Bestemmingen Rotterdam Airport

Bestemmingen Rotterdam Airport

Geen liefhebber van drukke luchthavens? Dan is vliegen vanaf Rotterdam Airport een stuk prettiger! Hoewel het aantal Rotterdam Airport bestemmingen beperkt zijn, is het een fijne luchthaven voor zakenreizigers en vakantiegangers binnen Europa. Dat in combinatie met de goede bereikbaarheid maakt het vliegen vanaf Rotterdam The Hague Airport een fijne keuze.

Bent u benieuwd wat de verschillende bestemmingen zijn en waar u verder nog aan moet denken voor uw volgende reis? Dan bent u op de goede pagina! We vertellen u meer over de verschillende bestemmingen en de mogelijkheden op Rotterdam Airport.

 

Alle bestemmingen op een rij

Momenteel zijn er ruim 55 bestemmingen Rotterdam Airport waar u heen kunt reizen. De meeste bestemmingen liggen binnen Europa, maar er wordt ook gevlogen naar Marokko. Veel van de bestemmingen zijn geschikt als stedentrip, maar er zitten ook bestemmingen bij die perfect zijn voor een zonvakantie zoals de Spaanse eilanden. Ook voor liefhebbers van wintersport zijn er bestemmingen te vinden vanaf Rotterdam Airport, voornamelijk in Zwitserland.

AkureyriDubrovnikIbizaLanzarotePerugiaTenerife
Al HoceimaEdinburghInnsbruckLissabonPulaToulon
AlicanteFaroIstanbulLondon CityRhodosValencia
AlmeríaFezJerseyMalagaRomeZadar
AntalyaFuerteventuraKayseriMarrakechRovaniemiZakynthos
BarcelonaGenèveKittiläMilaanSalzburgZürich
BastiaGironaKonyaMontpellierSicilië 
BergeracGran CanariaKosNadorSkellefteå 
BrindisiGrenobleKretaOujdaSplit 
CorfuGuernseyKuusamoPalma de MallorcaTanger 

 

Bestemmingen per land

Het gemakkelijkst is vaak om de bestemmingen vanaf Rotterdam Airport te bekijken per land. Zo weet u precies waar de steden te vinden zijn op de landkaart, maar bijvoorbeeld ook wat voor weer u daar kunt verwachten. Hieronder ziet u een handig overzicht van de bestemmingen per land die bereikbaar zijn vanaf de luchthaven van Rotterdam.

LandBestemming(en)
EngelandGuermsey, Jersey en London City
FinlandKittilä, Kuusamo en Rovaniemi
FrankrijkBastia, Bergerac, Grenoble, Montpellier en Toulon
GriekenlandCorfu, Kos, Kreta, Rhodos en Zakynthos
IJslandAkureyri
ItaliëBrindisi, Milaan, Perugia, Rome en Sicilië
KroatiëDubrovnik, Pula, Split en Zadar
MarokkoAl Hoceima, Fez, Marrakech, Nador, Oujda en Tanger
OostenrijkInnsbruck en Salzburg
PortugalFaro en Lissabon
SchotlandEdinburgh
SpanjeAlicante, Almería, Barcelona, Fuerteventura, Girona, Gran Canaria, Ibiza, Lanzarote, Malaga, Palma de Mallorca, Tenerife en Valencia
TurkijeAntalya, Istanbul, Kayseri en Konya
ZwedenSkellefteå
ZwitserlandGenève en Zürich

 

De verschillende luchtvaartmaatschappijen

Inmiddels is de vraag “welke bestemmingen vanaf Rotterdam Airport” beantwoord, maar hoe zit het eigenlijk met de luchtvaartmaatschappijen? Dit zijn de bedrijven die de vluchten uitvoeren en dus ook bepalen welke bestemmingen er toegevoegd worden aan het aanbod van de luchthaven. Zo start SWISS vanaf 2024 met het aanbieden van een vlucht tussen Rotterdam en Zürich.

Er zijn maatschappijen die veel verschillende bestemmingen aanbieden, zoals Transavia, Pegasus en TUI Fly, maar ook maatschappijen die een select aantal bestemmingen hebben. Denk hierbij aan British Airways, die alleen vluchten naar Londen aanbiedt.

British AirwaysCorendonFreebirdPegasus
SunExpressSWISSTransaviaTUI Fly

 

Groei in het aantal bestemmingen

Hoewel de luchthaven niet zo hard groeit als anderen op gebied van het aantal reizigers, wordt het aantal bestemmingen vanaf Rotterdam The Hague Airport wel uitgebreid met de jaren. Waar er in 2016 nog ongeveer 40 bestemmingen waren, zijn dat er nu in 2023 alweer 56. Toch staat ook de luchthaven zelf niet stil. Zo openden ze eind 2020 een vernieuwde vertrekhal met duurzame meubels. Hoewel de luchthaven zelf grootse plannen heeft, zijn omliggende gemeenten minder enthousiast over de geluidshinder dat het met zich meebrengt.

 

Parkeren op Rotterdam Airport

Als u uw volgende reis heeft gekozen uit de Rotterdam The Hague Airport bestemmingen is het ook verstandig om uw parkeerplaats op de luchthaven alvast te reserveren. Rondom het vliegveld zijn voornamelijk valet parkeerplaatsen gevestigd. Hierbij wordt uw auto geparkeerd door een chauffeur, waarbij u direct bij de terminal uit uw eigen auto stapt. 

Hieronder ziet u de prijzen van de goedkoopste parkeerplaatsen op moment van schrijven. Wilt u weten wat de prijzen zijn voor uw reis, vul dan bovenin uw reisdata in en klik op ‘Zoeken’.

ParkingKosten per weekService 
Speed Parking€ 85,00 - week
€ 10,62 - dag
Shuttle
5 min
Reserveer
Green­Parking€ 86,50 - week
€ 10,81 - dag
Shuttle
6 min
Reserveer
Park Simply€ 87,50 - week
€ 10,93 - dag
Valet
0 min
Reserveer
Park Air€ 91,00 - week
€ 11,37 - dag
Shuttle
12 min
Reserveer
Valet Parking Rotterdam Airport€ 113,25 - week
€ 14,15 - dag
Valet
0 min
Reserveer

Vergelijken en reserveren

Er komt veel kijken bij het boeken van een vakantie. Denk hierbij aan het kiezen tussen Airport Rotterdam bestemmingen, maar ook het parkeren op de luchthaven. Het parkeren Rotterdam Airport reserveert u eenvoudig online in slechts een paar klikken. Vergelijk de verschillende aanbieders voor uw reisdata, kies de parking die het beste bij uw wensen aansluit en maak een boeking. Vervolgens ontvangt u een reserveringsbevestiging waar u alle informatie vindt die u nodig heeft om op de dag van vertrek te parkeren. 

 

Disclaimer van de parkeertarieven

  • Let op: de informatie is gebaseerd op de informatie op het moment van schrijven. De tarieven en informatie kunnen op het moment van lezen wellicht verschillen.
  • Klik in de goedkoop parkeren Airport Rotterdam tabel op de naam van de aanbieder voor meer verdiepende informatie. 
  • De prijzen zijn indicatief berekend voor een parkeerplaats van 8 dagen in de periode april 2024.

Vorige blogs

Klantenservice

Hebt u een vraag of problemen met uw reservering?

Veilig en zeker
timo waving