Discount 1 Zaventem

Parking_discount_1_zaventem

Gaat u op reis vanaf Brussel Airport en bent u op zoek naar het parkeren Brussel Zaventem? Dit kan uiteraard op meerdere locaties en tegen verschillende tarieven. De Discount 1 parkeerplaats, beheerd door Brussel Airport zelf, is een van de meest voordelige mogelijkheden.

In dit artikel vertellen we alles over parking Discount 1 Zaventem en de alternatieve parkeermogelijkheden. 

 

Overzicht van de Parkeertarieven bij Brussel Airport
ParkingKosten per weekService 
Discount 1 Brussel Airport
Volgeboekt!Shuttle
10 min
Informatie
Zaventem Parking€ 48,00 - week
€ 6,85 - dag
Shuttle
11 min
Reserveer
Parkings Premier€ 50,00 - week
€ 7,14 - dag
Shuttle
8 min
Reserveer
Fly Parking Brussel€ 79,00 - week
€ 11,28 - dag
Shuttle
10 min
Reserveer
Parking City€ 89,00 - week
€ 12,71 - dag
Shuttle
4 min
Reserveer
OM Parking€ 110,50 - week
€ 15,78 - dag
Shuttle
8 min
Reserveer

In de bovenstaande tabel vindt u een overzicht van de parkeertarieven bij Brussel Airport. Hierin zijn Discount 1 parking Zaventem en een aantal alternatieve parkeeraanbieders opgenomen. Het parkeren op de Discount Parking is relatief gezien voordelig, vooral wanneer u de vergelijking maakt met duurdere parkeerterreinen zoals Lock Park Zaventem. Toch zijn er zoals u kunt zien een aantal opties die nog voordeliger zijn.

Deze opties bieden ondanks de lagere tarieven dezelfde service mogelijkheden als de Brusselse Discount parking en zijn in sommige gevallen nog dichterbij gevestigd ook. Het is dus eenvoudig om te besparen, al voordat u op reis gaat. Bekijk ook eens onze top 5 goedkoop parkeren Brussel Airport voor meer informatie!

Wilt u meer weten over een van de alternatieve parkings? Klik simpelweg op de betreffende naam en wij sturen u door naar de pagina geheel gewijd aan deze parkeeraanbieder. Hier vindt u nog meer informatie als foto's van de parkeerplaats, reviews van onze klanten en het gehele pallet aan faciliteiten en servicemogelijkheden. 

 

De parkeerservice van Discount 1 Brussel 

Discount parking 1Bent u op zoek naar een discount parking Zaventem? Dit kan op twee locaties, namelijk bij Discount 1 en Discount 2. Let wel: Dit zijn twee verschillende parkeervoorzieningen en in dit artikel focussen we op Discount parking 1 Zaventem.

Discount 1 Brussels Airport op een rijtje

🚗 Aantal parkeerplaatsen644
🕒 Reistijd10 minuten
🔑 SleutelbehoudSleutel zelf meenemen
🅿️ ParkeerterreinOnoverdekt


Overzicht van de parkeerservice en aanwezige faciliteiten

  • Onoverdekte parkeerplaats inclusief shuttleservice, reistijd 10 minuten
  • Tussen 04:30 en 00:30 kunt u gebruik maken van 'De Lijn' bussen 272, 616, 651, 652, 659, 660, 681, 682, 683, 686, 820 en 821
  • Na 23:00 rijden de luchthavenshuttles om de 15 minuten
  • Ruimte voor 644 personenwagens
  • Online reserveren verplicht
  • 24/7 geopend

 

Wanneer u parkeert bij P Discount 1 Zaventem doet u dit in combinatie met een shuttle service. Dat betekent dat u eerst naar het adres van de Discount Parking toe rijdt: Discount 1 Brucargo, waarna u de slagboom opent met een QR-code. U neemt het ticket uit de automaat en parkeert uw auto op een vrije plaats. Vervolgens wordt u met een bus naar de luchthaven wordt gebracht. Tussen 04:30 en 00:30 maakt u gebruik van 'De Lijn' die gratis naar de luchthaven rijdt. Buiten deze tijden is er een shuttlebus geregeld. De reistijd van die rit bedraagt 10 minuten en de shuttlebussen rijden met een interval van 15 minuten.

