Skyscanner

skyscanner

- Alle informatie over Skyscanner en hoe u de beste deals vindt voor goedkope vluchten, hotels en autoverhuur -

Gaat u binnenkort op reis en bent u op zoek naar de de beste prijs voor uw vliegtickets? U bent waarschijnlijk wel bekend met het concept van online vergelijkingstools, waarmee u eenvoudig de verschillende beschikbare luchtvaartmaatschappijen kunt vergelijken. Skyscanner is zonder twijfel een van de reuzen onder de verschillende vliegticket-vergelijkers die op internet beschikbaar zijn. Ontdek in dit artikel alle informatie over Skyscanner, dit vindt u natuurlijk ook op Skyscanner.nl.

Wilt u parkeerplaatsen rondom vliegvelden vergelijken? Selecteer bovenaan de pagina de luchthaven van vetrek, uw reisdata en kilk op de groene 'Zoeken' knop. Vervolgens kunt u het parkeeraanbod vergelijken en direct een parkeerplaats reserveren. 

 

Inhoudsopgave Skyscanner

1. Het verhaal van Skyscanner

- Van oprichting tot het heden

2. De services van Skyscanner

- Vliegtickets vergelijken

- Hotels vergelijken

- Autoverhuur vergelijken

3. Skyscanner; bron van informatie en inspiratie

- Informatie over uw bestemming

- Inspiratie voor bestemmingen

4. Hoe vind ik de beste deals

- Hoe goedkope vluchten te vinden naar “Overal” via Skyscanner

 

1. Het verhaal van Skyscanner

Lamp idee

  • Skyscanner werd in 2000 opgericht door een Schotse man genaamd Gareth Willimas. Toen Gareth zich realiseerde dat het vinden van vliegtickets tegen de beste prijs een moeizame klus was besloot hij zelf actie te ondernemen. In het recente verleden moesten reizigers naar iedere site van verschillende luchtvaartmaatschappijen. Op elke website moest hetzelfde proces herhaald worden om alle tarieven te vinden en te kunnen vergelijken. Dit is natuurlijk een inefficiënt en tijdrovend proces. Dit werd des te moeilijker door de constante fluctuatie van de prijzen op basis van vraag en aanbod.
  • Het was in 2003 dat de eerste versie van de Nederlandse site live werd gezet; Skyscanner.nl. Geleidelijk aan verschenen er meer bedrijven met hetzelfde concept. Kort na de lancering van Skyscanner Nederland in 2003 kende de site een eerste significante toename van het organische verkeer naar aanleiding van een aanbeveling van BBC Radio 2, die het "Website van de dag" noemde. Het aantal dagelijkse bezoekers wordt onmiddellijk vermenigvuldigd met 10, net als de omzet en winst.
  • In 2004 opende het hoofdkantoor in Edinburgh en in 2007 profiteerde Sky scanner van de eerste injectie van 2,5 miljoen pond van Scottish Capital Partners, waardoor 40% van het eigen vermogen overbleef.
  • In 2011 verwierf het bedrijf de Zoombu-reiswebsite en open een kantoor in Singapor. In 2012 wordt een locatie opgezet in Beijing en Skyscanner begint een samenwerking met Baidu, het Chinese equivalent van de Google-zoekmachine.
  • In 2013 is het bedrijf gegroeid tot meer dan 180 werknemers. Skyscanner versterkt zijn aanwezigheid op de Amerikaanse markt en opent een locatie in Miami. 
  • In 2014 nam het bedrijf Youbibi over, een Chinese zoekmachine gespecialiseerd in reizen en vervolgens het bedrijf Distinction, die gespecialiseerd is in de ontwikkeling van applicaties. De waarde van Skyscanner wordt vervolgens gewaardeerd op een enorme 1,6 miljard dollar en wordt kort hierna overgenomen door de Chinese groep Trip.com voor $ 1,75 miljard.
  • Tot slot onderneemt Skyscanner in 2019 een volledige revisie van het merk in de 52 markten waarin het actief is. Het bedrijf verandert zijn identiteit en missie, en benadrukt de ontwikkeling van duurzaam reizen. Deze veranderingen worden gekenmerkt door een nieuw logo in halfzon dat vier elementen symboliseert; optimisme, duurzaamheid, inspiratie en ontdekking.

