Officiële Parkeerplaatsen Schiphol

Airport-Schiphol-parking

Gaat u op reis vanaf Schiphol en bent u op zoek naar een parkeerplaats bij Schiphol? U kunt uw auto parkeren bij een van de officiële locaties van de luchthaven. In dit artikel vertellen wij alles over de officiële parkeerplaatsen van Schiphol Airport. 

Wilt u de parkeergelegenheden bij Schiphol vergelijken? Selecteer bovenaan deze pagina uw reisdata en klik op "zoeken". U kunt vervolgens eenvoudig vergelijken en direct reserveren.

 

Prijsoverzicht van de officiële Schiphol parkings

ParkingKosten per weekService 
P3 Schiphol - Terrein
€ 152,50 - week*
€ 19,06 - dag
Shuttle
5 min
Informatie
P3 Schiphol - Garage
€ 162,50 - week*
€ 20,31 - dag
Shuttle
5 min
Informatie
P6 Valet Schiphol
€ 220,50 - week*
€ 27,56 - dag
Valet
2 min
Informatie
P1 Schiphol
€ 265,50 - week*
€ 33,19 - dag
Lopen
6 min
Informatie
Fast Shuttle Parking - Valet€ 79,00 - week
€ 9,87 - dag
Valet
0 min
Reserveer
EazzyPark A5 Expo€ 79,00 - week
€ 9,87 - dag
OV
20 min
Reserveer
Park To Fly - Shuttle€ 80,00 - week
€ 10,00 - dag
Shuttle
12 min
Reserveer
Drive Up Services€ 95,00 - week
€ 11,87 - dag
Shuttle
8 min
Reserveer
Happy Valet Parking€ 105,00 - week
€ 13,12 - dag
Valet
0 min
Reserveer

* parkeertarieven inclusief online reservering

 

P1 Schiphol (€ 265,50 per week)

Groen P1 icoon met een dakBij P1 Schiphol kunt u terecht voor zowel kort parkeren als lang parkeren. U kunt P1 dus gebruiken om mensen weg te brengen of op te halen, en om lang te parkeren tijdens uw eigen reis. De parkeergelegenheid is grotendeels overdekt en ligt op slechts 2 tot 6 minuten lopen van de luchthaven. 

In totaal zijn er 3.900 parkeerplaatsen verdeeld over 2 verdiepingen. Er zijn 12 laadplaatsen beschikbaar voor elektrische auto's, deze laadplaatsen zijn helaas niet te reserveren. 

Houd er rekening mee dat er een maximale doorrijhoogte van 2 meter is en de parkeervakken 2,40 meter breed zijn. 

 • Prijs exclusief reservering: € 602,00 per week
 • Prijs inclusief reservering: € 265,50 per week
 • Parkeerservice: Parkeren op loopafstand, 2 tot 6 min reistijd

Meer info →

 

P3 Terrein (€ 152,50 per week)

Groen P3 icoonIndien u zo voordelig mogelijk wilt parkeren bij een van de officiële Schiphol parkeerplaatsen dan kunt u terecht bij P3 Terrein. P3 Schiphol biedt twee verschillende mogelijkheden, een overdekte garage en een buiten terrein. Bij P3 Terrein parkeert u op het onoverdekte buiten terrein. 

Het parkeren doet u gecombineerd met een shuttleservice. U parkeert uw auto, u loopt naar de bushalte en u wordt zo snel mogelijk naar de luchthaven gebracht. De reistijd bedraagt ongeveer 5 minuten. 

De shuttlebussen vertrekken om de 10 minuten, u bent dus nooit lang aan het wachten. Er zijn parkeerplaatsen voor mindervaliden en voor elektrische auto's aanwezig, deze kunnen niet gereserveerd worden. 

 • Prijs exclusief reservering: € 152,50 per week
 • Prijs inclusief reservering: € 157,00 per week
 • Parkeerservice: Parkeren met shuttleservice, 5 min reistijd

Meer info →

 

P3 Garage (€ 162,50 per week)

Groen P3 icoon met een dakIndien u liever overdekt parkeert dan kunt u terecht bij P3 Garage. U parkeert op dezelfde locatie als P3 Terrein, maar in dit geval in de overdekte garage. De tarieven liggen net iets hoger dan het onoverdekte terrein. 

Ook hier parkeert u met een shuttleservice en u bent dus ongeveer 5 minuten onderweg en maximaal 10 minuten aan het wachten. Er is een bagage in- en uitlaadpunt bij de ingang, dicht bij de bushalte. 

P3 Schiphol heeft in totaal ongeveer 15.000 parkeerplaatsen beschikbaar, waarvan ongeveer 5.000 overdekt. 

 • Prijs exclusief reservering: € 167,00 per week
 • Prijs inclusief reservering: € 162,50 per week
 • Parkeerservice: Parkeren met shuttleservice, 5 min reistijd

Meer info →

 

P6 Schiphol (€ 220,50 per week)

Groen P6 icoonWilt u liever wacht dichterbij parkeren, maar niet de hoofdprijs betalen van de P1 locatie? Dan kunt u terecht bij P6 Valet. Hier parkeert u niet zelf, maar parkeert een chauffeur uw auto. 

