Drukte Schiphol

Zoals u vast gehoord en gelezen heeft was het tijdens de zomer van 2022 ontzettend druk bij Schiphol Airport. Ook in september lopen de hoeveelheid reizigers weer op die buiten moeten wachten tot ze door de security heenkunnen. Vliegt u binnenkort vanaf Schiphol? Geen zorgen, wij gaan u informatie en tips geven om zo goed mogelijk om te gaan met de drukte Schiphol. 

Inhoudsopgave: 

 

Vliegen vanaf Schiphol

Hoewel het op dit moment misschien minder aantrekkelijk klinkt om vanaf Schiphol te vliegen, is het zeker wel te doen. Volgens Schiphol haalt bijna iedereen zijn vlucht, ondanks de wachtrijen. Wel is het natuurlijk belangrijk dat u goed voorbereid bent. Kom op tijd, maar niet té vroeg. Zo geeft Schiphol aan dat reizigers niet eerder dan 4 uur voor hun vlucht naar de luchthaven moeten komen. 

U kunt op de website van Schiphol de drukte Schiphol morgen of van de dag zelf controleren, zodat u hier rekening mee kunt houden. Houdt uw e-mail in de gaten, zodat u op tijd weet wanneer uw vlucht toch geannuleerd wordt door de luchtvaartmaatschappij. Er wordt u dan een alternatieve datum aangeboden of uw vlucht wordt verplaatst naar Eindhoven of Rotterdam Airport of naar een luchthaven in België of Duitsland.

Wegwijs in de vertrekhal

Door de drukte staan er diverse rijen in de vertrekhal van Schiphol, waardoor het soms lastig kan zijn om te zien of u nu wel in de goede rij staat. Daarbij zijn de wachttijden Schiphol ook erg verschillend. Vliegen vanaf Schiphol bestaat uit diverse stappen die u moet volgen. Wanneer u al online heeft ingecheckt hoeft u dit ter plaatse niet meer te doen. Reist u met ruimbagage? Dan moet u deze afgeven bij de betreffende balie voordat u doorgaat naar de security. Kijk voor de juiste balie op de borden of maak gebruik van de Schiphol app. In de app kunt u ook de verwachte drukte Schiphol terugvinden. Als u alleen met handbagage reist hoeft u dit niet af te geven. Controleer goed naar welke gate u toe moet, zodat u in de juiste rij bij de security gaat staan. Sommige wachtrijen beginnen al buiten, dus kijk goed op de borden zodat u in de juiste rij aansluit.

Parkeren bij Schiphol Airport?
> Vergelijk alle parkeermogelijkheden hier <

Planning

Als u gaat vliegen kan het fijn zijn om een eenvoudige planning te maken, zodat u zeker weet dat u op tijd bent om uw vlucht te halen. Hoe lang van tevoren op Schiphol u moet zijn hangt af van diverse aspecten. Schiphol raadt op dit moment aan om niet eerder dan 4 uur voordat uw vlucht vertrekt naar de luchthaven te komen. Tevens is het goed om in de gaten te houden vanaf wanneer u kunt inchecken. Deze tijden kunt u terugvinden bij de luchtvaartmaatschappij waarmee u vliegt.

Dit alles is van invloed op hoe lang van tevoren op Schiphol bij online inchecken u moet zijn. Wanneer er geen of reguliere drukte is wordt vaak aangeraden om minimaal 2 uur voordat de Europese vlucht vertrekt op de luchthaven te zijn. Bij een intercontinentale vlucht was dit minimaal 3 uur. Door de extreme drukte en de wachttijd Schiphol is dit echter veranderd en wordt zeker aangeraden om 3 tot 4 uur voor vertrek aanwezig te zijn op de luchthaven. Houdt hierbij altijd het advies van de luchtvaartmaatschappij aan waarmee u vliegt. Controleer ook zeker even onze Vakantie Checklist zodat u niets vergeet!

 

Parkeren Schiphol plattegrond

Parkeren

Reist u met de trein naar Schiphol Airport of komt u met de auto? Rondom Schiphol Airport zijn diverse manieren om uw auto te parkeren op een veilige parkeerplaats. U kunt natuurlijk gebruik maken van de prijzige officiële P-locaties, maar u kunt ook gebruik maken van een shuttle- of valetservice net buiten de luchthaven. 

Voor alle parkeermogelijkheden geldt: boek op tijd! De parkeerplaatsen kampen ook met drukte, waardoor ze vlug volgeboekt zijn. Wij raden aan om minimaal 2 weken voordat u op reis gaat een parkeerplaats te reserveren. Zo voorkomt u onnodig hoge prijzen én is de kans dat u bij één van de goedkopere parkeeraanbieders terecht kunt groter.

 

Parkeren bij Schiphol Airport?
> Vergelijk alle parkeermogelijkheden hier <

 

Valetservice

Zeker als u zich zorgen maakt over of u wel op tijd bent, is het verstandig om voor een valetservice Schiphol te kiezen. Zo vermijdt u drukke shuttlebussen en het lange wachten hierop. De Schiphol drukte wordt zo toch wat beter te behappen. U stapt bij een valetservice namelijk direct uit bij de luchthaven, waarna een ervaren chauffeur uw auto voor u gaat parkeren. Ondertussen kunt u rustig de vertrekhal inlopen met uw bagage.

ParkingKosten per weekService 
ValetSchiphol€ 73,50 - week
€ 9,18 - dag
Valet
0 min
Reserveer
Fast Shuttle Parking - Valet€ 80,00 - week
€ 10,00 - dag
Valet
0 min
Reserveer
Xclusive Parking Valet€ 80,00 - week
€ 10,00 - dag
Valet
0 min
Reserveer
Park 'N Fly€ 83,90 - week
€ 10,48 - dag
Valet
0 min
Reserveer
The Valet Company€ 83,90 - week
€ 10,48 - dag
Valet
0 min
Reserveer
The Valet Guys€ 83,95 - week
€ 10,49 - dag
Valet
0 min
Reserveer
Perfect Parking€ 84,00 - week
€ 10,50 - dag
Valet
0 min
Reserveer

 

Voor de meest actuele informatie over wachttijden en annuleringen raden wij u aan om de website van Schiphol in de gaten te houden. Houd hierbij ook uw e-mail in de gaten voor berichten van de luchtvaartmaatschappij of de touroperator waarbij u geboekt heeft. Heeft u vragen? Neem dan contact op met de touroperator of de luchtvaartmaatschappij waar u een boeking bij heeft gemaakt.

Vorige blogs

Klantenservice

Hebt u een vraag of problemen met uw reservering?

Veilig en zeker
timo waving