Schiphol Smart Parking

Airport-Schiphol-parking-P3-smart

Wilt u meer weten over de officiële mogelijkheden voor het parkeren bij Schiphol? Weet dan dat er meerdere mogelijkheden zijn, van parkeerplaatsen op loopafstand tot aan shuttle- en valetservices. Een van deze mogelijkheden is Smart Parking Schiphol, ook wel P3 Schiphol genoemd. 

In dit artikel vertellen wij meer over Schiphol Smart Parking, van een beschrijving van het parkeerproces tot aan de parkeertarieven. 

 

Parkeertarieven Schiphol Smart Parking (P3 Schiphol)

ParkingKosten per weekService 
P3 Schiphol Airport - Terrein
€ 128,50 - week
€ 16,06 - dag
Shuttle
5 min
Informatie
P3 Schiphol Airport - Garage
€ 150,50 - week
€ 18,81 - dag
Shuttle
5 min
Informatie
Drive Up Services€ 75,00 - week
€ 9,37 - dag
Shuttle
8 min
Reserveer
Fast Shuttle Parking - Valet€ 79,00 - week
€ 9,87 - dag
Valet
0 min
Reserveer
Green Parking€ 81,50 - week
€ 10,19 - dag
Shuttle
10 min
Reserveer
Perfect Parking€ 84,00 - week
€ 10,50 - dag
Valet
0 min
Reserveer
Happy Valet Parking€ 92,00 - week
€ 11,50 - dag
Valet
0 min
Reserveer

Disclaimer: kosten per week is gelijk aan 8 dagen (bijvoorbeeld maandag t/m maandag).

Zoals al eerder genoemd is de naam Schiphol Smart Parking gewijzigd naar P3 Schiphol, zodoende past het parkeerterrein beter in het rijtje van de officiële parkeermogelijkheden. Dit rijtje bestaat naast Smart Parking uit P1 Schiphol en P6 Valet Schiphol.

 

De parkeerservice van Smart Parking Schiphol

Groen "P3 Smart" icoonIn de tabel heeft u al kunnen zien dat Schiphol Smart Parking P3 Schiphol gecombineerd wordt met een bij de prijs inbegrepen shuttleservice. U parkeert uw auto op het parkeerterrein of in de parkeergarage en vervolgens wordt u met een shuttlebus in 5 minuten naar de luchthaven gebracht. Dit is een eenvoudige en veel voorkomende manier van parkeren.

U kunt parkeren met een reservering en parkeren zonder een reservering is ook mogelijk. Het is echter altijd aan te raden om vooraf een online reservering te maken voor Schiphol Smart Parking P3. De parkeertarieven kunnen in het geval van een reservering namelijk voordeliger uitvallen en u hebt gegarandeerd een parkeerplaats. 

Tip: wilt u zo goedkoop mogelijk parkeren? Bekijk dan eens onze top 5 goedkoop parkeren Schiphol en kom er zelf achter hoe veel u kunt besparen!

 

🚗 ParkeermethodeShuttleservice
↪️ Reistijd5 min
🔑 SleutelbehoudSleutel zelf meenemen
🕕 Openingstijden24/7
 • Onoverdekt parkeerterrein met 10.351 parkeerplaatsen
 • Overdekte parkeergarage met 5.168 parkeerplaatsen
 • 12 laadplaatsen voor elektrische auto's
 • Parkeerplaatsen voor mindervaliden
 • Camerabewaking/videotoezicht
 • Reistijd pendeldienst: 5 minuten
 • Interval pendeldienst: elke 10 minuten
 • In- en uitlaadpunt voor bagage

 

U kunt uw auto overdekt parkeren in de garage of in de buitenlucht op het terrein. In totaal biedt het parkeren bij Smart Parking Schiphol Airport plaats aan maar liefst 15.519 voertuigen, dit is beide locaties gecombineerd. U dient hier minimaal 8 uur te parkeren, korter is niet mogelijk, en u kunt er maximaal 6 maanden parkeren. 

Zowel bij aankomst als terugkomst bedraagt de reistijd in de pendelbus ongeveer 5 minuten, de bussen vertrekken ook in beide gevallen om de 10 minuten. Bijkomend pluspuntje is dat u uw autosleutels gewoon op zak kunt houden tijdens uw reis. 

Het parkeerproces toegelicht:

 • Aankomst: U rijdt op de dag van vertrek naar het adres Smart Parking Schiphol: Holiday Avenue 1118, Schiphol. Ter plaatse kunt u ook eenvoudig de bewegwijzering volgen. U betreedt het parkeerterrein met behulp van kentekenherkenning, mits u een reservering heeft gemaakt. Mocht u geen reservering hebben gemaakt dan trekt u simpelweg een kaartje. In beide gevallen opent vervolgens de slagboom en kunt u uw auto parkeren. Tot slot loopt u naar de bushalte en stapt u in de eerstvolgende pendelbus richting de luchthaven. 
 • Terugkomst: U loopt richting de bushalte voor het terrein van Schiphol P3 en stapt in de eerstvolgende pendelbus. Deze pendelbus brengt u weer terug naar het parkeerterrein. U kunt het terrein verlaten middels het verkregen inrijkaartje bij aankomst en kunt zodoende uw reis vervolgen. 

 

De prijzen voor Smart Parking Schiphol

Het parkeren bij Smart Parking Schiphol P3 kan ook zonder reservering. De tarieven van het parkeren zonder reservering vallen duurder uit ten opzichte van het parkeren met een reservering. Met name de eerste twee dagen zijn bijzonder prijzig, zoals u in onderstaande tabel kunt zien. Na deze eerste twee dagen betaalt u een vast tarief van € 12 per extra dag, reken zelf dus maar uit wat u kwijt bent voor uw reisperiode.

Het is u wellicht al opgevallen dat dit standaard tarieven zijn en dus geen rekening houden met het moment van reizen. De prijzen van het parkeren zijn normaal gesproken buiten de vakantieperiodes om voordeliger, maar hier wordt dus geen rekening mee gehouden wanneer u parkeert zonder reservering. 

ParkeertermijnTarieven TerreinTarieven Garage
0 - 24 uur€ 51,00€ 51,00
24 - 48 uur€ 85,00€ 95,00
Daarna per 24 uur€ 12,00€ 12,00

 

Het annulerings- en boekingsbeleid van Smart Parking Schiphol

Het maken van een reservering voordat u gaat parkeren Schiphol Smart Parking is dus duidelijk aan te raden. Dit doet u via de website van Schiphol, ook als u daarna nog iets wilt wijzigen. Het veranderen van uw boeking kan tot 24 uur voor de starttijd. Dat geldt voor zowel het aanpassen van het kenteken als het wijzigen van de vertrekdata.

Wilt u echter uw boeking voor Smart Parking P3 Schiphol annuleren? Dan heeft u hiervoor de annuleringsoptie nodig. Dit kunt u voor € 5 aan uw reservering toevoegen. Heeft u deze optie niet, dan is er geen restitutie mogelijk bij annulering. 

 

Disclaimer

 • De prijzen zijn indicatief berekend voor een parkeerplaats van 8 dagen met reservering ten minste twee weken van tevoren in de periode juni 2024.
 • De prijzen van de officiële airport producten komen van de officiële Schiphol Airport parkeren website.

Vorige blogs

Klantenservice

Hebt u een vraag of problemen met uw reservering?

Veilig en zeker
timo waving