Reizen vanaf Eindhoven Airport

Reizen naar Eindhoven Airport

U kunt uw reis van en naar Eindhoven Airport voltooien middels verschillende vervoersmethoden. Wij geven u hierover graag meer informatie, zo komt u er eenvoudig achter wat voor u de beste optie is. Zoekt u een parkeerplaats bij Eindhoven Airport? Selecteer bovenaan de pagina uw reisdata en klik op de groene ‘Zoeken’ knop. U kunt vervolgens eenvoudig het aanbod vergelijken en direct een parkeerplaats reserveren. 

 

Prijsoverzicht van de vervoersmethodes

Reismethode

Kosten retour
per persoon

Kosten totaal

Reistijd

Vertrektijden
heen & terug

Voor- en 
Nadelen

Vanuit Utrecht Centraal met 2 reizigers
Air Express

€ 28,50

(€ 43,21) 

€ 57,00

(€ 86,42)

1 uur en 20 minuten

05:15 – 18:45

09:30 – 18:00

+ Laagste tarief
- Geen flexibele tijden
- Veel reistijd

Vanuit Utrecht Centraal met 4 reizigers
Auto + Parkeren€ 21,60€ 86,421 uur en 10 minuten24/7

+ Laagste tarief
+ Flexibele tijden
+ Minste reistijd

Vanuit Den Bosch Centraal met 2 reizigers
Openbaar vervoer

€ 15,20

(€ 35,58)

€ 30,40

(€ 71,16)

39 tot 54 minuten

05:50 – 00:07

05:58 – 00:29

+ Laagste tarief
- Geen flexibele tijden
- Veel reistijd

Vanuit Den Bosch Centraal met 4 reizigers
Openbaar vervoer

€ 15,20

(€ 17,79)

€ 60,80

(€ 71,16)

39 tot 54 minuten

05:50 – 00:07

05:58 – 00:29

+ Laagste tarief
- Geen flexibele tijden
- Veel reistijd

* De tarieven (tussen haakjes) zijn de tarieven van de vervoersmethode Auto + Parkeren
* Enkel de vervoersmethode Auto + Parkeren is te direct reserveren via onze website

 

In het bovenstaande overzicht vindt u de goedkoopste reismethodes per onderzochte variabele, het gehele overzicht vindt u onderaan de pagina. Reizen naar Eindhoven Airport en reizen van Eindhoven Airport is in alle gevallen het duurst met een taxi. Hiermee heeft u echter wel veel meer vrijheid en bent u niet gebonden aan vaste tijden.

Vanuit Utrecht zijn de Air Express bus (2 reizigers) en de auto + parkeren (4 reizgers) het goedkoopst. De keuze kunt u in dit geval afwegen op basis van de vertrektijden, deze zijn allesbehalve flexibel wanneer u niet voor een auto of taxi kiest. De prijsverschillen tussen de vervoersmethodes zijn daarnaast, voornamelijk bij 2 reizigers, minimaal te noemen. 

Vanuit Den Bosch is het openbaar vervoer voor zowel 2 reizigers als 4 reizigers het meest voordelig. Het prijsverschil is bij 4 reizigers echter zeer klein vergeken met de auto + parkeren. Ook hier kunt u uw keuze afwegen op de vertrektijden, ook de reistijden zijn beduidend in het nadeel van het openbaar vervoer. 

 

Openbaar vervoer eindhoven airportOpenbaar vervoer naar Eindhoven Airport

De prijzen voor het openbaar vervoer Eindhoven Airport zijn moeilijk te berekenen omdat natuurlijk iedereen een ander startpunt heeft. Wij hebben ervoor gekozen dit vanaf Utrecht Centraal en Den Bosch Centraal te berekenen. In beide gevallen kunt u instappen in de intercity’s richting Maastricht, Venlo of Heerlen en uitstappen bij Eindhoven Centraal.

Eindhoven Airport is in tegenstelling tot bijvoorbeeld Schiphol niet direct te bereiken met de trein. Echter, kan het toch handig zijn om met de trein naar Eindhoven station af te reizen. Vanaf hier kunt u met de bus naar Eindhoven Airport via buslijnen 10, 400 of 401. Alle drie de buslijnen brengen u naar Eindhoven Airport. De bushalte bevindt zich naast de terminal van Eindhoven Airport. Houdt wel rekening met de tijden van de bussen deze rijden namelijk niet in de nacht.

 

Vertrektijden openbaar vervoer

Omdat u altijd gebonden bent aan de bus vermelden wij de vertrektijden van de eerste en laatste bus. Zo kunt zien vanaf hoe laat en tot hoe laat u kunt vertrekken en wanneer u geen gebruik kunt maken van het openbaar vervoer. Hieronder volgt een overzicht.

