P5 Rotterdam Airport

Airport-Rotterdam-parking-p5

Gaat u op reis vanaf Rotterdam Airport en bent u van plan om met de auto naar de luchthaven te reizen? Dan bent u vast ook op zoek naar een parkeerplaats Rotterdam Airport. De luchthaven beschikt over enkele officiële parkeerplaatsen, zoals P5 Rotterdam Airport of één van de goedkopere alternatieve parkings.

In dit artikel vertellen wij u alles over het parkeren Rotterdam Airport P5, zoals de parkeertarieven, het parkeerproces en de alternatieve parkeermogelijkheden rondom de luchthaven.

 

Overzicht van de Parkeertarieven bij Rotterdam Airport
ParkingKosten per weekService 
P5 Basic Rotterdam Airport
€ 91,00 - week
€ 11,38 - dag
Lopen
10 min
Informatie
ParqPoint€ 82,00 - week
€ 10,25 - dag
Shuttle
14 min
Reserveer
Speed Parking€ 89,00 - week
€ 11,12 - dag
Shuttle
5 min
Reserveer
ParqPoint - Valet€ 103,00 - week
€ 12,87 - dag
Valet
0 min
Reserveer
Park Simply€ 112,00 - week
€ 14,00 - dag
Valet
0 min
Reserveer
Valet Parking Rotterdam Airport€ 113,25 - week
€ 14,15 - dag
Valet
0 min
Reserveer

Disclaimer: kosten per week is gelijk aan 8 dagen (bijvoorbeeld maandag t/m maandag).

Zoals u in bovenstaand overzicht kunt zien zijn de tarieven voor P5 parkeren Rotterdam Airport erg competitief, maar toch is het parkeren bij Rotterdam Airport goedkoper én beter geregeld bij één van de alternatieve parkeeraanbieders. Zo stapt u bij de meest voordelige shuttleservice bijvoorbeeld direct bij de luchthaven uit, terwijl u vanaf Rotterdam P5 nog 8 tot 10 minuten moet lopen met uw bagage.

Ondanks dat de luchthaven van Rotterdam niet erg groot is, kent het toch een redelijk aantal parkeeraanbieders. U kunt hier tegen zeer lage prijzen gebruik maken van de shuttle- of valetservice. Benieuwd naar alle kosten? Bekijk dan de parkeertarieven Rotterdam Airport

 

De parkeerservice van P5 Rotterdam

P5 Basic Rotterdam AirportHet parkeren op Rotterdam Airport P5 is niet via onze website te boeken. Wel kunt u via onze website alternatieve parkeeraanbieders met elkaar vergelijken en een reservering maken. Goed om te weten is dat tot november 2021 deze parkeerlocatie bekend stond onder de naam P10 Budget Rotterdam Airport.

P5 Basic parkeren Rotterdam in één overzicht:

🚗 ParkeermethodeLoopafstand
↪️ Reistijd10 min
🔑 SleutelbehoudJa, zelf meenemen
🕕 Openingstijden24/7
  • Officiële onoverdekte parkeerplaats van de luchthaven
  • 10 minuten loopafstand van de terminal
  • Entree middels kentekenherkenning of QR-code
  • Alleen beschikbaar met reservering
  • 24/7 geopend


Wanneer u de keuze heeft gemaakt voor parkeren P5 Rotterdam Airport, dan bent u na het parkeren nog 8 tot 10 minuten onderweg naar de luchthaven. Dit doet u te voet, terwijl u uw eigen bagage meeneemt. 

Het inrijden doet u met kentekenherkenning die u vooraf heeft ingevuld bij het maken van de reservering. Nadat de slagboom opent ontvangt u een parkeerticket die u dient te bewaren. Deze gebruikt u namelijk om bij terugkomst de parkeerplaats weer te verlaten. U kunt ook de slagboom openen met de QR-barcode die u ontvangt na het maken van de reservering online. Het uitrijden gaat met QR-code op dezelfde manier.

Goed om te weten is dat het adres P5 Rotterdam Airport dat u dient te volgen Airportplein 60, 3045 AP in Rotterdam is. Vervolgens volgt u de borden naar P5 Basic Parkeren. U kunt hier alleen onoverdekt parkeren in de buitenlucht en bent dus na het parkeren ongeveer 10 minuten onderweg.

Als u met veel of zware bagage reist is dit wellicht geen handige keuze. Verder kunt u bij P5 Rotterdam Airport alleen terecht als u meer dan 3 dagen parkeert, oftewel het lang parkeren Rotterdam Airport.

 

Prijzen voor parkeren P5 Rotterdam

Wilt u Rotterdam Airport parkeren P5, dan is het verplicht om vooraf online een reservering te maken. Het nadeel hieraan is dat deze parking zeer snel volgeboekt is en u dan aangewezen bent op de meer prijzige parkeeropties. Volgens de luchthaven parkeert u bij deze locatie al vanaf € 38,00 voor 1 dag. Het is echter voordeliger als u langer parkeert bij P5 Rotterdam, omdat de prijs per dag dan lager wordt.

De prijzen zijn flexibel en variëren dus per reisperiode. Zo kunnen de prijzen ook hoger zijn tijdens schoolvakanties, zoals de voorjaarsvakantie en zomervakantie. Wilt u een week of korter van tevoren boeken, dan zijn de kosten een stuk hoger. Daarnaast is de kans dan ook heel groot dat de parking is volgeboekt. U kunt dan niet meer kiezen voor parking Rotterdam Airport P5.

 

Annulerings- en boekingsbeleid bij P5 Rotterdam Airport

Voordat u zomaar naar het P5 Rotterdam Airport adres rijdt, dient u dus eerst een online reservering te maken. Doe dit tijdig en niet pas op de dag zelf, want u kunt boeken, annuleren of wijzigen tot één dag voor vertrek. Het boeken moet dus ook minimaal 2 dagen voor vertrek. Wel is aan te raden dit minimaal een week of 2 te doen voor vertrek, omdat u anders het risico loopt dat het volgeboekt is.

Heeft u al geparkeerd en komt u onverwachts toch later terug? Dan hoeft u niets te doen. U kunt namelijk niet online verlengen. Bij terugkomst steekt u dan uw parkeerticket in de betaalautomaat en rekent u het extra bedrag af.

Wilt u nadat u een parkeerplaats geboekt heeft toch annuleren? Dan kan dit tot 24 uur voor vertrek tegen € 5 annuleringskosten. Dit doet u door in te loggen in 'Beheer mijn reservering'.

 

Disclaimer

  • De prijzen zijn indicatief berekend voor een parkeerplaats van 8 dagen met reservering ten minste twee weken van tevoren in de periode juni 2024
  • De prijzen van de officiële airport producten komen van de officiële Rotterdam Airport parkeren website.
  • Let op: P5 Rotterdam Airport is niet via onze website te reserveren. U vindt ons parkeeraanbod door bovenaan de pagina uw reisdata te selecteren en op ‘Zoeken’ te klikken.

Vorige blogs

Klantenservice

Hebt u een vraag of problemen met uw reservering?

Veilig en zeker
timo waving