Betalen voor Kiss en Ride Schiphol

kiss-and-ride

Onlangs maakte de woordvoeder van Schiphol Amsterdam bekend dat zij de aan- en afvoer van passagiers duurzamer wil maken. Op dit moment gaat het om circa 10 miljoen autobewegingen per jaar en de luchthaven wenst een daling in dit autoverkeer.

Om dit te realiseren, moet men gaan betalen voor het ophalen en wegbrengen van de vliegreizigers. Met het betaald maken van ‘Kiss & Ride’ zou het autoverkeer ontmoedigd worden, moet de chaos in piekuren afnemen en neemt tevens de vervuiling op Schiphol af. Volgens Schiphol wordt nu ongeveer 25% van de reizigers gebracht en gehaald.

’Daar zijn we niet bij mee, omdat files op toegangswegen en onnodige opstoppingen rond de luchthaven met zich mee kan brengen. We kijken serieus naar alternatieven. Ja, die kosten automobilisten dan geld.’’

 

Verlaging drukte verbetering duurzaamheid

In de afgelopen jaren zagen we de parkeertarieven bij Schiphol fors stijgen, nu zijn de wegbrengers aan de beurt. De betaalde Kiss & Ride strook wordt naar verwachting volgend jaar in gang gezet. Hoe veel men moet betalen om langs Schiphol te rijden, is nog onbekend.

Bronnen: Metronieuws en Telegraaf

Vorige blogs

Klantenservice

Hebt u een vraag of problemen met uw reservering?

Veilig en zeker
timo waving