Discount 2 Zaventem

Airport-Brussels-Discount-parking-2

Wilt u graag parkeren Brussels Airport, maar weet u niet wat de mogelijkheden zijn? Er zijn uiteraard verschillende mogelijkheden, ieder met zijn eigen faciliteiten en prijzen. De Discount 2 Parking, beheerd door Brussel Airport, is een van de meest voordelige parkeerplaatsen. 

In dit artikel vertellen wij alles over de parkeerplaats Discount 2 Zaventem en de alternatieve parkeermogelijkheden. 

 

De parkeertarieven van Discount 2 Brussel Airport & alternatieven

ParkeeraanbiederKosten per week (8 dagen)Kosten per dagParkeervormTransfer tijdSleutelbehoud
Discount 2 ZaventemNiet beschikbaarNiet beschikbaarShuttle10 min-
Park and Go€ 42,00€ 5,25Shuttle7 min-
Starparking€ 60,00€ 7,50Shuttle7 min-
ECE Parking€ 65,00€ 8,13Shuttle12 min-
Holiday Inn€ 66,00€ 8,25Shuttle5 min
Aeropark1000€ 70,00€ 8,75Shuttle7 min-
Express Parking€ 81,00€ 10,13Shuttle4 min-

 

In de bovenstaande tabel heeft u al kunnen zien dat Discount 2 Brussel momenteel niet beschikbaar is. Op het moment van schrijven is de parkeerplaats gesloten. Hierdoor zult u zich dus moeten wenden tot andere parkeerterreinen, zoals P2 Brussel of P3 Brussel. Wilt u zo voordelig mogelijk uit zijn? Vergelijk dan de mogelijkheden of bekijk eens de parkeertarieven bij Brussel Airport voor een handig overzicht van de meest voordelige parkeermogelijkheden. 

Naast deze officiële parkeerplaatsen zijn er ook een aantal alternatieve parkeermogelijkheden die op het moment van schrijven wél beschikbaar zijn. Deze parkings bieden net als Discount 2 Brussel Zaventen een parkeerplaats aan gecombineerd met een shuttleserivce. Andere kenmerken zijn in de tabel terug te zien. Wilt u meer informatie? Klik dan op de naam van de betreffende parking!

 

Discount Parking 2 Brussel AirportAlle info over Discount 2 Zaventem

De Discount 2 parking is vergelijkbaar met Discount 1, beide services gebruiken een shuttleservice die u naar de luchthaven brengt. Het parkeerterrein is gelegen op de Bataviastraat, 1820 te Steenokkerzeel en de reistijd bedraagt ongeveer 10 minuten, dit is exclusief eventuele wachttijd. 

 

Meer info over de parkeerservice

Zoals eerder benoemd parkeert u inclusief een bij de prijs inbegrepen shuttleservice. Dit houdt in dat u eerst naar het adres van Discount 2 rijdt: Bataviastraat, 1820 Steenokkerzeel. Hierna parkeert u de auto en wordt de weg naar het vliegveld vervolgt met een vliegveld transfer. Let op: een online reservering is verplicht. 

Overdags van 05:30 tot 23:00 uur kunt u gebruik maken van de bussen 272, 616, 651, 652, 659, 660, 681, 682, 683, 686, 820 en 821. 'S avonds gebruikt u van 23:00 tot 05:30 een shuttle bus van de luchthaven, deze rijdt iedere 15 minuten op en neer. De reistijd tot aan vliegveld Brussel bedraagt circa 10 minuten, waardoor u vlot de weg naar het inchecken kunt voortzetten! 

 

Meer info over de faciliteiten

Discount 2 Brussel is 24/7 geopend, dit geldt ook voor de luchthavenshuttles die dag en nacht beschikbaar zijn. Op het parkeerterrein zijn invalide parkeerplaatsen beschikbaar en er is een informatiedesk aanwezig. Ook kunt u bij hoge nood gebruik maken van het toilet.

Op het parkeerterrein staat u onoverdekt, voor een overdekte parkeerplaats moet u dus elders zijn. Brussel Discount 2 heeft een gezamenlijke capaciteit van 1.200 personenwagens en omdat een online reservering verplicht is kunt u het terrein niet zomaar betreden. 

 

Routebeschrijving 

Deze routebeschrijving geldt voor zowel Discount 1 als Discount 2. Ter plekke staat duidelijk aangegeven waar u welk parkeerterrein kunt vinden. 

 1. Op de E19 (Brussel-Antwerpen) neemt u uitrit 12
 2. Volg de bewegwijzering richting CARGO
 3. Rij over het viaduct en naar de eerste rotonde
 4. Voor Discount 1 neemt u de eerste afslag
 5. Voor Discount 2 neemt u de tweede afslag
 6. U vindt het adres op de Kon. Astridlaan 64, 1931 in Steenokkerzeel

 

Samenvatting van Discount 2 Brussel

 • Let op: op het moment van schrijven is Discount 2 gesloten
 • Onoverdekte parkeerplaats inclusief shuttleservice, de reistijd bedraagt 10 minuten
 • Tussen 05:30 en 23:00 kunt u gebruik maken van bussen 272, 616, 651, 652, 659, 660, 681, 682, 683, 686, 820 en 821
 • Na 23:00 rijdt de luchthavenshuttle om het kwartier
 • Plaats voor 626 personenwagens
 • Online reservering verplicht
 • 24/7 geopend

