P1 Zaventem Airport

Airport-Brussels-P1

Gaat u op reis vanaf Brussel Zaventem Airport en wilt u meer weten over het parkeren bij Brussel Airport? U kunt uw auto parkeren op verschillende parkeerterreinen en dit tegen verschillende tarieven. Een van deze parkeermogelijkheden vindt u bij parking P1 Zaventem, een van de meest dichtstbijzijnde parkeerlocaties. 

In dit artikel vertellen wij alles over P1 Brussel Zaventem Airport, van de parkeertarieven tot aan een ruime beschrijving van het parkeerproces, én vergelijken we deze met alternatieve parkeergelegenheden.

 

Overzicht van de Parkeertarieven bij Brussel Airport
ParkingKosten per weekService 
P1 Front Zaventem
€ 163,00 - week
€ 20,38 - dag
Lopen
2 min
Informatie
P1 VIP Zaventem
€ 236,00 - week
€ 20,50 - dag
Lopen
0 min
Informatie
Parkings Premier€ 50,00 - week
€ 7,14 - dag
Shuttle
8 min
Reserveer
Express Parking€ 78,00 - week
€ 9,75 - dag
Shuttle
4 min
Reserveer
Parking City€ 79,00 - week
€ 11,28 - dag
Shuttle
4 min
Reserveer
Nooya Parking - Valet€ 160,00 - week
€ 22,85 - dag
Valet
0 min
Reserveer
Express Parking - Valet€ 180,00 - week
€ 22,50 - dag
Valet
0 min
Reserveer

In de bovenstaande tabel ziet u in één oogopslag hoe de parkeertarieven bij parking Zaventem P1 zicht verhoudt ten opzichte van de alternatieve parkeermogelijkheden. Het is duidelijk te zien dat u enorm kunt besparen als u voor een van de shuttleservices kiest. Voor een uitgebreider overzicht kunt u ook terecht in onze top 5 goedkoop parkeren Brussel Airport.

Het parkeren bij P1 Zaventem, zowel P1 Front als P1 VIP is daarentegen wel een gemakkelijk en snel proces. U kunt zichzelf dus afvragen of u het liefst zo makkelijk mogelijk parkeert tegen de hoofdprijs, of iets langer onderweg bent en tientallen euro's bespaart.

 

De parkeerservice van P1 Brussel Airport

P1 Brussel Airport

De P1 Parking Zaventem is opgedeeld in drie verschillende locaties, ieder met verschillende faciliteiten, service en tarieven. In alle drie de gevallen parkeert u uw auto direct tegenover de luchthaven, zodoende weet u dat dit de meest dichtstbijzijnd gelegen parkeerlocatie is. Naast de Zaventem Airport parking P1 kunt u ook terecht bij P2 Brussel, P3 Brussel en Reservation Zone Brussel.

Alle drie de locaties van Brussel Airport P1 zijn 24/7 geopend en bieden gezamenlijk plaats aan 2.290 voertuigen, waarvan 72 voor mindervaliden en 21 voor elektrische voertuigen. Daarnaast zijn alle locaties volledig bewaakt middels camerabeveiliging en afgesloten dankzij omheining en een slagboom. 

Deze parkeergarages bieden uiteraard overdekte parkeerplaatsen aan, zijn 24/7 geopend en u kunt betalen met cash, een kredietkaart of een Pcard+. Iedere locatie biedt gehandicaptenplaatsen en elektrische laadplaatsen aan.

 

🚗 ParkeermethodeLoopafstand
↪️ Reistijd0-2 min
🔑 SleutelbehoudSleutel zelf meenemen
🕕 Openingstijden24/7

 

P1 Front

P1 Front Parking Zaventem AirportDe naam P1 Front Parking Zaventem spreekt boekdelen; u parkeert namelijk direct tegenover de luchthaven en geniet van de kortst mogelijke wandelafstand tot de gates. Deze parkeergarage biedt plaats aan maar liefst 1.752 voertuigen, waarvan 61 plaatsen voor mindervaliden en ook hier is een maximale inrijhoogte van 2,10 meter.

