Discount 2 Zaventem

Airport-Brussels-Discount-parking-2

Wilt u graag parkeren Brussels Airport, maar weet u niet wat de mogelijkheden zijn? Er zijn uiteraard verschillende mogelijkheden, ieder met zijn eigen faciliteiten en prijzen. De Discount 2 Parking, beheerd door Brussel Airport, is een van de meest voordelige parkeerplaatsen. 

In dit artikel vertellen wij alles over de parkeerplaats Discount 2 Zaventem en de alternatieve parkeermogelijkheden. 


De parkeertarieven van Discount 2 Brussel Airport & alternatieven

ParkeeraanbiederKosten (week/dag)Parkeervorm
> Reistijd
 
Discount 2 ZaventemNiet beschikbaar

Shuttle
> 10 min
Niet te reserveren via onze website
Holiday Inn Brussel€ 60,00 - week
€ 7,50 - dag
Shuttle*
> 5 min
Reserveer
Greenparking€ 67,00 - week
€ 8,38 - dag
Shuttle
> 10 min
Reserveer
Aeropark 1000€ 75,00 - week
€ 9,38 - dag
Shuttle
> 7 min
Reserveer
OM Parking€ 77,00 - week
€ 9,63 - dag
Shuttle
> 8 min
Reserveer
Star Parking
€ 78,00 - week
€ 9,75 - dag
Shuttle
> 7 min
Reserveer

 

 

* shuttleservice enkel tussen 04:00 - 10:10 en 18:00 - 23:20 beschikbaar. Buiten deze tijden dient u op eigen kosten een taxi te regelen naar en van de luchthaven. Dit geldt voor zowel de heen- als terugreis.

In de bovenstaande tabel heeft u al kunnen zien dat Discount 2 Brussel momenteel niet beschikbaar is. Op het moment van schrijven is de parkeerplaats gesloten. Hierdoor zult u zich dus moeten wenden tot andere parkeerterreinen, zoals P2 Brussel of P3 Brussel. Wilt u zo voordelig mogelijk uit zijn? Vergelijk dan de mogelijkheden of bekijk eens de parkeertarieven bij Brussel Airport voor een handig overzicht van de meest voordelige parkeermogelijkheden. 

Naast deze officiële parkeerplaatsen zijn er ook een aantal alternatieve parkeermogelijkheden die op het moment van schrijven wél beschikbaar zijn. Deze parkings bieden net als Discount 2 Brussel Zaventem een parkeerplaats aan gecombineerd met een shuttleservice. Andere kenmerken zijn in de tabel terug te zien. Wilt u meer informatie? Klik dan op de naam van de betreffende parking!

 

Discount Parking 2 Brussel AirportAlle info over Discount 2 Zaventem

De Discount 2 parking is vergelijkbaar met Discount 1, beide services gebruiken een shuttleservice die u naar de luchthaven brengt. Het parkeerterrein is gelegen op de Bataviastraat, 1820 te Steenokkerzeel en de reistijd bedraagt ongeveer 10 minuten, dit is exclusief eventuele wachttijd. 

 

Meer info over de parkeerservice

Zoals eerder benoemd parkeert u inclusief een bij de prijs inbegrepen shuttleservice. Dit houdt in dat u eerst naar het adres van Discount 2 rijdt: Bataviastraat, 1820 Steenokkerzeel. Hierna parkeert u de auto en wordt de weg naar het vliegveld vervolgt met een vliegveld transfer. Let op: een online reservering is verplicht. 

Overdag van 05:30 tot 23:00 uur kunt u gebruik maken van de bussen 272, 616, 651, 652, 659, 660, 681, 682, 683, 686, 820 en 821. ''s Avonds gebruikt u van 23:00 tot 05:30 een shuttlebus van de luchthaven, deze rijdt iedere 15 minuten op en neer. De reistijd tot aan vliegveld Brussel bedraagt circa 10 minuten, waardoor u vlot de weg naar het inchecken kunt voortzetten! 

 

Meer info over de faciliteiten

Discount 2 Brussel is 24/7 geopend, dit geldt ook voor de luchthavenshuttles die dag en nacht beschikbaar zijn. Op het parkeerterrein zijn invalide parkeerplaatsen beschikbaar en er is een informatiedesk aanwezig. Ook kunt u bij hoge nood gebruik maken van het toilet.

Op het parkeerterrein staat u onoverdekt, voor een overdekte parkeerplaats moet u dus elders zijn. Brussel Discount 2 heeft een gezamenlijke capaciteit van 1.200 personenwagens en omdat een online reservering verplicht is, kunt u het terrein niet zomaar betreden. 

 

Routebeschrijving 

Deze routebeschrijving geldt voor zowel Discount 1 als Discount 2. Ter plaatse staat duidelijk aangegeven waar u welk parkeerterrein kunt vinden. 