 

 

Meer info over de alternatieve parkeerplaatsen

Zoals u zelf kunt zien, zijn er meerdere parkeeraanbieders rondom Brussel Airport die vergelijkbare diensten verlenen tegen een lagere prijs. Klik op hun naam voor meer informatie, foto’s en de service-/ veiligheidsfaciliteiten. Het lang parkeren bij Brussel Airport wordt zo toch een stukje inzichtelijker. Het zou zonde zijn als u kunt besparen op het parkeren vliegveld Brussel, maar hier niets vanaf weet! Bovendien houdt u zo een extra centje over voor tijdens de reis.

 

Park and Go

Park and Go Brussel AirportEen van de meest voordelige parkeeropties vindt u bij Park and Go. U parkeert aan de hand van het eerder uitgelegde shuttle parkeren. De reistijd bedraagt in dit geval ongeveer 6 minuten, houdt echter altijd rekening met een eventuele wachttijd. De parking en bijbehorende services zijn 24/7 geopend en u kunt uw autosleutels zelf meenemen op reis. Uw auto staat op een beveiligd, onoverdekt parkeerterrein. 

 

Starparking

Park and Go Brussel AirportBij Starparking kunt u ook goedkoop lang parkeren bij Zaventem Airport. De parking is 24/7 geopend en u kunt de auto overdekt parkeren. Vervolgens word u met een shuttlebus naar de luchthaven gebracht. De reistijd hiervan bedraagd ongeveer 7 minuten. Tijdens het wachten op de shuttlebus is er een wachtruime en toilet aanwezig. Deze parking is voorzien van 24-uursbweaking en camerabewaking.

 

ECE Parking

Park and Go Brussel AirportECE Parking is nieuw bij Zaventem Airport. Bij ECE Parking kunt u 24/7 parkeren. Ook deze parking maakt gebruik van een shuttleservice waarbij u binnen 12 minuten op de terminal staat.  Wanneer u moet wachten op de shuttlebus kunt u hier gebruik maken van een wachtruimte en toilet. Verder is de parking voorzien van slagboom, omheining, 24-uursbewaking, camerabewaking en is er geen maximale inrijhoogte.

 

Holiday Inn

Park and Go Brussel AirportHoliday Inn is momenteel de enige parking bij Zaventem Airport waar u de sleutels zelf kunt meenemen. De parkeerplaats van Holiday Inn is 24/7 geopend. De shuttledienst daarentegen niet,     de shuttle dienst rijdt met een vast schema en is enkel beschikbaar tussen 04:00-10:30 & 18:00-23:40 uur. Wanneer u wel gebruik maakt van de shuttleienst staat u binnen 5 minuten op de luchthaven. Er is de mogelijkheden om uw auto electrisch te laden. Verder is de parking voorzien van slagboom, omheining, 24-uursbewaking, camerabewaking en is er geen maximale inrijhoogte.

 

Aeropark1000

Aeropark1000 Brussel AirportOok bij Aeropark1000 bent u verzekerd van een voordelige en betrouwbare parkeerplaats. Deze parking wordt dan ook niet voor niets zo goed beoordeeld! De reistijd met de shuttlebus bedraagt 7 minuten exclusief eventuele wachttijd. Uw auto parkeert u op een onoverdekt parkeerterrein dat netjes afgesloten en beveiligd is. U dient uw autosleutels af te geven bij Aeropark1000 zodra u geparkeerd heeft. 

 

Express Parking

Express Parking Brussel AirportLast but not least; Express Parking. Hier parkeert u op slechts 5 minuten reistijd van de luchthaven, ook inclusief een airport shuttle. Express Parking biedt u de mogelijkheid om uw auto overdekt te parkeren, zo staat deze dus beschermd tegen de elementen. Onze klanten beoordelen de service als 'uitstekend' en het is dan ook een van de best beoordeelde parkeerplaatsen bij Brussel Zaventen Airport. 

 

Bij Vliegen en Parkeren hebben we onlangs uitgevogeld wat nu écht de laagste en goedkoopste parkings rondom Brussel Airport zijn. Benieuwd naar onze bevindingen? Kijk in onze top 5 goedkoop parkeren Brussel Airport. Indien u nog vragen heeft over het parkeren Brussel luchthaven, contact ons dan gerust. Wij helpen u graag op weg!

 

Disclaimer

 • De prijzen zijn indicatief berekend voor een parkeerplaats van 8 dagen met reservering ten minste twee weken van tevoren in de periode April 2023.
 • Let op: Discount 1 Brussel Airport is niet via onze website te reserveren, dit doet u via de officiële Brussel Airport website. Ons parkeeraanbod vindt u door bovenaan de pagina uw reisdata te selecteren. U kunt vervolgens eenvoudig vergelijken en direct reserveren. 
 • Klik in de tabel op de naam van de parkeeraanbieder en reserveer direct

 

Vorige blogs

Klantenservice

Hebt u een vraag of problemen met uw reservering?

Veilig en zeker
timo waving