Parkeertips Eindhoven Airport

Airport-Eindhoven-Parken

Uw vakantie starten vanaf Eindhoven Airport is om diverse redenen ontzettend gemakkelijk. Het vliegveld is niet zo groot als Schiphol en dat maakt het lekker overzichtelijk. Tegelijkertijd is het dan net weer een stukje groter dan vliegvelden bij Maastricht, Groningen of Rotterdam, waardoor u toch weer net wat meer mogelijkheden hebt. Dit geldt ook voor het Eindhoven parkeren Airport. In dit artikel geven wij u graag de beste parkeren Eindhoven Airport tips!

Let op: de officiële parkeerplaatsen zijn niet via onze website te reserveren. U vindt ons parkeeraanbod door bovenaan de pagina uw reisdata te selecteren en op 'Zoeken' te klikken. 

 

Tip 1: Kijk vooraf wat de tarieven zijn

Laten we in dit simpel voorbeeld even uit gaan van 8 dagen parkeren bij Eindhoven Airport. Voor we verder gaan even een toelichting: de parkeerplaatsen P5 Bronze, P4 Bronze+, P3 Silver en P1 Gold zijn de eigen officiële producten van Eindhoven Airport. De overige parkeerplaatsen zijn alternatieve parkeermogelijkheden, deze zijn direct via onze website te reserveren. 

Overzicht van de Parkeertarieven bij Eindhoven Airport
ParkingKosten per weekService 
Schippers Stop€ 80,00 - week
€ 10,00 - dag
Shuttle
8 min
Reserveer
1 Stop Parking€ 90,00 - week
€ 11,25 - dag
Shuttle
8 min
Reserveer
Airport Eindhoven Parking€ 104,00 - week
€ 13,00 - dag
Lopen
2 min
Reserveer
EazzyPark€ 104,00 - week
€ 13,00 - dag
Shuttle
1 min
Reserveer
Eazzypark Valet€ 113,00 - week
€ 14,12 - dag
Valet
0 min
Reserveer
P5 Bronze Eindhoven€ 308,00 - week*
€ 38,50 - dag
Lopen
7 min
Informatie
P4 Bronze+ Eindhoven
€ 308,00 - week*
€ 38,50 - dag
Lopen
6 min
Informatie
P3 Silver Eindhoven
€ 308,00 - week*
€ 38,50 - dag
Lopen
4 min
Informatie
P1 Gold Eindhoven
€ 308,00 - week*
€ 38,50 - dag
Lopen
1 min
Informatie

* Let op: de genoemde tarieven van de official parkings van Eindhoven Airport zijn exclusief reservering. 

 

In de bovenstaande tabel kunt u zien dat het parkeren Eindhoven Airport gratis geen optie is. Wel kunt u zeer voordelig parkeren wanneer u van tevoren goed verdiept in de tarieven. Het is namelijk te zien dat u bij een parkeertermijn van 14 dagen maar liefst tot € 245 kunt besparen! De bovengenoemde tarieven zijn in de gevallen van de budget parkeeraanbieders met online reservering via onze website.

De tarieven van de officiële parkeermogelijkheden zijn exclusief online reservering en dus inclusief het inrijtarief. Dit zijn dus de prijzen die u betaald wanneer u zonder reservering een van de parkeerterreinen van Eindhoven Airport oprijdt.

 

Tip 2: Reserveer uw parkeerplaats vooraf

Om meteen met de deur in huis te vallen, gratis parkeren Eindhoven Airport is niet mogelijk. Om meerdere redenen is het zeer aan te raden om uw parkeerplek bij Eindhoven Airport vooraf te reserveren. De belangrijkste reden is dat u enorm kunt besparen, Eindhoven Airport rekent voor haar officiële P-parkeerplaatsen namelijk een prijzig inrijtarief wanneer u geen online reservering maakt.

Daarnaast voorkomt u dat u uw vakantie begint met veel stress omdat de parkeerplaatsen bij Eindhoven Airport volzet zijn. Zet u uw auto toch ergens naast de weg neer? Dan riskeert u een zeer hoge boete of zelfs het wegslepen van uw auto.

