#1 Nr. 1 In Service 96% beveelt ons aan! Géén reserveringskosten
In 2 minuten geregeld
Altijd de beste prijs
Al 5 jaar lang!
Veilig Reserveren & Betalen

Parkeren Brussel-Zaventem

Update COVID-19
Annuleringsverzekering mogelijk, bekijk de voorwaarden hier

Vergelijk de parkeermogelijkheden rondom Brussel Zaventem Airport en reserveer direct uw gewenste parkeerplaats. Onze vergelijkings- en boekingstool helpt u in no time met het vinden én boeken van een voordelige en betrouwbare parkeerplaats. 

Gaat u uw vliegreis starten vanaf Brussel Zaventem Airport en bent u nog op zoek naar een parkeerplaats rondom de luchthaven? Via Vliegen en Parkeren kunt u eenvoudig het parkeeraanbod vergelijken en u kunt direct uw ideale parkeerplaats reserveren. U selecteert simpelweg Brussel Airport en uw reisdata, wij tonen vervolgens direct de beschikbare parkeermogelijkheden. U kunt dit aanbod eenvoudig vergelijken en op basis van uw wensen filteren en sorteren. Zo heeft u al in enkele minuten de ideale parkeerplaats gevonden én gereserveerd en kunt u voorbereid en met een onbezorgd gevoel op reis gaan. 

 

Open aanbiederlijst
Adres Leopoldlaan, 1930, Zaventem, België
Kaart bekijken

1 Vergelijken U vergelijkt tal van parkeeropties bij verschillende betrouwbare aanbieders.
2 Online reserveren Selecteer een parkeerplaats met de gewenste opties en betaal veilig online.
3 Gemakkelijk parkeren Bij aankomst laat u uw reservering zien. Geprint of op uw telefoon waarna u parkeert.
4 Onbezorgd op reis Lekker onbezorgd op reis en weten dat uw auto voor u klaar staat bij terugkomst.

Parkeervormen bij Brussel-Zaventem Airport

Shuttle parkeren Shuttle parkeren U rijdt naar de gekozen parkeerplaats en wordt vervolgens middels een shuttle bus naar de luchthaven gebracht.
Valet parkeren Valet parkeren U rijdt direct naar de luchthaven, aldaar overhandigt u uw auto aan een chauffeur die hem voor u parkeert.
Aanbieders bij Brussel-Zaventem Airport worden gemiddeld beoordeeld met een 7.9 Klanten die via ons een parkeerplaats geboekt hebben, beoordelen aanbieders gemiddeld met een 7.9/10, gebaseerd op 377 reviews.

De parkeermogelijkheden bij Brussels AirportDe parkeermogelijkheden rondom Brussel Airport

De luchthaven van Brussel zelf beschikt over 10 parkeergelegenheden. Zoals u kunt zien in de kaart hiernaast, liggen deze vrij dicht bij elkaar. Deze officiële airportlocaties zijn te boeken via de website van Brussels Airport.

Daarnaast zijn er nog twee andere manieren om bij Brussel Airport te parkeren. U kunt namelijk kiezen voor een valet of shuttle service, deze worden hieronder nader toegelicht.

 

Officiële parkeerlocaties bij Brussel AirportOfficiële parkeerlocaties van Brussel Airport

 • Discount parking 1 en Discount parking 2 bieden een goedkoop alternatief tegen het parkeren op loopafstand. Zij zijn de meest voordelige (shuttle) parkeerlocaties van het vliegveld zelf en daardoor erg populair.
 • P4 is een bijzondere parking rondom Brussel Airport, omdat u hier zowel gebruik kunt maken van ‘’de lijn’’ of u kunt te voet naar de luchthaven. De lijn is een gratis transfer en te voet is het ongeveer 10 minuten lopen. 
 • P1 Front heeft zijn naam te danken aan zijn locatie. Deze parking bevindt zich direct voor de vertrekhal en wordt tevens gebruikt als Kiss&Ride locatie.

 

Shuttle Parkeren bij Brussel AirportParkeren met shuttleservice

Het grootste gedeelte van het parking Brussel Airport aanbod bestaat uit shuttle parkings. Deze parkeergelegenheden bieden een goedkoop alternatief op het huidige aanbod en worden daarom veelvuldig geboekt. Dit kan tevens via ons platform.

