P3 Brussel Airport

Airport-Brussels-P3-Holiday

Bent u op zoek naar een parkeerplaats bij Brussel Zaventem Airport? Het parkeren Zaventem kan op verschillende manieren. Om u van zoveel mogelijk informatie te voozien zoomen we in op P3 Brussel Airport, wat een officiële on-airport parkeerlocatie is. 

In dit artikel vertellen wij alles over P3 Brussel Airport, van de parkeerkosten tot aan een beschrijving van het parkeerproces. Daarnaast vergelijken we deze parkeeroptie met de alternatieve parkeergelegenheden.

Samenvatting:

 

Overzicht v/d parkeertarieven van P3 Brussel Airport

ParkeeraanbiederKosten per week (8 dagen)Kosten per dagParkeervormTransfer tijdSleutelbehoud
P3 Brussel€ 101,00€ 12,63Loopafstand3 - 5 min
Park and Go€ 55,00€ 6,88Shuttle7 Min
Aeropark1000€ 55,00€ 6,88Shuttle7 MinX
Express Parking - Shuttle€ 64,00€ 8,00Shuttle5 MinX
Express Parking - Valet€ 100,00€ 12,50Valet0 minX

 

In het bovenstaande prijsoverzicht kunt u eenvoudig zien hoe de tarieven van de parking Zaventem P3 zich verhouden ten opzichte van een aantal alternatieve parkeermogelijkheden. Voor een totaaloverzicht kunt u terecht op ons artikel over de parkeertarieven bij Zaventem Airport. Het is duidelijk te zien dat u in verhouding veel geld kwijt bent, en dit voor dezelde parkeerperiode. De keerzijde is dat het parkeerproces enorm comfortabel is en u dichtbij de luchthaven parkeert. 

Wilt u meer weten over deze alternatieve parkeerplaatsen? Klik dan simpelweg op de betreffende naam, scroll wat naar benden óf selecteer bovenaan deze pagina uw reisdata. Met de laatsgenoemde optie vindt u direct de specifieke tarieven voor uw reisperiode en ziet u direct wat u kunt besparen! 

 

Parkeren bij Brussel-Zaventem Airport?
> Vergelijk alle parkeermogelijkheden hier <Alles wat u moet weten over P3 Brussel Airport

P3 Brussel Airport

De Interparking Zaventem P3 is op het moment van schrijven de op-een-na goedkoopste officiële on-airport locatie, enkel Reservation Zone Brussel is voordeliger. U parkeert uw auto daarentegen wel op een moderne en ruime parking, grotendeels overdekt, met in totaal 2.404 parkeerplaatsen beschikbaar. Daarnaast is er parkeerbegeleiding aanwezig en geniet u met een Pcard van extra voordelen, zoals plaatsgarantie. 

Omdat P3 Brussel een parkeergarage is, geldt er een maximale inrijhoogte van in dit geval 2,10 meter. In deze parkeergarage bevinden zich 52 parkeerplaatsen voor mindervaliden en 4 laadplaatsen voor elektrische auto's/ Vanuit de parkeergarage van P3 Holiday Zaventem bereikt u via de begane grond de arrivals en via niveau +2 de departures. Na het parkeren dus even goed opletten hoe u bij de betreffende hal terecht komt. 

Mocht u andere officiële parkeerplaatsen overwegen; u kunt ook terecht bij P1 Brussel, P2 Brussel en P4 Brussel. Iedere optie heeft een variërend proces en uiteraard een verschil in de parkeertarieven. 

Let op: P3 Brussel Airport is niet via onze website te reserveren. U vindt ons beschikbare aanbod door bovenaan de pagina uw reisdata te selecteren en op ‘Zoeken’ te klikken.

 

Het parkeerproces uitgelegd

Zoals eerder benoemd parkeert u bij P3 Zaventem op loopafstand van de Brusselse luchthaven. Deze loopafstand bedraagt ongeveer 3 tot 5 minuten, u staat dus in no-time op de luchthaven. Indien u parkeert zonder reservering dan trekt u simpelweg een kaartje bij de slagboom. Het parkeerproces inclusief reservering wordt hieronder uitgelegd. 

 • Proces bij aankomst: Uw kenteken wordt gescand bij de ingang van het parkeerterrein. Hierbij wordt automatisch een parkeerticket aangemaakt, mocht dit niet gebeuren dan kunt u als tweede optie uw verkregen QR-code scannen en als derde optie kunt u ook even op de intercom knop drukken. Vervolgens parkeert u uw auto en kunt u te voet door naar de luchthaven. 
 • Proces bij terugkomst: Bij terugkomst volgt u de bewegwijzering richting het P3 Holiday terrein en uiteindelijk uw auto. U gebruikt het verkregen parkeerticket om het terrein uit te rijden, deze voert u simpelweg in bij de slagboom bij de uitgang. 