 

Utrecht/Den Bosch > Eindhoven Airport

Eindhoven Airport > Utrecht/Den Bosch

Vetrektijden
Maandag t/m vrijdag: 05:50 – 00:07Maandag t/m vrijdag: 05:58 – 00:29
Zaterdag: 07:07 – 00:29Zaterdag: 07:17 – 00:29
Zondag: 08:07 – 00:07Zondag: 08:28 – 00:29

 

Zoals u kunt zien is het openbaar vervoer niet 24/7 actief. De bussen rijden, afhankelijk van de dag, ongeveer 5 tot 7 uur niet. Kortom; het is goed om op de vertrektijden te letten, met name in de weekenden. De eerste bus richting Eindhoven Airport vertrekt op zondag bijvoorbeeld pas om 08:07, de eerste vluchten vertrekken al eerder. Mocht u een vroege vlucht hebben dan is de bus al weg te strepen.

 

Disclaimer van de kosten van het openbaar vervoer

De kosten voor het openbaar zijn berekend op basis van het reizen met een OV-chipkaart zonder korting. De tarieven zijn berekend vanaf Utrecht/Den Bosch centraal tot aan de bushalte van Eindhoven Airport. De website 9292 OV is hiervoor geraadpleegd.

 

 

parkeren bij eindhoven airportParkeren bij Eindhoven Airport

Wanneer u met de auto naar Eindhoven Airport gaat dan heeft een ruime keuze uit de diverse parkeeropties. Allereerst kunt u parkeren bij de officiële parkeerplaatsen en bij parkeerinitiatieven van ondernemers. U kunt op loopafstand parkeren tegenover het vliegveld, in combinatie met een shuttleservice én in combinatie met een valetservice.

 

Parkeren op loopafstand 

Het parkeren op loopafstand spreekt voor zich. U rijdt naar de parkeerplaats, mits u een online reservering heeft dan betreedt u het terrein middels kentekenherkenning en vervolgens parkeert u de auto. U kunt na het parkeren simpelweg te voet naar de luchthaven. Dit is veelal de meest prijzige parkeeroptie.

 

Shuttle parkeren

Bij shuttle parkeren parkeert u uw auto op de parkeerplaats van de aanbieder en wordt u vervolgens met een shuttlebus naar het vliegveld gebracht en weer opgehaald. Deze service zit bij de prijs inbegrepen, de openingstijden verschillen per aanbieder. Hieronder volgt een overzicht van de beschikbare shuttle parkeeraanbieders.

 

Valet parkeren

Valet parkeren werkt nog gemakkelijker, hierbij rijdt u door tot aan de vertrekhal of valet bufferzone, draagt uw auto over aan de medewerker van de parking die uw auto zal parkeren. Bij terugkomst staat uw auto weer voor u klaar bij de vertrekhal of bufferzone. Het parkeren bij deze

 

Reserveren via Vliegen en Parkeren

U vindt ons beschikbare aanbod eenvoudig door bovenaan deze pagina uw reisdata te selecteren en op zoeken te klikken. Wij tonen vervolgens het beschikbare aanbod in uw periode. Dit aanbod kunt u eenvoudig sorteren en filteren op basis van uw criteria. U kunt uw gewenste parkeerplaats direct reserveren. U ontvangt na het maken van een reservering een bevestiging via e-mail waarop alle informatie omtrent het parkeren vermeld staat. U bent al binnen enkele minuten voorzien van een parkeerplaats!

 

Disclaimer van de kosten van het parkeren

De kosten voor het parkeren bij Eindhoven Airport zijn op basis van de meest voordelige parkeeraanbieder inclusief benzinekosten vanaf het startpunt. Ter berekening van de benzine kosten is de kortste route via Google Maps gekozen en de gemiddelde benzinekosten per kilometer á € 0,14.

 

taxi naar eindhoven airportMet de taxi naar Eindhoven Airport

Met de taxi Eindhoven Airport is natuurlijk altijd een fijne optie, maar ook zeer prijzig. Vanaf zowel Utrecht als Den Bosch is de meest voordelig gevonden vanaf prijs geselecteerd. De prijzen kunnen dus wellicht anders uitvallen als u zelf de keuze maakt. Vanaf Utrecht is een enkele reis vanaf € 89 en vanaf Den Bosch bent u € 45 kwijt voor een enkele reis.

 

Disclaimer van de kosten van de taxi

De meest voordelig gevonden online vanaf prijs is geselecteerd.

