Extra parkeerkosten door vluchtvertraging

Extra parkeerkosten door vluchtvertraging

Bij Vliegen en Parkeren weten we het gemak van het parkeren dichtbij de luchthaven. En uiteraard wil je dit tegen het scherpste tarief. Wanneer je een parkeerplek reserveert voor je vakantie moet je een aankomsttijd indicatie opgeven. Maar wat als je vlucht vertraagd is en je veel later aankomt bij je auto? Dan blijf je met extra en onvoorziene parkeerkosten zitten. Of toch niet? In dit artikel zullen we het verder uitleggen.

 

Extra gemaakte kosten door vertraging of annulering

Wanneer je vlucht vertraagd of geannuleerd is vind je dit al vervelend genoeg. Helemaal als er ook nog eens extra kosten bij komen kijken zoals eten, drinken of een plek om te overnachten. Toch zijn dit allemaal voorzieningen die de luchtvaartmaatschappij voor je moet regelen en niet jij. Dit is binnen Europa wettelijk vastgelegd in EU Verordening 261/2004 en buiten Europa valt dit onder het Verdrag van Montréal. Wanneer de luchtvaartmaatschappij dit niet regelt mag je deze kosten zelf voorschieten. Bewaar dan goed de bonnetjes zodat je deze kosten naderhand kunt declareren.

 

Extra parkeerkosten vergoed bij vluchtvertraging

Vervolgschade bij vertraging. Het is een hele term, maar het houdt eigenlijk in dat als jij extra kosten hebt moeten maken door een vertraagde vlucht je deze kunt verhalen op de luchtvaartmaatschappij. Dit geldt alleen voor directe vervolgschade zoals autohuur, accommodatie kosten en… parkeerkosten! Als je namelijk veel later aankomt op het vliegveld waar je auto geparkeerd staat is de kans groot dat je extra moet betalen. Deze parkeerkosten kun je terugvragen met behulp van Miss Casey.

Voorbeeld: Je vlucht van Kreta naar Schiphol is 23 uur vertraagd, waardoor je flink later aankomt in

Amsterdam. Je hebt een extra hotelovernachting nodig voor je gezin naast eten en drinken. Als je uiteindelijk op de parkeerplaats bij Schiphol komt moet je ook nog extra parkeerkosten betalen. Je kunt deze kosten terugvorderen bij de luchtvaartmaatschappij onder het mom van ‘vervolgschade’.

 

Wie is Miss Casey en wat kan ze voor jou betekenen?

Don’t worry, fly happy; dat is waar Miss Casey voor staat. Zij helpt jou met een goede voorbereiding voor je vakantie en wanneer je reis niet verloopt zoals gepland. Zo hoef jij je nergens meer zorgen om te maken! Miss Casey biedt als enige partij in Nederland dé totaaloplossing voor vliegtuigpassagiers. Of je bagage nou vertraagd is, je extra kosten hebt moeten maken door een geannuleerde vlucht of vertraging hebt? Miss Casey staat voor je klaar en helpt jou verder op weg.

Download de app voor je op reis gaat aan en ze helpt je ook met een goede voorbereiding van je reis.

 

Vorige blogs

Klantenservice

Hebt u een vraag of problemen met uw reservering?

Veilig en zeker
timo waving