Wat te doen in Amsterdam wanneer je vlucht wordt gecanceld?

Wat te doen in Amsterdam wanneer je vlucht wordt gecanceld

Het is waarschijnlijk geen geheim dat niet iedere vlucht even soepel verloopt. Vertragingen, overboekingen, storingen en zelfs annuleringen zijn meer dan dagelijkste kost. Dit is natuurlijk allemaal zeer vervelend, gelukkig is Schiphol niet de meeste vervelende plek om een paar uurtjes te vertoeven. Maar wat nou als je vlucht een dag, of zelfs 2 dagen later pas vertrekt? Dan kan je er maar beter het beste van maken en genieten van wat Amsterdam te bieden heeft!

 

Vlucht vertraagd of gecanceld, wat nu?

Bij vertragingen of annuleringen van een vlucht is het goed te weten dat je recht hebt op verzorgende reguleringen die je kunnen compenseren voor de geleden kosten en tijdsverlies. Controleer dus bij je vertraging uw recht op verzorgende zaken zoals eten, drinken en zelfs accommodatie. Daarnaast heb je recht tot € 600 compensatie per persoon, zo kun je een deel van de vliegtickets of de kosten van het parkeren Schiphol terugkrijgen. Zodra alles geregeld is kan je je gaan focussen op het leuke aspect van de vertraging, Amsterdam verkennen.

 

De mooiste bezienswaardigheden van Amsterdam

Amsterdam is de grootste stad van Nederland, dat bekend staat om de kenmerkende grachten, gouden-eeuwse architectuur, bruisend nachtleven en nog veel meer! Wil je graag op citytrip naar Amsterdam? Dat hoeft gelukkig niet zo veel te kosten! Wij hebben een aantal toffe activiteiten voor je op een rijtje gezet die gratis, of bijna niets kosten.

 

Picknicken in een van de vele parken + bezoek de geitenboerderij

Amsterdam is een groene stad en heeft vele parken! Bereid je eigen picknick voor of haal onderweg ergens wat eten to go en geniet van het mooie weer in bijvoorbeeld het Vondelpark, Sarphatipark, Rembrandtpark of Park Frankendael! Ook kun je een bezoek brengen aan de geitenboerderij in het Amsterdamse Bos.

 

Boot huren op de grachten

Een boot huren in Amsterdam is een ontzettend populaire activiteit! Naast de vele rondvaarttochten over de Amsterdamse grachten kun je natuurlijk ook zelf een boot huren. Dit hoeft helemaal niet zo duur te zijn. Verzamel je vrienden, huur een sloep en ga de grachten op! Vul een koelbox met hapjes en drankjes en geniet van een heerlijke tijd op het water. We geven het toe, het is niet gratis maar een boot kun je al vanaf €60 per uur, gedeeld door 8 personen is maar €7,50 per persoon!

 

amsterdam grachten

 

Gratis concert in het Concertgebouw

Wist je dat het Concertgebouw aan het Museumplein iedere woensdag om 12:30 gratis concerten aanbiedt? Kijk voor het programma op de website. Het programma wordt altijd een week voorafgaand aan het concert bekend gemaakt. Waarna je direct tickets kunt regelen.

 

Geniet van het uitzicht in de Skylounge in Amsterdam

Vlakbij het station is de Skylounge, vanaf hier heb je een fantastisch uitzicht op de stad! Wandel gewoon het DoubleTree Hilton hotel in en neem de lift naar de 11e verdieping. Om niet over te komen als toerist raden we je wel aan in ieder geval een drankje te bestellen.

 

Ga naar Amsterdam Noord

Wil je wel even uitwaaien op het water maar geen boot huren in Amsterdam? Neem dan gratis het pontje naar Amsterdam Noord! Dit deel van Amsterdam is door de jaren heen steeds populairder geworden, met vele hippe hotspots, café's en de ADAM toren. Ook het stadsstrand Pllek is de perfecte spot om je dag af te sluiten en de zonsondergang te bekijken.

 

Een rondleiding door de bierbrouwerij

Onze laatste tip: breng een bezoek aan Brouwerij het IJ. Elke vrijdag, zaterdag en zondag kun je voor €6,50 een volledige toer door de brouwerij krijgen. De toer is zowel in het Engels als Nederlands beschikbaar en achteraf krijg je een biertje inbegrepen in de prijs! Let wel op, tickets kun je niet van te voren bestellen en er zijn max 20 plaatsen beschikbaar per toer, wees dus op tijd!

 

Handige reistips wanneer je op reis gaat vanaf Schiphol

Schiphol is de bekende luchthaven van Amsterdam en de grootste luchthaven van Nederland. Wanneer je niet de toerist gaat uithangen in Amsterdam maar juist vanuit Amsterdam je reis gaat starten dan hebben we nog een goede tip voor je.

Schiphol ligt wanneer je met de auto reist op ruim 20 kilometer afstand van het centrum van Amsterdam. Dankzij de goede infrastructuur rondom de luchthaven ben je met zowel de auto als het openbaar vervoer snel en eenvoudig bij de vertrekhallen. Ga je met de auto op reis? Dan ben je vast en zeker ook op zoek naar een parkeerplaats. Wij van Vliegen en Parkeren hebben een ruim aanbod van lang Parkeren Schiphol, dit aanbod is eenvoudig te vergelijken en je kan direct een parkeerplaats reserveren.

Door vooraf online te reserveren ben je niet alleen verzekerd van een parkeerplaats, je bespaart nog ook! Je kan al snel tientallen euro’s besparen, afhankelijk van de parkeerplaats die je reserveert. Bekijk het aanbod en kom erachter hoe veel jij kan besparen!

 

Vorige blogs

Klantenservice

Hebt u een vraag of problemen met uw reservering?

Veilig en zeker
timo waving