Eindhoven Airport bestemmingen

Eindhoven vertrek en aankomst

Eindhoven Airport is de op een na grootste luchthaven van ons land. Jaarlijks maken meer dan 6 miljoen reizigers gebruik van de luchthaven, en de verwachting is dat dit aantal alleen maar gaat stijgen. Dit betekent ook dat het aantal bestemmingen aan het stijgen is. Steeds meer landen en steden liggen binnen handbereik. 

Wilt u meer weten over de bestemmingen vanaf Eindhoven? Wij gaan in dit artikel dieper in op de bestemmingen Eindhoven Airport. Zo weet u welke bestemmingen beschikbaar zijn en of u dus gebruik kunt maken van Eindhoven Airport voor uw volgende vlucht. 

 

Alle bestemmingen op een rijtje

Op het moment van schrijven zijn er meer dan 75 bestemmingen bereikbaar vanaf Eindhoven Airport, 79 Eindhoven bestemmingen om precies te zijn. Deze bestemmingen zijn verspreid over 18 verschillende landen en twee continenten, namelijk Europa en Afrika. U vindt alle bestemmingen Eindhoven in het handige overzicht hieronder!

AlicanteCatanaIzmirMarseilleRijekaVarna
AmsterdamCluj NapocaKatowiceMilaan BergamoRomeVenetië
AntalyaDebrecenKopenhagenModlinSalVilnius
AntwerpenEdinburghKosNadorSalzburgWarschau
AtheneFaroKrakauNapelsSevillaWenen
BarcelonaFezLanzaroteNiceSharm-el-SheikhWroclaw
BilbaoGdańskLissabonOsloSkopjeZadar
BoekarestGran CanariaLondenOujdaSofiaZagreb
BolognaHeraklionMadridPaphosSuceavaZakyntos
BordeauxHurghadaMalagaParijsTenerife 
BratislavaIașiMallorcaPisaThessaloniki 
BrindisiIbizaMaltaPortoTirana 
BrusselInnsbruckManchesterPraagTuzla 
BudapestIstanbulMarrakeshRhodosValencia 

Zoals u kunt zien zijn er tal van leuke en indrukwekkende bestemmingen bereikbaar. Of u nu op zoek bent naar een heerlijke strandvakantie of een een bruisende citytrip, er is voor iedere reizigers wel een leuke bestemming te vinden. Bekijk de mogelijkheden via Eindhoven Airport of via een van de vluchtmaatschappijen die vliegen vanaf de luchthaven. 

 

Verdeling van de bestemmingen per land

Deze 79 bestemmingen zijn verdeeld over 18 landen. In het onderstaande overzicht koppelen wij iedere bestemming aan het betreffende land. Zo weet u precies waar iedere Eindhoven Airport bestemming ligt. 

LandBestemming(en)
AlbaniëTirana
BelgiëAntwerpen, Brussel
Bosnië en HerzegovinaTuzla
BulgarijeSofia, Varna
CyprusPaphos
DenemarkenKopenhagen
EgypteHurghada, Sharm-el-Sheikh
FrankrijkBordeaux, Marseille, Nice, Parijs
GriekenlandAthene, Heraklion, Kos, Rhodos, Thessaloniki, Zakyntos
Groot-BrittanniëEdinburgh, Londen, Manchester
HongarijeBudapest, Debrecen
IerlandDublin
ItaliëBologna, Brindisi, Catania, Milaan Bergamo, Napels, Pisa, Rome, Venetië
KaapverdiëSal
KroatiëRijeka, Zadar, Zagreb
LitouwenVilnius
MaltaMalta
MarokkoFez, Marrakesh, Nador, Oujda
NederlandAmsterdam
Noord-MacedoniëSkopje
NoorwegenOslo
OostenrijkInnsbruck, Salzburg, Wenen
PolenGdansk, Katowice, Krakau, Modlin, Warschau, Wroclaw
PortugalFaro, Lissabon, Porto
RoemeniëBoekarest, Cluj Napoca, Iasj, Suceava
ServiëBratislava
SpanjeAlicante, Barcelona, Bilbao, Gran Canaria, Ibiza, Lanzarote, Madrid, Malaga, Mallorca, Sevilla, Tenerife, Valencia
TsjechiëPraag
TurkijeAntalya, Istanbul, Izmir

 

De verschillende luchtvaartmaatschappijen

Er zijn in totaal tien verschillende luchtvaartmaatschappijen die vliegen vanaf Eindhoven Airport. Iedere luchtvaartmaatschappij biedt verschillende bestemmingen aan. 

