Privium Schiphol

Schiphol drukte-1657021667-small

Bent u een frequent flyer en vliegt u vaak vanaf Schiphol? Dan bent u vast wel bekend met lange wachtrijen bij het inchecken, drukte bij de security check en lang wachten bij de gates. Alles bij elkaar bent u iedere vlucht weer enorm veel tijd kwijt, en hier zit natuurlijk niemand op te wachten. 

Wilt u comfortabel op reis gaan? Dan is het verstandig uzelf te verdiepen in Privium Schiphol. Hiermee reist u efficiënt en geniet u van alle faciliteiten die Schiphol te bieden heeft. Zo bent u van alles voorzien en kunt u comfortabel op reis gaan. 

In dit artikel vertellen wij u alles over Schiphol Privium. 

Wat is Privium Schiphol?

Schiphol Privium is een abonnement dat u toegang geeft tot een snelle security- en grenspassage en andere exclusieve diensten van de luchthaven. U kunt kiezen uit drie verschillende abonnementen, ieder met zijn eigen kenmerken. Wij zetten de mogelijkheden op een rijtje. 

Privium Schiphol abonnementen

Privium Plus
Ideaal voor frequent flyers
Privium Basic
Snel naar de gate
Privium Partner
Goed voor elkaar

Snelle security- en grenspassage

 Snelle security- en grenspassage
 Snelle security- en grenspassage

 Toegang tot de Privium Lounges

X Toegang tot de Privium Lounges Toegang tot de Privium Lounges en Businessclass inchecken (alleen indien u samen met een Plus lid reist)

 Altijd vooraan parkeren en toegang tot de Privium Excellence Garage

X Altijd vooraan parkeren en toegang tot de Privium Excellence Garage 

 Businessclass inchecken

X Businessclass inchecken 

Kosten: € 305,00 per jaar

Kosten: € 180,00 per jaarKosten: € 180,00 per jaar

Ieder lidmaatschap biedt snelle security- en grenspassage, dit is standaard inbegrepen. Voor extra services dient u een Privium Plus of Privium Partner lidmaatschap af te sluiten. Met een Privium Plus abonnement krijgt u bijvoorbeeld toegang tot de Privium Lounge Schiphol en kunt u ook parkeren bij een van de Privium parkeerplaatsen. 

Meer voordelen betekent natuurlijk ook een hoger prijskaartje. Wanneer u van alle services wilt genieten dan dient u voor het Privium Plus abonnement te kiezen. De Privium Schiphol kosten vindt u in de bovenstaande tabel. 

 

Hoe werkt Privium Schiphol?

U dient zoals gezegd een Privium abonnement af te sluiten. Op deze manier krijgt u een Privium pas Schiphol en geniet u van de voordelen. Wilt u lid worden en Privium Schiphol aanvragen? Doorloop dan de volgende stappen. 

  1. Maak uw keuze tussen Privium Basic of Privium Plus. Vul vervolgens het inschrijfformulier in en u ontvangt een mail ter bevestiging. 
  2. Open de mail en activeer uw persoonlijke Mijn Schiphol account. 
  3. Maak uw Privium kaart aan door een afspraak te maken, deze afspraak duurt ongeveer 20 minuten. U kunt eenvoudig een afspraak maken via uw Mijn Schiphol Account. 
  4. Activeer uw Privium card Schiphol in de Privium Club Lounge Departures. Tijdens deze afspraak dient u uw paspoort bij te hebben, hiermee wordt uw Privium kaart aangemaakt. Tevens wordt er een irisscan gemaakt. Tot slot kunt u uw gewenste betaalmethode kiezen en ter plekke afrekenen. Na de betaling is de pas geactiveerd en kunt u genieten van de voordelen van uw lidmaatschap. 

 

Wat zijn de voordelen van Privium Schiphol?

De bovenstaande tabel geeft al een tipje van de sluier. Hier ziet u een korte samenvatting van de voordelen en de Schiphol Privium kosten. Wij gaan hier graag wat dieper op in, zo weet u wat u kunt verwachten en van welke voordelen u kunt genieten. 

 

Snelle security- en grenspassage

U krijgt toegang tot het priority wachtgebied bij de security check. Hiermee is de wachttijd aanzienlijk korter ten opzichte van een reguliere vlucht. U passeert in een mum van tijd de securitycheck middels uw irisscan. 

 

Exclusieve Privium Lounges

Wachten hoort nou eenmaal bij een vliegreis, u kunt dit echter zeer comfortabel doen. Voor Privium leden is deze wachttijd korter en u kunt tijdens het wachten genieten van de exclusieve Schiphol Privium lounge. Hier kunt u uw zakenreis voorbereiden, even een hapje eten en goed tot rust komen.