 1. Op de E19 (Brussel-Antwerpen) neemt u uitrit 12
 2. Volg de bewegwijzering richting CARGO
 3. Rij over het viaduct en naar de eerste rotonde
 4. Voor Discount 1 neemt u de eerste afslag
 5. Voor Discount 2 neemt u de tweede afslag
 6. U vindt het adres op de Kon. Astridlaan 64, 1931 in Steenokkerzeel

 

De service van Discount 2 Brussel samengevat

🚗 ParkeerterreinOnoverdekt
🚶 ParkeerserviceShuttle
🕔 Openingstijden24/7
🔏 BeveiligingCamerabeveiliging
 • Let op: op het moment van schrijven is Discount 2 gesloten
 • Onoverdekte parkeerplaats inclusief shuttleservice, de reistijd bedraagt 10 minuten
 • Tussen 05:30 en 23:00 kunt u gebruik maken van bussen 272, 616, 651, 652, 659, 660, 681, 682, 683, 686, 820 en 821
 • Na 23:00 rijdt de luchthavenshuttle om het kwartier
 • Plaats voor 626 personenwagens
 • Online reservering verplicht
 • 24/7 geopend

 

Meer info over de alternatieve parkeerplaatsen

Zoals u zelf kunt zien, zijn er meerdere parkeeraanbieders rondom Brussel Airport die vergelijkbare diensten verlenen tegen een lagere prijs. Klik op hun naam voor meer informatie, foto’s en de service-/ veiligheidsfaciliteiten. Het lang parkeren bij Brussel Airport wordt zo toch een stukje inzichtelijker. Het zou zonde zijn als u kunt besparen op het parkeren vliegveld Brussel, maar hier niets vanaf weet! Bovendien houdt u zo een extra centje over voor tijdens de reis.

 

Holiday Inn

Park and Go Brussel AirportHoliday Inn is momenteel de goedkoopste parkeeroptie bij Brussel Zaventem Airport. Het is een hotel dat luchthaventransfers aanbiedt, maar u kunt de parkeerplaats ook zonder overnachting huren. Er is een shuttlebus, maar die is gericht op het tijdschema van de hotelgasten: tussen 04:00 en 10:10 en tussen 18:00 en 23:20. Buiten deze tijden neemt u op eigen kosten een taxi naar het vliegveld. U kunt de autosleutel op zak houden en het is ook mogelijk om hier uw elektrische auto op te laden.

Boek online →

 

Greenparking

Greenparking Brussel AirportGreenparking heeft 24/7 een shuttlebus die u in 10 minuten tijd naar de luchthaven brengt, waardoor deze parkeeroptie geschikt is voor alle vluchten en u nooit stress heeft bij vertragingen op de terugweg. De sleutel gaat mee op reis, dus u houdt altijd de controle. De parkeerplaats van Greenparking is onoverdekt.

Boek online →

 

Aeropark1000

Aeropark1000 Brussel AirportEen andere betrouwbare en betaalbare parkeerplaats is die van Aeropark1000. Deze parking wordt dan ook niet voor niets zo goed beoordeeld! Zit u eenmaal in de 24 uur per dag rijdende shuttlebus, dan duurt het slechts 7 minuten totdat u er bent. Het onoverdekte parkeerterrein is afgesloten en goed beveiligd, en de autosleutel wordt bij de parking achtergelaten waardoor u deze niet kwijt kunt raken op vakantie.

Boek online →

 

OM Parking

OM Parking Brussel AirportOM Parking, de naam doet u mogelijk denken aan het meditatiegeluiden. Deze rust is een heerlijke start van de reis. U kunt hier 24 uur per dag terecht om in de shuttlebus te stappen voor een rit van 8 minuten naar de vertrekhal. Er zijn bewakingscamera's aanwezig, en er is ook een wachtruimte met toilet.

Boek online →

 

Star Parking

Park and Go Brussel Airport Star Parking is een ideale optie voor goedkoop lang parkeren bij Zaventem Airport. Het heeft een gemiddelde beoordeling van vier sterren en de vijfde zit in de naam. Deze overdekte parkeergarage is altijd open en er rijden op ieder uur van de dag en nacht busjes naar de luchthaven. Daarnaast heeft deze parkeergarage een toilet en wachtruimte en zelfs een autowasservice als extra bij te boeken optie.

Boek online →

 

Disclaimer

 • De prijzen zijn indicatief berekend voor een parkeerplaats van 8 dagen met reservering ten minste twee weken van tevoren in de periode december 2023.
 • Let op: Discount 1 Brussel Airport is niet via onze website te reserveren, dit doet u via de officiële Brussel Airport website. Ons parkeeraanbod vindt u door bovenaan de pagina uw reisdata te selecteren. U kunt vervolgens eenvoudig vergelijken en direct reserveren. 
 • Klik in de tabel op de naam van de parkeeraanbieder en reserveer direct

 

Vorige blogs

Klantenservice

Hebt u een vraag of problemen met uw reservering?

Veilig en zeker
timo waving