bedraagt namelijk slechts enkele minuten tot aan de terminal waardoor u in no-time de weg naar het vliegtuig kunt vervolgen!

P2 Brussel samengevat: 

🚗 Parkeerplaatsen3.668 in totaal
🚶 Reistijd4 minuten
🕔 Openingstijden24/7
🅿️ ParkeerterreinOverdekt
  • Parkeerplaats op 4 min loopafstand
  • 3.668 parkeerplaatsen in totaal
  • 8 gehandicaptenplaatsen
  • Maximale hoogte 1,90 meter
  • 24/7 geopend

Het terrein van de P2 Parking Zaventem is een overdekte parkeergarage naast de vertrekhal van de luchthaven. Deze parkeergarage biedt op de hoogste verdieping na overdekte parkeerplaatsen aan, in totaal 3.643 plaatsen. Hiervan zijn er 8 bestemd voor mindervaliden en bevinden zich dus dicht bij de liften en ingang/uitgang.

Bovendien hoeft u niet met uw bagage te zeulen, omdat er bagagetrolleys aanwezig zijn op de parkeerlocatie. Verder is er een betaalautomaat waar u zowel cash als met een betaalkaart kunt betalen. U kunt hier te allen tijde uitrijden, omdat de parking 24 uur per dag geopend is en u kunt met al uw vragen terecht bij de informatiedesk.

Voor u kiest voor het parkeren bij P2 Economy Zaventem is het goed om te weten dat er een maximale inrijhoogte van 1,90 meter is. Hogere voertuigen dienen dus elders een parkeerplaats te zoeken. Op het gebied van faciliteiten is deze locatie voorzien van toiletten, een lift, betaalautomaten, trolleys en 24/7 aanwezigheid van werknemers. 

 

Het parkeerproces

Hot proces van parking Zaventem P2 is bijzonder eenvoudig en comfortabel. U parkeert simpelweg uw auto op het parkeerterrein, gelegen op het adres Brussels Airport, 1930 Zaventem, en kunt vervolgens te voet door richting de luchthaven. U bent na het parkeren slechts 4 minuten onderweg. 

  • Bij aankomst: U rijdt simpelweg naar het adres van de parkeerplaatsen en volgt hier de borden voor P2 parking Zaventem. U betreedt het parkeerterrein middels kentekenherkenning, mits u een reservering hebt gemaakt. Vervolgens zoekt u een plekje, parkeert u uw auto en loopt u door richting de vertrekhal. 
  • Bij terugkomst: U loopt terug naar de locatie van Zaventem P2 en uw auto. Vervolgens stapt u in en verlaat u het terrein middels dezelfde kentekenherkenning. 

 

De prijzen van P2 Zaventem Economy

Het was niet mogelijk om exclusief een reservering uw auto te parkeren P2 Zaventem. Economy Parking staat in het Engels voor voordelig parkeren, maar is dat wel zo? Men zou verwachten dat u hier lang kunt parkeren bij Brussel Airport. Misschien is dat met een Pcard+ zeker het geval. Die biedt namelijk promoties. Indien u een Pcard+ heeft, kunt u de eerste 30 minuten gratis parkeren. Wat inhoudt dat u deze parking tevens als Kiss & Ride kunt gebruiken.

Verblijft u langer dan 30 minuten, maar blijft u onder de 24 uur? Dan betaalt u het normale dagtarief minus € 2,00. Wanner u langer dan 24 uur blijft én de kaart bezit, ontvangt u een korting van 10% op het totale parkeertarief. Het is wellicht de moeite waard om even naar zo een kaart te informeren! Bijvoorbeeld wanneer u wilt parkeren Zaventem P2. Voor de aller scherpste parkeerdeals, bekijk ook onze top 5 goedkoop lang parkeren Zaventem!

ParkeertermijnKosten
30 min€ 3,00
1 uur€ 5,00
1 dag€ 24,00
8 dagen€ 130,00
8 - 14 dagen+ € 5 tot € 6 per extra dag
Vanaf 14 dagen+ € 2 tot € 3 per extra dag

 

Het reserveren en annuleren van uw P2 boeking

Op dit moment is Brussel Airport P2 niet beschikbaar. Mocht dit wel weer zo zijn, dan kunt u deze parkeergarage boeken via de luchthaven website. Betalen doet u vervolgens online met MasterCard, Maestro en Visa. Het is mogelijk om uw boeking nog te wijzigen tot 24 uur voor de start.

Moet u onverwachts annuleren? Dan kon dit tot 24 uur aanvang. Mogelijk had u hiervoor wel een annuleringsoptie nodig van € 9.

 

Disclaimer

  • De prijzen zijn indicatief berekend voor een parkeerplaats van 8 dagen met reservering ten minste twee weken van tevoren in de periode mei 2024.
  • Let op: P2 Brussel Airport is niet via onze website te reserveren, dit doet u via de officiële Brussel Airport website. Ons parkeeraanbod vindt u door bovenaan de pagina uw reisdata te selecteren. U kunt vervolgens eenvoudig vergelijken en direct reserveren. 
  • Klik in de tabel op de naam van de parkeeraanbieder en reserveer direct

Vorige blogs

Klantenservice

Hebt u een vraag of problemen met uw reservering?

Veilig en zeker
timo waving