P4 Brussel Airport

P4_long_Term_Zaventem

Gaat u op vliegreis vanaf Brussel Zaventem Airport en bent u op zoek naar een officiële on-airport Brussel Airport parking? Een van deze opties was P4 Zaventem, doorgaans een van de goedkoopste officiële airport producten bij de luchthaven van Brussel.

Let op: P4 Brussel is permanent gesloten.

In dit artikel vertellen wij alles over parking P4 Zaventem, van de parkeertarieven tot een beschrijving van het parkeerproces. Daarnaast vergelijken we deze parkeerplaats met de alternatieve parkeergelegenheden.

 

Overzicht van de Parkeertarieven bij Brussel Airport
ParkingKosten per weekService 
P4 Brussel Airport
Permanent geslotenShuttle
10 min
Informatie
Aeropark 1000€ 65,00 - week
€ 8,12 - dag
Shuttle
7 min
Reserveer
Star Parking€ 76,00 - week
€ 10,85 - dag
Shuttle
7 min
Reserveer
Express Parking€ 78,00 - week
€ 9,75 - dag
Shuttle
4 min
Reserveer
Parking City€ 79,00 - week
€ 11,28 - dag
Shuttle
4 min
Reserveer
Parkings Premier€ 80,00 - week
€ 11,42 - dag
Shuttle
8 min
Reserveer

 

De parkeerplaatsen Discount 1 Zaventem en Discount 2 Zaventem zijn de alternatieven voor een voordelige officiële airport parking. Deze zijn echter beperkt beschikbaar. Voor het actuele aanbod kunt u kijken op de website van Zaventem Airport.

Indien u graag uw auto wilt parkeren bij Zaventem P4 dan dient u verder te zoeken. Het parkeerterrein is permanent gesloten en gaat dus niet meer heropend worden. Indien u op zoek bent naar alternatieve officiële mogelijkheden dan kunt u terecht op P1 Brussel, P3 Brussel en Reservation Zone Brussel

Mocht u ook alternatieve parkeermogelijkheden overwegen, dan kunt u de bovenstaande tabel raadplegen. Hier zijn enkele van de goedkoopste parkeerplaatsen te vinden, allen beschikbaar tegen scherpe tarieven. Voor een precieze prijsopgave kunt u bovenaan de pagina uw reisdata selecteren en klikt u even op zoeken. Voor een totaaloverzicht kunt u ook ons overzicht van de parkeertarieven Brussel Airport raadplegen.

 

De parkeerservice van P4 Brussel Airport

Groen "P4" icoonHet terrein voor parkeren Zaventem P4 was te vinden op het adres Brussels Airport 1930, Zaventem. Vanaf daar stond de P4 locatie aangegeven middels bewegwijzering en was zodoende eenvoudig te vinden. Parkeren deed u middels een bij de prijs inbegrepen shuttleservice welke om de 15 minuten vertrekt en u in 10 minuten reistijd naar de luchthaven brengt.

Samenvatting van P4 Zaventem Airport:

🚗 Parkeerplaatsen570
🚶 Reistijd10 minuten
🕔 Openingstijden24/7
🅿️ ParkeerterreinBuiten
  • Onoverdekte parkeerplaats
  • Parkeren incl. shuttleservice
  • Reistijd: 10 minuten
  • Openingstijden: 24/7 geopend
  • Let op: Brussel P4 is permanent gesloten.

Het lang parkeren Zaventem P4 deed u op een onoverdekte parking en alleen het buiten parkeren was dus mogelijk. Er zijn toiletten aanwezig en het parkeerterrein bestaat uit 570 parkeerplaatsen. Dat lijkt veel, maar vanwege de goede locatie én voordelige parkeertarieven is dit een erg gewilde voorziening. 

Bij aankomst moet u de QR-code van uw reservering scannen. Pas hierna krijgt u toegang tot de parking. Een reservering bij was dan ook verplicht bij P4 Zaventem. Eenmaal geparkeerd kunt u op twee manieren de weg naar het vliegveld voorzetten. Dit kan te voet, maar ook middels ‘De Lijn’. De Lijn is een gratis bustransfer en brengt u binnen 15 minuten naar de terminal. De reistijd met de shuttle bedraagt slechts één minuutje, diezelfde afstand is ongeveer 10 minuten lopen!

Parking Zaventem P4 beschikt over een informatiedesk met steward, die was hier 24/7 aanwezig en dus kon u hier met al uw vragen terecht. Dit is overigens ook de plaats waar u zich moet melden bij een verlenging van de reis, mocht u onverwacht of onverhoopt later terugkomen dan gepland. Dan zult u hier uw ticket opnieuw moeten valideren.

 

De prijs voor parkeren P4 Zaventem

Deze parkeerplaats was uitermate geschikt voor langere tijd parkeren. Het werd dan ook niet voor niets P4 Long Term Zaventem genoemd. Hierdoor kan de prijs voor bijvoorbeeld een week parkeren laag gehouden worden. Dit maakte P4 Zaventem de perfecte parking voor vakantiegangers.

Zo is bekend dat een dag parkeren maar liefst € 36 was, maar voor 28 dagen 'slechts' € 104. Dat is € 2,74 per dag, in geval van 28 dagen parkeren. Hieraan is te zien dat hoe langer u bij P4 parking Zaventem parkeerde, des te lager was het bedrag dat u per dag betaalde.

 

Het reserverings- en annuleringsbeleid van P4 Brussels Airport

Voor het lang parkeren Zaventem P4 was een vooraf gemaakte reservering verplicht. Deze boekingen lopen via de website van de luchthaven zelf. Wijzigt er plots iets, zoals dat u een nieuwe auto heeft of uw vlucht is gewijzigd. Dan kon u dit online doorgeven tot 24 uur voor vertrek. Het is mogelijk om tot 3 uur voor het opgegeven tijdstip de parking te betreden, dus mocht er last-minute iets wijzigen in uw aankomsttijd, dan is dit geen probleem.

Ook het annuleren van uw Zaventem P4 reservering kon via de online omgeving. Echter was dit alleen mogelijk als u een annuleringsverzekering had gekozen tijdens het maken van de boeking. Had u deze niet, dan kon er geen terugbetaling plaatsvinden na annulering.

 

Disclaimer

  • De prijzen van de officiële airport producten komen van de officiële Brussel Airport parkeren website.​
  • De prijzen zijn indicatief berekend voor een parkeerplaats van 8 dagen met reservering ten minste twee weken van tevoren in de periode mei 2024.

Vorige blogs

Klantenservice

Hebt u een vraag of problemen met uw reservering?

Veilig en zeker
timo waving