#1 Nr. 1 In Service 96% beveelt ons aan! Géén reserveringskosten
Bekijk direct zelf de parkeertarieven voor uw vakantie! Vul uw reisdata in en ontdek hoeveel u kunt besparen!
Vergelijken 07 Aug 2019

Parkeertarieven Rotterdam Airport

Parkeertarieven Rotterdam The Hague Airport

De luchthaven in Rotterdam is het tweede regionale vliegveld van Nederland. Bij de oprichting in 1956 startte het vliegveld met de naam Zestienhoven. Dit werd later aangepast naar Rotterdam Airport en tegenwoordig opereert de luchthaven onder de naam Rotterdam The Hague Airport. Wegens de toenemende aantal vliegreizigers op Rotterdam Airport, worden de parkeerplekken steeds schaarser. Alternatieven voor het lang parkeren Rotterdam Airport zijn het OV, een taxi, het ophalen en wegbrengen. Komt u toch liever zelf met de auto? Dan kunt u zich hier maar beter wat in verdiepen! 

Het parkeren op Rotterdam Airport kan op verschillende manieren. Afhankelijk van uw reisperiode en reiswensen biedt de luchthaven zelf verscheidene mogelijkheden aan. Daarnaast zijn er nog een aantal particuliere parkeeraanbieders nabij de luchthaven gevestigd, die het parkeren bij Rotterdam Airport vaak goedkoper aanbieden. In dit artikel vindt u alles over de officiële parkeerplaatsen van Rotterdam The Hague Airport en de parkeerkosten Rotterdam. Wilt u meer informatie over één van onderstaande p-locaties, klik dan op de link in de tekst.

Parkeeraanbieder

Parkeervorm

Kosten per week

(8 dagen)

Kosten 1 dag

Afstand (transfer-)tijd

Officiële Parkeermogelijkheden

P1

Loopafstand

€ 87,50

€ 30

4 -7 min

P1A

Loopafstand

€ 87,50

€ 30

4 -7 min

P2

Loopafstand

€ 360,00

€ 40

0 -2 min

P3

Loopafstand

€ 87,50

€ 30

4 -7 min

P6

Loopafstand

€ 117,50

€ 36

2 -3 min

P10

Shuttle 

€ 52

Nvt

10 min

Valet Parkeren (VP)

Valet

€ 105

€ 55

0 min

Extern Gelegen Parkeeraanbieders

Garant Parking

Valet

€ 45

€ 6,00

0 min

NuParkeren

Valet

€ 55,99

€ 6,13

0 min

Park Air

Valet 

€ 57,99

€ 6,40

0 min

 

* De prijzen zijn indicatief berekend voor een parkeerplaats van 8 dagen met reservering ten minste een maand van tevoren in de periode september 2019.
* Enkel de beschikbare parkeerproducten in bovengenoemde periode zijn toegevoegd in het overzicht

 

Overzicht van de parkeertarieven bij Rotterdam Airport

Zoals u zelf kunt zien in bovenstaande tabel, verschillen de parkeertarieven Rotterdam airport nogal van elkaar. Het verschil kan zelfs oplopen tot € 315 euro voor 8 dagen parkeren! De officiële parkeerproducten bevinden zich op enkele minuten loopafstand. Echter, de drie genoemde parkeeraanbieders die niet in het bezit van de luchthaven zijn, maken dat u helemaal niet meer hoeft te lopen. Zij bieden namelijk een valet parking dienst aan, want inhoudt dat u de parking letterlijk voor de terminal ontmoet. Op die manier kunt u direct de weg naar het inchecken voortzetten. De bovengenoemde prijzen zijn inclusief deze luxe ophaaldienst en u betaalt geen extra reserveringskosten.

 

Budget valet aanbieders

logo mobihub

 

MobiHub is een taxi organisatie, die samen met shuttle parkings samenwerkt om de parkeerkosten Rotterdam Airport te drukken. Indien u via Mobihub boekt, wordt u namelijk opgehaald bij de parking en naar de luchthaven gebracht. Het parkeren + de taxi is beide in de prijs inbegrepen op onze website!

 

 

World Wings Hotel Rotterdam is de enige parking die het parkeren op loopafstand aanbiedt, naast de officiële airportparkings uiteraard. De goede locatie is niet eens aan de prijs af te lezen, want de parkeren Rotterdam tarieven zijn hier nog steeds aanzienlijk lager dan op het vliegveld zelf. Bovendien is het sleutelbehoud bij deze parkeerplaats mogelijk!

