Fast Track op Eindhoven Airport

Terminal incheckbalie

Steeds meer luchthavens bieden het aan: een snelle toegang tot de security zonder lange wachtrijen tegen betaling. Dit wordt ook wel een Fast Track genoemd, iets wat ook steeds meer voorkomt in attractieparken bijvoorbeeld.

De Fast Track Eindhoven Airport bijvoorbeeld zorgt ervoor dat u niet achteraan in een (mogelijk) lange rij plaats hoeft te nemen, maar direct naar de security toe kunt. Hiermee bespaart u veel tijd en het is ideaal als u een beetje haast heeft.

In dit artikel bespreken we de Fast Track bij Eindhoven Airport en een alternatief hierop waar u zonder betaling gebruik van kunt maken.

 

Wat is een Fast Track?

Allereerst is het prettig om te weten wat Eindhoven Airport Fast Track nu precies inhoudt. De luchthaven van Eindhoven is relatief klein, waardoor de vertrek- en aankomsthal gedeeld worden. In deze hal hangen borden waar de aankomst- en vertrektijden van Eindhoven Airport te zien zijn.

U scant uw boarding pass bij de automatische poortjes op weg naar de security check. Wanneer het erg rustig is kunt u zo doorlopen, maar tijdens drukkere periodes is dit niet mogelijk en ontstaan er wachtrijen.

Heeft u een ticket gekocht voor de Fast Track Eindhoven, dan kunt u zowel bij het scannen van de boarding pass als de rij richting de security overslaan. Dit kan veel tijd schelen en zorgt er daarnaast voor dat u meer ontspannen begint aan uw reis. Dit is niet alleen mogelijk op Eindhoven Airport, maar ook bij andere luchthavens in Europa.

 

Hoe veel kost een Fast Track ticket?

Toegang tot de Eindhoven Fast Track is alleen mogelijk tegen bijbetaling. Dit doet u online, waarbij u uw reisdata en verwachte doorkomsttijd doorgeeft. De kosten hiervoor zijn vanaf € 12,50 en zijn, volgens de airport zelf, maar beperkt aanwezig. Per persoon koopt u één ticket welke tot 12:00 ’s middags de dag voor vertrek nog te wijzigen of annuleren is.

Wanneer u via de Eindhoven Airport Fast Track security bij de veiligheidscontrole aankomt, voegt uw route zich weer bij de reguliere route. Wel kunt u direct uw handbagage en andere spullen in de bakken op de band leggen voor de controle.

U loopt richting de scanner waar u zelf gecontroleerd wordt. Als alles correct is, kunt u uw handbagage weer uit de bak halen en verder lopen richting de gates.

 

Reserveer een tijdslot bij Eindhoven Airport

Als alternatief op de Fast Track kunt u als reiziger ook gebruik maken van een Eindhoven Airport tijdslot. Dit kost u niets en is beschikbaar voor alle vertrekkende reizigers.

U maakt eenvoudig een reservering online voor een tijdslot van 15 minuten, waarbinnen u direct toegang heeft tot de security. Hiermee maakt u gebruik van dezelfde Fast Track als de reizigers die hiervoor betalen binnen het geboekte kwartier. 

Na het reserveren van een tijdslot Eindhoven Airport, ontvangt u hier een bevestiging welke een QR-code bevat. Deze scant u bij de Fast Track ingang, waardoor u direct gebruik kunt maken van de snelle route met zeer beperkte of zelfs zonder wachtrij.

 

Parkeren op de luchthaven

Heeft u een tijdslot gereserveerd of heeft u gebruik gemaakt van de Fast Track security Eindhoven, dan wilt u vast ook op een snelle en gemakkelijke manier parkeren Eindhoven Airport. Geen zorgen, want zodra u bovenaan deze pagina uw reisdata invult, krijgt u de beschikbare parkeerplaatsen te zien rondom Eindhoven Airport.

Gaat uw voorkeur uit naar een parking dicht bij de luchthaven, kies dan voor een parkeerplaats op loopafstand of voor valetservice. Wilt u zeker zijn van een lage prijs, dan is parkeren met shuttleservice wellicht een betere keuze voor u.

 

Bagageregels op de luchthaven

Het maakt niet uit of u gebruik maakt van de security Fast Track Eindhoven of niet, de regels voor handbagage blijven hetzelfde. Het voordeel aan vliegen vanaf Eindhoven Airport is dat er geen maximum op het aantal vloeistoffen is dat u mee mag nemen in uw handbagage. Houdt er wel rekening mee dat bij de terugreis dit mogelijk niet zo is. 

Vorige blogs

Klantenservice

Hebt u een vraag of problemen met uw reservering?

Veilig en zeker
timo waving