P6 Valet Parkeren Schiphol

Airport-Schiphol-parking-P6

Wilt u parkeren bij Schiphol, maar geen extra reistijd inplannen voor een shuttle service of ter plaatse op zoek gaan naar een parkeerplaats? Dan is het valet parkeren een absolute aanrader! In dit artikel gaan we de Schiphol P6 Valet Parking uitgebreid beschrijven en vergelijken we deze met een aantal alternatieven. 

Wilt u alle beschikbare valet parkeermogelijkheden vergelijken? Selecteer dan bovenaan de pagina uw reisdata en klik op zoeken, u kunt vervolgens eenvoudig vergelijken en direct reserveren. 

 

Overzicht van de Parkeertarieven bij Schiphol Airport
ParkingKosten per weekService 
P6 Valet Schiphol - Terrein
€ 185,50 - week
€ 23,19 - dag
Valet
2 min
Meer info
P6 Valet Schiphol - Garage
€ 220,50 - week
€ 27,56 - dag
Valet
2 min
Meer info
Xclusive Parking Valet€ 78,90 - week
€ 9,86 - dag
Valet
0 min
Meer info
Fast Shuttle Parking - Valet€ 79,00 - week
€ 9,87 - dag
Valet
0 min
Meer info
Perfect Parking€ 84,00 - week
€ 10,50 - dag
Valet
0 min
Meer info
Comfort Parking Valet€ 86,00 - week
€ 10,75 - dag
Valet
0 min
Meer info
Happy Valet Parking€ 92,00 - week
€ 11,50 - dag
Valet
0 min
Meer info

In de bovenstaande tabel kunt u eenvoudig zien wat u betaalt voor een 8-daagse parkeertermijn bij Schiphol Valet Parking P6. Hierbij zijn enkele parkeerplaatsen inclusief valetservice toegevoegd om meer inzicht te geven in de parkeertarieven bij Vliegveld Schiphol.  

Bent u benieuwd naar de meest voordelige parkeeropties? Bekijk dan eens de top 5 goedkoop parkeren bij Schiphol voor meer info. 

 

De parkeerservice van P6 Valet Parking

P6 Valet Schiphol Airport

Zoals al eerder benoemd is Valet Parking Schiphol P6 één van de twee officiële valet parkeermogelijkheden, de andere optie heet Terminal Valet Parking. Helaas is die valet parking vanaf 31 december 2022 permanent gesloten. De P6 locatie is in dit geval de enige officiële valet parking.

Tip: In de tabel hierboven kunt u nog meer voordelige valet parkeermogelijkheden bij Schiphol kunnen zien. Deze kunt u eenvoudig vergelijken door het vergelijkingsproces te starten en te filteren op 'valet'. 

 

De service en faciliteiten van P6 op een rijtje

🚗 ParkeerterreinOnoverdekt
👨‍✈️ ParkeerserviceIncl. Valet
🕔 Openingstijden24/7
🔍 ServiceVoertuiginspectie
 • Overdekte- of onoverdekte parkeerplaats inclusief valetservice
 • 3.900 parkeerplaatsen beschikbaar
 • 2 minuten loopafstand tot de vertrekhal
 • GPS-tracker en kilometerregistratie (max. 12 km extra op de teller)
 • Autoregistratie middels een videostraat
 • Online reservering verplicht, uiterlijk 8 uur voor aankomst
 • Elektrische laadplaatsen beschikbaar

 

Parkeren bij P6 Valet Parking Schiphol betekent dat u uw auto op de Transportstraat, 1118 BG Schiphol aflevert aan een chauffeur. Dat betekent dat u na het afgeven van uw auto wel nog ongeveer 2 minuten naar de terminal moet lopen. Deze chauffeur inspecteert uw auto en neemt deze na het innameproces over om te parkeren op de parkeerplaats. De auto wordt daarnaast voorzien van GPS-tracker en een kilometer tracker, zodat Schiphol kan garanderen dat er nooit meer dan 12 km met de auto wordt gereden.

