P1 Brussel Airport

Airport-Brussels-P1

Gaat u op reis vanaf Brussel Zaventem Airport en wilt u meer weten over het parkeren bij Brussel Airport? U kunt uw auto parkeren op verschillende parkeerterreinen en dit tegen verschillende tarieven. Een van deze parkeermogelijkheden vindt u bij P1 Brussel Airport, een van de meest dichstbijzijnde parkeerlocaties. 

In dit artikel vertellen wij alles over P1 Brussel Zaventem Airport, van de parkeertarieven tot aan een ruime beschrijving van het parkeerproces, én vergelijken we deze met alternatieve parkeergelegenheden.

 
ParkeeraanbiederKosten (week/dag)Parkeervorm
> Reistijd
 
P1 Front Brussel Airport€ 155,00 - week
€ 19,38 - dag
Loopafstand
> 2 min
Bekijk
P1 VIP Brussel Airport€ 218,00 - week
€ 27,25 - dag
Loopafstand
> 0 min
Bekijk
Holiday Inn Brussel€ 66,00 - week
€ 8,25 - dag
Shuttle*
> 5 min
Reserveer
ECE Parking€ 80,00 - week
€ 10,00 - dag
Shuttle
> 12 min
Reserveer
Express Parking
€ 81,00 - week
€ 10,13 - dag
Shuttle
> 4 min
Reserveer
Star Parking€ 110,00 - week
€ 7,50 - dag
Shuttle
> 7 min
Reserveer
Express Parking Valet
€ 132,00 - week
€ 16,50 - dag
Valet
> 0 min
Reserveer
ECE Parking Valet
€ 165,00 - week
€ 20,63 - dag
Valet
> 0 min
Reserveer
Star Parking Valet
€ 200,00 - week
€ 25,00 - dag
Valet
> 0 min
Reserveer

* shuttleservice enkel tussen 04:00 - 10:30 en 18:00 - 23:40 beschikbaar. Buiten deze tijden dient u op eigen kosten een taxi te regelen naar en van de luchthaven. Dit geldt voor zowel de heen- als terugreis.


In de bovenstaande tabel ziet u in één oogopslag hoe de parkeertarieven bij parking Zaventem P1 zicht verhoudt ten opzichte van de alternatieve parkeermogelijkheden. Het is duidelijk te zien dat u enorm kunt besparen als u voor een van de shuttleservices kiest. Voor een uitgebreider overzicht kunt u ook terecht in onze top 5 goedkoop parkeren Brussel Airport


Het parkeren bij P1 Front Zaventem is daarentegen wel een gemakkelijk en snel proces. U kunt zichzelf dus afvragen of u het liefst zo makkelijk mogelijk parkeert tegen de hoofdprijs, of iets langer onderweg bent en tientallen euro's bespaart. Meer informatie over P1 Brussel Airport

P1 Brussel Airport

De parkeerplaats P1 Brussel is opgedeeld in drie verschillende locaties, ieder met verschillende facilteiten, service en tarieven. In alle drie de gevallen parkeert u uw auto direct tegenover de luchthaven, zodoende weet u dat dit de meest dichtstbijzijnd gelegen parkeerlocatie is. Naast de Zaventem Airport parking P1 kunt u ook terecht bij P2 Brussel, P3 Brussel en P4 Brussel

  • P1 Fast Zone: Indien u zo snel mogelijk wilt parkeren, bijvoorbeeld als zakenreiziger, dan is P1 Fast Zone Brussel Airport de beste optie. Hier zijn 175 parkeerplaatsen beschikbaar met 9 elektrische laadpunten en er geldt een maximale inrijhoogte van 2,10 meter. 
  • P1 Front: De naam P1 Front Brussel Airport spreekt boekdelen; u parkeert namelijk direct tegenover de luchthaven en geniet van de kortst mogelijke wandelafstand tot de gates. Deze parkeergarage biedt plaats aan maar liefst 1.753 parkeerplaatsen waarvan 60 voor mindervaliden en ook hier is een max. inrijhoogte van 2,10 meter. 
  • P1 VIP: Last but not least, P1 VIP Brussel Airport. Dit parkeerterrein ligt op slechts 25 meter van de luchthaven en biedt plaats aan 362 auto. Hiervan zijn er twee gereserveerd voor mindervaliden en 12 voor elektrische voertuigen. Let op als u een hoog voertuig hebt; ook hier is een max. doorrijhoogte van 2,10 meter. 


Alle drie de locaties zijn 24/7 geopend en bieden gezamenlijk plaats aan 2.290 voertuigen, waarvan 72 voor mindervaliden en 21 voor elektrische voertuigen. Daarnaast zijn alle locaties volledig bewaakt middels camerabeveiliging en afgesloten dankzij omheining en een slagboom. 

 

Meer informatie over het parkeerproces

U parkeert in alle drie de gevallen uw auto op loopafstand. Dit houdt in dat u na het parkeren van uw auto simpelweg te voet door kunt richting de luchthaven. Bij terugkomst loopt u simpelweg weer terug en vervolgt u zodoende uw reis. U kunt parkeren inclusief en exclusief online reservering. 

