P1 Kort Parkeren Schiphol

Airport-Schiphol-parking-P1

Gaat u op reis vanaf Schiphol Airport en wilt u voor een korte periode (kiss & ride) uw auto parkeren bij Schiphol? Dit kan bij P1 kort parkeren. Hier kunt u maximaal tot 48 uur parkeren en u kunt het tevens als haal- en breng locatie gebruiken.

In dit artikel vertellen wij alles over P1 kort parkeren Schiphol en de alternatieve mogelijkheden. 

 

De tarieven voor het kort parkeren bij Schiphol

ParkeeraanbiederKosten 0 - 24 uurKosten 24 - 48 uurParkeervormTransfertijdSleutelbehoud
P1 Schiphol Kort Parkeren€ 46,50 (€ 1,10 per 10 min)€ 93,00Loopafstand3-5 minNiet te reserveren via onze website
Mobihub Schiphol Noord-Oost€ 23,96€ 26,96Shuttle/Taxi9 minReserveer
Mobihub Schiphol Noord€ 26,00€ 29,00Shuttle/Taxi9 minReserveer
Mobihub P+R Schiphol Rijk€ 28,00€ 31,00OV/Taxi14 minReserveer
Parking Point€ 30,00€ 30,00Shuttle8 minReserveer
Mobihub Schiphol West€ 30,00€ 33,00OV/Taxi6 minReserveer
Comfort Parking€ 31,00€ 32,00Shuttle5 minReserveer
Vakantie Parking€ 33,00€ 33,00Shuttle8 minReserveer
Xclusive Parking€ 35,00€ 35,00Shuttle8 minReserveer

 

In de bovenstaande tabel zijn de P1 kort parkeren Schiphol kosten tegenover de tarieven van een aantal alternatieve mogelijkheden gezet. Deze mogelijkheden zijn direct via onze website te reserveren. Vergelijkt u liever het aanbod van valet parkings bij Schiphol? Selecteert dan bovenaan de pagina uw reisdata en filter eenvoudig op 'valet parkeren'. 

Het zal u wellicht direct opvallen dat de shuttle parkeerplaatsen hier veruit het goedkoopst zijn. U parkeert namelijk nabij de luchthaven in plaats van ernaast. Hierdoor is de gehele afhandelingstijd van het parkeren wat langer, maar u kunt al tot bijna € 45,00 besparen op maar 48 uur parkeren! Dit maakt het parkeren Schiphol kort toch een stuk interessanter!

Bent u benieuwd naar de goedkoopste parkeermogelijkheden? Bekijk dan eens onze top 5 goedkoop parkeren Schiphol

 

Alle info over P1 Kort Parkeren Schiphol Airport

P1 Kort Parkeren Schiphol

De Schiphol parkeerplaats P1 bestaat uit twee verschillende faciliteiten, het P1 kort parkeren en de P1 Holiday parkingDe parkeerplaats heet Kort Parkeren P1 Schiphol met een reden; u kunt hier tot maximaal 48 uur parkeren. Het is praktisch gezien mogelijk om langer te parkeren, maar hier betaalt u grof geld voor. U betaalt namelijk maar liefst € 100 per extra dag na de eerste 48 uur!

U kunt ervoor kiezen online te reserveren, maar dit is niet verplicht. De luchthaven Schiphol zelf adviseert een andere parkeerplaats te zoeken wanneer u langer dan 48 uur wilt parkeren, dit kan bijvoorbeeld bij P3 Schiphol. De parkeerplaats wordt tevens gebruikt als kiss and ride Schiphol. Dit houdt dus in dat u iemand kunt wegbrengen en ophalen Schiphol op dit terrein. 

 

Meer info over het parkeerterrein

De parkeerplaats van het kort parkeren Schiphol ligt op 3 tot 6 minuten loopafstand van de terminal op de Ceintuurbaan Zuid, 1118 CX Schiphol. Bij het boeken kunt u kiezen uit het wel- of niet overdekt parkeren en het is mogelijk om te parkeren op een mindervalide plaats. U kunt er zoals gezegd ook voor kiezen iemand weg te brengen of op te halen, het terrein dient tevens als kiss en ride Schiphol.

Het gehele terrein van Schiphol P1 kort parkeren is voorzien van cameratoezicht en geheel afgesloten voor onbevoegden. Het elektrisch opladen van uw auto is mogelijk en de maximale inrijhoogte bedraagt 2 meter. U kunt echter geen elektrische laadplaats reserveren, u kunt dus alleen hopen dat er een plek vrij is.

Alle info over P1 Schiphol Kort Parkeren op een rijtje:

🚗 ParkeermethodeLoopafstand
↪️ Reistijd3 - 5 min
🔑 EntreeIncl.- en excl. reservering
🕕 Openingstijden24/7
 • 3.900 parkeerplaatsen verdeeld over 2 verdiepingen
 • 12 laadplaatsen voor elektrische auto's
 • Maximale doorrijhoogte 2 meter, breedte parkeervakken 2,40 meter
 • Maximaal 48 uur lang parkeren, € 100,00 per dag na deze 48 uur
 • Zowel overdekt als onoverdekt mogelijk
 • Permanent videotoezicht
 • Kosten per 10 min: € 1,10
 • Kosten 0 - 24 uur: € 46,50
 • Kosten 24 - 48 uur: € 93,00
 • Annuleringsoptie: € 5,00

 

Vergelijken en Reserveren via Vliegen en Parkeren

U heeft in de tabel al kunnen zien dat het Schiphol kort parkeren helemaal niet zo duur hoeft te zijn. Wilt u meer weten over het parkeeraanbod bij de luchthaven of wilt u wellicht lang parkeren bij Schiphol? U vindt het beschikbare aanbod door bovenaan de pagina uw reisdata in te voeren, wij hebben Schiphol Airport al voor u geselecteerd. U kunt dit aanbod eenvoudig vergelijken en direct uw gewenste parkeerplaats reserveren. De meeste parkeerplaatsen zijn uiterlijk 12 tot 24 uur van tevoren te reserveren, wacht dus niet te lang!

Na het maken van een reservering voor het Schiphol parkeren kort ontvangt u via de mail een bevestiging. Op deze reserveringsbevestiging vindt u alle noodzakelijke gegevens terug, van uw persoonlijke gegevens tot aan een beschrijving van het parkeerproces. U kunt deze na het maken van een reservering ook direct downloaden. Mocht u vragen hebben, neem dan gerust contact op. We helpen u graag op weg!

 

Disclaimer

 • De prijzen zijn indicatief berekend voor een parkeerplaats met een tijdsduur van 0 – 24 uur en 24 – 48 uur met reservering ten minste twee weken van tevoren in de periode december 2023.
 • Let op: P1 Kort Parkeren Schiphol is niet via onze website te reserveren. Wilt u meer weten over de alternatieven? Selecteer bovenaan de pagina uw reisdata en u vindt direct het parkeeraanbod voor uw reisperiode!
 • De prijzen van de officiële airport producten komen van de officiële Schiphol Airport parkeren website.

 

Vorige blogs

Klantenservice

Hebt u een vraag of problemen met uw reservering?

Veilig en zeker
timo waving