U rijdt direct naar de luchthaven waar u de chauffeur ontmoet. De chauffeur inspecteert uw auto en rijdt deze vervolgens door naar het andere parkeerterrein van de luchthaven. U rijdt bij aankomst door een videostraat en uw auto wordt voorzien van GPS en kilometer tracker. 

Het is bij P6 Schiphol verplicht een reservering te maken, dit vanwege de tussenkomst van een chauffeur en de bijbehorende planning. 

 • Prijs inclusief reservering terrein: € 220,50 per week
 • Prijs inclusief reservering garage: € 300,50 per week
 • Parkeerservice: Parkeren met valetservice, 2 tot 6 min reistijd

Meer info →

 

Privium Parkeren Schiphol

Groen Privum 1 icoonDe luchthaven biedt met Privium Schiphol een abonnement waarmee u van veel voordelen geniet. Zo heeft u altijd een snelle security- en grenspassage, heeft u toegang tot de exclusieve Privium Lounges en kunt u businessclass inchecken. 

U kunt tevens altijd vooraan parkeren met behulp van uw Privium abonnement. U betaalt dus in principe dezelfde parkeertarieven zoals hierboven vermeld, maar u parkeert altijd dicht bij de ingang en uitgang. 

De kosten variëren van € 180 tot € 305 per jaar. Houd er rekening mee dat u 'gewoon' nog voor uw parkeerplaats betaald. 

 • Privium Partner: € 180,00 per jaar
 • Privium Basic: € 180,00 per jaar
 • Privium Plus: € 305,00 per jaar

Meer info →

 

Praktische informatie officiële Schiphol parkings

Alle parkeerterreinen, los van P6 Valet, zijn beschikbaar inclusief en exclusief reservering. Indien u geen reservering wilt maken, dan rijdt u simpelweg het parkeerterrein op, parkeert u uw auto en betaalt u bij terugkomst bij een van de betaalautomaten. 

Het is echter aan te raden om van tevoren een reservering te plaatsen. In het overzicht hierboven heeft u al kunnen zien dat het parkeren inclusief reservering voordeliger is. Daarnaast bent u gegarandeerd voorzien van een parkeerplaats. 

 • Adres P1 Schiphol: Ceintuurbaan Zuid, 1118 CX Schiphol
 • Adres P3 Schiphol: Holiday Avenue, 1118 ZG Schiphol
 • Adres P6 Schiphol: Transportstraat, 1118 BG Schiphol

Indien u een elektrische laadplaats zoekt, dan kunt u terecht bij P1, P3 en P6. Bij P1 Schiphol vindt u de laadplaatsen op de eerste verdieping bij rij 101 en op het dak bij rij 206 en 207. Bij P3 Schiphol vindt u de laadplaatsen op de begane grond recht van de ingang. Bij P6 dient u het aan te geven bij een medewerker. 

 

Elektrisch laden bij Schiphol

Elektrische auto's zijn niet meer weg te denken in het Nederlandse wagenpark. Schiphol die houdt hier uiteraard rekening mee en heeft laadplaatsen beschikbaar op verschillende parkeerterreinen. Hieronder ziet u per locatie waar u de laadpalen kan vinden en hoeveel laadpalen er beschikbaar zijn. 

Goed om te weten is dat u deze laadpalen niet kan reserveren en er geen maximale laadtijd is. Bij aankomst zal u dus zelf op zoek moeten naar een beschikbare laadplaats. Schiphol geeft aan meer laadpalen toe te gaan voegen in de toekomst. 

ParkingLocatie
P1Tweede verdieping (op het dak), rij 206 en 207 - 11 laadpalen
P3Begane grond, rechts van de ingang - 12 laadpalen
P6Vraag een medewerker wanneer u uw autosleutels inlevert
Privium 1Eerste verdieping, rij 101 (Windmolen) - 12 laadpalen
Privium 3Vraag een medewerker wanneer u uw autosleutels inlevert

 

Annuleringsbeleid officiële Schiphol parkings

Het is mogelijk om uw reservering te wijzigen of te verlengen, dit kan kosteloos tot 24 uur voor aanvang van uw reservering. Binnen deze 24 uur of tijdens uw reis kunt u geen wijzigingen meer aanbrengen. Staat u onverwachts langer dan gepland, dan betaalt u de extra dagen ter plekke bij een van de betaalautomaten. 

Het annuleren van uw reservering inclusief een volledige restitutie is enkel mogelijk wanneer u voor de annuleringsoptie hebt gekozen. De annuleringsoptie kunt u selecteren bij het maken van een reservering en kost u € 5,00.

Privium Plus leden kunnen hun reservering altijd kosteloos annuleren of wijzigen. 

 

Disclaimer:

 • De prijzen van de officiële airport producten komen van de officiële Schiphol Airport parkeren website.​
 • De prijzen zijn indicatief berekend voor een parkeerplaats van 8 dagen met reservering ten minste twee weken van tevoren in de periode augustus 2024.

Vorige blogs

Klantenservice

Hebt u een vraag of problemen met uw reservering?

Veilig en zeker
timo waving