P6 Rotterdam Airport

Airport-Rotterdam-parking-P6

Gaat u op vliegreis vanaf Rotterdam Airport en bent u ook op zoek naar een parking vliegveld Rotterdam? De luchthaven biedt meer dan voldoende parkeermogelijkheden, echter is P6 Rotterdam Airport sinds heden niet meer beschikbaar. U kunt wel gebruik maken van de beschikbare parkings rondom de luchthaven.

Let op: P6 Comfort Parking is gewijzigd naar P2 Comfort Parking

 

Overzicht van de Parkeertarieven bij Rotterdam Airport
ParkingKosten per weekService 
P6 Comfort Rotterdam
(tegenwoordig P2)

€ 174,00 - week
€ 21,75 - dag
Lopen
3 min
Informatie
ParqPoint€ 82,00 - week
€ 10,25 - dag
Shuttle
14 min
Reserveer
Speed Parking€ 89,00 - week
€ 11,12 - dag
Shuttle
5 min
Reserveer
ParqPoint - Valet€ 103,00 - week
€ 12,87 - dag
Valet
0 min
Reserveer
Park Simply€ 112,00 - week
€ 14,00 - dag
Valet
0 min
Reserveer
Valet Parking Rotterdam Airport€ 113,25 - week
€ 14,15 - dag
Valet
0 min
Reserveer

Disclaimer: kosten per week is gelijk aan 8 dagen (bijvoorbeeld maandag t/m maandag).

Zoals u zelf kunt zien was het parkeren Rotterdam Airport P6 zeer gemakkelijk en comfortabel, maar tevens ook prijzig. U kunt voor dezelfde 8-daagse parkeertermijn al flink geld besparen, hierbij levert u weinig tot niets in betreft de geboden service en faciliteiten. Gaat u lang parkeren bij Rotterdam Airport? Dan kunt u nog meer besparen, de dagtarieven gaan namelijk omlaag wanneer u langer parkeert. 

Bent u benieuwd naar wat er te vinden is aan beschikbare parkeerplaatsen, inclusief een bijbehorend totaaloverzicht van de prijzen? Bekijk dan eens ons artikel omtrent de parkeertarieven bij Rotterdam Airport. Hierin zetten wij alle parkeermogelijkheden en bijbehorende tarieven tegenover elkaar. 

 

De parkeerservice van P6 Rotterdam Airport

P6 Rotterdam AirportParkeren P6 Rotterdam Airport was één van de officiële parkeermogelijkheden van de Rotterdamse luchthavens en is tegenwoordig gewijzigd naar P2 Comfort Rotterdam Airport. U parkeert hierdoor nog steeds simpelweg op 2 tot 3 minuten loopafstand tot de vertrekhal op een goed beveiligde parkeerplaats, alleen is de naam gewijzigd.

P6 Rotterdam Airport in het kort

🚶 ParkeerserviceLoopafstand (2-3 min)
🚗 ParkeerterreinOnoverdekt
🕔 Openingstijden24/7
🔏 BeveiligingCamerabeveiliging
  • Onoverdekte parkeerplaats op 2 - 3 minuten loopafstand van de vertrekhal
  • Op- en afrijden middels creditcard of kentekenherkenning
  • Let op: P6 Rotterdam is gewijzigd naar P2 Comfort Rotterdam


Bij het maken van een reservering voor Rotterdam Airport P6 kon u kiezen voor twee verschillende oprijmethodes, namelijk kentekenherkenning en creditcard. Dit geldt eigenlijk voor bijna alle P-locaties van luchthaven Rotterdam. Bij eerstgenoemde wordt het kenteken van uw auto herkent en trekt u een parkeerkaart die u bij terugkomst weer gebruikt om het terrein af te rijden.

Bij de optie creditcard voert u bij zowel aankomst als terugkomst simpelweg uw creditcard in. Deze parking kunt u net als P1 Rotterdam en P2 Rotterdam online reserveren en het wijzigen of annuleren van uw reservering is mogelijk tot één dag voor vertrek. 

Het parkeerterrein voor lang parkeren Rotterdam Airport P6 zelf was geheel afgesloten en voorzien van omheining, slagbomen en camera's. U parkeerde uw auto onoverdekt. Zoals gezegd wordt ditzelfde parkeerterrein nu gebruikt voor P2 Comfort, waar u zowel kort als lang kunt parkeren.

 

De parkeerprijzen van P6 Rotterdam Airport

Ondanks dat P6 Rotterdam niet meer te gebruiken is, kunt u wel nog terecht bij de vervanger van deze locatie: P2 Rotterdam. U ziet daarom hieronder de tarieven van parkeren bij P2, wanneer u zonder online reservering gaat parkeren. Het is echter veel goedkoper om met een online reservering parkeren, waardoor u gemakkelijk € 50 kunt besparen op een week parkeren.

TermijnP2 Rotterdam (voorheen P6)
0-20 minuten€ 2,00
per extra 20 minuten€ 2,00
Vanaf 8 tot maximaal 24 uur€ 48,00
48 uur€ 95,00
72 uur€ 135,00
Daarna per extra dag+ € 15,00

 

Het boekings- en annuleringsbeleid van P6

Het maken van een online reservering bij één van de P-locaties van Rotterdam Airport kan tot 24 uur voor vertrek. Binnen die 24 uur is het niet meer mogelijk om een reservering te maken. Houdt hier dus rekening mee.

Heeft u al een boeking, dan kunt u deze wijzigen of annuleren, mits u dit 24 uur voor vertrek doet. Dit doet u in de online omgeving met 'Beheer mijn boeking' van de luchthaven. Bij het annuleren rekent de luchthaven € 5,00 annuleringskosten.

 

Disclaimer

  • Let op: P6 Rotterdam Airport is niet via onze website te reserveren en ook niet meer via de officiële website. Ons parkeeraanbod vindt u door bovenaan de pagina uw reisdata te selecteren. U kunt vervolgens eenvoudig vergelijk en direct reserveren. 
  • Bovenstaande tarieven komen van de officiële website van Rotterdam Airport en Vliegen en Parkeren. Deze zijn gebaseerd op dezelfde periode in juni 2024.

 

Vorige blogs

Klantenservice

Hebt u een vraag of problemen met uw reservering?

Veilig en zeker
timo waving