 

Samenvatting van de service en faciliteiten: 

🚗 Parkeerplaatsen2.404 in totaal
🚶 Reistijd3 - 5 minuten
🕔 Openingstijden24/7
🅿️ ParkeerterreinOverdekt (grotendeels)
 • Overdekte parkeergarage op 3 tot 5 minuten loopafstand
 • 2.404 parkeerplaatsen beschikbaar
 • 52 plaatsen voor mindervaliden
 • 4 elektrische laadplaatsen
 • Incl. & excl. reservering
 • Maximale inrijhoogte 2,10 meter
 • 24/7 geopend

 

Parkeertarieven excl. reservering

Het parkeren Zaventem P3 kan ook zonder reservering. De prijzen hiervoor variëren ten opzichte van het parkeren met reservering, hieronder een overzicht. 

ParkeertermijnKosten
30 min€ 2,00
1 uur€ 4,00
1 dag€ 20,00
8 dagen€ 113,00
8 - 14 dagen+ € 5,00 per extra dag
Vanaf 14 dagen+ € 2,00 per extra dag


Het is hierboven te zien dat hoe langer u parkeert, des te lager de dagelijkse tarieven worden tot een minimum van € 2,00 per dag, hiervoor dient u echter wel voor een ruime periode te parkeren. Het prijsverschil voor een parkeerperiode van 8 dagen is in dit geval € 12,00 in het voordeel van het parkeren inclusief reservering. De alternatieve parkeermogelijkheden

In de eerste prijstabel waren al een aantal alternatieve voor de Interparking P3 Zaventem benoemd, hieronder vindt u meer informatie over ieder van deze parkeeraanbieders. 

Wilt u zo voordelig mogelijk parkeren? Overweeg dan deze opties en bekijk ook eens onze top 5 goedkoop parkeren Zaventem Airport voor meer informatie en eventueel inspiratie. 

 

Aeropark1000

Logo Aeropark1000 Brussel AirportParkeert u het liefst zo voordelig mogelijk? Dan kunt u bijna niet om Aeropark1000 heen. Hier parkeert u met behulp van een bij de prijs inbegrepen shuttleservice, welke u in ongeveer 7 minuten naar de luchthaven brengt. Houdt echter rekening met een afhandelings- en eventuele wachttijd. Deze service is 24/7 geopend en u dient na het parkeren uw autosleutels in te leveren, deze worden uiteraard veilig bewaard. 

 • Prijs: € 55,00 per week
 • Service: Onoverdekte parkeerplaats inclusief shuttleservice
 • Extra service: Auto wassen mogelijk


Boek online →

 

Park and Go

Logo Park and Go ZaventemOok Park and Go kunt u moelijk negeren wanneer u tegen de laagste mogelijke tarieven wilt parkeren. De tarieven zijn op het moment van schrijven exact hetzelfde als die van Aeropark1000. Ook de reistijd is hetzelfde, ongeveer 7 minuten exclusief extra tijd. De shuttleservice is 24/7 beschikbaar en het parkeerterrein is dan natuurlijk ook 24/7 geopend.

 • Prijs: € 55,00 per week
 • Service: Onoverdekte parkeerplaats inclusief shuttleservice
 • Extra service: Sleutelbehoud


Boek online →

 

Express Parking

Logo Express Parking BrusselBij Express Parking kunt u kiezen uit twee verschillende services. U kunt kiezen voor de shuttleservice van Express Parking en u kunt kiezen voor de valetservice van Express Parking. De shuttleservice is in dit geval de goedkoopste optie en de valetservice is de meest comfortabele optie. In beide gevallen geniet u van scherpe tarieven en top service, zoals te zien is in de reviews. 

 • Prijs shuttleservice: € 64,00 per week
 • Prijs valetservice: € 100,00 per week
 • Service: Onoverdekte parkeerplaats inclusief shuttle- en valetservice
 • Extra service: Overdekt parkeren mogelijk


Boek shuttle →  Boek valet →Online vergelijken en reserveren

Om een van de officiële on-airport parkeerplaatsen te reserveren dient u de website van Brussel Airport te raadplegen. De alternatieve parkeermogelijkheden kunt u eenvoudig via onze website reserveren en direct reserveren. Selecteer uw aankomst- en retourdatum om het beschikbare parkeeraanbod te vinden en de vergelijking te starten. 

Alle beschikbare opties zijn eenvoudig te sorteren en te filteren om het vergelijkingsproces te vereenvoudigen. Via deze pagina kunt u enkel de shuttleservices vergelijken en via deze pagina kunt u enkel de valetservices vergelijken. 

U kunt de gewenste parkeerplaats vervolgens direct reserveren. U vult de vereiste persoonlijke gegevens in en u kunt direct online betalen, binnen enkele minuten al gereed.

Heeft u een reservering afgerond? Dan ontvangt u zo spoedig mogelijk een bevestiging per mail, dit is inclusief parkeervoucher. Hierin vindt u alle benodigde gegevens terug omtrent het parkeren, incusief de contactgegevens.  

 

Disclaimer

 • De prijzen van de officiële airport producten komen van de officiële Brussel Airport parkeren website.​
 • De prijzen zijn indicatief berekend voor een parkeerplaats van 8 dagen met reservering ten minste twee weken van tevoren in de periode februari 2022.

 

Vorige blogs

terminal illustration
Klantenservice

Hebt u een vraag of problemen met uw reservering?

timo waving
Veilig en zeker