 

air express eindhoven airportMet de Air Express bus naar Eindhoven Airport

Met Air Express Eindhoven Airport kunt u middels een touringcar vanaf meerdere steden naar Eindhoven Airport gebracht worden. Dit is mogelijk vanaf Utrecht en Amsterdam. Vanaf Utrecht bedragen de kosten voor een retour reis € 28,50 per persoon. De reistijd is volgens Google Maps ongeveer een uur. Hier wordt echter geen rekening gehouden met het feit dat er met een touringcar gereden wordt en eventuele drukte. Houdt er dus rekening mee dat de reistijd wat langer zal zijn.

 

Vertrektijden Air Express

De bussen van Air Express hebben vaste reistijden, dagelijks vertrekken er zes bussen die vanuit Amsterdam, via Utrecht naar Eindhoven Airport rijden. De vertrektijden zien er als volgt uit:

 

Utrecht > Eindhoven Airport

Eindhoven Airport > Utrecht

Vetrektijden
Maandag t/m donderdag: 05:15 – 18:45Maandag t/m donderdag: 09:30 – 18:00
Vrijdag: 05:15 – 18:45Vrijdag: 09:30 – 20:00
Zaterdag: 05:15 – 18:45Zaterdag: 09:30 – 18:00
Zondag: 05:15 – 16:00Zondag: 09:30 – 18:00

 

Disclaimer van de kosten van Air Express

De kosten zijn direct van de website van AirExpress gehaald voor een retour reis in de periode oktober 2019.

 

conclusieEindconclusie

Feit blijft dat welke optie het meest interessant is voor de reiziger zeer situatiebepalend is. Echter, is de flexibiliteit met het parkeren van uw auto of het kiezen voor een taxi het grootst. Daarbij geldt ook dat met hoe meer mensen u reist hoe voordeliger het per persoon wordt. Wie geen auto ter beschikking heeft kan prima kiezen voor het openbaar vervoer al dient men wel rekening te houden met de tijden. Deze zijn natuurlijk minder flexibel, dit geldt ook voor de Air Express bus. Het halen en brengen is natuurlijk ook een optie, dit is echter vanwege de kosten vergelijking buiten beschouwing gelaten.

Let op: alle informatie in dit artikel is gebaseerd op de informatie die op het moment van schrijven te verkrijgen was. De informatie en bijbehorende tarieven kunnen op het moment van lezen wellicht veranderd/aangepast zijn.

 

Volledige prijsvergelijking

Reismethode

Kosten retour
per persoon

Kosten totaal

Reistijd

Vertrektijden
heenreis

Vetrektijden
terugreis
Vanuit Utrecht Centraal met 2 reizigers
Openbaar vervoer€ 35,32€ 70,641 uur en 20 minuten05:50 – 00:0705:58 – 00:29
Auto + Parkeren€ 43,21€ 86,421 uur en 5 minuten24/724/7
Taxiv.a € 89,00v.a € 178,001 uur en 5 minuten24/724/7
Air Express€ 28,50€ 57,001 uur en 5 minuten05:15 – 18:4509:30 – 18:00
Vanuit Utrecht Centraal met 4 reizigers
Openbaar vervoer€ 35,32€ 141,281 uur en 20 minuten05:50 – 00:0705:58 – 00:29
Auto + Parkeren€ 21,60€ 86,421 uur en 5 minuten24/724/7
Taxiv.a € 44,50v.a € 178,001 uur en 5 minuten24/724/7
Air Express€ 28,50€ 114,001 uur en 5 minuten05:15 – 18:4509:30 – 18:00
Vanuit Den Bosch Centraal met 2 reizigers
Openbaar vervoer€ 15,20€ 30,4039 tot 54 minuten

05:50 – 00:07

05:58 – 00:29
Auto + Parkeren€ 35,58€ 71,1630 minuten24/724/7
Taxiv.a € 45,00v.a € 90,0030 minuten24/724/7
Air ExpressXXXXX
Vanuit Den Bosch Centraal met 4 reizigers
Openbaar vervoer€ 15,20€ 60,8039 tot 54 minuten

05:50 – 00:07

05:58 – 00:29
Auto + Parkeren€ 17,79€ 71,1630 minuten24/724/7
Taxiv.a € 22,50v.a € 90,0030 minuten24/724/7
Air ExpressXXXXX
  • De tarieven voor het parkeren zijn gebaseerd op een parkeertermijn van 8 dagen in de periode oktober 2019 en inclusief benzinekosten.
  • Enkel de meest voordelige opties per reismethode zijn opgenomen in de bovenstaande tabel
  • Omschrijvingen van de berekeningen vindt u per beschrijving van vervoersmethode terug
  • De vertrektijden zijn doordeweeks, de tijden kunnen in het weekend verschillen

 

Klantenservice

Hebt u een vraag of problemen met uw reservering?

Veilig en zeker
timo waving