 

Altijd vooraan parkeren met Privium parkeren Schiphol

Met een Privium Plus abonnement kunt u ook gebruik maken van het Schiphol Privium parkeren. Hiermee kunt u parkeren op verschillende parkeerterreinen en parkeert u altijd vooraan. Zo bent u nooit lang onderweg na het parkeren. 

 

Business class inchecken

U kunt businessclass inchecken bij een groot aantal luchtvaartmaatschappijen. Hierbij maakt het niet uit wat voor vliegticket u heeft, u kunt altijd businessclass inchecken. 

 

De Schiphol Privium lounges

Wilt u na de security check, wachtend tot de gates open gaan, nog even tot rust komen of werken aan een presentatie? Dan kunt u terecht bij de Privium lounges van Schiphol. Hier kunt u uw wachttijd comfortabel doorbrengen of juist een vliegende start maken aan uw zakenreis. 

 

Praktische informatie over de lounges

U heeft niet zomaar toegang tot de Privium lounges, hiervoor dient u Privium Plus lid te zijn of dient u als Privium Partner lid mee te reizen met een Privium Plus lid. Er zijn drie verschillende lounges te vinden op de luchthaven. 

LoungeLocatieOpeningstijden
Privium ClubLounge Departures Tussen Vertrekhal 1 en 2, achter balie 9 (voor security)Van 05.30 tot 21.00 uur
Privium ClubLounge WestHolland Boulevard bij de E-Pier, entree achter Dutch Bar & Kitchen (na security)Van 05.30 tot 21.00 uur
Privium ExpressLoungeOp de tweede verdieping van Lounge 1, begin van de D-pier (na security)Van 05.30 tot 21.00 uur

 

Exclusief toegang met Privium Plus

Indien u Privium Plus lid bent dan heeft u automatisch toegang tot de Privium lounges. Met een Privium Partner lidmaatschap heeft u ook toegang indien u meereist met een Privium Plus lid. Zo kunt u samen eersteklas genieten en zo wordt uw reis al een hele beleving. 

Het is mogelijk om introducé(s) mee te nemen. Voor € 35 per persoon (ouder dan 12 jaar) neemt u uw reisgezelschap mee naar de Privium Lounges. 

 

Geniet van de culinaire faciliteiten

De Privium Schiphol lounge heeft een wijde variëteit aan eten en drinken. Van een snelle hap tot een uitgebreide maaltijd en van frisdrank tot aan kwaliteitswijnen. Er is voor ieder wat wils en zo kunt u even op energie komen voor u het vliegtuig instapt. 

 

Uitgebreide zakelijke faciliteiten

Indien u een zakenreis maakt dan wilt u natuurlijk uw werk goed kunnen doen. U kunt uw meeting of presentatie voorbereiden of nog voor vertrek u mail bijwerken. Er is uiteraard wifi aanwezig en er zijn meerdere werkplekken beschikbaar. 

 

Schiphol Privium parkeren

Voor u op de luchthaven bent dient u natuurlijk eerst uw auto te parkeren bij Schiphol. U kunt gebruik maken van Privium parking Schiphol, dit is inbegrepen in uw Plus-lidmaatschap. Er zijn vier verschillende Privium parkeerplaatsen waar u uw auto kunt parkeren. 


Privium 1

Privium 1Wilt u graag zo dichtbij mogelijk parkeren bij de luchthaven? Dan is Schiphol Privium 1 een uitstekende keuze. U parkeert op slechts 2 minuten loopafstand van de vertrekhal. Het parkeerterrein is overdekt en u parkeert altijd vooraan. U kunt zonder reservering tot 72 uur parkeren. 

Indien u gebruik wilt maken van Parkeren Schiphol Privium dan rijdt u in met uw Privium kaart bij de exclusieve ingang voor Privium Plus leden. Er zijn meerdere elektrische laadplaatsen beschikbaar voor elektrische voertuigen. Deze zijn niet vooraf te reserveren. 

Bent u geen lid? Dan kunt u uw auto parkeren bij P1 Schiphol. Klik op de link voor meer informatie. 

 

Privium 3

Privium 3De tweede Schiphol Privium parking is Privium 3. Hier parkeert u wat verder maar ook voordeliger. Met alle Privium parkeerplaatsen kunt u vooraan parkeren, ook hier parkeert u dus dichtbij de ingang. Het parkeren wordt gecombineerd met een shuttleservice. 