 

2. De services van Skyscanner

Sinds de oprichting in 2003 is Skyscanner veranderd en uitgebreid met een veel breder aanbod dat vele aspecten van de reiswereld omvat. Skyscanner is meer dan een vergelijker en is nu ook een informatie- en inspiratiepunt. Skyscanner staat wereldwijd bekend om de vergelijking van vluchten en vliegtickets. Minder bekend is dat het bedrijf nu ook aanbiedt om hotels en verschillende autoverhuurbedrijven over de hele wereld te vergelijken.

 

Vliegtickets vergelijken

Twee vliegtuigen

Tijdens de ontwikkeling van de IT-tools is Skyscanner trouw gebleven aan het initiële principe, namelijk om het zoeken naar een goedkope vlucht te vergemakkelijken. Dit principe heeft de basis gelegd voor de vluchtvergelijker en de functies die het biedt aan reizigers.

De Skyscanner-vluchtvergelijkingssite biedt u de mogelijkheid om vluchten van de ene luchthaven met de andere te vergelijken en om luchthavens in de buurt van uw vertrek- en aankomstluchthaven te kiezen. Met dit flexibele zoeksysteem kunt u echt de beste prijs vinden door meer luchthavens en luchtvaartmaatschappijen te vergelijken.

Voor degenen die nog geen beslissing hebben genomen voor de datums van hun vlucht, hebben reizigers ook de mogelijkheid om de prijsklassen in de maand te raadplegen of de goedkoopste maand voor hun vertrek te vinden. Inderdaad, de prijzen variëren afhankelijk van het aanbod en de vraag, de maand waarin u besluit te vertrekken, heeft evenveel invloed op de prijs van uw ticket als op de datum van vertrek.

Afgezien van deze elementen, krijgen gebruikers extra filters aangeboden om hun keuze te verfijnen, en kunnen ze bijvoorbeeld alleen vluchten filteren die directe vluchten aanbieden. vMaar zoals gezegd is Skyscanner.com niet langer alleen een vluchtvergelijker ...

 

Hotels vergelijken

Bruin blauw hotel

Naast het aanbod om vluchten te vergelijken, biedt Skyscanner ook aan om hotels op uw bestemming te vergelijken en uw accommodatie samen met uw vliegtickets te boeken. Hiervoor heb je twee mogelijkheden:

1. Ga direct door de hotelvergelijking en controleer de beschikbaarheid en prijzen op uw data.

2. Begin met het zoeken van uw vlucht en klik op de accommodatie tab die verschijnt en een prijs biedt.

U krijgt dan de zoekresultaten inclusief prijzen te zien van de beschikbare mogelijkheden tijdens uw periode. De hotels kunnen vervolgens worden gefilterd op basis van prijscriteria, het aantal sterren, klantbeoordelingen, restauratiemogelijkheden of annuleringsvoorwaarden. Voor de meest veeleisende reizigers heeft u ook de optie om de geavanceerde filterfunctie te gebruiken, waarmee u items kunt invullen die voor u belangrijk zijn in verband met beschikbare apparatuur of het gebied waar de hotels zich bevinden. Voor elk beschikbaar hotel vindt u de prijs per nacht, de afstand tot het stadscentrum, de beoordelingen van gasten, evenals een beschrijving van de beschikbare kamers en faciliteiten, zoals wifi of airconditioning.

 

Autoverhuur vergelijken

Mercedessen op een rij

Of u nu op zoek bent naar een huurauto op de luchthaven of in het stadscentrum, Skyscanner biedt u de mogelijkheid om de prijzen en beschikbaarheid van veel autoverhuurbedrijven over de hele wereld te vergelijken. Nadat uw datums zijn ingevoerd en de zoekactie is gestart, kunt u de resultaten filteren op basis van het aantal passagiers, het gezochte voertuig, de plaats van de service en de gewenste opties. Voor elke beschikbare plaats krijgt de gebruiker het aantal beschikbare voertuigen op de gewenste data, de modellen en hun prijs te zien.

Naast de vergelijking van huurauto's, biedt de site je ook de mogelijkheid om shuttleservices te vergelijken en te boeken. Deze service is niet te verwarren met de shuttleservices van parkeeraanbieders rondom luchthaven. De shuttleservices te vinden op Skyscanner Nederland zijn er u direct van een luchthaven naar de plaats van bestemming te brengen of andersom.

 

3. Skyscanner; bron van informatie en inspiratie

Naast zijn puur commerciële vergelijkings- en boekingsactiviteiten, is Skyscanner ook een bron van informatie en inspiratie voor alle reizigers. Weet u nog niet waar u heen wilt? Of weet u waar u heen wilt maar meer informatie over de activiteiten en bezienswaardigheden? U vindt het allemaal.

