Vertrekhal Brussel

maeva-vigier-j_12oQL6i-U-unsplash (1)

- In dit artikel vindt u alle informatie over de vertrekhal bij Zaventem Airport –

Iedere luchthaven zit weer anders in elkaar en zo ook Brussel Airport. Bij vertrek Zaventem zult u zien dat het gebouw in verschillende verdiepingen is verdeeld. Op de begane grond staan de bussen en taxi’s en op verdieping -1 is het treinstation van Zaventem Airport. Op de tweede verdieping de aankomst en op de derde verdieping de vertrek Brussels Airport. 

In dit artikel behandelen we voornamelijk de vertrekhal Zaventem waar u naartoe gaat als u op reis gaat. We laten u zien met welke luchtvaartmaatschappijen er wordt gevlogen vanaf welke vertrekhal. Wilt u ook zien wat de opties zijn voor het parkeren bij Zaventem Airport? Vult u dan bovenaan deze pagina uw reisdata in en u krijgt het beschikbare aanbod te zien.

 

Pier A

Bij Zaventem vertrek vanuit Pier A kunt u naar diverse bestemmingen vliegen die vallen onder de Schengenlanden en Afrika. De gates beginnen met een A of met een T. Gates van departures Brussels Airport beginnend met een A vliegen naar Schengenlanden* en beginnend met een T naar een bestemming in Afrika. Na de security check loopt u via de in 2015 geopende ‘Connector’ naar Pier A.

Bij Pier A zijn diverse winkels en horeca te vinden. Denk hierbij aan de bekende winkels zoals Rituals, JD Sports, The Belgian Chocolate House en natuurlijk het welbekende duty free shoppen. Als u te vroeg op de luchthaven bent, wat zeer zeker aan te raden is, kunt u nog wat drinken of eten bij de Starbucks, Quick, Panos of voor een biertje naar de Beers & Cheers, Leffe Bar of Jupiler Gate Bar.

In het onderstaande overzicht ziet u Brussels Airport vertrek vanuit pier A. 

Pier

Luchtvaart maatschappij

Vluchtnummer

A

Aegean Airlines

A3

A

Air Algerie

AH

A

Air Arabia

3O

A

Air Baltic

BT

A

Air Europe

AE

A+B

Air France

AF

A

Air Malta

KM

A

Austrian Airlines

OS

A+B

Brussels Airlines

SN

A+B

Corendon Airlines

CAI

A

EasyJet

EZS/EZY

A

Egyptair

MS

A

Finnair

AY

A

Flyr

FS

A

Iberia

IB

A

Icelandair

FI

A

ITA (Alitalia)

AZ

A

KLM Royal Dutch Airlines

KL

A

LOT Polish Airlines

LO

A

Lufthansa

LH

A

Nouvelair

BJ

A

Royal Air Maroc

AT

A

Rwandair

WB

A+B

Ryanair

FR

A

SAS Scandinavian Airlines

SK

A

Sky Alps

A6

A

Sky Express

GQ

A

TAP Portugal

TP

A

Transavia

HV

A+B

TUI fly

TB

A

Tunis Air

TU

A

Ukraine Int'l Airlines

PS

A

Vueling

VY

 

Pier B

Vanaf Pier B gaan vluchten naar niet-Schengenlanden, waarbij de gates beginnen met een B. Net als bij Pier A is er ook bij het kleinere Pier B plaats voor wat winkels en horeca. Zo zit de winkel van Hugo Boss, MAC, Tintin & Toys en The Belgian Chocolate House bij Pier B en een Starbucks, Coffee & More, Brewgate en Kimbo Koffie Bar als horecazaken. Pier B ligt direct aan de Brussels Zaventem departures ruimte.

Hieronder ziet u een overzicht van de Brussels Airport vertrekkende vluchten vanuit Pier B.

Pier

Luchtvaart maatschappij

Vluchtnummer

B

Air Lingus

EI

B

Aeroflot Russian Airlines

SU

B

Air Belgium

KF

B

Air Canada

AC

B+A

Air France

AF

B

Air Serbia

JU

B

Air Transat

TS

B

Blue Air

oB

B

British Airways

BA

B+A

Brussels Airlines

SN

B+A

Corendon Airlines

CAI

B

Emirates

EK

B

El Al

LY

B

Etihad Airways

EY

B

Hainan Airlines

HU

B

Middle East Airlines

ME

B

Qatar Airways

QR

B+A

Ryanair

FR

B

SunExpress

XQ

B

TAROM

RO

B

Thai Airways International

TG

B+A

TUI fly

TB

B

Turkish Airlines

TK

B

United Arilines

UA

 

Algemene informatie over de vertrekhal en de pieren

Zoals u hierboven in de overzichten heeft kunnen zien kunt u vanaf Zaventem Airport departure op heel veel plekken ter wereld komen. Gemakkelijk aan Brussels Airport is dat er eigenlijk maar één grote vertrekhal is, met 10 incheckrijen. Direct aan deze 10 rijen liggen nog eens twee extra incheckrijen en deze behoren tot vertrekhal 2. Deze wordt eigenlijk enkel gebruikt door TUI fly. Vanuit het inchecken loopt u door naar de security check, waarna u door kunt lopen naar Pier A of Pier B.

