Terminal Valet Parking Schiphol

Airport-Schiphol-parking

Bent u op zoek naar een parkeerplaats bij Schiphol inclusief een valetservice? De parkeergelegenheid Terminal Valet Parking is een van de twee officiële valetservices van de luchthaven. Hier parkeert u met een comfortabele service, maar dit komt tegen een prijs. In dit artikel vertellen wij meer over Terminal Valet en de alternatieven. 

Wilt u alle beschikbare valet parkeermogelijkheden vergelijken? Selecteer dan bovenaan deze pagina uw reisdata en klik op 'zoeken', u kunt vervolgens eenvoudig vergelijken en direct reserveren. 

Let op: Terminal Valet Schiphol is per 31 december 2022 gesloten! U kunt wel nog gebruik maken van P6 Valet Schiphol of de alternatieve valet parkings.

 

Tarieven Terminal Valet Schiphol & alternatieve parkeermogelijkheden

ParkeeraanbiederKosten (week/dag)Parkeervorm
> Reistijd
 
Terminal Valet SchipholNiet beschikbaar

Valet
> 1 min
Bekijk

Parking Point

€ 32,00 - week
€ 4,00 - dag
Shuttle
> 8 min
Reserveer

Vakantie Parking

€ 36,00 - week
€ 4,50 - dag
Shuttle
> 8 min
Reserveer

Comfort Parking

€ 37,00 - week
€ 4,63 - dag
Shuttle
> 5 min
Reserveer

Xclusive Parking

€ 38,00 - week
€ 4,75 - dag
Shuttle
> 8 min
Reserveer

Green Parking Schiphol

€ 40,00 - week
€ 5,00 - dag
Shuttle
> 10 min
Reserveer

 

Zoals u in de bovenstaande tabel kunt zien is de Schiphol Terminal Valet Parking niet meer beschikbaar. U gaf uw auto af tussen vertrekhallen 2 en 3 op het adres Vertrekpassage 3, 1118 ZG in Schiphol. De service was tegen een meerprijs van € 8,00 per boeking ook binnen 2 uur voor aanvang te reserveren. 

Om nog wat meer inzicht te geven in de tarieven hebben wij de 5 meest voordelige shuttle- en valet parkings toegevoegd. Deze alternatieve parkeeropties zijn allen wél te reserveren. Ziet u liever een totaaloverzicht van de tarieven? Bekijk dan ons artikel over de parkeertarieven bij Schiphol of vergelijk de mogelijkheden middels onze vergelijkingstool. 

 

Alle info over Terminal Valet Parking Schiphol

Car valet icoonLet op: Terminal Valet Parking is permanent gesloten.

Zoals eerder benoemd is Terminal Valet, samen met P6 Schiphol, een officiële valetservice van het vliegveld. Met Schiphol Terminal Valet genoot u van een zeer snelle en gemakkelijke parkeerservice. U leverde uw auto namelijk af bij de vertrekhallen, aldaar werd uw auto overgenomen door een chauffeur. Deze chauffeur parkeerde uw auto in een goed beveiligde overdekte parkeergarage.

Er zijn echter nog meer parkeermogelijkheden te boeken. Hier kunt u kiezen uit een valetservice, shuttleservice of een parkeerplaats op loopafstand. Wilt u toch liever parkeren middels een shuttleservice? Bekijk dan onze pagina omtrent lang parkeren Schiphol

 

Het parkeerproces bij Terminal Valet Parking

 1. U parkeert dus zoals gezegd met behulp van een valet service. Hierbij rijdt u direct naar de vertrekhallen, om precies te zijn het adres Vertrekpassage 3, 1118 ZG Schiphol. Bij aankomst meldt u zich bij de slagboom aan voor de eerste vertrekhal. Vervolgens parkeert u uw auto op een van de parkeerplaatsen tussen vertrekhallen 2 en 3, deze zijn gereserveerd voor Terminal Valet Schiphol. 
 2. Zodra uw auto geparkeerd staat, meldt u zich bij de balie. Uw reservering wordt hier gecontroleerd en u geeft vervolgens uw autosleutels af. De chauffeur rijdt de auto vervolgens naar het parkeerterrein, hierbij wordt er niet meer dan 6 kilometer gereden met uw auto. Tijdens het innameproces kunt u uitgaan van een gps-tracker en kilometerregistratie. Ook wordt uw auto gefotografeerd en wordt er een uitgebreid innameformulier ingevuld. 
 3. Bij terugkomst zorgt de Schiphol Terminal Valet service ervoor dat uw auto weer klaarstaat, zodat u direct weer in kunt stappen en uw reis kunt vervolgen. 

 

Het parkeerterrein van Terminal Valet Parking

Uw auto wordt zoals al eerder benoemd door een chauffeur geparkeerd op een nabij gelegen parkeerterrein. U kunt er vanuit gaan dat er nooit meer dan 6 kilometer extra op uw tellerstand staat. Het parkeerterrein is volledig afgeschermd en dus ontoegankelijk voor onbevoegden. Daarnaast wordt het 24/7 bewaakt en gesurveilleerd. 

Good to know is dat er elektrische laadplaatsen aanwezig zijn en dat ook auto's hoger dan 2 meter hier gewoon geparkeerd kunnen worden. Het lopen van het parkeerterrein naar de luchthaven doet u geheel overdekt, u hoeft zich dus geen zorgen te maken over een beetje regen. 

Alle info op een rijtje:

🚗 ParkeerserviceValetservice
🔍 InnameVoertuiginspectie
🕔 Openingstijden24/7
🔏 BeveiligingCamerabeveiliging
 • Overdekte parkeerplaats inclusief valetservice
 • GPS-tracker en kilometerregistratie
 • Nooit meer dan 6 kilometer extra op uw tellerstand
 • Elektrische laadplaatsen beschikbaar
 • Toegang mogelijk voor voertuig hoger dan 2 meter
 • Adres: Vertrekpassage 3, 1118 ZG in Schiphol
 • Extra service: Auto wassen mogelijk

 

Meer info over de alternatieve parkeermogelijkheden

In het prijsoverzicht heeft u een aantal alternatieven kunnen zien voor de Terminal Valet Parking bij Schiphol. U kunt het volledige aanbod van Schiphol parkings eenvoudig vergelijken door bovenaan deze pagina uw reisdata te selecteren. Wij tonen direct het beschikbare parkeeraanbod dat u naar wens kunt vergelijken door te filteren en te sorteren. Mocht u het liefst bij een officiële parking terecht willen, dan kunt u terecht bij P3 Schiphol. 

Vervolgens kunt u de gewenste parkeerplaats eenvoudig reserveren. Vul hierbij uw persoonlijke gegevens in en betaal direct online. Wij sturen u zo snel mogelijk een bevestiging van de reservering. Bewaar deze goed, hierop vindt u namelijk een beschrijving van het parkeerproces én de contactgegevens van de gekozen parkeeraanbieder. 

 

Disclaimer

 • De Terminal Valet Parking is niet via onze website te reserveren, dit doet u indien beschikbaar via de officiële Schiphol Airport website.
 • U vindt het beschikbare parkeeraanbod door bovenaan de pagina uw reisdata te selecteren. U kunt vervolgens eenvoudig vergelijken en direct reserveren.
 • De prijzen zijn indicatief berekend voor een parkeerplaats van 8 dagen met reservering ten minste twee weken van tevoren in de periode december 2023.

Vorige blogs

Klantenservice

Hebt u een vraag of problemen met uw reservering?

Veilig en zeker
timo waving