Bekijk de parkeertarieven voor uw reis!
Selecteer de luchthaven en uw reisdata en vergelijk het beschikbare parkeeraanbod!

P1 Front Brussels Airport

Airport-Brussels-P1-Front

Het kort of lang parkeren Zaventem kan op verschillende manieren. De luchthaven zelf beschikt over maar liefst 10 parkeerlocaties en daarnaast liggen er ook nog parkeermogelijkheden rondom het vliegveld gevestigd. Om het overzicht te behouden; dit artikel gaat in op de P1 Front parking van vliegveld Zaventem zelf. In onderstaande tekst vindt u alles wat u moet weten over de officiële on-airport parkeervoorziening, tevens worden er alternatieve parkeergelegenheden aangedragen.

Let op: P1 Brussel Airport is niet via onze website te reserveren, dit doet u via de officiële Brussel Airport website. Ons voordelige aanbod vindt u door bovenaan de pagina uw reisdata te selecteren. U kunt vervolgens eenvoudig vergelijk en direct reserveren. 

 

P1 Brussel AirportWat u allemaal moet weten over het lang parkeren Zaventem

De P1 Front heeft zijn naam te danken aan zijn locatie. Deze parking bevindt zich namelijk direct voor de vertrekhal en kan tevens gebruikt worden als ‘Kiss & Ride’ locatie. Het is daarom dat er ook een uurtarief wordt gegeven, dit bedraagt € 4 euro per uur op P1 Front. Volgens de luchthaven gaat het om een echte comfort parking, vanwege de korte loopafstand. De P1 Front Zaventem beschikt over 1918 parkeerplaatsen en er is ruimte voor elektrische auto’s. Men kan hier 24 uur per dag uitrijden en het overdekt parkeren is tevens mogelijk. Vanwege de goede locatie is P1 Front een populaire locatie, dus wees er snel bij. Het online reserveren is mogelijk via de officiële airportwebsite van parkeren Brussels Airport.

 

Parkeertarieven Zaventem

De naam van deze parking doet wellicht vermoeden dat het om een extreem dure parking gaat. Dat komt omdat er P1 in de titel staat. Echter, deze P1 Front parking is zo duur nog niet. Om u hiervan een idee te geven: Er zijn 10 officiële parkeervoorzieningen op Brussels Airport en er zijn nog 3 locaties duurder dan deze. Wat bijzonder is aan de P1 Front is de promotie card. Deze zogenoemde Pcard+ biedt namelijk kortingen zoals:

  • De eerste 30 minuten zijn gratis
  • Vanaf 30 minuten krijgt u € 2 euro korting (per 24 uur)
  • Vanaf 24 uur krijgt u 10% korting op het totale parkeertarief

Echter, het parkeren van één week kost € 137 euro en drie weken parkeren Zaventem kost hier maar liefst € 221 euro. In onderstaande tabel vindt u parkeeraanbieders die niet direct op, maar in de buurt van het vliegveld gevestigd zijn. Hierdoor kunnen zij hun eigen tarieven hanteren en zijn zij stukke goedkoper; wellicht de moeite waard om te bekijken dus! Klik op de link in de tabel voor meer informatie over een desbetreffende parking.

 

Parkeertarieven bij Brussel Airport

ParkeeraanbiederKosten per week (8 dagen)Kosten per dagParkeervormTransfer tijdSleutelbehoud
P1 Front Brussel€ 143,00€ 17.88Loopafstand3 Min
Sky Parking€ 34,00€ 4,25Shuttle10 Min-
Parkflug Zaventem€ 38,80€ 4,85Shuttle8 Min-
Holiday Inn€ 44,50€ 5,56Shuttle6 Min-
Aeropark1000€ 57,99€ 7,25Shuttle7 Min-

 

Een behoorlijk verschil dus! Dit is te wijten aan de soort parkeervorm die u kiest. Het parkeren op loopafstand, op een officiële airportparking is natuurlijk duurder dan wanneer u rondom de luchthaven parkeert. Echter, hierbij bent u nauwelijks extra reistijd kwijt. Het shuttle parkeren houdt in dat u allereerst naar het adres van de parking rijdt, waarna u vervolgens middels een shuttle service verder naar de terminal gebracht wordt. Bij terugkomst belt u de parking weer op en dan zullen zij u zo spoedig mogelijk komen ophalen… Heel gemakkelijk dus! Bovendien kunt u op deze manier flink besparen op het lang parkeren Zaventem.

Bij Vliegen en Parkeren kunnen we ons heel goed voorstellen dat u wilt lang parkeren Brussel Airport, maar met oog op uw portemonnee. Hierom onderzochten wij de meest voordelige parkeerdeals bij Zaventem. Wij kwamen tot de volgende top 5 parkings. Wilt u goedkoop lang parkeren Brussels Airport? Klik dan op de link! Heeft u nog vragen over het lang parkeren vliegveld Brussel, kijk dan ook eens in onze FAQ. Wij helpen u graag op weg!  

 

* Bovenstaande prijzen zijn gebaseerd op april 2019. De prijzen van de officiële airport producten komen van de officiële Brussel Airport parkeren website.​

 

Vorige blogs

terminal illustration
Klantenservice

Hebt u een vraag of problemen met uw reservering?

timo waving
Veilig en zeker