P3 Schiphol

Airport-Schiphol-parking-P3

Gaat uw voorkeur uit naar parkeren bij een officiële luchthaven parking en zoekt u dus naar het parkeren Schiphol? Dit kan onder andere bij de officiële parkeerlocaties van Schiphol, zoals P3 Schiphol. In dit artikel vertellen we meer over deze parkeerlocatie en vergelijken we de prijzen voor P3 met goedkopere alternatieven.

Wilt u liever direct het parkeeraanbod vergelijken voor uw volgende reis? Vul dan bovenaan deze pagina uw reisdata in en klik op ‘zoeken’. U krijgt dan het beschikbare aanbod te zien en kunt eenvoudig vergelijken en vervolgens direct reserveren.

 

Overzicht van de Parkeertarieven bij Schiphol Airport
ParkingKosten per weekService 
P3 Schiphol - Terrein
€ 128,50 - week
€ 16,06 - dag
Shuttle
5 min
Meer info
P3 Schiphol - Garage
€ 150,50 - week
€ 18,81 - dag
Shuttle
5 min
Meer info
Xclusive Parking€ 73,99 - week
€ 9,24 - dag
Shuttle
8 min
Meer info
Parking Point Valet€ 78,90 - week
€ 9,86 - dag
Valet
0 min
Meer info
Fast Shuttle Parking - Valet€ 79,00 - week
€ 9,87 - dag
Valet
0 min
Meer info
Perfect Parking€ 84,00 - week
€ 10,50 - dag
Valet
0 min
Meer info
Eazzy Park Kruisweg€ 85,00 - week
€ 10,62 - dag
Shuttle
5 min
Meer info

Disclaimer: kosten per week is gelijk aan 8 dagen (bijvoorbeeld maandag t/m maandag).

Zoals u in de tabel hierboven kunt zien is het P3 parkeren Schiphol aanzienlijk duurder dan bij één van de alternatieve parkeerplaatsen. Mocht uw voorkeur uitgaan naar een officiële parkeerplaats dichterbij de luchthaven, bekijk dan de service van P6 Valet Schiphol of het parkeren op loopafstand bij P1 Schiphol.

 

De parkeerservice van P3 Schiphol Airport

Parkeren P3 Schiphol doet u middels een shuttleservice en kunt u zowel buiten als overdekt parkeren. Parkeren op het grote buiten terrein is aantrekkelijk geprijsd en voor wat meer budget kunt u in de grote overdekte parkeergarage parkeren. Beide zijn zeer goed bereikbaar en vanaf de snelweg staat het aangegeven middels borden.

De parkeerplaats van Schiphol P3 is 24/7 geopend en beveiligd middels videotoezicht. U kunt uw autosleutels behouden tijdens uw reis. In de overdekte parkeergarage zijn 12 elektrische laadpunten aanwezig evenals mindervaliden parkeerplaatsen, deze zijn echter helaas niet online te reserveren.

Indien u met veel bagage reist kan het handig zijn deze eerst af te zetten alvorens u gaat parkeren. Dit doet u gemakkelijk nabij de shuttlehalte, bij het bagage laadpunt. Tijdens het hoogseizoen kunt u uw bagage al in de parkeergarage inchecken bij het speciale ‘Drive-inchecken’. Dit kan als u vliegt met KLM, TUI of Transavia en alleen tijdens bepaalde maanden, zoals de meivakantie.

Het terrein ligt op slechts 5 minuten van de vertrekhallen. Goed om te weten is dat de Schiphol P3 bus tijden iedere 10 minuten zijn. Zo weet u dat u nooit lang onderweg bent of lang hoeft te wachten. 

De service van P3 Schiphol parkeren kan minimaal 8 uur en maximaal 6 maanden. Het parkeerterrein biedt in totaal plaats aan 15.519 auto, hiervan zijn 10.351 plekken onoverdekt en 5.168 plekken overdekt. 

