P1 Kort Parkeren Schiphol

Airport-Schiphol-parking-P1

Gaat u op reis vanaf Schiphol Airport en wilt u voor een korte periode (kiss & ride) uw auto parkeren bij Schiphol? Dit kan bij P1 Schiphol. Hier kunt u maximaal tot 48 uur parkeren en u kunt het tevens als haal- en breng locatie gebruiken.

In dit artikel vertellen wij alles over Schiphol P1 kort parkeren en de alternatieve mogelijkheden. 

 

De tarieven voor het kort parkeren bij Schiphol

ParkingKosten 0 - 24 uurKosten 24 - 48 uur 
P1 Schiphol Kort Parkeren
€ 51,00 (€ 2,30 per 20 min.)
€ 102,00Informatie
Q-Park Spaarne Gasthuis€ 7,22€ 29,00Reserveer
Xclusive Parking€ 7,24€ 29,00Reserveer
Vakantie Parking€ 7,74€ 29,00Reserveer
Drive Up Services€ 7,75€ 29,00Reserveer
Comfort Parking€ 8,78€ 29,00Reserveer

In de bovenstaande tabel zijn de kosten voor kort parkeren op Schiphol P1 tegenover de tarieven van een aantal alternatieve mogelijkheden gezet. Deze mogelijkheden zijn direct via onze website te reserveren. Vergelijkt u liever het aanbod van valet parkings bij Schiphol? Selecteert dan bovenaan de pagina uw reisdata en filter eenvoudig op 'valet parkeren'. 

Het zal u wellicht direct opvallen dat de shuttle parkeerplaatsen hier veruit het goedkoopst zijn. U parkeert namelijk nabij de luchthaven in plaats van ernaast. Hierdoor is de gehele afhandelingstijd van het parkeren wat langer, maar u kunt al ruim € 60 besparen op maar 48 uur parkeren! Dit maakt het parkeren Schiphol P1 toch een stuk interessanter!

Bent u benieuwd naar de goedkoopste parkeermogelijkheden? Bekijk dan eens onze top 5 goedkoop parkeren Schiphol

 

De parkeerservice van P1 Kort Parkeren Schiphol

P1 Kort Parkeren Schiphol

Het Schiphol parkeren P1 bestaat uit twee verschillende faciliteiten, het P1 kort parkeren en de P1 Holiday parking. De parkeerplaats heet Kort Parkeren P1 Schiphol met een reden; u kunt hier tot maximaal 48 uur parkeren. Het is praktisch gezien mogelijk om langer te parkeren, maar hier betaalt u grof geld voor. U betaalt namelijk maar liefst € 100 per extra dag na de eerste 48 uur!

U kunt ervoor kiezen online te reserveren, maar dit is niet verplicht. De luchthaven Schiphol zelf adviseert een andere parkeerplaats te zoeken wanneer u langer dan 48 uur wilt parkeren, dit kan bijvoorbeeld bij P3 Schiphol. De parkeerplaats wordt tevens gebruikt als kiss and ride Schiphol. Dit houdt dus in dat u iemand kunt wegbrengen en ophalen Schiphol op dit terrein.

Alle info over parkeren P1 Schiphol op een rijtje:

🚗 ParkeermethodeLoopafstand
↪️ Reistijd2 - 6 min
🔑 EntreeIncl.- en excl. reservering
🕕 Openingstijden24/7
  • 3.900 parkeerplaatsen verdeeld over 2 verdiepingen
  • 12 laadplaatsen voor elektrische auto's
  • Maximale doorrijhoogte 2 meter, breedte parkeervakken 2,40 meter
  • Maximaal 48 uur lang parkeren, € 100 per dag na deze 48 uur
  • Zowel overdekt als onoverdekt mogelijk
  • Permanent videotoezicht
  • Annuleringsoptie: € 5,00

De parkeerplaats van P1 parkeren Schiphol ligt op 2 tot 6 minuten loopafstand van de terminal op de Ceintuurbaan Zuid, 1118 CX Schiphol. Het parkeerterrein is grotendeels overdekt, maar u kunt dus ook onoverdekt parkeren op het dak. U kunt er zoals gezegd ook voor kiezen iemand weg te brengen of op te halen, het terrein dient namelijk ook als kiss en ride Schiphol.

Het gehele terrein van Schiphol P1 parkeren is voorzien van cameratoezicht en geheel afgesloten voor onbevoegden. Het elektrisch opladen van uw auto is mogelijk en de maximale inrijhoogte bedraagt 2 meter. U kunt echter geen elektrische laadplaats reserveren, u kunt dus alleen hopen dat er een plek vrij is.

 

De kosten voor parkeren P1 Schiphol

Wanneer u voor korte tijd uw auto op de Schiphol parking P1 wilt plaatsen, dan staat hier een hoog bedrag tegenover. Toch is het wel de perfecte locatie om te parkeren wanneer u bijvoorbeeld iemand op komt halen. Deze parkeerplaats is bedoeld om maximaal 48 uur te parkeren. Zoals u hieronder ziet, gaat de prijs per dag, na die 48 uur, omhoog naar € 100 per extra dag.

Als u echter vooraf een online reservering maakt voor P1 Parking Schiphol, is het wel mogelijk om langere tijd te parkeren. De prijzen hiervoor zijn wel ruim dubbel zo hoog als bij bijvoorbeeld het Lang Parkeren op P3 Schiphol.

TermijnP1 Schiphol
Per 20 minuten€ 2,30
Per 24 uur€ 51,00
Per 48 uur€ 102,00
Daarna per extra dag+ € 100,00

 

Het beleid voor reserveren en annuleren bij P1 Schiphol

Het maken van een reservering voor Schiphol P1 parking doet u via de website van de luchthaven zelf. Wilt u voor uw vertrek nog iets wijzigen? Dan regelt u dat ook via de luchthaven zelf. Houd er rekening mee dat u tot 24 uur voor de start van uw boeking nog wijzigingen kunt aanbrengen. Nadat u geparkeerd heeft, kunt u niets meer veranderen.

Tijdens het maken van de reservering voor P1 Schiphol heeft u de mogelijkheid om een annuleringsoptie toe te voegen voor € 5. Hiermee kunt u uw boeking nog annuleren voor de start, waarna u restitutie van het parkeergeld ontvangt. Heeft u deze optie niet, dan is het niet mogelijk om uw boeking te annuleren met restitutie.

 

Disclaimer

  • De prijzen zijn indicatief berekend voor een parkeerplaats met een tijdsduur van 0 – 24 uur en 24 – 48 uur met reservering ten minste twee weken van tevoren in de periode Mei 2024.
  • Let op: P1 Kort Parkeren Schiphol is niet via onze website te reserveren. Wilt u meer weten over de alternatieven? Selecteer bovenaan de pagina uw reisdata en u vindt direct het parkeeraanbod voor uw reisperiode!
  • De prijzen van de officiële airport producten komen van de officiële Schiphol Airport parkeren website.

 

 

Vorige blogs

Klantenservice

Hebt u een vraag of problemen met uw reservering?

Veilig en zeker
timo waving