Vertrekhal Schiphol

vertrekhal-schiphol

In dit artikel vindt u alle informatie over de drie vertrekhallen bij Schiphol. 

U kent het gevoel waarschijnlijk wel, u gaat een vliegreis maken vanaf Schiphol, maar u heeft geen idee bij welke vertrekhal u moet zijn. Ondanks alle borden op de luchthaven kan het wellicht onoverzichtelijk en chaotisch overkomen.

Wij vertellen u graag meer over de vertrekhallen bij Schiphol zodat u goed voorbereid op reis kan gaan. Tevens vindt u per vertrekhal een handig overzicht van de luchtvaartmaatschappijen van alle Schiphol departures.

Bent u wellicht ook op zoek naar het parkeeraanbod bij Schiphol? Selecteer dan bovenaan de pagina uw reisdata, wij tonen het beschikbare parkeeraanbod en u kunt direct online reserveren.

> Reserveer uw parkeerplaats bij Schiphol <

Inhoudsopgave:

 

Vertrekhal 1

In vertrekhal 1 Schiphol vindt u incheckbalies 1 tot en met 8 en bijbehorend gates B, C en D. De vertrekhal biedt rolstoel-assistentie, selfservice inchecken en er is een informatiebalie aanwezig. Het onderstaande overzicht geeft meer inzicht in de luchtvaartmaatschappijen en bijbehorende vluchtnummer die werkzaam zijn op de eerste vertrekhal van Schiphol.

Mocht u ruim te vroeg zijn, zoals wordt geadviseerd bij vliegreizen, dan kunt u op Schiphol vertrekhal 1 nog gebruik maken van talloze bars, restaurants, winkels en souvenirshops.

 

VertrekhalLuchtvaart maatschappijVlucht nummer
1Adria AirwaysJP
1Air BalticBT
1Air MaltaKM
1Austrian AirlinesOS
1Azores AirlinesS4
1Estonian AirOV
1FinnairAY
1IcelandairFI
1 + 2KLM Royal Dutch AirlinesKL
1LOT Polish AirlinesLO
1LufthansaLH
1Olympic AirOA
1SAS Scandinavian AirlinesSK
1SkyWorkSX
1Swiss International Air LinesLX
1TransaviaHV
1VuelingVY

 

Vertrekhal 2

In de tweede vertrekhal van Schiphol vindt u incheckbalies 9 tot en met 16 met bijbehorende Gates E. Lounge 2 is vanzelfsprekend ook bij vertrekhal 2 Schiphol te vinden. Ook hier kunt u eventueel gebruik maken van rolstoel-assisentie en zelf inchecken. Tevens bij de departures Schiphol bevinden zich de lockers, een EHBO-post, een rookruimte, een bagage sealing service en nog veel meer!

Daarnaast kunt u ook hier uiteraard gebruik maken van de volop aanwezige bars, restaurants, winkels en souvenirshops. De Holland Boulevard, bestaande uit twee casino’s en een Dutch Bar, maken Schiphol vertrekhal 2 net even wat luxer dan de eerste vertrekhal.

 

VertrekhalLuchtvaart maatschappijVlucht nummer
2Aer LingusEI
2Air EuropaUX
2Air FranceAF
2AlitaliaAZ
2BelaviaB2
2China Southern AirlinesCZ
2CSA Czech AirlinesOK
2Cyprus AirwaysCY
2Delta AirlinesDL
2Kenya AirwaysKQ
1 + 2 KLM Royal Dutch AirlinesKL
2TaromRO
2Ukraine International AirlinesPS

 

Vertrekhal 3

Zoals wellicht in het onderstaande overzicht te zien is, is Schiphol vertrekhal 3 de grootste vertrekhal van de luchthaven. In deze vertrekhal vindt u hier incheckbalies 17 tot en met 32 met bijbehorende gates F, G, H en M. De airport lounges 3 en 4 bevinden zich beide in de derde vertrekhal van Schiphol.

Net als de andere vertrekhallen is ook vertrekhal 3 Schiphol voorzien van rolstoel-assistentie, een selfservice check-in en een ruim aanbod van bars, restaurants, winkels en souvenirshops.

 

VertrekhalLuchtvaart maatschappijVlucht nummer
3Aeroflot Russian AirlinesSU
3Air Arabia Maroc3O
3Air AstanaKC
3Air TransatTS
3ArkeFlyOR
3ArkiaIZ
3ArmaviaUB
3B&H AirlinesJA
3BmibabyWW
3British AirwaysBA
3Bulgaria AirFB
3Cathay Pacific AirwaysCX
3China AirlinesCX
3Continental AirlinesCO
3Corendon AirlinesCAI
3Corendon Dutch AirlinesCND
3Croatia AirlinesOU
3EasyJetEZY
3EgyptairMS
3El Al Israel AirlinesLY
3Emirates AirlinesEK
3EVA AirBR
3FlyBeAY
3Garuda IndonesiaGA
3Georgian AirwaysA9
3IberiaIB
3Iran AirIR
3IsrairISR
3JAT AirwaysJU
3Jet2.comLS
3Korean AirKE
3Malaysia AirlinesMH
3MAT Airways6F
3Norwegian AirDY
3Pegasus AirlinesPGT/H9
3PIA Pakistan International AirlinesPK
3ROSSIYA Russian AirlinesFV
3Royal Air MarocAt
3Royal Jordanian AirlinesRJ
3Singapore AirlinesSQ
3Sky AirlinesZX
3SunExpressXQ
3Surinam AirwaysPY
3Syrian Arab AirlinesRB
3TACV Cabo Verde AirlinesVR
3Turkish AirlinesTK
3United AirlinesUA
3US AirwaysUS

