Kiss and Ride Schiphol

Bent u van plan iemand weg te brengen en/of op te halen vanaf Schiphol? Dan kunt u gebruik maken van de zogeheten Schiphol kiss and ride. Deze locatie is specifiek bestemd voor iedereen die reizigers naar de luchthaven brengt en vervolgens zelf weer terug naar huis rijdt. 

In dit artikel vertellen wij alles over de kiss and ride bij Schiphol. Zo kunt u de volgende keer gemakkelijk iemand wegbrengen naar Schiphol of ophalen bij Schiphol.  

Gaat u zelf parkeren bij Schiphol, selecteer dan bovenaan de pagina uw reisdata en wij tonen het beschikbare aanbod. U kunt vergelijken en direct online reserveren. 

> Reserveer uw parkeerplaats bij Schiphol <

 

Iemand wegbrengen

Gaat u iemand wegbrengen, dan kunt u navigeren naar de Ceintuurbaan Zuid, 1118 CX, Schiphol. Gebruik dus niet het adres Schiphol van de luchthaven zelf. Hier kunt u voor een korte periode stil staan en uw reizigers uit laten stappen. Deze locatie is gratis en u hoeft geen reservering te maken. 

Houd er rekening mee dat de kiss en ride Schiphol écht bestemd is voor een korte stop. U riskeert een boete als u hier te lang blijft staan. Er is gelukkig een alternatief. 

 

Alternatief: P1 halen en brengen

Neemt u liever wat meer de tijd, bijvoorbeeld om iemand uit te zwaaien bij de vertrekhal, dan kunt u uw auto parkeren op P1 Schiphol. Vanaf hier is het 3 tot 5 minuten lopen naar de luchthaven en zodoende een goede vervanging voor de reguliere kiss & ride Schiphol. Ook in dit geval navigeert u naar de Ceintuurbaan Zuid en volgt u ter plekke de borden die u naar de juiste parkeerplaats leiden. 

U kunt het P1 halen en brengen parkeerterrein simpelweg oprijden zonder reservering. Dit parkeerterrein is grotendeels overdekt en u kunt hier maximaal 48 uur lang parkeren. Mocht u deze termijn overschrijden van betaalt u maar liefst € 100,- extra per dag. 

Goed om te weten is dat P1 maar liefst 3.900 parkeerplaatsen ter beschikking heeft, verdeeld over twee verdiepingen. Het parkeerterrein is voorzien van camerabewaking en er zijn op het moment van schrijven 12 laadplaatsen voor elektrische voertuigen beschikbaar. 

Hieronder ziet u een overzicht van de kosten en faciliteiten. 

🚗 ParkeermethodeLoopafstand
↪️ Reistijd3 - 5 min
💰 Kosten per 10 min€ 1,10
💰 Kosten per 24 uur€ 46,50
 • Kosten per 10 min: € 1,10
 • Kosten per 24 uur: € 46,50
 • Max 48 uur parkeren, anders € 100,- extra per dag
 • 3.900 parkeerplaatsen verdeeld over twee verdiepingen
 • 12 laadplaatsen voor elektrische voertuigen
 • Maximale inrijhoogte 2 meter, breedte van de parkeervakken 2,40 meter
 • 3 tot 5 minuten lopen naar de vertrekhal
 • Parkeerplaats grotendeels overdekt
 • 24/7 camerabewaking aanwezig

 

Iemand ophalen

Wanneer u iemand gaat ophalen bij Schiphol dan geldt hetzelfde als bij aankomst. U kunt voor een korte periode staan bij de kiss ride Schiphol en voor een langere periode bij P1 Schiphol. De luchthaven zelf adviseert om de P1 parkeerlocatie te gebruiken wanneer u iemand komt ophalen Schiphol. 

Dit advies is met name gerelateerd aan de doorstroming van het verkeer en het vermijden van boetes. Iemand wegbrengen is in de praktijk vaak sneller gedaan dan iemand ophalen. 

 

Lang parkeren bij Schiphol

Heeft u niemand die u kan wegbrengen of ophalen en is het Schiphol parkeren ophalen dus helemaal niet van toepassing voor u? Dan kunt u natuurlijk ook voor een langere periode parkeren bij Schiphol

Hiervoor bent u bij Vliegen en Parkeren aan het juiste adres. Hieronder vindt u een kort overzicht van de mogelijkheden met de bijbehorende prijzen. 

Overzicht van de Parkeertarieven bij Schiphol Airport
ParkingKosten per weekService 
Green Parking€ 49,00 - week
€ 6,13 - dag
Shuttle
10 min
Reserveer
Q-Park Spaarne Gasthuis€ 57,75 - week
€ 7,22 - dag
OV
15 min
Reserveer
Vakantie Parking€ 61,95 - week
€ 7,74 - dag
Shuttle
8 min
Reserveer
Drive Up Services€ 64,00 - week
€ 8,00 - dag
Shuttle
8 min
Reserveer
Fast Shuttle Parking - Valet€ 64,00 - week
€ 8,00 - dag
Valet
0 min
Reserveer

Disclaimer: kosten per week is gelijk aan 8 dagen (bijvoorbeeld maandag t/m maandag).

Voor een totaaloverzicht van de parkeermogelijkheden en tarieven kunt u bovenaan de pagina uw reisdata selecteren en op zoeken klikken. Op deze manier vindt u het beschikbare parkeeraanbod voor uw reisperiode, kunt u gemakkelijk een vergelijking maken en de gewenste parkeerplaats direct reserveren. 

 

Disclaimer

 • Let op: P1 Kort Parkeren Schiphol is niet via onze website te reserveren.
 • Wilt u meer weten over de alternatieven? Selecteer bovenaan de pagina uw reisdata en u vindt direct het parkeeraanbod voor uw reisperiode!
 • De prijzen zijn indicatief berekend voor een parkeerplaats van 8 dagen met reservering ten minste twee weken van tevoren in de periode april 2024.
 • De prijzen van de officiële airport producten komen van de officiële Schiphol Airport parkeren website.

Vorige blogs

Klantenservice

Hebt u een vraag of problemen met uw reservering?

Veilig en zeker
timo waving