Schiphol Smart Parking

Airport-Schiphol-parking-P3-smart

Wilt u meer weten over de officiële mogelijkheden voor het parkeren bij Schiphol? Weet dan dat er meerdere mogelijkheden zijn, van parkeerplaatsen op loopafstand tot aan shuttle- en valetservices. Een van deze mogelijkheden is Schiphol Smart Parking, ook wel P3 Schiphol genoemd, een shuttleservice van Schiphol. 

In dit artikel vertellen wij meer over Schiphol Smart Parking, van een beschrijving van het parkeerproces tot aan de parkeertarieven. 

Samenvatting:

 

Parkeertarieven Schiphol Smart Parking (P3 Schiphol)

ParkeeraanbiederKosten (week/dag)Parkeervorm
> Reistijd
 
P3 Schiphol Airport - Terrein€ 67,25 - week
€ 8,41 - dag
Shuttle
> 5 min
Reserveer
P3 Schiphol Airport - Garage€ 78,25 - week
€ 9,78 - dag
Shuttle
> 5 min
Reserveer
Mobihub Schiphol Noord€ 50,00 - week
€ 6,25 - dag
Shuttle/Taxi
> 5 min
Reserveer
Q-Park Spaarne Gasthuis€ 52,50 - week
€ 6,56 - dag
OV
> 15 min
Reserveer
EazzyPark
€ 60,99 - week
€ 7,62 - dag
Shuttle
> 5 min
Reserveer
Airport Indoor Parking€ 83,00 - week
€ 10,38 - dag
Shuttle
> 11 min
Reserveer
Perfect Parking€ 99,00 - week
€ 12,38 - dag
Valet
> 0 min
Reserveer

 

Let op: Zoals al eerder genoemd is de naam Schiphol Smart Parking gewijzigd naar P3 Schiphol, zodoende past het parkeerterrein beter in het rijtje van de officiële parkeermogelijkheden. Dit rijtje bestaat naast Smart Parking uit P1 Schiphol, P4 Schiphol, P6 Valet Schiphol en Terminal Valet Schiphol

In de bovenstaande tabel is te zien dat het parkeren Schiphol Smart Parking scherp geprijst is ten opzichte van een aantal alternatieve mogelijkheden. Enkel Mobihub en EazzyPark zijn goedkoper op het moment van schrijven. Kijkend naar de officiële shuttle mogelijkheden is P4 Schiphol normaal gesproken een goedkopere optie maar dit terrein is geruime tijd gesloten. 

 

Parkeren bij Schiphol Airport?
> Vergelijk alle parkeermogelijkheden hier <

 

Alles wat u moet weten over Smart Parking Schiphol

Groen "P3 Smart" icoonIn de tabel heeft u al kunnen zien dat het Smart parkeren Schiphol gecombineerd wordt met een bij de prijs inbegrepen shuttleservice. U parkeert uw auto op het parkeerterrein of in de parkeergarage en vervolgens wordt u met een shuttlebus naar de luchthaven gebracht, een eenvoudige en veel voorkomende manier van parkeren. 

U kunt parkeren met een reservering en parkeren zonder een reservering is ook mogelijk. Het is echter altijd aan te raden om vooraf een online reservering te maken. De parkeertarieven kunnen in het geval van een reservering namelijk voordeliger uitvallen en u hebt gegarandeerd een parkeerplaats. 


Tip: wilt u zo goedkoop mogelijk parkeren? Bekijk dan eens onze top 5 goedkoop parkeren Schiphol en kom er zelf achter hoe veel u kunt besparen!

 

Het parkeerproces toegelicht

 • Aankomst: U rijdt op de dag van vertrek naar het adres Holiday Avenue 1118, Schiphol, ter plekke kunt u ook eenvoudig de bewegwijzering volgen. U betreedt het parkeerterrein met behulp van kenteken herkenning, mits u een reservering heeft gemaakt. Mocht u geen reservering hebben gemaakt dan trekt u simpelweg een kaartje. In beide gevallen opent vervolgens de slagboom en kunt u uw auto parkeren. Tot slot loopt u naar de bushalte en stapt u in de eerstvolgende pendelbus richting de luchthaven. 
 • Terugkomst: U loopt richting de bushalte voor het terrein van Smart Parking Schiphol P3 en stapt in de eerstvolgende pendelbus. Deze pendelbus brengt u weer terug naar het parkeerterrein. U kunt het terrein verlaten middels het verkregen inrijkaartje bij aankomst en kunt zodoende uw reis vervolgen. 

Zowel bij aankomst als terugkomst bedraagt de reistijd in de pendelbus ongeveer 5 minuten, de bussen vertrekken ook in beide gevallen om de 10 minuten. Bijkomend pluspuntje is dat u uw autosleutels gewoon op zak kunt houden tijdens uw reis. 