 

Tip 3: Weet vooraf waar u aan toe bent

Wanneer u een online reservering maakt dan weet u precies waar u aan toe bent. Dit is dan ook een van de belangrijkere parkeren vliegveld Eindhoven tips. Niet alleen weet u van tevoren de kosten voor het parkeren, ideaal voor het maken van een begroting of schatting van de kosten, ook kunt u vooraf al uw route uitstippelen.

Wanneer u een reservering maakt dan krijgt u namelijk een reserveringsbevestiging. Op deze reserveringsbevestiging staat alle informatie omtrent het parkeren. Uw persoonlijke gegevens, de contactgegevens van de parking én een beschrijving van het parkeerproces staan hierop vermeld. Zo weet u dus precies waar u moet zijn op de dag van parkeren, ook kunt u online al foto's zien van de betreffende parkeerplaats voor een goede sfeerimpressie. 

U bent daarnaast ook gegarandeerd voorzien van een parkeerplaats en komt dus niet voor nare verrassingen te staan. Houdt natuurlijk wel altijd rekening met drukte en uw vluchttijden. Het parkeren kent immers een afhandelingstijd, hoe kort deze ook is. 

 

Tip 4: Moet u snel door? Parkeer op loopafstand of met valetservice

Er zijn drie verschillende parkeervormen te onderscheiden bij Eindhoven Airport, namelijk shuttle parkeren, valet parkeren en parkeren op loopafstand. Wilt u zeker zijn van een snelle afhandelingstijd, dan kunt u het best kiezen voor een valetservice of een parkeerplaats op loopafstand.

Hoe minder reistijd u heeft van de parkeerplaats naar de luchthaven, hoe minder stress u heeft over de tijd. Want hebben we het over tips parkeren Eindhoven Airport, dan hoort daar ook het op tijd aanwezig zijn bij. Zo voorkomt u tijdstress en kunt u rustig door de security heen en nog even wat drinken bij de gate.

 

Valet parkeren

Valet parkeren

Parkeren met een valetservice is een ontzettend gemakkelijke vorm van parkeren bij het vliegveld. Valet parkeren gaat als volgt in zijn werking:

  1. U rijdt met uw auto naar de valet bufferzone van de betreffende parkeeraanbieder, allen op loopafstand van de luchthaven
  2. U draagt uw auto over aan de medewerker van de door u gekozen parkeeraanbieder. Dit kunnen Euro-Parking, Park4You of EazzyPark Valet zijn.
  3. Bij terugkomst neemt u nadat u uw koffers in ontvangst heeft genomen contact op met de door u gekozen parkeeraanbieder.
  4. Een chauffeur staat met uw auto klaar op u te wachten, zodat u direct huiswaarts kunt parkeren.

 

Parkeren op loopafstand

Parkeren op loopafstand

De naam spreekt voor zich; u parkeert uw auto en u kunt vervolgens te voet door naar de luchthaven. Vaak wordt dit gecombineerd met kentekenherkenning of een QR-code. 

  1. U rijdt naar het adres van de parkeerplaats, dit kan Airport Eindhoven Parking, Park & Fly P26, Park & Fly P24, Park & Fly P22 of Park & Fly P21 zijn
  2. U betreedt het terrein op kentekenherkenning of met een QR-code, deze staat vermeld op de reserveringsbevestiging
  3. U kunt uw reis naar de luchthaven simpelweg te voet vervolgen en u kunt uw autosleutels behouden
  4. Bij terugkomst loopt u weer terug naar de parkeerplaats en uw auto
  5. U verlaat het terrein, de slagboom gaat open op kenteken. U kunt ook de QR-code gebruiken om de slagboom te openen.

 

Disclaimer

  • De prijzen zijn indicatief berekend voor een parkeerplaats van 8 dagen met reservering ten minste twee weken van tevoren in de periode april 2024

Vorige blogs

Klantenservice

Hebt u een vraag of problemen met uw reservering?

Veilig en zeker
timo waving