 

Algemene informatie over de vertrekhallen

Zoals u in de bovenstaande overzichten hebt kunnen zien vertrekken de meeste vluchten vanaf terminal 3 Schiphol en heeft u inmiddels hopelijk een goed antwoord op de vraag “welke vertrekhal Schiphol”. Controleer uw vlucht altijd vooraf om te zien waar u zich dient te melden.

Alle drie de vertrekhallen zijn met elkaar verbonden, het is dus mogelijk om van de ene pier naar de andere pier te lopen met één uitzondering; de pieren H en M.

 

Aankomst

Bij aankomst is het raadzaam om de bewijzering te volgen, er is namelijk één aankomsthal Schiphol en van hieruit is alles eenvoudig te vinden.

Vanaf de bushalte, de taxistandplaats en het treinstation bent u binnen een oogwenk al in de aankomsthal. Ook vanaf de parkeerplaatsen bent u eenvoudig en snel al op Schiphol Airport departures. Over de parkeerplaatsen volgt meer informatie.

 

Inchecken

Inchecken op Schiphol kan op meerdere manieren. Het wordt aangeraden om vooraf online in te checken. Niet alleen is dit gemakkelijk, het bespaart u ook nog eens tijd en stress op Schiphol zelf.

Het is tevens mogelijk om via een self service check-in punt in te checken. Houd er rekening mee dat u bij deze optie wel wat ruimer op tijd aanwezig dient te zijn.

U kunt uiteraard ook gewoon inchecken bij de balie van uw gekozen luchtvaartmaatschappij. Zorg er ook hiervoor dat u ruim op tijd aanwezig bent.

 

Parkeren op of bij Schiphol

Parkeren met uw auto is veruit de meest gemakkelijke en comfortabele manier van vervoer naar Schiphol. Via onze website kunt het parkeeraanbod bij Schiphol vergelijken en boeken. Wij beschrijven maar al te graag hoe u uw auto kunt parkeren.

ParkingKosten per weekService 
Drive Up Services€ 74,00 - week
€ 9,25 - dag
Shuttle
8 min
Reserveer
Fast Shuttle Parking - Valet€ 80,00 - week
€ 10,00 - dag
Valet
0 min
Reserveer
Eazzy Park Rijnlanderweg€ 80,00 - week
€ 10,00 - dag
Shuttle
10 min
Reserveer
Perfect Parking€ 84,00 - week
€ 10,50 - dag
Valet
0 min
Reserveer
Eazzy Park Kruisweg€ 85,00 - week
€ 10,62 - dag
Shuttle
5 min
Reserveer

Kiss & Ride

De Kiss & Ride is bestemd voor mensen die reizigers wegbrengen of ophalen, dit is mogelijk op P1 Kort Parkeren. In het verleden kon dit gratis, tegenwoordig betaalt u € 1,10 per 10 minuten, € 44 per 0-24 uur en € 88 per 24-48 uur.

 

Shuttle parkeren

Bij de parkeervorm shuttle parkeren wordt u vanaf de parkeerplaats naar de luchthaven gebracht met een shuttlebusje. Bij terugkomst wordt u weer opgehaald en teruggebracht naar de parkeerplaats. U kunt het shuttle parkeeraanbod bij Schiphol eenvoudig vergelijken en uw gewenste parkeerplaats reserveren.

 

Valet parkeren

Met valet parkeren rijdt u naar de vertrekhal van de luchthaven waar uw auto wordt overgenomen en geparkeerd door een chauffeur. U kunt vervolgens de Schiphol vertrekhal direct inlopen. Bij terugkomst wordt uw auto weer teruggebracht naar Schiphol en zodoende kunt u hier weer instappen en uw reis vervolgen. Ook het valet parkeeraanbod bij Schiphol kunt u vergelijken en boeken via ons platform.

 

Parkeren op loopafstand

Met parkeren op loopafstand parkeert u nabij de luchthaven en kunt u na het parkeren van uw auto te voet naar de luchthaven. Doorgaans parkeert u hier met kentekenherkenning of een inrijcode. Parkeren op loopafstand is onder andere mogelijk bij P1 Schiphol.

 

Disclaimer

  • De prijzen zijn indicatief berekend voor een parkeerplaats van 8 dagen met reservering ten minste twee weken van tevoren in de periode mei 2024.

Vorige blogs

Klantenservice

Hebt u een vraag of problemen met uw reservering?

Veilig en zeker
timo waving