Op het parkeerterrein, die plaats biedt aan liefst 3.900 parkeerplekken, kunt u ook terecht voor elektrische laadplaatsen én parkeerplaatsen voor mindervaliden. Er geldt een maximale inrijhoogte van 2 meter bij Valet Parking P6 Schiphol en er bevinden zich extra brede parkeervakken. Om schade te voorkomen wordt de auto door een speciale videostraat gereden, waarbij de auto aan alle kanten op de foto wordt gezet. Op die manier wordt bestaande schade geregistreerd, zodat er nooit discussie kan ontstaan over eventuele schade.

 

Parkeerkosten van Schiphol Valet P6

De kosten voor parkeren bij P6 Valet Schiphol verschillen per periode. Het maken van een reservering vooraf is verplicht en dient minimaal 8 uur voor de aankomsttijd gemaakt te worden. Op moment van schrijven is dit € 160,50, maar het bedrag verschilt per week. Voor de laagst mogelijke prijs boekt u het beste enkele weken voor vertrek. 

 

Boekings- en annuleringsbeleid van Schiphol P6

Het maken van een boeking voor parkeren Schiphol Valet P6 doet u via de website van Schiphol. Betalen kan met iDeal, VISA, MasterCard en American Express. Wilt u na het maken van een reservering nog iets wijzigen? Dat kan tot 24 uur voor de opgegeven inrijdatum en -tijd. U kunt uw boeking wijzigen, zoals het kenteken of de data, maar ook uw parkeertermijn verlengen is mogelijk.

Het annuleren van uw boeking bij Valet P6 Schiphol kan alleen als u een annuleringsoptie heeft. Deze annuleringsoptie kunt u voor € 5 toevoegen aan uw reservering. Heeft u deze optie niet, dan ontvangt u géén geld terug na het annuleren. Met de annuleringsoptie kunt u uw boeking tot 24 uur voor vertrek annuleren, waarbij u het bedrag van uw reservering exclusief de € 5 voor de annuleringsoptie teruggestort krijgt.

 

Extra service voor uw voertuig

Voor de valetservice dient u uw autosleutel in te leveren, zodat uw auto geparkeerd kan worden voor u. Een voordeel hiervan is wel dat u gebruik kunt maken van extra services. Wanneer u bijvoorbeeld een elektrische auto rijdt, kunt u deze op laten laden tijdens uw reis. Geef dit aan bij de baliemedewerker wanneer u uw autosleutel inlevert. Geef ook uw laadpas af, zodat deze gebruikt kan worden. Het starttarief voor elektrisch laden is € 1,21 en er wordt € 0,54 per kWh gerekend. Schiphol parkeren P6 Valet Parking kan echter nooit garanderen dat uw auto volledig opgeladen is, vanwege de beperkte beschikbaarheid van de laadpalen.

Een andere service waar u gebruik van kunt maken is het laten wassen van uw auto. Dit gebeurt op een milieuvriendelijke manier zonder gebruik van water, maar met een kleine hoeveelheid autowasmiddel en een microvezel doek. Als klant van Schiphol P6 Valet kunt u kiezen uit:

 • Car wash Bronze voor € 34,50
 • Car wash Silver voor € 57,50
 • Car wash Gold voor € 69,50

 

Disclaimer

 • Let op: P6 Valet Schiphol is niet via onze website te reserveren, dit doet u via de officiële Schiphol Airport website. Ons parkeeraanbod vindt u door bovenaan de pagina uw reisdata te selecteren. U kunt vervolgens eenvoudig vergelijken en direct reserveren.
 • De prijzen zijn indicatief berekend voor een parkeerplaats van 8 dagen met reservering ten minste twee weken van tevoren in de periode juli 2024

Vorige blogs

Klantenservice

Hebt u een vraag of problemen met uw reservering?

Veilig en zeker
timo waving