P1 Schiphol

Airport-Schiphol-parking-P1

Wilt u graag op loopafstand bij de officiële parking van Schiphol parkeren? Dan kunt u bijvoorbeeld terecht bij P1 Schiphol. Deze locatie is geschikt voor zowel kort parkeren, bijvoorbeeld als u iemand gaat wegbrengen of ophalen, maar ook voor lang parkeren. Hier hangt echter wel een prijskaartje aan.

In dit artikel vertellen we meer over Schiphol P1, zoals de parkeerservice, de kosten en alternatieve parkeerplaatsen. Wilt u liever direct het beschikbare aanbod voor uw reis vergelijken? Vul dan bovenaan deze pagina uw reisdata in en vergelijk een groot aantal parkeerplaatsen met elkaar. U kunt ook direct reserveren, zodat u helemaal klaar bent voor uw volgende reis.

 

Overzicht van de Parkeertarieven bij Schiphol Airport
ParkingKosten per weekService 
P1 Schiphol Airport
€ 265,50 - week
€ 33,19 - dag
Lopen
6 min
Meer info
Drive Up Services€ 75,00 - week
€ 9,37 - dag
Shuttle
8 min
Meer info
Fast Shuttle Parking - Valet€ 79,00 - week
€ 9,87 - dag
Valet
0 min
Meer info
Happy Valet Parking€ 92,00 - week
€ 11,50 - dag
Valet
0 min
Meer info
ValetSchiphol€ 97,00 - week
€ 12,12 - dag
Valet
0 min
Meer info
Holiday Parking€ 98,00 - week
€ 12,25 - dag
Valet
0 min
Meer info

Disclaimer: kosten per week is gelijk aan 8 dagen (bijvoorbeeld maandag t/m maandag).

In de tabel hierboven kunt u zien dat de kosten voor parkeren P1 Schiphol een stuk hoger liggen dan voor alternatieve parkeergelegenheden. Hiervoor parkeert u wel op loopafstand, namelijk 2 tot 6 minuten lopen afhankelijk van waar u in de garage geparkeerd staat. Er zijn echter ook valetservices waarbij u voor de vertrekhal uitstapt en waarbij u een stuk minder geld kwijt bent.

 

De parkeerservice van P1 Schiphol

Het parkeerterrein wordt naast het P1 kort parkeren ook aangeboden voor vakantiegangers en biedt u een plek in een overdekte parkeergarage. Enkel parkeren op het dak is niet overdekt. U parkeert uw auto op 2 tot 6 minuten loopafstand van de luchthaven. 

Bij P1 parkeren Schiphol zijn er 11 elektrische laadpunten aanwezig, let wel; deze zijn van tevoren niet te reserveren. Omdat u hier alleen terechtkan met een online reservering, is het verstandig tijdig te boeken. Hoe eerder u boekt, hoe goedkoper u parkeert. Het terrein is uiterst goed beveiligd met vele camera’s en 24/7 bewaking. 

Parkeren Schiphol P1 kan dag en nacht geopend en is daarmee te allen tijde beschikbaar. Het binnenrijden van de garage doet u op kentekenherkenning, zodat u zonder omwegen direct in kunt rijden. Ook het uitrijden gaat op kentekenherkenning. Deze geeft u op tijdens het maken van een online reservering.

Gaat u parkeren op deze parkeerlocatie, dan volgt u de Schiphol P1 route naar Ceintuurbaan Zuid, 1118 CX Schiphol. U kunt ter plaatse ook eenvoudigweg de borden volgen naar P1. Er staat op de borden ‘P1 Parkeren 0-48 uur’, maar met een online reservering kunt u ook langer dan 48 uur parkeren. Er is geen speciaal terrein voor P1 lang parkeren, maar u parkeert op dezelfde locatie als de reizigers die kort parkeren.

 

🚶‍♀️ ParkeermethodeLopen
↪️ Loopafstand2 tot 6 minuten
🕕 Openingstijden24/7
🔑 SleutelbehoudSleutel zelf meenemen
  • Grotendeels overdekte parkeergarage
  • Geschikt voor zowel kort als lang parkeren
  • 24/7 cameratoezicht
  • Kentekenherkenning bij in- en uitrijden
  • 11 elektrische laadpunten

 

De parkeerkosten bij P1 Schiphol Airport

Via de website van de luchthaven zijn alleen de kosten te vinden voor Schiphol parkeren P1 zonder reservering. Dit kan zonder reservering alleen maar voor een korte periode, namelijk maximaal 48 uur. Toch kunt u met een online reservering wel voor een langere periode parkeren in deze parkeergarage die direct tegenover de luchthaven ligt.

Het is ook een stuk gunstiger om met reservering te parkeren, want de kosten voor Schiphol parking P1 voor 48 uur parkeren is al € 102. Dat is dus voor slechts 2 dagen parkeren. Reserveert u echter online voor bijvoorbeeld een hele week, 8 dagen, dan zijn de kosten ongeveer € 265,50.

 

Het annulerings- en boekingsbeleid van Schiphol P1

Het maken van een reservering voor Schiphol P1 parkeren doet u via de website van de luchthaven. Wijzigingen van bijvoorbeeld uw kenteken of de data van het parkeren kunt u tot 24 uur voor vertrek gratis wijzigen. Uiteraard betaalt u wel bij als u langer gaat parkeren. 

Wilt u uw boeking voor P1 parking Schiphol annuleren? Dan is het goed om te weten dat dit alleen kan met een annuleringsoptie. Deze voegt u toe bij het maken van uw reservering voor € 5. Bij annulering ontvangt u de parkeerkosten terug, maar niet de vijf euro voor de annuleringsoptie.

 

Disclaimer:

  • De prijzen zijn indicatief berekend voor een parkeerplaats van 8 dagen met reservering ten minste twee weken van tevoren in de periode juni 2024
  • De prijzen van de officiële airport producten komen van de officiële Schiphol Airport parkeren website

Vorige blogs

Klantenservice

Hebt u een vraag of problemen met uw reservering?

Veilig en zeker
timo waving