P5 Rotterdam Airport

Airport-Rotterdam-parking-p5

Gaat u op reis vanaf Rotterdam Airport en bent u van plan om met de auto naar de luchthaven te reizen? Dan bent u vast ook op zoek naar een parkeerplaats Rotterdam Airport. De luchthaven beschikt over enkele officiële parkeerplaatsen, zoals P5 Rotterdam Airport of één van de goedkopere alternatieve parkings.

In dit artikel vertellen wij u alles over het parkeren bij Rotterdam P5 Basic, zoals de parkeertarieven, het parkeerproces en de alternatieve parkeermogelijkheden rondom de luchthaven.

 

Parkeertarieven van P5 Basic Rotterdam Airport

 
ParkeeraanbiederKosten (week/dag)Parkeervorm
> Reistijd
 
P5 Basic Rotterdam Airport€ 62,00 - week
€ 7,75 - dag
Loopafstand
> 8-10 min
Bekijk
Park Air€ 96,00 - week
€ 12,00 - dag
Shuttle
> 12 min
Reserveer
Speed Parking€ 96,00 - week
€ 12,00 - dag
Shuttle
> 5 min
Reserveer
Green Parking Rotterdam
€ 96,50 - week
€ 12,06 - dag
Shuttle
> 12 min
Reserveer
Park Simply€ 112,00 - week
€ 14,00 - dag
Valet
> 1 min
Reserveer

 

Zoals u in bovenstaand overzicht kunt zien zijn de tarieven voor parkeren P5 Rotterdam Airport erg competitief, maar toch is het parkeren bij Rotterdam Airport goedkoper én beter geregeld bij één van de alternatieve parkeeraanbieders. Zo stapt u bij de meest voordelige shuttleservice bijvoorbeeld direct bij de luchthaven uit, terwijl u vanaf Rotterdam P5 nog 8 tot 10 minuten moet lopen met uw bagage.

Ondanks dat de luchthaven van Rotterdam niet erg groot is, kent het toch een redelijk aantal parkeeraanbieders. U kunt hier tegen zeer lage prijzen gebruik maken van de shuttle- of valetservice. Benieuwd naar alle kosten? Bekijk dan de parkeertarieven Rotterdam Airport

 

Alle informatie over P5 Rotterdam

P5 Basic Rotterdam AirportLet op: parkeren Rotterdam Airport P5 is niet via onze website te boeken. Wel kunt u via onze website alternatieve parkeeraanbieders met elkaar vergelijken en een reservering maken. Goed om te weten is dat tot november 2021 deze parkeerlocatie bekend stond onder de naam P10 Budget Rotterdam Airport.

De parkeerservice bij Rotterdam P5

Wanneer u de keuze heeft gemaakt voor P5 parkeren Rotterdam Airport, dan bent u na het parkeren nog 8 tot 10 minuten onderweg naar de luchthaven. Dit doet u te voet, terwijl u uw eigen bagage meeneemt. Bij deze budget parkeerplaats is het verplicht om vooraf online een reservering te maken. Het nadeel hieraan is dat deze parking zeer snel volgeboekt is en u dan aangewezen bent op de meer prijzige parkeeropties.

Het inrijden doet u met kentekenherkenning die u vooraf heeft ingevuld bij het maken van de reservering. Nadat de slagboom opent ontvangt u een parkeerticket die u dient te bewaren. Deze gebruikt u namelijk om bij terugkomst de parkeerplaats weer te verlaten. U kunt ook de slagboom openen met de QR-barcode die u ontvangt na het maken van de reservering online. Het uitrijden gaat met QR-code op dezelfde manier.

Het parkeerterrein van P5 Rotterdam Airport

Goed om te weten is dat het P5 Rotterdam Airport adres dat u dient te volgen Fairoaksbaan 66 in Rotterdam is. U kunt hier alleen onoverdekt parkeren in de buitenlucht en bent dus na het parkeren ongeveer 10 minuten onderweg. Als u met veel of zware bagage reist is dit wellicht geen handige keuze. Verder kunt u bij P5 Rotterdam Airport alleen terecht als u meer dan 3 dagen parkeert, oftewel het lang parkeren Rotterdam Airport.

 

P5 Rotterdam vliegveld in één overzicht:

🚗 ParkeermethodeLoopafstand
↪️ Reistijd10 min
🔑 SleutelbehoudJa, zelf meenemen
🕕 Openingstijden24/7
  • Officiële onoverdekte parkeerplaats van de luchthaven
  • 10 minuten loopafstand van de terminal
  • Entree middels kentekenherkenning of QR-code
  • Alleen beschikbaar met reservering
  • 24/7 geopend

 

Meer informatie over de alternatieve parkeergelegenheden

Het grootste nadeel van Rotterdam Airport parkeren P5 is de lange afstand die gelopen moet worden, namelijk 850 meter. Dat is, zeker met bagage, best een flink stuk lopen. Kijkende naar de alternatieve opties, waar u parkeert inclusief shuttle- of valetservice, waar u direct bij de terminal uitstapt. U bent in dat geval in minder dan een minuut al aan het inchecken.

Valet

Een populaire en veel aangeboden manier om te parkeren bij Rotterdam Airport is middels een zogenoemde valetservice. Dat betekent dat u direct naar de luchthaven rijdt en dat uw auto daar wordt overgenomen door een ervaren chauffeur. U loopt vervolgens met uw bagage naar de terminal toe binnen één minuut, terwijl de chauffeur uw auto gaat parkeren op een beveiligd parkeerterrein.

Deze gemakkelijke manier van parkeren wordt aangeboden door Park Simply en Park Air Valet. Daarnaast biedt ook NuParkeren deze manier van parkeren aan. 

Shuttle

Ook het welbekende shuttle parkeren is mogelijk bij Rotterdam The Hague Airport. Dit betekent dat u zelf uw auto parkeert op enige afstand van de luchthaven, waarna u met de shuttlebus naar de terminal wordt gebracht. Onder andere Park Air, Green Parking Rotterdam en Speed Parking bieden het parkeren inclusief transfer naar de luchthaven aan.

Vergelijken en reserveren

U heeft in de tabel kunnen zien dat het parkeren bij alternatieve parkeergelegenheden niet alleen erg goedkoop is maar ook nog eens comfortabeler dan bij P5 Basic Rotterdam. Zo hoeft u niet honderden meters te lopen met uw bagage, maar wordt u naar de luchthaven gebracht met een shuttlebus of kunt u zelfs uit uw eigen auto stappen bij de terminal.

Hecht u veel waarde aan een lage prijs? Bekijk dan eens onze top 5 goedkoop parkeren Rotterdam Airport voor de meest voordelige parkeermogelijkheden. Bovenaan deze pagina kunt u ook uw eigen reisdata invullen en op de groene ‘Zoeken’ knop drukken. U krijgt dan het beschikbare aanbod te zien voor uw reisdata. Zo kunt u eenvoudig vergelijken en binnen enkele minuten een reservering maken voor het parkeren bij vliegveld Rotterdam.

 

Disclaimer

  • De prijzen zijn indicatief berekend voor een parkeerplaats van 8 dagen met reservering ten minste twee weken van tevoren in de periode augustus 2023
  • De prijzen van de officiële airport producten komen van de officiële Rotterdam Airport parkeren website.
  • Let op: P5 Rotterdam Airport is niet via onze website te reserveren. U vindt ons parkeeraanbod door bovenaan de pagina uw reisdata te selecteren en op ‘Zoeken’ te klikken.

 

Vorige blogs

Klantenservice

Hebt u een vraag of problemen met uw reservering?

Veilig en zeker
timo waving