In 2023 wordt Pier A West geopend, de westelijke verlenging van Pier A. Jaren later in 2035 moet ten zuiden van de luchthaven Pier C gereed zijn voor gebruik. Uiteindelijk is het de bedoeling om in 2040 maar liefst 40 miljoen passagiers te vervoeren.

Aankomst

Wellicht vraagt u zich af “hoeveel op voorhand luchthaven Zaventem?”. Standaard wordt er 2 uur aangehouden voor Europese vluchten en 3 uur voor intercontinentale vluchten.

U komt aan met de auto, bus, trein of taxi op de luchthaven. Als u op een parking heeft geparkeerd, brengt de shuttlebus u direct naar de derde verdieping. Dit geldt ook voor een taxi of wanneer u parkeert op een officiële parkeerplaats aan de luchthaven. De bussen stoppen op de begane grond en de treinen op verdieping -1. U volgt de borden richting ‘departure’ naar de derde verdieping. De aankomsthal Zaventem bevindt zich op de tweede verdieping. Na uw reis komt u daar terug.

Inchecken

Het is altijd aan te raden om vooraf online in te checken. Dit scheelt niet alleen veel tijd maar ook stress. Uiteraard is het ook mogelijk om ter plaatse bij de balie van uw luchtvaartmaatschappij in te checken. Rekent u wel extra tijd hiervoor, zodat u niet uw vlucht mist. Na het inchecken kunt u door naar de security check en daarna naar de Brussels Airport vertrekhal.

 

Parkeren bij Brussels Airport

Het gemakkelijkst reist u met de auto naar de luchthaven toe. Op onze website kunt u eenvoudig parkings met elkaar vergelijken en de juiste voor u kiezen. Bij Zaventem Airport is er beperkte keuze in parkeervormen. Hieronder kunt u het nogmaals bekijken.

Shuttle parking

Kiest u voor een parking met shuttleservice, dan wordt u na het parkeren buiten de luchthaven met een shuttlebus naar de luchthaven gereden. Deze rit duurt tussen de 4 en 12 minuten. Bij terugkomst van uw reis wordt u weer opgehaald met de shuttlebus en naar uw auto gebracht. Dit is een voordelige manier om te parkeren.

ParkingKosten per weekService 
Aeropark 1000€ 65,00 - week
€ 8,12 - dag
Shuttle
7 min
Reserveer
Star Parking€ 76,00 - week
€ 10,85 - dag
Shuttle
7 min
Reserveer
Express Parking€ 78,00 - week
€ 9,75 - dag
Shuttle
4 min
Reserveer
Parking City€ 79,00 - week
€ 11,28 - dag
Shuttle
4 min
Reserveer
Parkings Premier€ 80,00 - week
€ 11,42 - dag
Shuttle
8 min
Reserveer

* Shuttleservice bij Holiday Inn is beperkt beschikbaar. U kunt enkel tussen 04:00 en 10:10 & tussen 18:00 en 23:20 gebruik maken van deze shuttle. Buiten deze tijden dient u op eigen kosten een taxi te nemen.

 

Valet parking

Een parking met valetservice zorgt ervoor dat u direct bij de luchthaven kunt uitstappen, waarna uw auto wordt overgenomen en geparkeerd door een chauffeur. Dit is wat prijziger dan een shuttle parking, maar de afhandelingstijd van valet parkeren Brussel is veel korter. Hierdoor bent u snel op weg naar het vliegtuig. 

ParkingKosten per weekService 
Nooya Parking - Valet€ 170,00 - week
€ 21,25 - dag
Valet
0 min
Reserveer
Star Parking - Valet€ 175,00 - week
€ 21,88 - dag
Valet
0 min
Reserveer
Express Parking - Valet€ 180,00 - week
€ 22,50 - dag
Valet
0 min
Reserveer

 

Parkeren op loopafstand

Het parkeren van uw auto en daarna lopen naar de luchthaven kan enkel bij de officiële luchthavens, zoals P1 VIP Zaventem, P1 Front Zaventem en Lock Park Zaventem. Deze parkings liggen het dichtst bij de terminal. U bent maximaal 2 minuten onderweg voordat u de Zaventem arrivals hal instapt. Ook de overige officiële parkings liggen op slechts enkele minuten afstand.

 

Disclaimer

* Onder Schengenlanden vallen de volgende landen: België, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Italië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Malta, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, IJsland, Zweden en Zwitserland
* De tarieven zijn indicatief berekend voor een parkeerplaats van 8 dagen met reservering ten minste twee weken van tevoren in de periode mei 2024.

Vorige blogs

Klantenservice

Hebt u een vraag of problemen met uw reservering?

Veilig en zeker
timo waving