 • Sky Parking bevindt zich op slechts 10 minuten reisafstand van de luchthaven. Deze parking is 24 uur per dag geopend.
 • Aeropark1000 biedt een shuttle service van 7 minuten reisafstand aan, deze parking is tevens 24 uur per dag geopend.
 • Uparking is een andere shuttle aanbieder met scherpe tarieven. Bovendien beschikt deze parking over een geasfalteerd en verlicht terrein en goede veiligheidsfaciliteiten!

 

Valet Parkeren bij Brussel AirportParkeren met valetservice

Wanneer de voorkeur uitgaat naar tijd besparen in plaats van op parkeerkosten besparen, is een valet service wellicht iets voor u! Deze luxe parkeervorm zorgt er namelijk voor dat u direct naar de terminal kunt rijden, waarna een chauffeur uw auto gaat parkeren. Hieronder vindt u de valet parking bij Zaventem.  

 • Sky Parking Zaventem biedt naast het shuttle parkeren, ook de mogelijkheid tot valet parkeren aan waardoor u nog sneller op weg bent!
 • Ector Parking is een bekende parkeeraanbieder, actief bij meerdere luchthavens. Ook hier parkeert u met een bij de prijs inbegrepen valetservice. 

 

De parkings bij Brussel Airport samengevat

lijsticoon Aantal parkings vergeleken +/- 13
troffee-icoon Best beoordeeld Express Parking 
geldicoon Meest betaalbaar Park and Go*
afstandicoon Dichtstbij de luchthaven Express Parking

 

Meer info over Brussel Airport

Met 237 duizend vliegbewegingen en ruim 24,8 miljoen passagiers in 2017, mag Brussels Airport zich de grootste van België noemen. De luchthaven is gevestigd in gemeente Zaventem, op 12 kilometer afstand van de hoofdstad Brussel. Vanaf 2006 is de vliegveld naam officieel veranderd van Zaventem Airport in Brussels Airport. Dit werd met name gedaan om over een vijftal jaar 20 andere belangrijke luchthavens in de wereld rechtstreeks te verbinden. Een tweede motivering voor de naamswijziging was dat luchthaven Charleroi zich de naam ‘Brussels South Charleroi Airport’ of Luchthaven Brussel-Zuid had aangematigd.

De kleine 25 miljoen passagiers die hier ieder jaar aan hun reis beginnen, arriveren grotendeels met hun auto via de A201 en R0, de ring rondom Brussel. De luchthaven zelf heeft een parkeercapaciteit van 10.600 parkeerplaatsen, waarmee de grote aantallen niet kunnen worden opgevangen. Het vinden van een parking Zaventem valt daardoor niet altijd mee. Wilt u zeker zijn van een parkeerplek, zonder nog vlak voor de reis in stress te moeten zoeken? Lees hieronder dan alles over de mogelijkheden rondom Brussel-Zaventem Airport.

 

De bereikbaarheid van Brussel Airport

Brussel Airport is vanuit Nederland relatief eenvoudig te bereiken met het openbaar vervoer. Ieder uur vertrekt er een intercity vanuit Amsterdam Centraal via Schiphol Airport, naar uiteindelijk Brussels Airport. Deze rit duurt 3 uur en overstappen is niet nodig.

Dat klinkt natuurlijk erg gunstig, zeker wanneer u in de buurt van Amsterdam woont. Komt u echter vanaf een andere kant, dan is het OV wellicht niet zo’n handige keuze. Bovendien is Brussels Airport goed bereikbaar met de auto. Gaat u iemand halen of wegbrengen? Dan mag u 15 minuten gratis stilstaan op P1, P2 of P3. Indien u liever een parkeerplaats Brussel Airport van een lagere prijsklasse boekt? Kijk dan eens in onze vergelijker. Hierbij geldt: Hoe eerder u boekt, hoe goedkoper!

 

Extra Nuttige Informatie

Wilt u graag meer weten over Brussel Airport, de bijbehorende parkeermogelijkheden of onze services? Neem gerust contact op of bekijk eens een van onze blogartikelen. 

 • Een overzicht van de parkeertarieven rondom Brussel Airport vindt u hier
 • De 5 meest voordelige parkeeraanbieders vindt u hier
 • De opties omtrent het lang parkeren bij Brussel Airport vindt u hier
 • De opties omtrent het valet parkeren bij Brussel Airport vindt u hier
 • Onze algemene voorwaarden vindt u hier
Lees meer
Aan het laden Een ogenblik geduld a.u.b