Bij aankomst scant u uw kaart om het parkeerterrein te betreden. De shuttleservice van Schiphol Privium 3 vertrekt iedere 10 minuten (24/7) en u bent ongeveer 5 minuten onderweg. U wordt afgezet voor de vertrekhal. 

Bent u geen lid? Dan kunt u uw auto parkeren bij P3 Schiphol. Boek uw parkeerplaats eenvoudig online via onze website. 

 

Privium Excellence

Privium ExcellenceBij Schiphol Privium Excellence parkeert u in de meest luxueuze parkeergarage van Schiphol. De parkeergarage ligt naast vertrekhal 3 en u bent slechts een minuut onderweg zodra uw auto geparkeerd staat. Er is 24/7 videotoezicht, zo weet u dat uw auto veilig staat tijdens uw reis. 

Ook hier rijdt u in met uw persoonlijke Privium kaart. Vervolgens kunt u uw auto parkeren op een van de extra grote parkeervakken. Deze parkeervakken zijn maar liefst 2,80 meter breed. Dit maakt het de veiligste optie voor het Schiphol parkeren Privium.

 

Privium 6 Valet

Privium 6Tot slot kunt u ook kiezen voor een valetservice in de vorm van Schiphol Privium 6 Valet. In dit geval overhandigt u uw auto aan een van de medewerkers van Schiphol die uw auto vervolgens parkeren. Het overhandigen van uw auto doet op u twee minuten loopafstand van de luchthaven. Inrijden doet u in dit geval op kenteken. 

Uw auto wordt geparkeerd op een onoverdekt parkeerterrein. Er wordt gegarandeerd niet meer dan 12 kilometer met uw auto gereden. U bent voorzien van een GPS en kilometer tracker en bij aankomst wordt uw auto door een videostraat gereden. 

Bent u geen lid? Dan kunt u uw auto parkeren bij P6 Valet Schiphol. Klik op de link voor meer informatie.

 

Alternatieve parkeermogelijkheden

Indien u geen Privium lid bent dan bent u bij Vliegen en Parkeren aan het juiste adres. Via onze website kunt u eenvoudig de parkeermogelijkheden bij Schiphol vergelijken en de gewenste parkeerplaats direct reserveren. 

U kunt uw auto parkeren inclusief een shuttleserivce, een valetservice of in combinatie met het openbaar vervoer of een taxiservice. Hieronder vindt u een overzicht van de vijf goedkoopste parkeerplaatsen. Let op: deze parkeerplaatsen waren op het moment van schrijven de goedkoopste opties. 

ParkingKosten per weekService 
Drive Up Services€ 74,00 - week
€ 9,25 - dag
Shuttle
8 min
Reserveer
Fast Shuttle Parking - Valet€ 80,00 - week
€ 10,00 - dag
Valet
0 min
Reserveer
Eazzy Park Rijnlanderweg€ 80,00 - week
€ 10,00 - dag
Shuttle
10 min
Reserveer
Perfect Parking€ 84,00 - week
€ 10,50 - dag
Valet
0 min
Reserveer
Eazzy Park Kruisweg€ 85,00 - week
€ 10,62 - dag
Shuttle
5 min
Reserveer

Disclaimer: kosten per week is gelijk aan 8 dagen (bijvoorbeeld maandag t/m maandag).

U kunt eenvoudig besparen op uw parkeerplaats. U hoeft enkel bovenaan deze pagina uw reisdata te selecteren en op zoeken te klikken. Vervolgens krijgt u het beschikbare parkeeraanbod te zien. Dit aanbod kunt u gemakkelijk filteren en sorteren op basis van uw wensen. De gewenste parkeerplaats kunt u direct online reserveren. Na afronding van uw reservering ontvangt u een bevestiging en voucher per mail. Zo kunt u onbezorgd op reis! 

 

Disclaimer: 

  • Let op: Privium Schiphol is niet via onze website te reserveren, dit doet u via de officiële Schiphol Airport website. Wij verlenen geen rechten aan de informatie en tarieven. Voor volledig accurate informatie dient u de website van Schiphol te raadplegen. 
  • Ons parkeeraanbod vindt u door bovenaan de pagina uw reisdata te selecteren. U kunt vervolgens eenvoudig vergelijken en direct reserveren.
  • De prijzen zijn indicatief berekend voor een parkeerplaats van 8 dagen met reservering ten minste twee weken van tevoren in de periode mei 2024

Vorige blogs

Klantenservice

Hebt u een vraag of problemen met uw reservering?

Veilig en zeker
timo waving