Verder is Discount 1 Brussel Zaventem 24 uur per dag, 7 dagen per week geopend én beveiligd. Er zijn invalide parkeerplaatsen aanwezig en er is een informatiedesk met personeel. De discount parking betreft een buitenparkeerterrein, wat dus inhoudt dat uw auto niet overdekt geparkeerd staat. Ondanks de grote capaciteit van maar liefst 644 parkeerplaatsen is dit een populaire parking, wees er dus op tijd bij! 

 

De parkeerkosten van Discount 1 Zaventem

De kosten voor het parkeren op het Interparking Zaventem Discount 1 terrein liggen erg laag. Dat is ook waarom deze locatie 'discount' wordt genoemd. De parkeerplaats is alleen te betreden met een online reservering, waardoor er geen hoger oprijtarief geldt. Toch verschilt de online prijs wel per periode. Boekt u kort voor vertrek? Dan is de kans groot dat u meer betaald dan wanneer u enkele weken voor vertrek de reservering maakt.

Hieronder ziet u de kosten voor verschillende parkeertermijnen. Zoals u ziet zijn de kosten voor 1 dag of 4 dagen gelijk. Hieraan is goed te zien dat het geen parkeerplaats is voor kort parkeren, maar wel zeer goed voor langere tijd parkeren. Het beste parkeert u hier dan ook minimaal 5 dagen, maar hoe langer u parkeert hoe lager het bedrag wat u per dag betaalt.

ParkeertermijnKosten
1 dag€ 53,00
4 dagen€ 53,00
7 dagen€ 67,00
14 dagen€ 91,00
21 dagen€ 101,00

 

Het reserverings- en annuleringsbeleid voor Discount 1

Is uw keuze gevallen op Zaventem Discount Parking 1, dan dient u dus vooraf online een reservering te maken. Dit doet u via de website van de luchthaven zelf. Voor het maken van een boeking heeft u uw persoonlijke gegevens en kenteken nodig. Ook het invullen van uw vluchtnummer en aantal passagiers is gewenst.

Het wijzigen van uw boeking is mogelijk tot 24 uur voor de startdatum en -tijd. Handig als u bijvoorbeeld plots met een andere auto komt of als uw tijd van aankomst wijzigt door een vluchtwijziging. Wijzigingen kunnen doorgegeven worden door in te loggen met uw reservering.

Wanneer u uw boeking dient te annuleren, dan kan dit alleen als u ook een annuleringsverzekering heeft afgesloten tijdens het reserveren van uw parkeerplaats. De kosten hiervoor zijn € 9. U kunt daarmee tot 24 uur voor vertrek uw boeking nog annuleren. U ontvangt dan het reserveringsbedrag zonder de kosten voor de annuleringsverzekering terug. Heeft u deze annuleringsoptie niet bij uw boeking toegevoegd, dan is annulering en restitutie niet mogelijk.

 

Disclaimer

  • De prijzen zijn indicatief berekend voor een parkeerplaats van 8 dagen met reservering ten minste twee weken van tevoren in de periode augustus 2024
  • Let op: Discount 1 Brussel Airport is niet via onze website te reserveren, dit doet u via de officiële Brussel Airport website. Ons parkeeraanbod vindt u door bovenaan de pagina uw reisdata te selecteren. U kunt vervolgens eenvoudig vergelijken en direct reserveren. 
  • Klik in de tabel op de naam van de parkeeraanbieder en reserveer direct

Vorige blogs

Klantenservice

Hebt u een vraag of problemen met uw reservering?

Veilig en zeker
timo waving