 

🚗 ParkeermethodeShuttleservice
↪️ Reistijd5 min
🕕 Openingstijden24/7
🔑 SleutelbehoudJa, zelf meenemen
  • Zowel buiten als overdekt parkeren mogelijk
  • Inrijden met kentekenherkenning
  • Shuttlebus die iedere 10 minuten vertrekt
  • Ongeveer 5 minuten reistijd
  • 12 elektrische laadpunten in de overdekte garage
  • Speciaal bagage laadpunt bij de shuttlebus halte

 

Het parkeerproces

Het shuttle parkeren bij P3 is een zeer eenvoudige manier van parkeren. Wanneer u online een reservering maakt dan is het belangrijk dat u uw kenteken goed invoert, u rijdt namelijk in en uit middels kentekenherkenning. Hieronder vindt u meer informatie over het parkeerproces van lang parkeren Schiphol P3, dit vindt u ook terug op uw reserveringsbevestiging.

Het proces bij aankomst: Op de dag van vertrek rijdt u direct naar het adres P3 Schiphol, het adres is Holiday Avenue, 1118 ZG Schiphol. Eenmaal aangekomen volgt u de borden naar de P3 Garage of P3 Parkeerterrein, afhankelijk van wat u geboekt heeft. U rijdt vervolgens in met kentekenherkenning en parkeert uw auto. 

U wordt vervolgens middels een shuttlebus naar de luchthaven gebracht. Deze shuttlebussen rijden iedere 10 minuten en u bent ongeveer 5 minuten onderweg. Houdt dus altijd rekening met enige wachttijd. U wordt afgezet op bushalte A9, direct bij de terminal.

Het proces bij terugkomst: Bij terugkomst is het proces van lang parkeren P3 Schiphol vergelijkbaar. De shuttlebussen vertrekken bij de terminal tegenover de taxi- en bushaltes, bij halte A9. Deze shuttlebussen rijden ook terug om de 10 minuten en u bent weer 5 minuten onderweg. U verlaat het parkeerterrein weer op basis van kentekenherkenning. 

 

Parkeerkosten voor Schiphol P3

Wanneer u wilt parkeren bij P3 garage Schiphol of op de buiten parkeerplaats, dan kan dit zowel zonder als met reservering. Wel is het goed om te weten dat wanneer u parkeert zonder reservering, u een stuk meer betaalt dan met reservering. In de tabel hieronder ziet u de kosten voor parkeren bij het terrein, oftewel de buiten parkeerplaats, of in de garage. De prijs tot 24 uur parkeren is voor beide hetzelfde, namelijk € 51. Pas na 24 uur wordt er een verschil in prijs duidelijk.

ParkeertermijnTarieven TerreinTarieven Garage
0 - 24 uur€ 51,00€ 51,00
24 - 48 uur€ 85,00€ 95,00
Daarna per 24 uur€ 12,00€ 12,00

Het is dus verstandig om vooraf online een reservering te maken voor parking P3 Schiphol. Zo weet u zeker dat er een plek vrij is en profiteert u dus van lagere prijzen. Daarbij kunt u dan inrijden op kenteken, waardoor u geen tijd hoeft te besteden aan het trekken van een kaartje en deze achteraf nog te betalen bij de parkeerautomaat.

 

Het boekings- en annuleringsbeleid van P3 Schiphol

Het reserveren van parkeren op P3 Schiphol doet u via de website van Schiphol zelf. Daar kunt u betalen met iDeal, Mastercard, Visa of American Express. Na het maken van de reservering ontvangt u de bevestiging per e-mail.

Moet u onverwachts uw boeking bij Schiphol Airport P3 annuleren? Dan kan dat alleen als u tijdens het reserveren een annuleringsoptie heeft toegevoegd van € 5. Het wijzigen of annuleren van de boeking kan tot 24 uur voor vertrek. Overigens is het wijzigen of verlengen van uw boeking wel gewoon mogelijk zonder extra optie.

 

Disclaimer:

  • De prijzen zijn indicatief berekend voor een parkeerplaats van 8 dagen met reservering ten minste twee weken van tevoren in de periode juni 2024
  • De prijzen van de officiële airport producten komen van de officiële Schiphol Airport parkeren website

Vorige blogs

Klantenservice

Hebt u een vraag of problemen met uw reservering?

Veilig en zeker
timo waving