 

Informatie over uw bestemming

Klok in zand op een wereldkaart

Wanneer een simulatie wordt uitgevoerd in de vluchtvergelijker, biedt de site de gebruiker niet alleen de mogelijkheid om de prijzen van hotels en vliegtickets vergelijken. Het is ook mogelijk om meer te weten te komen over de bestemming van keuze. Dat wordt ook gepresenteerd met een tabblad reisgids aangepast aan de gewenste bestemming.

In het reisgids gedeelte van Skyscanner vindt u onder andere informatie over: de gemiddelde ticketprijs, de goedkoopste maand en informatie over prijsveranderingen gedurende het jaar. De ideale informatie om te weten wanneer u moet boeken om de beste prijs te vinden tijdens het leren. Foto's van de stad en belangrijke bezienswaardigheden zijn ook zichtbaar en bestemmingen in de buurt worden ook aangeboden.

Naast de eerdergenoemde reisgidsen heeft Skyscanner ook een nieuwssectie waarin u de nieuwste informatie uit de reiswereld kunt vinden; de nieuwste promoties, het laatste nieuws over luchtvaartmaatschappijen of nieuwe potentiële bestemmingen.

 

Inspiratie voor bestemmingen

Laptop en notitieblok

Tot slot wil Skyscanner niet alleen zijn gebruikers informeren, maar ook potentiële bestemmingen introduceren om op vakantie te gaan.

Het weekendgedeelte van de site biedt een selectie van ideale bestemmingen om te vertrekken voor een weekend (zoals de naam al doet vermoeden) of de goedkoopste bestemmingen uit uw land van vertrek.

Met een menu kunt u ook de populairste bestemmingen voor vakantiegangers zien, of de goedkoopste vluchten naar een continent in plaats van naar een bepaalde stad of land. Ideale informatie dus voor degenen die nog niet zijn besloten en die suggesties willen ontvangen.

 

4 – Hoe vind ik de beste deals op Skyscanner

We hebben al beschreven hoe Skyscanner werkt als een goedkope vluchtvergelijker. Om de beste aanbiedingen voor goedkope vluchten te vinden, is het zoeken via Skyscanner ook zeker aan te bevelen.

De zoekopdracht “Overal” is een hulpmiddel dat inspiratie biedt voor uw volgende reis, ideaal wanneer u op zoek bent naar de goedkoopste vluchten zonder een precieze bestemming in gedachten te hebben. Op deze manier beloont Skyscanner de meest flexibele reizigers die zich graag laten verrassen. Door de mogelijkheid te bieden om de beste goedkope vluchten te vinden en misschien hun vakantie aan te passen aan de zoekresultaten, kan aanzienlijk bespaard worden

 

Zoeken naar goedkope vluchten met de "Overal" functie

Met de handige "Overal" functie biedt Skyscanner u de mogelijkheid om in een paar eenvoudige stappen de goedkoopste vluchten te vinden:

1. Ga naar Skyscanner.nl en voer de luchthaven in waarvan u wilt vertrekken in de zoekbalk. U kunt een specifieke luchthaven, een stad (in het geval van meerdere stadsluchthavens) of zelfs het hele land selecteren. Selecteer dus "Overal" in het doelvak. Vergeet niet dat grotere luchthavens meer bestemmingen bedienen en daarom, als u deze kiest, u eerder goedkope vluchten zult vinden.

2. Voer dus de datums in waarin u geïnteresseerd bent of wilt reizen. Een ander voordeel in dit stadium is de mogelijkheid van "De hele maand" en "Goedkoopste maand" als alternatief voor specifieke datums. Ook in dit geval geeft de grotere flexibiliteit bij het organiseren van vertrek u de mogelijkheid om vliegtickets tegen zeer lage prijzen bij Skyscanner te vinden.

3. Klik vervolgens op “Zoek tickets” en u krijgt direct een vergelijkende pagina te zien waarop alle bestemmingen worden vermeld in volgorde van prijs. Selecteer eenvoudig de gewenste bestemming om toegang te krijgen tot de specificaties van de beschikbare goedkope vluchten en begin met het plannen van uw volgende reis!

 

Vorige blogs

Klantenservice

Hebt u een vraag of problemen met uw reservering?

Veilig en zeker
timo waving