Tijdslot reserveren op Schiphol Airport

Schiphol vertrekhal

Niemand vindt het leuk om lang in de rij te wachten en wil het liefst zo efficiënt mogelijk reizen. Dat is ook precies de reden waarom het tijdslot Schiphol is geïntroduceerd in 2023. We leggen in dit artikel wat meer uit over hoe het reserveren van een tijdslot werkt, wat u ermee kunt en wat de voor- en nadelen zijn.

 

Sneller door de security heen

Het grootste voordeel van een Schiphol tijdslot is dat het tijd bespaart. Daarbij is het ook handig voor mensen die minder goed ter been zijn, omdat ze zo niet te lang hoeven te staan.

Het is zeker aan te raden om te doen tijdens drukke periodes zoals vakanties, maar ook daarbuiten is het verstandig. Het kan veel tijd schelen, het is gratis en een kleine moeite om de reservering te maken. Ideaal dus!

Er bestaat ook zoiets als Fast Track Schiphol dat eerder beschikbaar was tegen bijbetaling. Het boeken van een timeslot is hiervoor in de plaats gekomen. Echter, als u lid bent van Privium Schiphol, dan kunt u behalve op Schiphol ook als u via Eindhoven reist gratis gebruik maken van de Fast Track. Dit zit inbegrepen in het Privium lidmaatschap. 

Ook bij luchthavens elders in Europa bestaat er zoiets als Fast Track. Hierbij kunt u denken aan Brussel Airport, Weeze Airport en Charleroi Airport. Vaak aangeboden door de luchthaven zelf, zoals Schiphol Fast Track, maar soms ook door luchtvaartmaatschappijen. Zo heeft Transavia een eigen Fast Track Security op luchthavens zoals Athene, Faro, Lissabon, Parijs en Porto. 

 

Hoe werkt het reserveren van een tijdslot?

Dit doet u door een tijdslot te reserveren voor de security check. Het tijdslot reserveren Schiphol kan vanaf 3 dagen voor vertrek, waarbij u uw reisdatum, bestemming en luchtvaartmaatschappij selecteert.

U kiest uw vluchtnummer, het aantal reizigers en vervolgens de tijd van inchecken. Na het bevestigen van de reservering ontvangt u een e-mail bevestiging met een QR-code.

Het geboekte tijdslot security Schiphol is 15 minuten geldig. U gaat richting de security controle en laat de QR-code scannen door een medewerker van Schiphol. Vervolgens wordt u naar het juiste punt toegestuurd.

Goed om te weten is dat dit tijdslot alleen geldt voor de security en niet voor het inchecken van bagage. Zorg er dus voor dat u voldoende tijd inplant voor het tijdslot om ruimbagage in te checken.

 

Goedkoop parkeren op de luchthaven

Wilt u tijd besparen met een Schiphol security tijdslot? Dan is de kans groot dat u ook niet te ver van de luchthaven wilt parkeren. Aan te raden is om een parkeerplaats inclusief valetservice te boeken als u gaat parkeren op Schiphol. Zo bespaart u tijd, u stapt direct uit bij de luchthaven en u hoeft niet zelf te parkeren.

Liever zo goedkoop mogelijk parkeren rondom Schiphol? Maak dan gebruik van een goedkopere optie inclusief shuttleservice of met gebruik van het openbaar vervoer. Een bus brengt u dan van de parkeerplaats naar de luchthaven. Precies op tijd voor de door u gereserveerde Schiphol tijdslot security.

Woont u ver van Schiphol af? Dan kunt u ook altijd kijken naar een Park, Sleep & Fly Schiphol reservering, waarbij het parkeren, vervoer naar de luchthaven én een overnachting zijn inbegrepen.

Vorige blogs

Klantenservice

Hebt u een vraag of problemen met uw reservering?

Veilig en zeker
timo waving