Parkeertips Zaventem Airport

Parking_zaventem_plan

Zaventem Airport is met haar parkeertarieven het duurste vliegveld voor de Nederlandse en Vlaamse consument. Parkeren Brussel Airport kan dan ook erg duur uitvallen als u zich niet voorbereid. Om u daarbij te helpen hebben wij enkele handige tips op een rijtje zet zodat u uw auto toch nog goedkoop kunt parkeren! 

Inhoudsopgave: 

 

Parkeertip 1: Vergelijk de parkeermogelijkheden vooraf

U kunt, zoals vele andere reizigers, zonder reservering richting de Brusselse luchthaven rijden. Dit levert echter twee aanzienlijke onzekerheden op. U weet namelijk niet of u uw auto überhaupt kan parkeren op de gewenste parkeerplaats én u weet niet wat de kosten gaan zijn. Hierdoor is het dan ook altijd aangeraden om vooraf even te verdiepen in de mogelijkheden en de bijbehorende tarieven.


Op deze manier kunt u eenvoudig zien welke parkeergelegenheden nog beschikbaar zijn en welke tarieven er gerekend worden. Wellicht kunt u er op deze manier ook achter komen dat het parkeren vele malen voordeliger kan dan u had gedacht. Vergelijk hieronder maar eens de parkeertarieven bij Brussel Airport en kom er zelf achter hoe veel u kunt besparen! 

ParkeeraanbiederKosten (week/dag)Parkeervorm
> Reistijd
Sleutelbehoud
Holiday Inn Brussel
€ 66,00 - week
€ 8,25 - dag
Shuttle*
> 5 min
Reserveer
ECE Parking
€ 80,00 - week
€ 8,00 - dag
Shuttle
> 12 min
Informatie
Express Parking
€ 81,00 - week
€ 8,13 - dag
Shuttle
> 4 min
Informatie
Star Parking
€ 110,00 - week
€ 13,75 - dag
Shuttle
> 7 min
Reserveer
Express Parking Valet€ 132,00 - week
€ 16,50 - dag
Valet
> 0 min
Reserveer
ECE Parking Valet
€ 165,00 - week
€ 20,63 - dag
Valet
> 0 min
Informatie
Star Parking Valet
€ 200,00 - week
€ 25,00 - dag
Valet
> 0 min
Reserveer

* Beperkt beschikbare shuttleservice, waarbij u enkel tussen 04:00 -10:30 en 18:00-23:40 gebruik kunt maken van de shuttleservice. Buiten deze tijd dient u op eigen kosten een taxi te nemen.

 

Parkeertip 2: Reserveer uw parkeerplaats vooraf!

Als u graag goedkoop wilt parkeren bij Zaventem dan is het sterk aan te raden om vooraf uw parkeerplaats te reserveren. De reden hiervoor is omdat de goedkopere parkeerplaatsen snel volzet zijn. Daarnaast kan via een reservering vooraf gemakkelijk veel stress worden bespaard. Niet alleen omdat u dan vele malen meer geld kwijt bent voor uw parkeergelden maar ook omdat u wellicht uw vlucht niet haalt.


Een reservering op Vliegen en Parkeren is gemaakt in slechts 3 minuten! Het voordeel is dat ons systeem direct herkent of er nog plek is voor de door u geselecteerde data of niet. Hierdoor bent u altijd verzekerd van een plekje! Dat zijn nog eens handige tips parkeren Brussel Airport. 

 

Parkeertip 3: Goedkoop parkeren? Kies voor een shuttleservice

Wilt u écht verzekerd zijn van een voordelige parkeerplaats? Dan kunt u eigenlijk niet om een shuttle parkeerplaats heen. Met deze parkeermethode bent u wellicht wat meer reistijd kwijt, u kunt echter ook behoorlijk besparen. Een shuttleservice houdt in dat u uw auto parkeert en met een shuttlebus naar de luchthaven wordt gebracht. Bij terugkomst wordt u uiteraard weer opgehaald. 

Omdat deze parkeerterreinen wat verder van de luchthaven liggen kunnen er scherpere tarieven gerekend worden. U kunt al snel besparen ten opzichte van bijvoorbeeld de officiële parkeerplaatsen, al helemaal wanneer u kiest voor het lang parkeren bij Brussel Airport. Wij zouden zeggen; vergelijk de mogelijkheden en kom er zelf achter hoe veel u kunt besparen!

 

Parkeertip 4: Kijk naar de reisafstand tot het vliegveld

Het missen van uw vlucht is uiteraard het laatste dat u wilt. Kijk hierdoor dan ook goed naar de locatie van de parkeerterreinen die uw voorkeur hebben. Waar het ene parkeerterrein zich op slechts enkele minuten loopafstand bevindt kunnen andere weer op kilometers afstand liggen. Ook goed om te weten is dat de genoemde tijden bij een shuttleservice exclusief eventuele wachttijd zijn. Het is verstandig altijd wat extra tijd in te plannen voor het accorderen van uw reservering.

Via onze website vindt u bij iedere parkeeroptie de reistijd vermeld staan. Zo weet u wat u kunt verwachten op de dag van vertrek of de dag van terugkomst. Bekijk ook eens de reviews van onze klanten voor nog meer verdiepende inzichten!

 

Parkeertip 5: Vertrek op tijd

Het klinkt als een open deur, toch maken veel reizigers dezelfde fout en moeten hierdoor gehaast op reis gaan. Een gemakkelijke tip is om de dag voor vertrek te kijken op google maps hoelang de verwachte reistijd is. Zodoende kunt u inschatten hoelang uw reistijd is naar de door u gekozen parking bij Zaventem Airport. De afhandeling van het parkeren is altijd binnen 30 minuten, veelal binnen 15 minuten geregeld.

Wilt u goedkoop parkeren bij Zaventem Airport? Via Vliegenenparkeren.nl vergelijkt en reserveert u direct een parkeerplaats bij het vliegveld!

 

Parkeertip 6: Minimale reistijd? Kies voor een valetservice

Wilt u zo min mogelijk tijd kwijtraken tijdens het parkeerproces? Dan is een valetservice een zeer interessante optie. Hierbij levert u uw auto namelijk direct bij de luchthaven af aan een chauffeur. Na een kort innameproces kunt u direct de luchthaven betreden en staat u voor u het weet al bij de gates. 

Het is mogelijk om te filteren op valet parkeermogelijkheden. U kunt ook gebruik maken van onze pagina omtrent het valet parkeren bij Brussel Airport. Hier hoeft u enkel uw reisdata in te voeren en het beschikbare aanbod is automatisch gefilterd op enkel valet opties. 

 

Disclaimer

  • De prijzen zijn indicatief berekend voor een parkeerplaats van 8 dagen, ten minste 2 weken van tevoren gereserveerd, in de periode juni 2023
  • De prijzen van de officiële airport producten komen direct van de officiële Brussel Airport parkeren website, de kosten voor het parkeren hier zijn exclusief online reservering.

 

Vorige blogs

Klantenservice

Hebt u een vraag of problemen met uw reservering?

Veilig en zeker
timo waving