#1 Nr. 1 In Service 96% beveelt ons aan! Géén reserveringskosten
In 2 minuten geregeld
Altijd de beste prijs
Al 5 jaar lang!
Veilig Reserveren & Betalen

Parkeren Brussel-Zaventem

Met 237 duizend vliegbewegingen en ruim 24,8 miljoen passagiers in 2017, mag Brussels Airport zich de grootste van België noemen. De luchthaven is gevestigd in gemeente Zaventem, op 12 kilometer afstand van de hoofdstad Brussel. Vanaf 2006 is de vliegveld naam officieel veranderd van Zaventem Airport in Brussels Airport. Dit werd met name gedaan om over een vijftal jaar 20 andere belangrijke luchthavens in de wereld rechtstreeks te verbinden. Een tweede motivering voor de naamswijziging was dat luchthaven Charleroi zich de naam ‘Brussels South Charleroi Airport’ of Luchthaven Brussel-Zuid had aangematigd.

De kleine 25 miljoen passagiers die hier ieder jaar aan hun reis beginnen, arriveren grotendeels met hun auto via de A201 en R0, de ring rondom Brussel. De luchthaven zelf heeft een parkeercapaciteit van 10.600 parkeerplaatsen, waarmee de grote aantallen niet kunnen worden opgevangen. Het vinden van een parking Zaventem valt daardoor niet altijd mee. Wilt u zeker zijn van een parkeerplek, zonder nog vlak voor de reis in stress te moeten zoeken? Lees hieronder dan alles over de mogelijkheden rondom Brussel-Zaventem Airport.

Open aanbiederlijst
Adres Leopoldlaan, 1930, Zaventem, België
Kaart bekijken

1 Vergelijken U vergelijkt tal van parkeeropties bij verschillende betrouwbare aanbieders.
2 Online reserveren Selecteer een parkeerplaats met de gewenste opties en betaal veilig online.
3 Gemakkelijk parkeren Bij aankomst laat u uw reservering zien. Geprint of op uw telefoon waarna u parkeert.
4 Onbezorgd op reis Lekker onbezorgd op reis en weten dat uw auto voor u klaar staat bij terugkomst.

Parkeervormen bij Brussel-Zaventem Airport

Shuttle parkeren Shuttle parkeren U rijdt naar de gekozen parkeerplaats en wordt vervolgens middels een shuttle bus naar de luchthaven gebracht.
Valet parkeren Valet parkeren U rijdt direct naar de luchthaven, aldaar overhandigt u uw auto aan een chauffeur die hem voor u parkeert.
Aanbieders bij Brussel-Zaventem Airport worden gemiddeld beoordeeld met een 7.9 Klanten die via ons een parkeerplaats geboekt hebben, beoordelen aanbieders gemiddeld met een 7.9/10, gebaseerd op 353 reviews.

De parkeermogelijkheden bij Brussels Airport

Actuele Parkeerinformatie
Best beoordeeld: Holiday Inn
Goedkoopste Shuttle parking: Holiday Inn
Goedkoopste Valet parking: Sky Parking
Parkeren op Loopastand: P1 Zaventem
Aantal Parkeermogelijkheden:  7 parkeerplaatsen


De luchthaven van Brussel zelf beschikt over 10 parkeergelegenheden. Zoals u kunt zien in de map hiernaast, liggen deze vrij dicht bij elkaar. Deze officiële airportlocaties zijn te boeken via de website van Brussels Airport.

Daarnaast zijn er nog twee andere manieren om bij Brussel Airport te parkeren. U kunt namelijk kiezen voor een valet of shuttle service, deze worden hieronder nader toegelicht.

Officiële parkeerlocaties van Brussel Airport

  • Discount parking 1 en Discount parking 2 bieden een goedkoop alternatief tegen het parkeren op loopafstand. Zij zijn de meest voordelige (shuttle) parkeerlocaties van het vliegveld zelf en daardoor erg populair.
  • P4 is een bijzondere parking rondom Brussel Airport, omdat u hier zowel gebruik kunt maken van ‘’de lijn’’ of u kunt te voet naar de luchthaven. De lijn is een gratis transfer en te voet is het ongeveer 10 minuten lopen. 
  • P1 Front heeft zijn naam te danken aan zijn locatie. Deze parking bevindt zich direct voor de vertrekhal en wordt tevens gebruikt als Kiss&Ride locatie.

Shuttle aanbieders Brussel Airport

Het grootste gedeelte van het parking Brussel Airport aanbod bestaat uit shuttle parkings. Deze parkeergelegenheden bieden een goedkoop alternatief op het huidige aanbod en worden daarom veelvuldig geboekt. Dit kan tevens via ons platform.

  • Sky Parking bevindt zich op slechts 10 minuten reisafstand van de luchthaven. Deze parking is 24 uur per dag geopend.
  • Aeropark1000 biedt een shuttle service van 7 minuten reisafstand aan, deze parking is tevens 24 uur per dag geopend.
  • Uparking is een andere shuttle aanbieder met scherpe tarieven. Bovendien beschikt deze parking over een geasfalteerd en verlicht terrein en goede veiligheidsfaciliteiten!

Brussel parkeren inclusief valet service

Wanneer de voorkeur uitgaat naar tijd besparen in plaats van op parkeerkosten besparen, is een valet service wellicht iets voor u! Deze luxe parkeervorm zorgt er namelijk voor dat u direct naar de terminal kunt rijden, waarna een chauffeur uw auto gaat parkeren. Hieronder vindt u de valet parking bij Zaventem.  

  • Sky Parking Zaventem biedt naast het shuttle parkeren, ook de mogelijkheid tot valet parkeren aan waardoor u nog sneller op weg bent!

Overige informatie over Brussel Airport

Brussel Airport is vanuit Nederland relatief eenvoudig te bereiken met het openbaar vervoer. Ieder uur vertrekt er een intercity vanuit Amsterdam Centraal via Schiphol Airport, naar uiteindelijk Brussels Airport. Deze rit duurt 3 uur en overstappen is niet nodig.

Dat klinkt natuurlijk erg gunstig, zeker wanneer u in de buurt van Amsterdam woont. Komt u echter vanaf een andere kant, dan is het OV wellicht niet zo’n handige keuze. Bovendien is Brussels Airport goed bereikbaar met de auto. Gaat u iemand halen of wegbrengen? Dan mag u 15 minuten gratis stilstaan op P1, P2 of P3. Indien u liever een parkeerplaats Brussel Airport van een lagere prijsklasse boekt? Kijk dan eens in onze vergelijker. Hierbij geldt: Hoe eerder u boekt, hoe goedkoper!

Extra Nuttige Informatie

De 5 meest voordelige parkeeraanbieders vindt u hier

Onze algemene voorwaarden vindt u hier

Lees meer
Aan het laden Een ogenblik geduld a.u.b