Er zijn elektrische oplaadpunten beschikbaar, evenals bagagekarren om je koffers op te vervoeren. Er is aanduiding van vrije plaatsen in de parkeergarage, zodat u nooit lang hoeft te zoeken naar een vrije plek. Na het parkeren van uw auto loopt u in slechts 2 minuten naar de vertrekhal. 

 • Parkeerplaats op loopafstand
 • Ongeveer 2 minuten lopen
 • Max. inrijhoogte: 2,10 meter
 • Capaciteit: 1.752 parkeerplaatsen

 

P1 VIP

P1 VIP Parking Zaventem AirportBent u op zoek naar een full-service parking, dan is P1 VIP Brussel Airport wat voor u. Dit parkeerterrein van Zaventem P1 VIP ligt op slechts 25 meter van de luchthaven en biedt plaats aan 350 auto’s. Hiervan zijn er twee gereserveerd voor mindervaliden en 16 voor elektrische voertuigen. Let op als u een hoog voertuig hebt; ook hier is een max. doorrijhoogte van 2,10 meter.

Wat maakt deze parking nu voor VIP’s? Behalve het luxe uiterlijk van de receptie bij de parkeerplaats, is ook het gebruik van extra services zoals elektrische laadpalen, een luxe car wash en de zeer korte loopafstand een groot pluspunt van deze service.

 • Parking op 25 meter loopafstand
 • Enkele seconden lopen tot de vertrekhal
 • Max. inrijhoogte: 2,10 meter
 • Capaciteit: 350 parkeerplaatsen

 

P1 Fast Zone

P1 Fast Zone Zaventem AirportIndien u zo snel mogelijk wilt parkeren, bijvoorbeeld als zakenreiziger, dan is P1 Fast Zone Zaventem de beste optie. In dit gedeelte van P1 Brussel Airport zijn 166 parkeerplaatsen beschikbaar met elektrische laadpunten en er geldt een maximale inrijhoogte van 2,10 meter. De ingang is via P1 Front, waarbij u doorrijdt naar de Fast Zone tegen de luchthaven aan.

 • Parkeren op loopafstand
 • Slechts 1 minuut lopen
 • Max. inrijhoogte: 2,10 meter
 • Capaciteit: 166 parkeerplaatsen

 

De tarieven van P1 Zaventem Brussel

De parking Zaventem P1 prijs is afhankelijk van welke locatie u boekt, namelijk P1 Front, P1 VIP of P1 Fast Zone. In bovenstaande tabel kunt u de prijzen zien voor P1 Front en P1 VIP ten opzichte van alternatieve parkeerplaatsen. Wanneer u in het bezit bent van een P-Card, ontvangt u standaard 10% korting op uw online reservering.

 • Prijs van P1 Front: € 163,00 voor een parkeertermijn van 8 dagen
 • Prijs van P1 VIP: € 236,00 voor een parkeertermijn van 8 dagen
 • Prijs van Fast Zone 1 Charge & Fly: € 242,00 voor een parkeertermijn van 8 dagen

Belangrijk om te weten is dat bovengenoemde prijzen voor parkeren P1 Brussel Airport inclusief een online reservering is. De prijs is mogelijk hoger wanneer u parkeert zonder reservering.

 

Boekings- en annuleringsbeleid

Het boeken van Zaventem Airport P1 kan tot 2 uur voor de start van de boeking. Ook kunt u altijd tot 3 uur eerder inrijden dan de geboekte starttijd. Er worden geen boekingskosten gerekend. 

Wilt u uw boeking annuleren, dan kan dit bij P1 Zaventem via ‘Beheer mijn boeking’. Bij het maken van de boeking kunt u een annuleringsoptie toevoegen van € 9. Hiermee kunt u tot 12 uur voor de ingevoerde starttijd annuleren, waarbij het betaalde bedrag minus de € 9 annuleringsoptie wordt teruggestort vanuit Interparking.

 

Disclaimer

 • De prijzen van de officiële airport producten komen van de officiële Brussel Airport parkeren website.​
 • De prijzen zijn indicatief berekend voor een parkeerplaats van 8 dagen met reservering ten minste twee weken van tevoren in de periode juni 2024.

Vorige blogs

Klantenservice

Hebt u een vraag of problemen met uw reservering?

Veilig en zeker
timo waving