 

 

Nu Parkeren is 24 uur per dag geopend en beschikt over verschillende veiligheidsfaciliteiten zoals camera’s, omheining en een slagboom. Zo kunt u lekker met een gerust hart op vakantie gaan! U parkeert hier met een bij de prijs inbegrepen shuttleservice, deze brengt u naar de luchthaven en haalt u ook weer op. 

 

 

Garant Parking is een van onze oudste partners wat betreft het valet parkeren. Al jarenlang bieden zij een prima valet service aan tegen een eerlijke prijs. Garant Parking beschikt over een geasfalteerd, verlicht terrein en zij zijn 24-uur per dag geopend. Zo kunt u dus op ieder moment van de dag parkeren. 

 

 

Valet Parkeerservice bewijst ook dat de parkeren Rotterdam Airport kosten niet zo hoog hoeven te zijn. Voor een laag parkeertarief komen zij uw auto ophalen en voorrijden, 24 uur per dag en 7 dagen in de week. Hierdoor maakt het niet uit hoe laat u arriveert en vertrekt.

 

 

Park Air is dagelijks geopend van 7:00 tot 23:00 en zij bieden een uitstekende valet service aan. De parking wordt niet voor niets zo hoog beoordeeld.

 

 

De officiële parkeermogelijkheden

p1 rotterdam airportParkeren Rotterdam Airport P1

Het Rotterdam Airport parkeren P1 is vergelijkbaar met de P3 locatie, zij worden nader uitgelegd in 2 verschillende artikelen. Beide hebben een loopafstand van 3 -7 minuten tot de vertrekhal van Rotterdam Airport. P1 is uitermate geschikt voor het reizen met kinderen of het kort parkeren Rotterdam Airport. Klik hier voor alle informatie over P1 of P1A parkeren Rotterdam.

 

p2 rotterdam airport

Parkeren Rotterdam Airport P2

De duurste optie van parkeren Rotterdam Airport is bij uitstek P2 business parkeren Rotterdam. Hier kunt u uw auto elektrisch opladen en u vanaf P2 hoeft u slechts één minuut te lopen naar de vertrekhal. Vanwege de hoge parkeertarieven is P2 met name geschikt om kort te parkeren. Het parkeren van 8 dagen kost € 317,50 en P2 Rotterdam is niet online te boeken. 

 

p3 rotterdam airportParkeren Rotterdam Airport P3

Zoals hierboven benoemd bevindt P3 zich slechts op een loopafstand van 3-7 minuten. U hoeft hier  nauwelijks met uw spullen te zeueln. Alle informatie over de P3 parking Rotterdam vindt u hier. Of (één van) de locaties de mogelijkheid tot overdekt parkeren bieden, is onbekend. Het online reserveren van een parking hier is niet verplicht, maar wordt wel aanbevolen.

 

p6 rotterdam airportParkeren Rotterdam Airport P6

Bij de P6 comfort parking verwacht men een goedkope parking, die wat verder weg van de luchthaven gelegen is. Echter, de P6 is een duurdere parking dan de P1 of P3. Dat komt omdat dit terrein zich dichterbij de terminal bevindt. Met slechts 2-3 minuten lopen staat u al in de vertrekhal! 

 

p10 rotterdam airportParkeren P10 Rotterdam Airport

Het parkeren Rotterdam airport P10, oftewel het budget parkeren bij Rotterdam kan op de P10 parkeerplaats. De P10 bevindt zich op loopafstand en is pas te reserveren vanaf 3 dagen. Let op: Het online reserveren van dit terrein is verplicht! Men moet een afstand van 8-10 minuten overbruggen en staat dan al bij de incheckbalies. 

 

valet rotterdam airportValet parkeren Rotterdam Airport

Deze valet parking is in het bezit van de luchthaven en aldus Rotterdam The Hague Airport begint uw reis hiermee lekker ontspannen en luxueus! Deze is te boeken via de officiële luchthavenwebsite en u kunt dit reserveren in de periode van juli tm oktober vanwege extra parkeerdrukte. Voor meer informatie van het valet parkeren Rotterdam Airport klik op de link.

 

 

Bekijk vergelijken-artikelen Naar alle artikelen
Volg ons voor handige tips en inspiratie
Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?
Aan het laden Een ogenblik geduld a.u.b
App met ons ( Ma t/m vr: 09:00 - 17:00 )