#1 Nr. 1 In Service 96% beveelt ons aan! Géén reserveringskosten
Bekijk direct zelf de parkeertarieven voor uw vakantie! Vul uw reisdata in en ontdek hoeveel u kunt besparen!
Vergelijken 25 Jan 2019

Parkeertarieven Rotterdam Airport

Parkeertarieven Rotterdam The Hague Airport

De luchthaven in Rotterdam is het tweede regionale vliegveld van Nederland. Bij de oprichting in 1956 startte het vliegveld met de naam Zestienhoven. Dit werd later aangepast naar Rotterdam Airport en tegenwoordig opereert de luchthaven onder de naam Rotterdam The Hague Airport. Wegens de toenemende aantal vliegreizigers op Rotterdam Airport, worden de parkeerplekken steeds schaarser. Alternatieven voor het lang parkeren Rotterdam Airport zijn het OV, een taxi, het ophalen en wegbrengen. Wanneer u met het OV naar de luchthaven wilt komen, kunt u metrolijn E nemen of kiezen voor bus 33. Deze vervoersmiddelen rijden vanaf 5:48 in de ochtend. Indien u wordt weggebracht of opgehaald kunt u dit snel en gemakkelijk doen op de P2 parking, Deze bevindt zich direct voor de terminal. U kunt er ook voor kiezen om de Kiss & Ride strook te gebruiken. Last but not least: U kunt ook met de fiets naar Rotterdam The Hague Airport komen. Op dit moment werkt de luchthaven aan een fietsenstalling op P2, maar totdat deze gerealiseerd is kan men fietsen kwijt voor het Bel Air gebouw (naast het luchthavengebouw). Tevens motoren kunnen hier hun gestald worden.

Komt u toch liever zelf met de auto? Dan is het verstandig om op voorhand te informeren naar alle parkeeropties. Het parkeren Rotterdam Airport kan namelijk op verschillende manieren. Afhankelijk van uw reisperiode en reiswensen biedt de luchthaven zelf verscheidene mogelijkheden aan. Daarnaast zijn er nog een aantal particuliere parkeeraanbieders nabij de luchthaven gevestigd, die het lang parkeren Rotterdam Airport vaak goedkoper aanbieden. In dit artikel vindt u alles over de on-airport parkings. Dat zijn de officiële parkeerplaatsen van Rotterdam The Hague Airport. Wilt u meer informatie over één van onderstaande p-locaties, klik dan op de link in de tekst.

P1 of P3 Rotterdam Parkeren voor € 30,00 per dag

De P1 en P3 Rotterdam Airport zijn vergelijkbaar, maar worden toch nader uitgelegd in twee verschillende artikelen.  Het zijn ten slotte niet dezelfde locaties! Zij bevinden zich ecghter wel op dezelfde afstand t.a.v. de terminal. Beide hebben een loopafstand van 3 -7 minuten tot aan de vertrekhal van Rotterdam Airport. Aldus het vliegveld zijn de P1 en P3 uitstekend voor het reizen met kinderen of het kort parkeren Rotterdam Airport. Het online reserveren van een parking hier is niet verplicht, maar wordt wel aanbevolen in verband met lagere parkeertarieven vliegveld Rotterdam. Klik hier voor alle informatie over P1 of P1A parkeren Rotterdam. Informatie over de P3 parking Rotterdam vindt u hier. Of (één van) de locaties de mogelijkheid tot overdekt parkeren bieden, is onbekend.

P2 Business Parkeren voor € 40,00 per dag

De meest dure, maar luxueuze vorm van parkeren Rotterdam Airport is bij uitstek P2 business parkeren Rotterdam. Hier kunt u kosteloos uw auto elektrisch opladen en u vanaf P2 hoeft u slechts één minuut te lopen naar de vertrekhal. Vanwege de hoge parkeertarieven is P2 met name geschikt voor het kort parkeren Rotterdam Airport. Het online reservering van dit parkeerterrein is wederom niet noodzakelijk, maar dit wordt wel geadviseerd om kosten te besparen. Het parkeren van 8 dagen kost € 317,50 en het lang parkeren vliegveld Rotterdam is überhaupt niet online te boeken op P2.