Zo kunnen bijvoorbeeld de Transavia bestemmingen vanaf Eindhoven verschillen ten opzichte van de Ryanair bestemmingen vanaf Eindhoven. U kunt gebruik maken van de volgende luchtvaartmaatschappijen. 

AegeanCorendonLauda
PegasusRyanairSunExpress
TransaviaTuiTui België
Wizz Air  

 

Sterke groei Eindhoven Airport

Eindhoven Airport is sinds de opening in 1997 ieder jaar aan het groeien. Het aantal vliegbewegingen en aantal passagiers is, met uitzondering van de corona jaren, ieder jaar gestegen. In 2022 hebben ongeveer 6,3 miljoen reizigers gebruik gemaakt van de luchthaven. 

Dit betekent ook dat het aantal Vliegveld Eindhoven bestemmingen de laatste jaren enorm is toegenomen. Het wordt voor reizigers steeds interessanter om gebruik te maken van Eindhoven Airport. 

 

Parkeren bij Eindhoven Airport

Indien u uw reis hebt geboekt naar een van de Airport Eindhoven bestemmingen en gaat vliegen vanaf Eindhoven Airport, dan dient u ook te weten hoe u de luchthaven het makkelijkst kan bereiken. Aangezien de luchthaven geen eigen treinstation heeft, is het makkelijk om uw auto te parkeren. Hier zijn meer dan genoeg mogelijkheden voor. 

U kunt uw auto parkeren bij een van de officiële parkeerplaatsen of bij een van de nabij gelegen parkeerbedrijven. Hier kunt u parkeren op loopafstand, middels een shuttleservice, middels een valetservice en u kunt ook kiezen voor een park, sleep & fly service. 

Overzicht van de Parkeertarieven bij Eindhoven Airport
ParkingKosten per weekService 
Schippers Stop€ 80,00 - week
€ 10,00 - dag
Shuttle
8 min
Reserveer
1 Stop Parking€ 90,00 - week
€ 11,25 - dag
Shuttle
8 min
Reserveer
Park 4 You€ 102,50 - week
€ 12,81 - dag
Valet
4 min
Reserveer
Airport Eindhoven Parking€ 104,00 - week
€ 13,00 - dag
Lopen
1 min
Reserveer
EazzyPark€ 104,00 - week
€ 13,00 - dag
Shuttle
1 min
Reserveer

Naast uw vragen omtrent welke bestemmingen vanaf Eindhoven zult u zich wellicht ook afvragen welke parkeermogelijkheden er beschikbaar zijn. Het bovenstaande overzicht toont u een opsomming van de goedkoopste mogelijkheden, let wel; op het moment van schrijven. 

 

Vergelijk en reserveer online

Via Vliegen en Parkeren kunt u gemakkelijk de parkeermogelijkheden bij Eindhoven Airport vergelijken en de gewenste parkeerplaats direct online reserveren. Door gebruik te maken van de sortering en filtermogelijkheden heeft u de ideale parkeerplaats al binnen enkele minuten gevonden én gereserveerd. 

Na afronding van een reservering ontvangt u een bevestiging inclusief voucher per mail. Hierop staat precies vermeld hoe het parkeerproces er uit ziet. Tevens vindt u alle contactgegevens terug op deze bevestiging. Zodoende heeft u het parkeren bij Eindhoven Airport gemakkelijk geregeld. 

 

Disclaimer

  • De tarieven zijn indicatief berekend voor een parkeerplaats van 8 dagen met reservering ten minste twee weken van tevoren in de periode april 2024

Vorige blogs

Klantenservice

Hebt u een vraag of problemen met uw reservering?

Veilig en zeker
timo waving