 

Exclusief reservering

Indien u geen reservering hebt gemaakt dan rijdt u simpelweg naar het parkeerterrein van P1 en aldaar kunt u kiezen voor een van de drie locaties. Bij aankomst kunt u eenvoudig zien of er nog plek is dankzij de aanduiding van vrije plaatsen. U trekt een kaartje bij de slagboom en parkeert vervolgens uw auto. Bij terugkomst betaalt u aan de hand van uw parkeerkaart bij een van de betaalautomaten en zodoende krijgt u een uitrijkaart. 

 

Inclusief reservering

Indien u wel een reservering hebt gemaakt dan bent u uiteraard verzekerd van een parkeerplaats. U rijdt in dit geval naar het betreffende parkeerterrein en aldaar gaat de slagboom automatisch open dankzij kentekenherkenning. U parkeert uw auto op een vrije plaats en loopt vervolgens door naar de luchthaven. 

 

Meer informatie over het parkeerterrein

Alle drie de parkeerterreinen vindt u op het volgende adres; Brussels Airport, 1930 Zaventem. Omdat het parkeergarages zijn kunt u uw auto overdekt parkeren, let wel dat er een maximale inrijhoogte van 2,10 meter is. 

 

Deze parkeergarages bieden uiteraard overdekte parkeerplaatsen aan, zijn 24/7 geopend en u kunt betalen met cash, een kredietkaart of een Pcard+. Iedere locatie biedt gehandicaptenplaatsen en elekrische laadplaatsen aan. 

 

De voordelen van P1 Brussel Airport

24/7 geopend en 24/7 bewaakt
Maximaal 2 minuten lopen
 Plaats voor 2.290 voertuigenMeer informatie over de alternatieve parkeermogelijkheden

In de tabel heeft u al kunnen zien dat u naast Zaventem P1 ook kunt kiezen voor een aantal shuttle parkeerplaatsen. Dit houdt in dat u parkeert op het betreffende parkeerterrein en vervolgens met een pendeldienst naar de luchthaven wordt gebracht. Bij terugkomst wordt u uiteraard weer opgehaald en teruggebracht naar uw auto. 

 

Holiday Inn Brussel

Logo Holiday Inn Brussel ZaventemIndien u zoveel mogelijk wilt besparen ten opzichte van P1 Zaventem dan bent u bij Holiday Inn Brussel aan het juiste adres. U parkeert hier tussen 04:00 - 10:30 en tussen 18:00 - 23:40 inclusief een shuttleservice. Buiten deze tijden dient u op eigen kosten een taxi te nemen. De parking beschikt over elektrische laadpalen en de reis duurt ongeveer 5 minuten.

Boek online →

 

ECE Parking

Logo ECE Parking ZaventemBij ECE Parking kunt u tevens voordelig parkeren. Ook dit parkeerterrein ligt op ongeveer 12 minuten reistijd van de vertrekhallen van Brussel Airport. Tegen meerprijs is het daarnaast ook mogelijk om uw auto te laten wassen tijdens uw reis.

Boek online →

 

Star Parking

Star Parking Brussel AirportVlug en goed parkeren doet u bij Star Parking. Zo is het terrein beveiligd met 24-uurs camerabewaking en kunt u tegen meerprijs uw auto overdekt parkeren. Na het parkeren brengt de shuttlebus u in 7 minuten naar de luchthaven toe. Als extra service kunt u ook nog uw auto laten wassen tegen een toeslag ter plaatse.

Boek online →

 

Express Parking

Logo Express Parking ZaventemOok bij Express Parking parkeert u vele malen voordeliger ten opzichte van de parking P1 Zaventem Airport. Het parkeerterrein ligt op slechts 4 minuten reizen vanaf de luchthaven, u bent dus minimaal tijd kwijt tijdens het parkeren. Net als de andere parkings is Express Parking 24/7 geopend, zodoende kunt u dus dag en nacht uw auto parkeren en ophalen. 

Boek online →Meer informatie over het vergelijkings- en boekingsproces

Indien u op zoek bent naar het lang parkeren Zaventem dan selecteert u bovenaan deze pagina uw reisdata en klikt u op zoeken. Wij tonen vervolgens direct het beschikbare parkeeraanbod dat via onze website te reserveren is. Let op dat geen van de Brussel P1 locaties via onze website te boeken is, dit dient u via de website van Brussel Airport te doen. 

De beschikbare parkeermogelijkheden staan standaard gesorteerd op de laagste prijs. U kunt deze sortering aanpassen en zelfs filteren op aspecten die u belangrijk vindt. Dit maakt het vergelijkingsproces weer wat makkelijker en zo vindt u binnen een oogwenk de gewenste parking. U kunt tevens terecht op ons artikel over de parkeertarieven bij Brussel Airport

Heeft u eenmaal de gewenste parkeerplaats gevonden? Dan kunt u deze direct online reserveren door uw gegevens in te voeren en online te betalen. Na afronding ontvangt u een bevestiging van de reservering waarop alle informatie staat vermeld. Zo gaat u voorbereid en met een onbezorgd gevoel op reis. 

 

Disclaimer

  • De prijzen van de officiële airport producten komen van de officiële Brussel Airport parkeren website.​
  • De prijzen zijn indicatief berekend voor een parkeerplaats van 8 dagen met reservering ten minste twee weken van tevoren in de periode juni 2023.

Vorige blogs

Klantenservice

Hebt u een vraag of problemen met uw reservering?

Veilig en zeker
timo waving