P6 Comfort parkeren voor € 35,00 per dag

Bij een P6 comfort parking verwacht men een goedkope parking, die wat verder weg van de luchthaven gelegen is. Echter, de P6 is een duurdere parking dan de P1 of P3. Dat komt omdat dit terrein zich dichterbij de terminal bevindt. Met slechts 2-3 minuten lopen staat u al in de vertrekhal! Het parkeren van 8 dagen kost € 45 euro meer dan op P1 of P3. Dus wanneer u wilt lang parkeren Rotterdam Airport is de P1 parking wellicht een interessantere keuze.  

P10 Budget Parkeren voor € 9 euro per dag

De naam doet het al vermoeden... Met deze parking maakt de luchthaven het goedkoop parkeren Rotterdam Airport toch nog mogelijk! De P10 bevindt zich op loopafstand en is pas te reserveren vanaf 3 dagen. Let op: Het online reserveren van dit terrein is verplicht! Bij veel luchthavens is de Budget Parking niet op loopafstand gevestigd, bij Rotterdam Airport is dat wel het geval. Men moet een afstand van 8-10 minuten overbruggen en staat dan al bij de incheckbalies. Het parkeren van 3 dagen kost hier € 27 euro en het lang parkeren vliegveld Rotterdam op de P10 budget parking kost slechts € 65 euro.

Valet parkeren Rotterdam Airport

Met de Rotterdam The Hague Airport valet parking service begint uw reis lekker ontspannen en luxueus! Deze is te boeken via de officiële luchthavenwebsite en u kunt dit reserveren in de periode van juli tm oktober vanwege extra parkeerdrukte. Wanneer deze precies weer boekbaar is, wordt door het vliegveld communiceren middels social media kanalen. Let wel: De valet service van Rotterdam Airport is te reserveren vanaf 5:00 in de ochtend! Wees dus alert en check uw reistijden. Voor meer informatie en de stappen van het valet parkeren Rotterdam Airport klik op de link.

Alle tarieven op een rijtje…

Om het overzicht te bewaren, hebben wij voor u opgezocht wat de parkeertarieven van bovenstaande on-airport parkings Rotterdam Airport zijn. Deze vindt u terug in onderstaande tabel.

 

Parking Rotterdam Airport

1 uur

8 uur

1 dag

8 dagen

15 dagen

P1, P1A, P3

€ 4

€ 17

€ 30

€ 65

€ 92,50

P2 Business

€ 4

€ 26

€ 40

€ 320

Niet mogelijk

P6 Comfort

€ 4

€ 20

€ 35

€ 110

€ 150

P10 Budget

Niet mogelijk

Niet mogelijk

Niet mogelijk

€ 52

€ 82

Valet parking

Onbekend

Onbekend

Onbekend

Onbekend

Onbekend

 

Persoonlijk advies Rotterdam Airport parkeren

Al sinds 2013 is Vliegen en Parkeren actief in de parkeerbranche rondom luchthavens. Hierom kennen wij onze parkeerproducten en parkings erg goed! Naast het goedkoop parkeren Rotterdam Airport vinden wij het tevens belangrijk dat uw auto veilig geparkeerd staat. Het betrouwbaar parkeren staat daarom hoog bij ons in het vaandel. Door jarenlange ervaring en nauw contact met klanten en parkings, durven wij de garantie op betrouwbaar parkeren te geven. Daarnaast is het natuurlijk leuk als u nog een extra centje overhoudt voor tijdens de reis. Wij onderzochten daarvoor onlangs de meest goedkope parkeerfaciliteiten rondom vliegveld Rotterdam. Deze vindt u terug in onze top 5 goedkoop lang parkeren Rotterdam Airport.

Onze grootste tip is: Boek op tijd! Dat het online reserveren van uw parking Rotterdam Airport goedkoper is, mag duidelijk zijn. Maar daarbij geldt hoe eerder u boekt, hoe goedkoper! Bovendien hoeft u ter plekke niet meer op zoek naar een parking en dat bespaart naast de kosten, ook een heleboel stress. Zeker omdat het aantal vliegreizigers ieder jaar toeneemt, is het fijn om het parkeren vliegveld Rotterdam maar geregeld te hebben! Het zorgeloos beginnen van uw reis doet u op Vliegen en Parkeren. Wij helpen u graag op weg, fijne reis!

Bekijk vergelijken-artikelen Naar alle artikelen
Volg ons voor handige tips en inspiratie
Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?
Aan het laden Een ogenblik geduld a.u.b
App met ons ( Ma t/m vr: 09:00 - 17:00 )