 

Het parkeerterrein en de faciliteiten

U kunt uw auto overdekt parkeren in de garage of in de buitenlucht op het terrein. In totaal biedt het smart parkeren Schiphol P3 plaats aan maar liefst 15.519 voertuigen, dit is beide locaties gecombineerd. U dient hier minimaal 8 uur te parkeren, korter is niet mogelijk, en u kunt er maximaal 6 maanden parkeren. 

 • Onoverdekt parkeerterrein met 10.351 parkeerplaatsen
 • Overdekte parkeergarage met 5.168 parkeerplaatsen
 • 12 laadplaatsen voor elektrische auto's
 • Parkeerplaatsen voor mindervaliden (onbekend aantal)
 • Camerabewaking/videotoezicht
 • Reistijd pendeldienst: 5 minuten
 • Interval pendeldienst: elke 10 minuten
 • In- en uitlaadpunt voor bagage

 

De parkeertarieven exclusief reservering

ParkeertermijnTarieven TerreinTarieven Garage
0 - 24 uur€ 44,00€ 44,00
24 - 48 uur€ 75,00€ 80,00
Daarna per 24 uur€ 8,50€ 8,50

 

Het smart parkeren bij Schiphol kan ook zonder reservering. De tarieven van het parkeren zonder reservering vallen duurder uit ten opzichte van het parkeren met een reservering. Met name de eerste twee dagen zijn bijzonder prijzig, zoals u in de bovenstaande tabel kunt zien. Na deze eerste twee dagen betaalt u een vast tarief van € 8,50 per extra dag, reken zelf dus maar uit wat u kwijt bent voor uw reisperiode. 

Het is u wellicht al opgevallen dat dit standaard tarieven zijn en dus geen rekening houden met het moment van reizen. De prijzen van het parkeren zijn normaal gesproken buiten de vakantieperiodes om voordeliger maar hier wordt dus geen rekening mee gehouden wanneer u parkeert zonder reservering. 

 

De alternatieve parkeermogelijkheden

In de eerste tabel heeft u al een vijftal alternatieve parkeermogelijkeheden kunnen zien. Voor een volledig overzicht kunt u bovenaan de pagina uw reisdata selecteren en op zoeken klikken, zo vindt u een actueel overzicht van de beschikbare mogelijkheden. U kunt daarnaast ook terecht op ons artikel over de parkeertarieven bij Schiphol, voor een totaaloverzicht van de tarieven. 

 

Parkeren met shuttleservice

Blauw shuttlebusjeIn de beschrijving van het parkeerproces heeft u al kunnen zien dat het parkeren met een shuttleservice een eenvoudige manier van parkeren is. Er zijn natuurlijk alternatieve parkeermogelijkheden indien u met deze parkeermethode wilt parkeren. 

Op het moment van schrijven kunt u voor het lang parkeren Schiphol terecht bij Airport Indoor Parking, Mobihub, EazzyPark, P3 Schiphol, Q-Park, Central Parking, Xclusive Parking en ParkingPoint. 

 

Parkeren met een shuttleservice?
> Vergelijk alle shuttle parkeermogelijkheden hier <

 

Parkeren met valetservice

Blauw valet parking icoonWanneer u kiest voor een valetservice dan parkeert niet uzelf uw auto, dit wordt voor u gedaan door een chauffeur van de parkeeraanbieder. Een bijzonder comfortabele manier van parkeren maar kent ook een hoger prijskaartje dan bijvoorbeeld shuttle parkeren. 

Op het moment van schrijven is een valet parking Schiphol te boeken bij Perfect Parking, Xclusive Parking, ParkingPoint, The Valet Guys, Central Parking en iParking. 

 

Parkeren bij valetservice?
> Vergelijk alle valet parkeermogelijkheden hier <

 

Parkeren op loopafstand

Blauw poppetje met kofferLast but not least; parkeren op loopafstand. De naam spreekt in dit geval voor zich, u parkeert simpelweg uw auto op een parkeerterrein dat zich op loopafstand van Schiphol bevindt. Deze manier van parkeren is enkel mogelijk bij de officiële parkeerplaats P1 Schiphol. Bekijk voor meer informatie deze pagina

Voor meer informatie omtrent de parkeermethode of de andere parkeervormen kunt u terecht op onze parkeervormen pagina. Daarnaast kunt u ook terecht op onze FAQ-pagina, mocht u nog vragen hebben. 

 

Disclaimer

 • De prijzen zijn indicatief berekend voor een parkeerplaats van 8 dagen met reservering ten minste twee weken van tevoren in de periode januari 2023.

Vorige blogs

Klantenservice

Hebt u een vraag of problemen met uw reservering?

Veilig en zeker
timo waving