Terminal Valet Parking Schiphol

Airport-Schiphol-parking

Bent u op zoek naar een parkeerplaats bij Schiphol? De parkeergelegenheid Terminal Valet Parking is een van de twee officiële valetservices van de luchthaven. Hier parkeert u met een comfortabele service, maar dit komt tegen een prijs. In dit artikel vertellen wij meer over Terminal Valet en de alternatieven. 

Wilt u alle beschikbare valet parkeermogelijkheden vergelijken? Selecteer dan bovenaan deze pagina uw reisdata en klik op 'zoeken', u kunt vervolgens eenvoudig vergelijken en direct reserveren. 

Let op: Terminal Valet Schiphol is per 31 december 2022 gesloten! U kunt wel nog gebruik maken van P6 Valet Schiphol of de alternatieve valet parkings.

 

Overzicht van de Parkeertarieven bij Schiphol Airport
ParkingKosten per weekService 
Terminal Valet Schiphol
Permanent geslotenValet
1 min
Informatie
Fast Shuttle Parking - Valet€ 80,00 - week
€ 10,00 - dag
Valet
0 min
Reserveer
Perfect Parking€ 84,00 - week
€ 10,50 - dag
Valet
0 min
Reserveer
Happy Valet Parking€ 92,00 - week
€ 11,50 - dag
Valet
0 min
Reserveer
Park 'N Fly€ 95,00 - week
€ 11,87 - dag
Valet
0 min
Reserveer
ValetSchiphol€ 97,00 - week
€ 12,12 - dag
Valet
0 min
Reserveer

Disclaimer: kosten per week is gelijk aan 8 dagen (bijvoorbeeld maandag t/m maandag).

Zoals u in de bovenstaande tabel kunt zien is de Schiphol Terminal Valet Parking niet meer beschikbaar. Om nog wat meer inzicht te geven in de tarieven hebben wij de 5 meest voordelige shuttle- en valet parkings toegevoegd. Deze alternatieve parkeeropties zijn allen wél te reserveren. Ziet u liever een totaaloverzicht van de tarieven? Bekijk dan ons artikel over de parkeertarieven bij Schiphol of vergelijk de mogelijkheden middels onze vergelijkingstool. 

 

De parkeerservice van Terminal Valet Parking Schiphol

Car valet icoonLet op: Terminal Valet Parking is permanent gesloten.

Zoals eerder benoemd is Terminal Valet Parking Schiphol, samen met P6 Schiphol, een officiële valetservice van het vliegveld. Met Schiphol Terminal Valet genoot u voorheen van een zeer snelle en gemakkelijke parkeerservice. U leverde uw auto namelijk af bij de vertrekhallen, aldaar werd uw auto overgenomen door een chauffeur. Deze chauffeur parkeerde uw auto in een goed beveiligde overdekte parkeergarage.

 

🚗 ParkeerserviceValetservice
🔍 InnameVoertuiginspectie
🕔 Openingstijden24/7
🔏 BeveiligingCamerabeveiliging
 • Overdekte parkeerplaats inclusief valetservice
 • GPS-tracker en kilometerregistratie
 • Nooit meer dan 6 kilometer extra op uw tellerstand
 • Elektrische laadplaatsen beschikbaar
 • Toegang mogelijk voor voertuig hoger dan 2 meter


Uw auto wordt zoals al eerder benoemd door een chauffeur geparkeerd op een nabij gelegen parkeerterrein. U kunt er vanuit gaan dat er nooit meer dan 6 kilometer extra op uw tellerstand staat. Het parkeerterrein is volledig afgeschermd en dus ontoegankelijk voor onbevoegden. Daarnaast wordt het 24/7 bewaakt en gesurveilleerd. 

Goed om te weten is dat er elektrische laadplaatsen aanwezig waren en dat ook auto's hoger dan 2 meter hier gewoon geparkeerd kunnen worden. Het lopen van het parkeerterrein naar de luchthaven deed u geheel overdekt, u hoeft zich dus geen zorgen te maken over een beetje regen. 

 

Het parkeerproces bij Terminal Valet Parking

 1. U parkeert dus zoals gezegd met behulp van een valetservice. Hierbij rijdt u direct naar de vertrekhallen, om precies te zijn het adres Vertrekpassage 3, 1118 ZG Schiphol. Bij aankomst meldt u zich bij de slagboom aan voor de eerste vertrekhal. Vervolgens parkeert u uw auto op een van de parkeerplaatsen tussen vertrekhallen 2 en 3, deze zijn gereserveerd voor Terminal Valet Schiphol. 
 2. Zodra uw auto geparkeerd staat, meldt u zich bij de balie. Uw reservering wordt hier gecontroleerd en u geeft vervolgens uw autosleutels af. De chauffeur rijdt de auto vervolgens naar het parkeerterrein, hierbij wordt er niet meer dan 6 kilometer gereden met uw auto. Tijdens het innameproces kunt u uitgaan van een gps-tracker en kilometerregistratie. Ook wordt uw auto gefotografeerd en wordt er een uitgebreid innameformulier ingevuld. 
 3. Bij terugkomst zorgt de Schiphol Terminal Valet service ervoor dat uw auto weer klaarstaat, zodat u direct weer in kunt stappen en uw reis kunt vervolgen. 

 

De prijzen van Terminal Valet Schiphol

Doordat het parkeren Terminal Valet Schiphol permanent gesloten is, zijn er ook geen actuele prijzen bekend. Wel is bekend dat u zeker € 47,50 kwijt was voor de eerste dag parkeren. Dit is inclusief de valetservice, waarbij de chauffeur uw auto ophaalt bij de vertrekhal. Na de eerste dag geldt een uurtarief van € 7,50 totdat het dagtarief is bereikt.

Hoewel het een comfortabele manier van parkeren was, lag de prijs wel erg hoog. Gelukkig zijn er genoeg alternatieven te vinden voor valet parkeren Schiphol.

 

Het boekings- en annuleringsbeleid

Reserveringen voor officiële parkeerplaatsen bij Schiphol worden voor het merendeel gemaakt via de website van de luchthaven. Daar kunnen, na het maken van een boeking, ook de wijzigingen gedaan worden. Dit kan tot 24 uur voor de starttijd, bijvoorbeeld om het kenteken of de datum te veranderen. Wanneer uw auto geparkeerd is, kunt u uw boeking niet meer aanpassen of verlengen.

Wilt u uw reservering voor Schiphol Terminal Valet toch annuleren? Dan is dat alleen mogelijk wanneer u een annuleringsoptie voor € 5 heeft toegevoegd tijdens het maken van de reservering. U ontvangt dan restitutie van het betaalde bedrag.

 

Disclaimer

 • De Terminal Valet Parking is niet via onze website te reserveren, dit doet u indien beschikbaar via de officiële Schiphol Airport website.
 • U vindt het beschikbare parkeeraanbod door bovenaan de pagina uw reisdata te selecteren. U kunt vervolgens eenvoudig vergelijken en direct reserveren.
 • De prijzen zijn indicatief berekend voor een parkeerplaats van 8 dagen met reservering ten minste twee weken van tevoren in de periode mei 2024.

Vorige blogs

Klantenservice

Hebt u een vraag of problemen met uw reservering?

Veilig en zeker
timo waving